Last news in Fakti

29 Март, 2024 18:08 3 335 21

Антикорупционният фонд: Дело на вдовицата на Нотариуса е гледано от жената на съдружника му

  • гергана божанова-
  • дело-
  • нотариуса-
  • мартин божанов-нотариуса-
  • съдия-
  • маргарита немска

Цялата история показва нагледно множеството „осъществявани контакти“ между магистрати, служители на МВР и криминални елементи

Антикорупционният фонд: Дело на вдовицата на Нотариуса е гледано от жената на съдружника му - 1
Снимка: БГНЕС

Нова връзка между показно застреляния през януари Мартин Божанов - Нотариуса и независимото правосъдие у нас откриха от Антикорупционния фонд (АКФ).

От организацията разполагат с протокол за случайния избор на съдия Маргарита Немска за съдия докладчик по секретно административно дело към Административен съд – София град (АССГ), по което страна е вдовицата на Нотариуса – Гергана Божанова.

Съдия Немска, която беше и зам.-градски прокурор на София, е съпруга на бившия служител на МВР и ДАНС, а сега адвокат - Емил Писков, който беше осветен като съдружник на Мартин Божанов – Нотариуса в разследването на АКФ „Списък за бърз контрол“.

Делото е за отнетия достъп до класифицирана информация на Божанова, който става причина за освобождаването ѝ като разследващ полицай от ГДБОП.

То е разпределено на съдия Маргарита Немска, която се произнася в полза на Божанова. Решението ѝ е потвърдено и от Върховния административен съд.

Нещо повече - по данни на АКФ Емил Писков, съпругата му съдия Маргарита Немска, покойния вече Мартин Божанов и вдовицата му Гергана Божанова имали документирани две съвместни излизания и влизания през ГКПП на територията на страната през октомври и ноември 2020 г.

„Тези близки семейни отношения, заедно с общия бизнес на Божанов и Писков, би трябвало да са причина Немска да се отведе от делото на Божанова. Както наблюдаваме често напоследък по съдебно-прокурорските казуси по мрежите за паралелно правосъдие на Петьо Петров – Еврото и Мартин Божанов – Нотариуса, около тях непрекъснато излизат преплитащи се близки семейни, бизнес и колегиални отношения, които за участниците в тях обаче не са нищо нередно и не могат да повлияят на безпристрастното решаване на преписките и делата“, коментира Николай Стайков от АКФ.

От АКФ уточняват, че видно от декларацията за имуществено състояние на съдия Немска и публикация от bird.bg 2 през 2022 г. тя и съпругът ѝ Емил Писков са закупили апартамент в Барселона на стойност почти един милион лева.

Справка от испанския имотен регистър и проверка на АКФ на място са показали, че имотът се намира в централната градска част в луксозна жилищна сграда и към момента се ползва.

Темата за имущественото състояние на семейството на Писков и Немска е интересна с оглед изследване съответствието между придобитото от тях имущество и законните им доходи, особено предвид данните за дейността на Писков като съдружник на Мартин Нотариуса, посочват от организацията.

„Личността на другата съпруга от дуото Божанов-Писков е също любопитна. И до ден-днешен МВР не е дало сериозно обяснение как Гергана Божанова е назначена с външен конкурс като разследващ полицай в ГДБОП, какви проверки са извършвани преди назначаването ѝ и с какви резултати са приключили. Настоящият директор на ГДБОП Явор Серафимов обясни единствено, че едва след назначаването ѝ се констатирало разминаване между предоставените от нея данни за имотното ѝ състояние и реалното положение, и била освободена“, допълва Николай Стайков.

„Цялата история показва нагледно множеството „осъществявани контакти“ между магистрати, служители на МВР и криминални елементи, които остават без надлежно изясняване. Вероятно защото това трябва да бъде сторено от същите тези хора в същите тези институции, които са впримчени в „контактите“, заключава Бойко Станкушев, директор на АКФ.

От АКФ публикуват и справка от Имотния регистър на Барселона и снимки на апартамента, закупен на 14.12.2022 г. от семейството на Писков и Немска в луксозна сграда в идеалния център на Барселона за сумата от един милион лева.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    30 0 Отговор
    Куче влачи камион, грамофон свири, кюнци падат !
  • 2 ха ха

    40 1 Отговор
    Случайният избор на съдии със софтуер е толкова случаен, колкото местене на монета от левия в десния джоб.
  • 3 Стоенчо

    37 1 Отговор
    Кога ще ги метем тия?
    Кога ще влизаме с вратите и байряците?

    Коментиран от #8

  • 4 дамм

    34 1 Отговор
    В свинарника всичко е омазано в кафяво.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Емигрант

    33 2 Отговор
    България наистина трябва да си върне живота отново в пещерите когато основният "съдия" е ТОЯГАТА за която по това време не е забранено използването и, дори е и препоръчително "лековито" ! Само с кръв може да се измие тази корупция която вече е достигнала по размери и наглост СОМАЛИЙСКАТА ! Как е възможно да се търпи такова човешко тежко дередже и особенно пък наглото от днес умножаване на депутатските заплати Х 2, като, че ли корупцията е намаляла ? Трагично смешен суверен живеещ на тази корумпирана територия, суверен за който срамът от мишкуването и толерантността му към престъпност са като геройство ?
  • 7 Истината

    16 7 Отговор
    Държавна сигурност и комунистическите ченгесари са овладяли цялата ни държава, докато копоите им пищят за "евроджендари" и "окупаторите от САЩ".

    Коментиран от #15

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Нури

    22 1 Отговор
    Пепи Еврото продължава да тегли конците в Съдебната система от чужбина

    Коментиран от #12

  • 10 Црън Ваньо

    16 1 Отговор
    "Всички сме братовчеди."
  • 11 Перо

    20 0 Отговор
    Тази съдебна система трябва поетапно да бъде разформирована, преобразувана и подменяна с нови кадри, след съдебната рефофма! Всички са навързани като свински черва и мафията се развива!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Разплитайте! Разплитайте! Разплитайте!

    13 0 Отговор
    Разплитайте! Разплитайте! Разплитайте! Докато Червената Лампичка Светне!
  • 14 Име

    11 1 Отговор
    Сигурно цял квартал има. Но на Сашо Диков информаторите също имат луксозно работно място. Не са в някое парижко мазе.
  • 15 Трябва да се знае!

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Истината":

    Трябва да се знае! Кой е Феодала!
  • 16 Име

    6 1 Отговор
    E - нищо така е случайно станало.
  • 17 Гост

    9 0 Отговор
    Няма държава, има топки от такива глисти, оплетени една в друга и паразитиращи на гърба на нормалните честни хора. Време е за нов народен съд, този път наобратно - срещу тези метастази на комунистическо-десарския "преход"!
  • 18 Коментар

    6 1 Отговор
    Аз помня, че когато разследваха Николайчо Петров от ВМА, че е дал като министър на здравеопазването 3 милиона на мъжа, с който дъщеря му живее съвместно и има дете , от години, делото от военната прокуратура беше гледано и замазано от роднина на бивша негова съпруга.
  • 19 Добре

    8 0 Отговор
    Дошли в страната на неограничените възможности, за някои обаче!
  • 20 Реалния

    4 0 Отговор
    Хора по магазините има банани,яжте банани и траите
  • 21 Близу

    1 1 Отговор
    Искам с Гергана в боп-а Сиските да и стискам
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове