24 Юни, 2024 13:10 2 438 38

СГП: Брендо е осъден на 6 години затвор през 2018 г., но не е бил на територията на България, за да я излежи

  • брендо-
  • прокуратура

Днес осъденият се е явил доброволно за изтърпяване на наказанието. След установяване на самоличността осъденият е настанен в Софийския затвор

СГП: Брендо е осъден на 6 години затвор през 2018 г., но не е бил на територията на България, за да я излежи - 1

Във връзка с постъпили множество медийни запитвания относно присъда на Евелин Банев - Брендо и привеждането ѝ в изпълнение, Софийска градска прокуратура (СГП) информира следното:

С присъда от 15.02.2013 г. на Софийски градски съд (СГС), влязла в сила на 26.04.2018 г., Е.Б. е признат за виновен за това, че за времето от 17.10.2002 г. до 30.05.2005 г. на територията на Република България, Обединено Кралство
Великобритания и Северна Ирландия, Британски Вирджински острови, Съединени американски щати, Конфедерация Швейцария и Република Австрия участвал в организирана престъпна група заедно с още две лица, създадена с цел да върши престъпления по член 253 НК – извършване на финансови операции (внасяне в брой и нареждания за преводи на парични суми от различни банкови сметки на фирми в банки в чужбина към Република България за кредитиране на дейността на „ПФЮ“ АД) с пари, за които знаели, че са придобити чрез незаконен трафик на наркотични вещества – придобиване, разпространение, държане, превозване и пренасяне на високорискови
наркотични вещества в големи размери без надлежно разрешително – престъпление по чл. 321, ал. 3, т. 2, във вр. с ал. 2 от НК.

Наложено е наказание лишаване от свобода за срок от 6 години при първоначален строг режим в затвор. С присъдата съдът е зачел и приспаднал предварителното задържане на осъдения.

В Софийска градска прокуратура е образувана присъдна преписка на основание получената ефективна присъда. Наблюдаващият прокурор е предприел необходимите действия за изпълнение на присъдата. Осъденият не е установен на територията на Република България.

Обявен е за общодържавно издирване, издадена е Европейска заповед за арест и е обявен за международно издирване.

През 2021 г. и 2022 г. осъденият е подал молби до СГС на основание Закона за признаване, изпълнение и изпращане на съдебни актове за налагане на наказания лишаване от свобода или мерки, включващи лишаване от свобода, с
които иска да се признаят и приемат за изпълнение в Република България постановени спрямо него съдебни актове, с които му е наложено наказание лишаване от свобода от компетентните съдебни органи на други две държави, които членуват в Европейския съюз – Румъния и Италия.

И двете молби на осъдения са оставени без разглеждане, защото молителят не се е намирал на територията на Европейския съюз, каквото е изискването на специалния закон.

На 24.06.2024 г. осъденият се е явил доброволно за изтърпяване на наказанието. След установяване на самоличността и провеждане на административни процедури осъденият е настанен в Софийския затвор за изтърпяване на наказанието лишаване от свобода, като е зачетено за начало на наказанието.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    23 2 Отговор
    "...но не се е оказал на територията на България..." - ех, сладурчета... Последният, който "не се беше оказал", беше Бизюрев, ама го оказаха. Демокрацията в мамковината го докара дотам, че да чака осъдените доброволно да влизат в затвора.

    Коментиран от #3

  • 2 хахаха

    9 2 Отговор
    Само да чуя, че ще ме осъдят имам пре-достатъчно време да напусна пълзешком докато стане време да ме прибират
  • 3 Град Козлодуй

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "провинциалист":

    в Бг за милиони няма закони

    Коментиран от #4

  • 4 Така ли

    0 10 Отговор

    До коментар #3 от "Град Козлодуй":

    Явно те е яд,че купуването на гласове не мина както трябва.

    Коментиран от #7, #8

  • 5 така му е по готино

    8 3 Отговор
    а е редно съда да отмени предходните 6г , заради бягството и незачитането на решението на СГС . После да му даде на тоя рецидивис и убиец 15 години . Така звучи по справедливо . Нега го погалват . На него ще се натресат .
  • 6 Затвора за него сега е почивка и сигурно

    16 2 Отговор
    Местенце....преди да се предаде е направил далавери на макс защото знае че веднага може да се предаде и да бъде на сигурно място в затвора...направил е много брутално рискови игри и сега ще почива на сигурно място та затва се е предал

    Коментиран от #9

  • 7 Град Козлодуй

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Така ли":

    Моля в грешка сте не се занимавам с такива неща аз съм тежко чуващ индвалид и с неврологично заболяване инсулт не се присмивай над Хората
  • 8 Прости му и не му се сърди.

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "Така ли":

    Руснаците имат много добра приказка за такива случаи
    Бог знает, кого метить

    Нека да е жив и здрав и да чете

    Коментиран от #13

  • 9 Град Козлодуй

    10 3 Отговор

    До коментар #6 от "Затвора за него сега е почивка и сигурно":

    Брендо е в МВР Болницата на затвора а и мафията те открива навсякъде не можеш да се скриеш

    Коментиран от #31

  • 10 пиши бегал

    8 1 Отговор
    6 г.в Бг. да лежи ,10 години в Италия за пране и дрога и в Румъния 8
  • 11 УРА,, УРА

    11 3 Отговор
    Мафията, за разлика от нашите служби може да те намери където и да си и да те накаже ако иска. Затворът не може да бъде никаква защита.
  • 12 Айдуците в нужда се подкрепят

    10 1 Отговор
    Ейййй цъфна Брендо точно когато правителството трябва да се състави е тези българи 🇧🇬 не им ли писна да ги заблуждават??тези ли новини в крадливата ни държава са важни той е тук защото мафията взема властта за бедния народ на кой му пука важното е БЪЛГАРИЯ 🇧🇬 да загива
  • 13 Град Козлодуй

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Прости му и не му се сърди.":

    Леко с подигравките спрямо инвалидните Хора с инсулт съм
    4 И 8 Сте един и същ
  • 14 Пропаднала държава

    13 0 Отговор
    Някой ще обясни ли как се пресича граница напред и назад без да го хванат. И не е само той, а още доста подобни.
  • 15 А стига , бе !

    14 3 Отговор
    Много дълга статия , вместо направо да се каже , че Украинския режим го е криел след издаване на присъдите !
  • 16 Госあ

    7 2 Отговор
    Даже брендито избегА от бандеристан ! 😂 Иначе, цирк на цирковете с таа смешна окупирана територийка бивша България
  • 17 Последния Софиянец

    12 3 Отговор
    Брендо видя че с Украйна е свършено и реши да лежи в български затвор вместо в Сибир.
  • 18 БОЙКОООО ,

    9 0 Отговор
    СЛЕДВАЙ ДОБРИЯ ПРИМЕР , МУТРО ДОЛНА !
  • 19 БРЕНДО ИЗБЯГА ОТ ЦИРКОНИТЕ И ИСКЕНДЕРИТЕ

    7 1 Отговор
    НА ПУТИН И КЪДЕ ДА ИЗБЯТА ОСВЕН ПРИ НАЙ - ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ - КОИ4ТО И ИСКАТ ДОРИ ДА УПРАВЛЯВАТ !
  • 20 Сила

    13 0 Отговор
    БРЕНДО СЕ ОПИТВА ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА, ПРОБВАТ ЕДНА ВРАТА, ЗАКЛЮЧЕНА, ТРОПАТ НА ПОРТАТА, УШЕВ ЗАКУСВА БАНИЦА, ИЗЛИЗА НЕРВЕН ГЛЕДА ОШАШАВЕНО, МЪРМОРИ НЕЩО, ДАВА ЗАДЕН, БРЕНДО ВЛИЗА ЗАД РЕШЕТКИТЕ, УШЕВ ГО ИЗБУТА ОБРАТНО НАВЪН..... СМЕШНО Е, ЩЕШЕ ДА Е СТРАШНО, ОБАЧЕ Е МНОГО СМЕШНО И ЖАЛКО.....
  • 21 Ма защо да не влезе

    9 0 Отговор
    Пазят го хранят го отпуска го пускат
    то в нашите затвори по хубаво т хотел
    що в италия него пратят
    В такива моменти разбираш в колко корумпирана държава живеем

    Коментиран от #22

  • 22 Сила

    14 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ма защо да не влезе":

    Ма не го пуснаха, гледай видеото..

    УШЕВ ГО ИЗГОНИ ОБРАТНО НАВЪНКА..... ПО БРУТАЛНА ПАРОДИЯ НА ДЪРЖАВА КАТО БГ то НЕМА....... БРЕНДО СЕДИ И ЧАКА НА ЖЕГАТА НЕКОЙ УШКО ДА БЛАГОВОЛИ ДА ГО ВКАРА В ЗАТВОРА...... ЕДИН ОТ НАЙ ИЗДИРВАНИТЕ ХОРА В ЕВРОПА НЕ ГО ПУСКАТ В БГ ЗАТВОРА......???!!!???
  • 23 Хари

    4 0 Отговор
    Отново влязъл незнайно от къде но е по секретен от брат галев не го думнаха сега ще го крият
  • 24 Демократ

    11 1 Отговор
    Бренди е осъден на 20 г.затвор в Италия, 11 г
    в Швейцария и 10 г. в Румъния преди около 15 г. за наркотрафик. Нашите го осъдиха за пране на пари и го скриха на път за Румъния, като излъгаха всички държави,които го бяха осъдил,че тука ще бъде осъден и затворен. Това е мафиотски пример, как мафията,която управлява държавата се грижи за мафиотите си. Сега почват пиесите и накрая нищо чудно да му платим ние всички обезщетение,че неправилно е съден. Честито на всички,които гласуват за мафиотите Борисов и Пеевски.
  • 25 Демократ

    3 1 Отговор
    Брендо е осъден на 20 г.затвор в Италия, 11 г
    в Швейцария и 10 г. в Румъния преди около 15 г. за наркотрафик. Нашите го осъдиха за пране на пари и го скриха на път за Румъния, като излъгаха всички държави,които го бяха осъдил,че тука ще бъде осъден и затворен. Това е мафиотски пример, как мафията,която управлява държавата се грижи за мафиотите си. Сега почват пиесите и накрая нищо чудно да му платим ние всички обезщетение,че неправилно е съден. Честито на всички,които гласуват за мафиотите Борисов и Пеевски.
  • 26 него ли да мислим,човека знае

    5 1 Отговор
    какво прави ,след година ще излезе като чисто нов човек богат и реабилитиран ,да е жив и здрав
  • 27 по добре да го осъдят още

    2 0 Отговор
    това че е пипал на картела пари е лошо . Милиарди левове и евро . по банки , по сметки . Ружа , ало измами , фишинг , кибер , абе има какво да се свие . българин , а с чуждо име . цял живот дрога . тук не го гонят за дрога, а се е занимавал . Я да викнат баретата , очите да разказват . мързи ли ги . на свобода е вреден . Защитата не е важна . ако искаше някой щеше да ги причака . кой е ходил да му каже : дай бело 100 кг . Големи пратки . 100-200кг . 4-5 тона . плащаш , гаранции . корупцията те дърпа , та да дадеш нещо . някои рекетьори искат процент . дилърите са зомбирани .
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Много се сгъстиха облаците надзайчарника

    7 2 Отговор
    Сретан Йосич, излиза от затвора, Брендо напира да влезе в затвора, снайперисти пазят къщата в Банкя, нещо става. Нема да има правителство. Мафията се е разбутала.
  • 30 всички сме наясно

    4 0 Отговор
    за съжаление ,че сме граждани на една пародия на държава
  • 31 Мафията не може те намери насекъде

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Град Козлодуй":

    Ако знаеш как да се покриеш
  • 32 Лаик

    4 0 Отговор
    Пък аз си мислех, че е по-трудно да си вкараш детето в детската градина.
  • 33 Закони ли?

    2 1 Отговор
    Да го предадат на партньорските служби в Италия - там престъпникът ще лежи 20 г. Тук ще лежи година - две и ще го пуснат заради рушвет Прокуратурата я знаем: предал се доброволно, добре поведение, няма опасност да се укрие и пр. глупости, за да гушнат мангизите!
  • 34 Демократ

    4 0 Отговор
    Напротив, нашите велики правораздаватели излъгаха италианците ,където е осъден на 20 г.затвор за наркотрафик, да го пуснат в България за да бъде съден и то на път за Румъния, където също е осъден на 10 г. и го скриха. Кокаиновият наркобос само в България го обвиняват за пране на пари, а не за наркотрафик. Осъден е и в Швейцария. Международен престъпник на наркокартел приятелски скрит. Тази пиеска сега не е случайна, ще излезе невинен както всички бандити в България и сигурно всички ние ще му платим обезщетение ,защото е кристално чист. Мафията си има държава.

    Коментиран от #36

  • 35 Сатана Z

    2 2 Отговор
    Брендо не може никой да го пипне защото Украинци не лежат в БГ каушите.

    Коментиран от #37

  • 36 Така е

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Демократ":

    Даже е следващия депутат в парламента на наша издръжка. Искам да си върнем НРБ, а дано ама на дали.Срам,позор,безочие, наглост и тотално безхаберие са тея 240 помияри от 34 години.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Така е

    1 0 Отговор
    И за това се предаде, но не си прави илюзии, че тук го чакат на червения килим, страхливите бягат,длъжниците плащат, дори с живота си, остават само истината, която ще разберете, като си излежи присъдата. Да ви е честит новия депутат в е....то НС.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове