Last news in Fakti

9 Февруари, 2024 18:35 1 541 35

Томислав Дончев за сглобката в ротация: Ние сме в някаква колективна патология

  • томислав дончев-
  • сглобка-
  • ротация

Направихме много компромиси в името на това България да има работещо правителство, посочи депутатът от ГЕРБ

Томислав Дончев за сглобката в ротация: Ние сме в някаква колективна патология  - 1
Снимка: БГНЕС

Ние сме в някаква колективна патология на възприемане кой какъв ще бъде в кабинета. Няма да припомня през последните месеци колко пъти името на Лорер се спрягаше за високоплатени постове.

Ултиматуми от наша страна няма. Има отговор на ултиматума на Кирил Петков. Има опит за малко повече нормалност и логика. Петков го е казвал не веднъж, че ако Денков не е външен министър – отиваме на нови избори. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

Правилният разговор е кой колко работа е свършил. Има толкова несвършена работа. Колкото искам да бъда умерен, телевизионните преговори не са добър жанр. Изпуснатите възможности са много. Ако сме по-бързи и по-умни може да е различно. Бъдещето е в образованието и иновациите, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

"Съгласен съм, че българските политици не чуват достатъчно и трябва много внимателно да слушат гласа на българската индустрия. На първо място стои темата с професионалното образование и подготвянето на кадри", добави той.

Дончев коментира и скандала в съдебната система, след убийството на Мартин Божанов – Нотариуса. „Всеки подобен клуб е тумор, който разяжда плътта И отвътре. Колко още нотариуса имаме около съдебната ни система? Знаят ли службите? Политиците дължим на всички граждани максимална прозрачност и честност за изборът на ръководства на регулаторите“, заяви той.

„Никого не искаме да плашим с избори. Кондицията ни за избори е висока, но никой не иска предсрочни избори. В момента има трус. Боя се, че критичното количество мъдрост е нужно на колегите. Основният проблем е резултат и институционалната работа за обществото“, каза още той.

Той припомни, че преди да се формира кабинетът е имало поредица от тежки преговори. „Съгласихме се да участваме в сглобка. Направихме компромиси. Единственият пост, който получихме беше на външен министър. Съгласихме се, въпреки, че по-големият не е равностойно представен в правителството. Направихме огромен компромис. Имаме подписано споразумение. Бих описал случващото се, като нахалство. Г-жа Габриел се справя добре, по оценка на всички. Напрежението ще стане по-голямо – това не е демократично и не е редно“, подчерта той.

„Направихме много компромиси в името на това България да има работещо правителство. Ние имаме претенции то да работи по-добре. Склонни сме да направим още един малък компромис – да излъчим друга фигура за външен министър. Имаме достатъчно подготвени хора. Опасявам се обаче, че тук свършва компромисът. Ако си прекалено толерантен към нахалството, то може да се превърне в норма, а ти в глупак. Разговорите продължават. Аз призовавам за повече разум“, каза Томислав Дончев.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колективна патология на

    22 1 Отговор
    Колективна патология на Глупостта и Ината! Водени от Алчността!
  • 2 фен на ГЕРБ

    21 3 Отговор
    Бат Бойко, оти вкара любимата ми партия ГЕРБ у тая патология и сега не моем да се измъкнем !

    Коментиран от #4, #19

  • 3 мръсници сте лицемерни

    20 1 Отговор
    ще има още 9мм се надявам, стискам палци

    Коментиран от #21

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Не харесвам ГЕРБ

    5 16 Отговор
    Но Дончев прави изключение
  • 6 Колкото

    14 1 Отговор
    политик , толкова и философ ! Малко остава ! На Бою препоръките и бартерни сделки , услуги за услуги !
  • 7 Мале

    14 2 Отговор
    Колко компромиси се направиха на ГЕРБ?Сложиха си гл.прокурор,който да изпере бандита сикаджия.Не могат никого да сменят ПП-ДБ,защото гербавата шайка ги контрира и после другите им виновни.ПП-,ДБ разваляйте седянката.Ултиматуми да ви дава бандита на Републиката е смешно.Той така ще прави и за регулаторите.Този простак не мисли за държавата.Важно за него е да има хаос и да работят още неговите регулатори.Номерста му на престъпника нямат край.Вероятно е получил ССМ от приятеля си Путлер и мисли само за себе си както винаги.зи винаги плюе опонентите си,представя нещата лъжеца само в своя полза,а и много чакали се видя работят за него.Продажници пълно.
  • 8 пери

    16 0 Отговор
    Много беше нервен и задъхан тъжния Дончев. Още малко щеше да затропа с краче в студиото на Цветанка, само и само да стане на неговата (по-точно Боювата). Аман от претенциите на гербавите.
  • 9 Шарлатани ОПГ

    8 5 Отговор
    България е превзета държава с назначено профашистко правителство от американското посолство целящо да ни превърне в нова Украйна, погазвайки всички закони и норми. Какво си приказват помежду им няма никакво значение, всичко е димна завеса за пред народа, за да се прикрие грозната картинка на фашизма завладяващ държавата ни с помощта на новата тройна бандитска коалиция, Герб, ДПС, ПП и ДБ. Трябва да се даде сериозен отпор на всички тези престъпници и фашисти, заличаващи територията ни !
  • 10 Пропуснати ползи

    12 0 Отговор
    Хареса ми изречението : "Изпуснатите възможности са много". Може би ,защото моят живот мина в пропуснати ползи.

    Коментиран от #11

  • 11 пери

    13 0 Отговор

    До коментар #10 от "Пропуснати ползи":

    Точно Томислав Дончев да не ни говори за пропуснати ползи, защото не сме забравили как мистериозно изчезнаха милионите за електронно правителство, дето той щеше да го прави, а го няма и до ден днешен.
  • 12 Да, бе

    12 1 Отговор
    Като сте влезнали в герб какво сте очаквали, спасение на душата или какво...

    Коментиран от #17

  • 13 БИВШ ПОЛИЦАЙ

    15 0 Отговор
    ТОМИ 2013г. ЛИЧНО ТИ ДИРАЖИРАШЕ ПРОТЕСТИТЕ С КОЛЕГИТЕ БЯХМЕ РЕШИЛИ ДАТИ ХВЪРЛИМ ЕДИН ПЕРДАХ СЕРИОЗЕН НО ПОСТИГНАХМЕ КОНСЕНСУС ДА ТИ ПРОСТИМ ЛИЧНО ВЗЕХ РЕШЕНИЕ ДА ТЕ ОПЕРДАША МНОГО МЕ Е ЯД ОЩИ ЧЕ НЕГО НАПРАВИХ НО НЕ Е КЪСНО ГАБРОВСКИ.

    Коментиран от #22

  • 14 Константин Йозеф Иречек

    6 0 Отговор
    Написал дисертация „История на българите“.

    Бългopия e c население 2 милиона дyши,разделено на тpи гpyпи:бивши миниcтpи, наcтоящи миниcтpи и бъдещи миниcтpи.За мен най-лошото в Бългopия,е чудесното наслаждение,което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.
    И така нататък...

    Коментиран от #16

  • 15 хххх

    6 0 Отговор
    Ваш е също и вътрешният министър, когото Бойко Борисов лично защитава и поздравява! хайде, не ни имайте за будали. Няма да е чудно да има и друга "къртица". Имате зам. министри, а също и не малко областни управители.
  • 16 Константин Йозеф Иречек

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Константин Йозеф Иречек":

    Написал дисертация „История на българите“.

    Бългаpия e c население 2 милиона дyши,разделено на тpи гpyпи:бивши миниcтpи, наcтоящи миниcтpи и бъдещи миниcтpи.За мен най-лошото в Бългopия,е чудесното наслаждение,което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.
    И така нататък...

    Коментиран от #30

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Град Симитли

    7 0 Отговор
    Дончо Кривоглави - - пръв Боюблизец и последно ренде!
  • 19 ФАКТ Е

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "фен на ГЕРБ":

    КОПЕЙКИН ИЗГОРЯ!
    ВГЪЗРАЖДАНЕ се РАЗГРАЖДА!

    Първо се разпадна групичката му в СОС!
    Сега се разпадна и тайфата му в НС!

    Коментиран от #24

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ТОКАРЬОВ

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "мръсници сте лицемерни":

    7/62/25 БЕЗКОМПРОМИСЕН СИГОРЕН ГОВОРИТ СТАЛИН
  • 22 хасан двата у....

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "БИВШ ПОЛИЦАЙ":

    по добре го наеви и двамата е сте доволни - ПРАВЕТЕ ЛЮБОВ НЕ ВОЙНА
  • 23 Томислав Дончев

    2 8 Отговор
    е един от малкото разумни в герб,който заслужаваше да бъде министър -председател!
  • 24 Изгорел

    5 6 Отговор

    До коментар #19 от "ФАКТ Е":

    ти е газ а! Възраждане е партията,която ще управлява България!И всички соросоиди ще трябва да си търсят работа,защото нпо тата ще бъдат забранени!Само Възраждане!!!
  • 25 макдоналдс тръмп

    1 0 Отговор
    някакъв чики джия с бьла коса ,се прави на умник по новините на БТВ,МЪРЛЬО ЩЕ ТИ ИЗЧИСТЯ КОМИНА БЕЗПЛАТНО МААТИ ДА Е.А
  • 26 ИЗБИРАТЕЛ

    7 0 Отговор
    Те това е проблема - болни за власт индивиди продават родината ни.
  • 27 да, точно

    5 0 Отговор
    Щом външният министър ви е толкова важен, не правете ротация! Искате и двете позиции, които досега се държаха двете партии в сглобката.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 КАКВА. ИЗМЕТ. СТЕ. И. ВИЕ

    9 0 Отговор
    ГЕРБЕРСКА ИЗМЕТ. ПРЕДАТЕЛСКА
  • 30 Бай Ганьо

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "Константин Йозеф Иречек":

    На жидове вяра да нямаш,хора които продават женските си деца,като кози !!!Иречек,Дизраели,Сюлейман паша,Чърчил все приятели на българите...
  • 31 Радката

    1 4 Отговор
    Дайте на Киро, може и на асанчо, а защо не на сем. Лорер поста на външния министър. Те са дялани камъни - за нищо не стават, ама за министри - да. И да свършва агонията. Асанчо - вицепремиер Х 2, който отговаря и за еврофондовете и всички парички. Кадърен е човеко. Леко му е лява политиката, ама човещина. Пппппп ще се справят. Лена ке ги насочи. Народо е проZ.
  • 32 Цуца

    5 0 Отговор
    ГЕРБ е патологията изначално
  • 33 фАНТОМасс

    1 0 Отговор
    Томе, човече , щом разбираш от ПАТОЛОГИЯ , как би определил диагнозата на твоя личен Вожд БОЙКО ? Психопатичен хамелеон , шизофренен мегаломан , нарцистичен грандоман , откровен ЛИЦЕМЕР , ЛЪЖЕЦ от класа , СЕЛСКИ хитрец от Банкя ? Имаш избор , като с всеки от тях ще си улучил ! А с всички заедно , би бил най-точен !
  • 34 Щирлиц Ото фон

    1 0 Отговор
    И ние направихме много компромиси - например да не питаме ТИКВАТА - ПРОСТАК коя е Мата Хари ! Защо е казал Ало , Ваньо ! Защо се хвали , че ни го набива с 200 ? Защо Цвета е Проста КърджалиЙска ? Защо скри мис Бикини нейде далече ? Нали УЖ няма какво да крие ? Нали момичето не е недъгаво ? Защо мисли , че хората са Тулупи ? Колко струва да си купиш метреса с къща в Барса ? Защо е бил доброволен член на БКП ? Защо напуска семейството си с малко дете ? Много неща спестяваме на Бойчо ! Много компромиси , които ПРОСТАКА от Банкя НЕ ЗАСЛУЖАВА !
  • 35 Ричард Естес

    1 0 Отговор
    Томиславе , говориш и се правиш на УЖ интелигентен и УЖ умен чиляк , а всъщност си се оставил в слугинска поза пред един БАЙ ГАНьО от Банкя ! Това не говори добре за твоята морална хигиена ! Как гледаш хората в очите и им обясняваш , че си в една ШАЙКА с него ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове