Last news in Fakti

29 Февруари, 2024 15:49 2 008 24

Каракачанов: МО бърза да намаже филията преди ротацията със сделка за 400 млн. лв.

  • красимир каракачанов-
  • вмро-
  • радари-
  • сделка

НАТО няма да се намеси в Украйна, смята лидерът на ВМРО

Каракачанов: МО бърза да намаже филията преди ротацията със сделка за 400 млн. лв. - 1
Снимка: БНТ

"Има една друга причина и националните медии мълчат. След глупавата сделка за „Страйкър Драгун“ тече друга за радари за 400 млн. лв. Тихомълком МО прави така, че дисквалифицира фирмата на първо място и пробутва една френска. На второ място, забележете, е американската, с която има договор за 16 изтребителя Ф16."

Това каза бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов пред БНР.

В предаването „12+3“ бившият вицепремиер на България и лидерът на ВМРО коментира тази сделка и действията на политическия кабинет на МО.

Защо бързат за приключат и да подпишат договор с една френска фирма преди ротацията, попита Каракачанов.

„Не е важно кой от кого е разочарован в сглобката, а от това, че МО бърза да приключи сделката, да подпише договора за 400 млн. лв. преди ротацията. Явно ГЕРБ и ДПС не са доволни, че печели френската фирма. Проблемът не е дали ще е френска, американска, италианска фирма, а че министърът на отбраната и политическият кабинет на МО не се интересуват от финансовите интереси на България, а от нещо друго“, каза бившият вицепремиер в третия кабинет „Борисов“.

Той е категоричен, че политическият кабинет на МО не е спазила процедура и вместо да се договорят за намаляване на цената на сделката, те бързат да подпишат. А може да се спестят 50 млн. лв. от тази сделка, може да отидат пак за армията, а „не да ги даваш на друг“. За 3 години само веднъж са индексирани заплатите в армията и имало нужда от обувки, каза Каракачанов.

„Някой бърза да намаже филията – политическия кабинет, преди да е станала ротацията“, предупреди той. И обясни, че БТР-ите няма как да заминат за Украйна, защото първо трябва да се ремонтират, второ те не са на МО, а на МВР и трето, че са полицейско изпълнение и не са за фронта.

Явно гръмна скандалът и от ДПС и ГЕРБ, не им удобно да назоват проблема и използват БТР-ите, каза Каракачанов.

Той коментира и предстоящата ротация и сподели мнението си, че „Борисов е прав“.

„Това, което наричат некоалиция, си е коалиция между ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ. Той е прав, че за 9 месеца тези от ПП-ДБ са неуравновесени хора, правят си селфита и пиар и трупат негатив върху коалиционните партньори“, обясни Каракачанов.

И обясни, че „преди 2 седмици се скараха за споразумение за 50:50 за регулаторните комисии и ВСС“. „В момента те са доминирани от ДПС и ГЕРБ. Тука е разковничето, те ГЕРБ и ДПС не са научили изваждане, а ПП-ДБ искат делене“, каза Каракачанов.

ГЕРБ имат интерес от избори, защото ПП-ДБ са в най-ниска точка на рейтинга си. ДПС ще си вземат своето. ГЕРБ пак ще са първи, въпреки спада на рейтинга, прогнозира резултатите от евентуални предсрочни избори Каракачанов.

Мнението му за войната в Украйна е, че НАТО няма да се намеси.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    23 3 Отговор
    Бях забравил за БИЛА

    Коментиран от #20

  • 2 Шкембе войвода

    29 2 Отговор
    А когато аз купих 8 самолета на хартия за 8 милиарда ... Сега тия 400 мил. аматьори

    Коментиран от #19

  • 3 Ралбо

    18 5 Отговор
    Ишкимбе войвода открито лобира за еврейска фирма! Фсичко по морални подбуди, няма да се съмнявате!
  • 4 Виж

    22 0 Отговор
    си золумите за милиарди , стоварени на българските граждани и се покрий от погледа им веднъж завинаги , агент продажен и подъл !

    Коментиран от #5

  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "Виж":

    Само един от тях .....
    ПЕТСТОТИН ДЕКАРА КРАЙ БАЛЧИК С ИЗГЛЕД КЪМ МОРЕТО ЗА 6 ЛЕВА КВАДРАТА 🥸🥸🥸🥸
  • 6 ТаУмВзе

    12 0 Отговор
    И тоя не се Наяде ей! Дуднат по телевистан само.
  • 7 Еййй...

    12 0 Отговор
    Гиди-гиди..Ти ги знаеш тези работи а?
  • 8 хммм

    6 6 Отговор
    При избори нито една от тези партии няма да спечели, защото хората са отвратени от договрките и разпределението на баницата. ПП/ДБ са най-малко виновни за това.
  • 9 Адрес 4000

    15 2 Отговор
    А каракачамбо не намаза ли добре от комисионните към договора за Ф16 подписан с неговият подпис
    Интересен факт този и неговата тв БГ24 разпространяват директно руска пропаганда
    Но не му беше проблем да се гушка с Бочето и да подпише за Фките
  • 10 МЪРШШШ

    11 2 Отговор
    БЕ!!!!
  • 11 Тома

    15 2 Отговор
    Питайте старото куче за комисионните каза агент иван.Аз намазах целия си г.з а не филия
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Анджо

    12 1 Отговор
    Абе ние нямаме още летища за еф 16 ти самолети искаш.
    Не виждате ли ,че сега първо борбата е кой да се намести по добре. ПП и дб си направиха вече семейни министерства, каде е лорер , нещо изчезна.
    Пародия .
  • 14 Сатана Z

    12 2 Отговор
    Е па,кво очаквате ,при положение че помакинята Мара от Хаджидимово има френско гражданство ?
  • 15 торбичка

    10 1 Отговор
    билла
  • 16 Тони

    11 3 Отговор
    Я как ги разбира нещата тлъстия свинюр. Знае как се делкат комисионните. Нали това правеха с тиквата 15 години.
  • 17 Стеф

    5 1 Отговор
    Кой го казва самото)))))))
  • 18 Бамбука

    9 3 Отговор
    Филията не я ли намаза този субект покрай паспортите ? Забрави ли за търга за военните кораби ? Тогава гласът му беше изчезнал.
  • 19 един

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Шкембе войвода":

    Купи самолети на хартия,защото Тиквата изпълняваше задача на путин да построи Турски Поток,за което трябваше да получи одобрението на Тръмп за внос на американски компресори без които газопровода не може да влезе в експлотация,иначе още щяха да бавят сделката за Ф-16!
  • 20 Тъпако

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Това беше колаж.

    Коментиран от #22

  • 21 Голия

    5 1 Отговор
    тоя плужек явно знае как се маже филия от военно министерство
  • 22 никой

    1 4 Отговор

    До коментар #20 от "Тъпако":

    не е прокопсал в БГ.Всички са лоши и оплюти.Доказателства няма.Но на кой му дреме.Важното е да плюем по всички и всичко.Затова няма дяволи на нашия казан в ада.
  • 23 Тити

    6 1 Отговор
    И кой го казва дебелака който беше на хранилката на мафиота от Банкя.
  • 24 Каракачанов,

    6 1 Отговор
    Като даваш акъл за БТР-и, научи ли се да слагаш каската с предното отпред? Или и нея като гащите - наобратно?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове