Last news in Fakti

27 Март, 2024 15:04 2 562 41

Харизанов: Те провалиха първия мандат и това беше едностранно тяхно действие, започнато лично от Кирил Петков

  • георги харизанов-
  • провал-
  • първи мандат-
  • действие-
  • кирил петков

Всички тези процеси почиваха върху абсолютно погрешното разбиране на тези момчета, че те с 1/4 от народните представители имат 100% от властта, тя е тяхна, полага им се, всички са длъжни да ги подкрепят, защото иначе не са от добрите сили, а са от мафията. И те ще правят, каквото си искат, а Борисов ще отстъпва, до където поискат, защото е, изберете си - изплашен от “Магнитски", притискан от посланиците, недоизпран, притеснен и т.н. ,коментира политическият анализатор

Харизанов: Те провалиха първия мандат и това беше едностранно тяхно действие, започнато лично от Кирил Петков - 1
Снимка: БГНЕС

Първият мандат приключи, провален е, бих казал, преди два месеца, защото беше ясно, след като се разкри от ваши колеги-журналисти срещата на г-н Петков с г-н Спас Русев, след като на следващия ден г-н Петков започна да издава нареждания ва банк на независимия регулатор КЗК (Комисия за защита на конкуренцията) какви решения да взима. И след като КЗК не се съобрази, което е съвсем нормално с нарежданията на един партиен лидер за това какви решения трябва да взима, г-н Петков стигна до определението, че ние сме държавата на регулаторите и противно на първоначално подписаното споразумение от преди 9 месеца, започна да поставя ултиматуми и да чертае червени линии. Това каза за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" с водещ Цоня Събчева - политическият анализатор Георги Харизанов.

"И изведнъж вкара реформата в регулаторите. Започна да вкарва реформата в регулаторите като някаква червена линия и като някакво условие за продължаване на процеса по ротация. Тоест, първоначалната договорка, онази от преди 9 месеца, беше едностранно нарушена от ПП. Впоследствие тя се разрасна в реформа за службите. Впоследствие стана ясно, че Денков не желае да си заеме поста, отреден му от преди 9 месеца в образователното министерство. Цялото българско общество разбра, че Ники трябва да пътува. Тръгнаха да го назначават за външен министър, където той няма абсолютно никаква експертиза. Впоследствие му измислиха някакво Министерство по европейските въпроси, което не беше ясно, точно какво е. Но всички тези процеси почиваха върху абсолютно погрешното разбиране на тези момчета, че те с 1/4 от народните представители имат 100% от властта, тя е тяхна, полага им се, всички са длъжни да ги подкрепят, защото иначе не са от добрите сили, а са от мафията. И те ще правят, каквото си искат, а Борисов ще отстъпва, до където поискат, защото е, изберете си - изплашен от “Магнитски", притискан от посланиците, недоизпран, притеснен и т.н. Видя се, че абсолютно нищо от тези техни виждания не е така. Видя се цялата им стратегия за влизане в тези преговори около ротацията. Преговори изобщо не трябваше да има, това беше абсолютно формален акт, който почива на абсолютно грешни тези и твърдения. И чак сега, когато започна сблъсъкът с реалността, станахме свидетели на днешното абсолютно падение, абсолютно падение, да се молят от трибуната на парламента ГЕРБ да размислят, да си дадат премиер, пък те ще го подкрепят с техния мандат", каза още Харизанов.

"Със 100% техни министри на втората политическа сила, която на местните избори остана четвърта. На тези, които загубиха изборите, на тези, които щяха да строят затвори, щяха да заличават, да изчегъртат, да унищожават. Извинявайте много, в смисъл, те провалиха целия процес, те провалиха първия мандат и това беше едностранно тяхно действие, започнато лично от Кирил Петков. Провалиха един абсолютно формален процес по смяна на местата на г-жа Габриел и Николай Денков, който трябваше да си отиде образователен министър. Това беше договорено. И излиза Кирил Петков и крещи от парламентарната трибуна, че човек трябва да си спазва думата, точно Кирил Петков. Извинявайте, по-добре да приключва този цирк, няма никаква нужда от това. След процес на отрезвяване, минаване през една нова кампания, получаване на реална оценка от избирателите за изминалите 9 месеца, нека седнат, нека се договорят пак, няма лошо. Но при потвърдени позиции и при ясното разбиране, че никой вече не притежава политически монопол върху истината, върху справедливостта, върху правосъдието, върху това да се самоетикетират като добри сили, като подкрепяни от посолство, като одобрени от посолство, като хората на американците, хората на европейците или хората на които и да било други. Ние искаме хора , които ни служат на нас, ние с нашите данъци им плащаме заплатите и искаме наши хора да управляват, не хора на американците или хора на посолството, обясни политическият анализатор.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сара

    85 20 Отговор
    няма нужда да се напъват в студията. Никой повече на никого не вярва. А този от Банкя е най-голямото проклятие за нашата страна.

    Коментиран от #22

  • 2 Оракула от Делфи

    82 11 Отговор
    Креадеца на скрап от Напоителни Системи, е насъскан, като кавказка овчарка ,
    да хапе наляво и надясно, само и само да изпере Тулупа , както винаги!
    Това не политика , а отврат!,
  • 3 Онзи

    72 9 Отговор
    Този не трябваше ли да е в кафеза?
  • 4 Ужас

    23 63 Отговор
    Пп са бандити милярд го няма от енергетиката , асен да връща парите

    Коментиран от #5

  • 5 коко

    49 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ужас":

    Аман от неграмотници.
  • 6 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    59 10 Отговор
    Жорка, недей бе човек! Направо излагация. Не е необходимо непрекъснато да ни свеждаш на нас, елементарните - височайшата воля на Баце! Ясно ни е за кого се престараваш!
  • 7 Фактъ

    62 8 Отговор
    Този , Боко Тиквата го държи с компромати . Иначе и той не си вярва , като лъже и защитава Толупа .
  • 8 Азазел

    60 5 Отговор
    Хайде, и тази изтривалка на Борисов се изходи.
    Всякакви социолози и анализатори взеха с голи гърди да бранят директно Баце и индиректно Шиши.
  • 9 Петьо Петков

    45 6 Отговор
    ИНФАНТИЛ, на Тиквата чатала........
  • 10 дзверо

    49 5 Отговор
    Подлогата на ББ, дава "компетентно" мнение...хахахахаха.
  • 11 Браво

    21 19 Отговор
    Добре, че баце изпрати шарлатанята право в аляска
  • 12 Жорката

    34 5 Отговор
    Изпълзя! Иска наши хора да управляват България. А на ония дето искат друго, демек на Момчетата и им казва вие с 1/4 от гласовете не можете да искате, но виж ние с толкова, ще правим каквото си поискаме. Чудя се кой в чий скут е присядал? Боко на Делянчо в скута или обратното?

    Коментиран от #17

  • 13 Име

    32 3 Отговор
    Добър е разконспирирал Денков, но господин Харизанов също без каквато и да било експертиза навремето бе назначена отговорен пост в държавна агенция!
  • 14 ИНЖ1

    28 14 Отговор
    Айде стига измишльотини. Кремълските марионетки РР, ББ, КК, РОвч, ДП и др. целят да дестабилизират Бг. Толкова е просто.
  • 15 Аз...

    38 3 Отговор
    Е тоя пак се обди. Като Алибегов е
  • 16 Анонимен

    41 2 Отговор
    Защо бивш депутат от Герб постоянно се представя като политически анализатор?
  • 17 хаха

    10 21 Отговор

    До коментар #12 от "Жорката":

    абе ай стига с тез пп та бе..не не виждате ли че те са най големите некадърници и лъжци....хората не ги харесват а и те не могат да управляват...за три години толкоз......стига ни...да идат да се учат другаде..нали искаха да пътуват...е нека пътуват
  • 18 Къдраво

    5 7 Отговор
    Абе,посолството,как им позволи таз халтура,или Галка е откомандироваха.
  • 19 Витамин

    24 3 Отговор
    Слугата на тиквата,ти си НИКОЙ, ЕДИН КУПЕН ПУЯК ОБСЛУЖВАЩ МАФИОТИ И КРАДЦИТЕ НА НАРОДА.НИКОЙ НОРМАЛЕН НЕ ВЯРВА НА ОПОРКИТЕ НА ГРОП,ДЪПЪСЪ, КОПЕЙКИТЕ И МИРИЗЛИВИЯ ЧАЛГАР.
  • 20 💠🔆♻️

    5 13 Отговор
    Моля факти.бе ге да не падат толкова долу че да включват видео от БНТ, бнт никой не я гледа така или иначе.

    Друго, гледам Радев слушайки Киро просто му се иска да приключи този цирк колкото се може по бързо, още нещо, Президента все пак има достойнство иначе би разказал как Кирчо го излъга че не бил Канадски Гражданин, с това трябва да смятаме че политическата партия на българският Остап Бендер изпя лебедовата си песен, the fat lady sang and it is over.

    Като послеслов: думите на истинският Остап Бендер трябва всички да ги запомним, за наш урок:

    “И аз искам с бели панталони в Рио Де Жанейро.”
  • 21 66николаос

    17 0 Отговор
    Този твой приятел от Банкя когото изпраха е най големият виновник за краха на България
  • 22 ГЕРБЕР

    0 20 Отговор

    До коментар #1 от "сара":

    АКО НЕ Е ТОЗИ ОТ БАНКЯ, БЪЛГАРИЯ ОТДАВНА ДА Я НЯМА

    Коментиран от #35, #36

  • 23 хххх

    16 0 Отговор
    Платен лаладжия. Мутреса на Буци!
  • 24 Бамбука

    12 1 Отговор
    Гьонсурата, "магьосника" на напоителните системи се изказа отново от тъпо, по-тъпо..
  • 25 черния

    0 10 Отговор
    Харизанов е един изкючително почтен човек, който се доказал че отсроява и говори само истината! За това и нормалните хора го уважават изключително много, а соросоидите само го плюят и обиждат!
  • 26 666666666

    13 0 Отговор
    Къде са тръбите на ВиК бе калинкоффф.
  • 27 Тиква

    12 2 Отговор
    Харизанов, сутринта ти слушах простотията. Бягай и се скрии някъде. Дано проумееш нещо скоро време.
  • 28 Стан-боцмана

    4 1 Отговор
    Всички копейки на барикадата,, да си за работят заплатата.... Пуек проскубан
  • 29 Няма бира

    10 0 Отговор
    Харизанката напоследък много го активирахте. По 2 статии на ден. Дава акъл на хората.

    Коментиран от #34

  • 30 У ха

    4 7 Отговор
    Вижда се , че тоя Киро очевидно не е добре. Не разбирам защо продължава да се гласува доверие на този човек.
  • 31 Бойло

    1 0 Отговор
    Да бе, да
  • 32 Иванова

    7 0 Отговор
    И се изказа герберския боклук Харизанов-тръбата от напоителни системи!
  • 33 Харизанов

    8 1 Отговор
    Борисов не искаше първия мандат, защото видя, че Габриел не е подходяща за премиер. Защо той не отиде на преговорите? Щели да го награчва, той ни награчва 20 години и си върти схемите. Чисто и просто употреби Габриел, и провали политическото й бъдеще. Не иска съдебна реформа, защото знае какви ги е вършил.
  • 34 Иванова

    7 0 Отговор

    До коментар #29 от "Няма бира":

    Ами нали от герберските боклуци. Потулиха му далаверите в напоителни системи, сега трябва да ги защитава.
  • 35 Иванова

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "ГЕРБЕР":

    Ако не е този от Банкя, България щеше да на едно ниво с другите европейски държави, а не на последно място по доходи в Европа и на първо по КОРУПЦИЯ!!!
  • 36 Така така

    7 0 Отговор

    До коментар #22 от "ГЕРБЕР":

    Точно,той я затри! По време на 10-годишното му управление, населението е намаляло с над 840 Хил. Това е факт!
  • 37 Тръбачов

    5 0 Отговор
    Харизанов ,готов си и майка си да дадеш ,ако Тиквата я поиска.
  • 38 инж. Ганчо Илков

    3 0 Отговор
    И Харизанов няма Политическа Функционална Грамотност, не му е Ясно и какво Представлява Коалиционната Култура. През цялото Време на "Ротационното" Правителство се приказваше и пишеше за "СГЛОБКА". Определение, измислено от Бай Ганьовския Политик, който няма Елементарен Политически Манталитет. Противоречието се изразява в Следното: Бойко Борисов Изпитва Панически Ужас от Промяна Нормативната База за Определяне Състава на Регулаторите. В тях, Той вижда Инструмент за Удоволетворяване Комерсиалния Интерес на Поддръжниците - Дарители Олигарси. Същото Изпитва и от Съдебната Система, в която вижда Опасноста от Разкритие на направените Зад Колисни Делавери. ПП-ДБ настояват за Независими Регулатори и Съдебна Система. Те настояват за Реални Социални и Икономически Реформи. Това Противоречие в Целите на този Етап е непреодолимо. Глупости са, че Някой Иска Цялата Власт. Искат се Определени Цели от Лица с Определен Манталитет. Бай Ганьо срещу Съвременната Европейска Реалност. Келепира и Спокойствието Срещу Демократичните Реформи.
  • 39 Кабамилионеров

    2 0 Отговор
    нА СНИМКАТА......ПОЛИТИЧЕСКИ ПЛАНК...ТОН.
  • 40 Не съм пророк

    2 2 Отговор
    И нямам никакви свръхдарби, но Киро от ден първи го надуших, че е въздухар. Имаше нужда от водител на другите въздухари, ама не очаквах, че ще са толкова много. Дано следващия път са по-малко. Има и едни потомствени по-необразовани, но те са си постоянно присъствие и към тях нямам претенции.
  • 41 шамар

    1 0 Отговор
    Стресни се племе закъсняло, живееш ли-мреш ли, ти не знаеш. След теб потомство иде цяло, какво ще да му завещаеш!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол