25 Юни, 2024 09:23 2 988 44

Николай Марков: Няма начин "обикновен член" като Ивелин Михайлов да изключва депутати, реагирал е емоционално

  • величие-
  • николай марков

Гласуването с ГЕРБ и ДПС бе за "сервизно решение" и от това не може да се правят генерални изводи и да се преекспонира, смята лидерът на "Величие"

Николай Марков: Няма начин "обикновен член" като Ивелин Михайлов да изключва депутати, реагирал е емоционално - 1

Депутати от "Величие" няма да бъдат изключвани от парламентарната група на партията без доказателства, че са купени. Това стана ясно от думите на председателя на формацията Николай Марков пред Асен Генов, съобщи "Сега".

През почивните дни Ивелин Михайлов, създател и собственик на историческия парк в с. Неофит Рилски, който е водеща фигура в партията, обяви, че от парламентарната група на "Величие" може да бъдат изключени 5-6 души заради съмнение, че са гласували с ГЕРБ и ДПС.

"Има потенциално разцепление в партията, това е направо предателство. Вчерашното гласуване е предателство срещу народа. Не можем да гласуваме за престъпници. Говорих с деветима от нашите депутати, които казаха твърдо, че няма да направят такова нещо, другите ми казват, че това е политика", каза Михайлов.

В петък депутатите на "Величие" осигуриха 13 гласа за избора на Анна Александрова за шеф на комисията за промяна на правилника на парламента. Т.е. за нея гласува цялата ПГ на партията, а не само 5-6 души. Освен тях, кандидатурата на Александрова беше подкрепена от ГЕРБ, ДПС и трима души от групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ).

В момента "Величие" има 13 депутати. Ако петима напуснат или бъдат изключени, парламентарната група се разпада, защото за съществуването и са необходими поне 10 депутати. А ако 6-има гласуват с ГЕРБ и ДПС, това означава мнозинство от 121 депутати, които могат да изберат правителство.

"Михайлов е член на партията, как да изключва, кой да изключва", коментира по този повод Марков. И допълни, че няма начин "обикновен член" да изключва депутати. "Може би го е казал в някакво емоционално състояние. Той е чистосърдечен човек, абсолютно истински и пълнокръвен. Той реагира емоционално", продължи снизходително Марков по адрес на Михайлов.

Той разказа още, че попитал Михайлов дали има доказателства, че парламентарната група или хора от нея са купени. Бизнесменът нямал доказателства.

"Ако реакцията му е обоснована, трябва да е на конкретни факти, а не кой какво е сънувал снощи. Ако има доказателства, да ги даде", каза още Марков и посочи, че Михайлов не е влязъл в листите на "Величие", защото искал да се занимава с предприемачество.

Той нямал достъп до информационните потоци в парламента, които председателят на партията, т.е. Марков, трябва да отчете. Гласуването с ГЕРБ и ДПС било за "сервизно решение" и от това не можело да се правят генерални изводи и да се преекспонира. "Това е много обидно за депутатите, за тези, които са ни подкрепили, и за мен като председател", посочи Марков.

На въпрос дали "Величие" остава на позицията си, че няма да подкрепи правителство на ГЕРБ и ДПС, Марков отговори: "Вероятно, нека да видим как ще се развият ситуациите".


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    8 28 Отговор
    С полковник Марков ще ходим на гости на Тиквата в Банкя.

    Коментиран от #12, #23, #28, #37

  • 2 Делю Хайдутин

    23 1 Отговор
    Доказателства трудно ще се намерят.Има много начини на влияние.
  • 3 Ентусиаст

    10 43 Отговор
    Марков е пич! Кефи ме този човек!
  • 4 Тома

    21 5 Отговор
    Марков на прост човек акъл се набива с ти знаеш.В парламента се събраха депутати от кол и въже

    Коментиран от #7

  • 5 Шерлок

    29 4 Отговор
    Това,, Величие " е партия на Брендо и са се договорили с ГЕРБ да му намалят присъдата, а той ще даде депутати за престъпност правителство на Борисов.
  • 6 Бонев

    29 4 Отговор
    Свършиха си работата. Свалиха няколко процента на възраждане,а когато се наложи винаги могат да гласуват правилно.

    Коментиран от #11

  • 7 Последния Софиянец

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тома":

    Ами вече никой не иска да дава 200 000 лв за два месеца в парламента.
  • 8 Ивелин Михайлов

    22 3 Отговор
    Марков ме предаде

    Коментиран от #20

  • 9 реру

    39 2 Отговор
    "... Това стана ясно от думите на председателя на формацията Николай Марков..."


    Според "Регистър на политическите партии":
    – Учредител - Ивелин Михайлов;
    – Председател - Албена Пекова.
  • 10 Трол

    6 5 Отговор
    Г-н Михайлов трябва да спре да реагира емоционално, че може да му се случи случка.
  • 11 то пък

    13 7 Отговор

    До коментар #6 от "Бонев":

    възраждането една партия.. мани-мегай 😀
  • 12 реру

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не се превъзбуждай много, защото Коцето въобще няма да бъде доволен от изневярата...

    Коментиран от #18

  • 13 Софиянец

    11 12 Отговор
    Тия козяк подлоги какви са клоуни 😅 краварите вече се чудят на кой безродник да заложат да лъже народа!
  • 14 гласувал

    10 5 Отговор
    Гласувах за Величие но да не можеш да намериш 13 свестни човека които да бъдат верни на предпартините си обещания ми се вижда че пропуск в управата на партията .
    Ако продължат с неразбориите помежду си следващия път ще предпочета Меч .

    Коментиран от #16, #27

  • 15 Сила

    24 2 Отговор
    АЙДЕЕЕЕЕ, Куку и Пипи почнаха да си дърпат куклите и парцалките..... Хихихи, егати смеха, се си мислиш, че по тъпо не може да стане и ето.... ВЕЛИЧИЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
  • 16 Сила

    10 1 Отговор

    До коментар #14 от "гласувал":

    Препоръчвам ти Чеп, патрЕоти отсекъде..... Аз ще ги създам!
  • 17 Чума

    5 7 Отговор
    Още щом се вдигна гюрултия покрай вкарването /да/ им в НС, тук някой написа, какво ли ще говори господин Полковника, когато съвсем скоро депутатите му се разбягат! Не, че сме експерти, но висим по тези фороми и сайтове вече десетилетия и знаем и усещаме много, и не вярваме на никого! Дори да е добър и честен човек, ще го натиснат, ще го приласкаят, принудят, изнудят и ще клекне на мафията! А най ужастното е, че при първия полъх на съмнение, тълпата, заради която се е ,,жертвал", ще го нападне повече от самата мафия! Това представлява обществото, което не се нуждае от никакви промени! Всичко си е както трябва!
  • 18 Последния Софиянец

    7 9 Отговор

    До коментар #12 от "реру":

    Точно Коцето изгони жълтите книжки от Възраждане защото искаше да прави Възраждане сериозна партия.И жълтите книжки се ядосаха и си направиха партия а Коцето ги изгуби като гласове.А нови няма защото така наречените нормални хора не гласуват за Възраждане.

    Коментиран от #42

  • 19 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    9 2 Отговор
    И Марков лъсна.....
  • 20 реру

    23 4 Отговор

    До коментар #8 от "Ивелин Михайлов":

    "Марков ме предаде "


    Случва се... дори в най-добрите семейства, които са за пример...

    Коментиран от #26

  • 21 6нтщ5ж

    15 2 Отговор
    Айдее, Бойко Борисов ги скара и разцепи и тези от кухото "Величие"! Когато една партия е бутафорна, бързо се разпада.
  • 22 !!!?

    13 7 Отговор
    "Величие" е откровено пропуска нацистка паравоенна ОПГ !
    Самото заглавие издава "арийският" ГЕН на нацистите...останалите са низши...!
    !!!?
  • 23 Алооо

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Подполковник. Утре може да кажеш, че е папата...аман от лъжци!

    Коментиран от #31

  • 24 ясновидец

    16 2 Отговор
    Поредния фалшив герой .Жалко че излъга толкова хора .Слушал съм му изказванията и там говори как ще се справи с Пеевски и Борисов , но сега хората си правят правителство , а Марков се обяснява като ученичка .Толкова му беше на Марков и на партията му .
  • 25 Алооо

    6 1 Отговор
    Всичко е алчност за пари и жажда за власт! Те са като опиат и хопата се самозабравят!!!
  • 26 !!!?

    12 3 Отговор

    До коментар #20 от "реру":

    Комплексите се избиват чрез "величие" !!!?

  • 27 Чума

    5 6 Отговор

    До коментар #14 от "гласувал":

    Е, как се намират 15 свестни човека по тия ширини, господинчо!? Хайде, намери ти 5 свестни човека и гарантирай! По долу ти описах, как точно най свестните кат ги натиснат по устав и ще предадат четата! Дори не е нужно да познаваш хората конкретно! Само виж какво е ставало с предишни безличия, които целокупно като парламентарни групи след избори пристанаха на Бай Главоч или отделни техни ярки единици декларираха принадлежност към Герб, с прехвърляне и на следващата ги субсидия към Герб! Калинчето Крумова, дългокраката фея от Атака например! Коя ли мижава парламентарна група не се е разбягала като хората на Слави, Радостин Меча и подобни! Тая, която сега е в Безличие я помним как уж щяла да се цепи, след това Тошко я натиснал и не смееше и дума да каже на пресконференцията натисната ли е да напуска ИТН или обратното - натисната, да не напуска тогава ИТН! Хаджи Димитър падна отдавна! Сега е демокрация!
  • 28 САМ В КЪЩИ...2

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ВЗЕМЕТЕ И Л.МОДРИЙЧ⚽
  • 29 Мдаааа

    10 1 Отговор
    Новото Величие на България създадено отново от ДС. Комунизъма и социализъма ме искаът да си ходят. Другаря Луканов създаде мафията и и даде в ръцете всичката власт и пари. Искаше той да заграби цялата държава, ама го гръмнаха. Днес неговите побратими държат икономиката, парите и властта. Това Величие е поредният ГЕРБ. Не усещате ли, че само генерали правят партии и ни управляват от доста години. Генерал Борисов, Атанасов, Янев, Радев, Марков. От всичките тия величия ме заболя главата! В Румъния поизтрепаха някой друг, а ние тук им дадохме държавата на тепсия. И продължаваме 40 години все в същия дух. Българино, що за мърша си?

    Коментиран от #35

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 реру

    11 1 Отговор

    До коментар #23 от "Алооо":

    Според една версия, това е малкото му име, а според друга - партизанското /нелегалното/... ама явно това са величави работи и не всеки може да ги разбере...
  • 32 техни величия американския проект

    5 5 Отговор
    На величествените мисията им беше само да откраднат проценти от Възраждане . От поредния американски проект какво можете да очаквате ? Разбирам че много хора се подведоха с надеждата нещо да оправят ако могат но не си ли научи урока ,българино ? Всеки път едно и също , все се намира в последния момент някой "спасител " . И все има хора които се връзват .
  • 33 ЛИЦЕМЕРНОТО КЮФТЕ

    10 1 Отговор
    Напред след рицаря на Светлината и император на Вселената подполковник проф. д-р Марков Кюфтаков Дебелаков! С него ще сразим силите на Злото и на Мрака.

    Коментиран от #34

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Чума

    7 14 Отговор
    Следващия път - никакъв риболов, никакви манатарки! Само Възраждане! Може да не са баш таман, но поне казват, че са за Русия! Русия е нападната и трябва да и се помогне! То, лесно сега, с големите хора да вземем по един Химарс и да нападаме беззащитната, в правото си на тези нейни земи Русия! Не е почтено и красиво да риташ падналия! Колеми атлантици станахте! Ето, младежите, емигрирали на Запад гласуват най много за Възраждане, защото виждат какво лицемерие и безпорядък е там! Чеков вчера поясни, че във Франция вече има общи тоалетни - всичко смеска! Б. Чеков - македонец, българин!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Напред след Марков!

    7 6 Отговор
    Генералисимус академик проф. д-р Марков е нашата пътеводна звезда! С него,рицарят на Светлината ще разгромим силите на Злото и на Мрака.
  • 39 Варна

    5 3 Отговор

    До коментар #37 от "Лондон":

    Важното е ,че,,ПОСЛЕДНИЯТ" е ВИНАГИ ПЪРВИ в коментарите ...денонощно 24/7...
    Ха ха ха...

    Коментиран от #41

  • 40 Име

    4 1 Отговор
    Отчита накъде духа вятъра!
  • 41 реру

    8 2 Отговор

    До коментар #39 от "Варна":

    "Важното е ,че,,ПОСЛЕДНИЯТ" е ВИНАГИ ПЪРВИ в коментарите ...денонощно 24/7..."


    Човекът е сериозен, последователен и т.н... Познай на кого е първият коментар на 01.01.2024 год. в 00:01...
  • 42 подпоручик

    2 5 Отговор

    До коментар #18 от "Последния Софиянец":

    Ако "нормалните" са кирчовчетата, герберухите и разни "евроатлантически" недоразумения, то по-добре, че нямам нищо общо с тях.
  • 43 Политкоректен

    3 7 Отговор
    Пропуснали сте интересни изявления на Марко от снощи: примерно, че ако въведем истински закон за лустрацията (както беше в Германия), това означава всичките Евроатлантически партии да бъдат изхвърлени от властта, включително и кметът на София :) И как Марков ги е виждал в началото на 90-те, как повечето ни днешни политици си играели като дечица заедно в станцията на ЦК на БКП. Та представете си откога се познават и какви ни управляват.
  • 44 ЛИЦЕМЕРНОТО КЮФТЕ

    1 0 Отговор
    Напред след рицаря на Светлината и император на Вселената генерал-майор проф. д-р Марков Кюфтаков Дебелаков! Под неговото мъдро ръководство ще сразиме силите на Злото и на Мрака.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове