25 Юни, 2024 13:19 2 513 23

Владимир Перев: Новият премиер на Северна Македония Мицковски очаква Борисов да поеме властта, за да се разберат

  • северна македония-
  • борисов

Още в първата реч на Мицкоски в парламента беше демонстрирана и антибългарска реторика, каза журналистът

Владимир Перев: Новият премиер на Северна Македония Мицковски очаква Борисов да поеме властта, за да се разберат  - 1

Християн Мицкоски е новият премиер на Република Северна Македония. Правителството му беше подкрепено от 77 депутати, 22-ма гласуваха "против", нямаше "въздържали се". Още в първата му реч в парламента беше демонстрирана и антибългарска реторика. В своето обръщение новият премиер обяви, че "българският диктат няма да мине, докато е премиер".

"Очаквана реакция. Мицкоски, ВМРО-ДПМНЕ и коалиционните партньори ни владеят с абсолютно мнозинство в Македония. Мицковски отдавна говори, че няма да приеме български диктат. Нищо друго не може да се очаква да каже в близко време", коментира от Скопие журналистът Владимир Перев.

Република Македония ратифицира Преспанското споразумение през юни 2018 г. Мицкоски обаче определи като срамно добавянето на наименованието Северна.

"Гърция реагира съвсем остро. Ситуацията не навлиза толкова в проблемите на идентичността на македонския народ. Реакцията на г-жа Гордана Силяновска, както и на всички в тази възраст, е инфантилна", анализира Перев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му Македония живее в ситуация на изчакване.

"Очаква се завършването на изборите в България. Мицкоски се надява, че неговият приятел Борисов ще поеме властта и ще намерят разбиране", смята Перев.

Според него вписването на българите в Конституцията ще отвори новите процеси за историята.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Разбойко

    27 2 Отговор
    За едно пълно чекмедже ще му свърша работа!
  • 2 тогава

    17 1 Отговор
    Ще има да чака ...
  • 3 Велика Румъния

    2 12 Отговор
    Ние, румънците, сме велик народ.

    Потомци на Цезарите и великите пълководци на Римската империя.
  • 4 северна ненам квоси

    23 0 Отговор
    Ще се разберат, щот са пpocти ли? Ама няма да се учудя, ако Борисов за пореден път продаде и предаде държавата!
  • 5 Тома

    21 1 Отговор
    Този мицковски и той ли е мутра че щели да се разберат
  • 6 Сделка или не

    16 1 Отговор
    Бую е спазарил Гоце Делчев, да го хариже на маке, за една торба кюлчета

    Коментиран от #14

  • 7 Банкянския

    15 0 Отговор
    Е, и това ако нсправи толупа, няма никакво съмнение, че ще го утрепем с камъни.
  • 8 Йоце

    11 4 Отговор
    Боце ома много дългове към Сърбия, така че ще се съгласи с абсолютно всичко, каквото му наредят от Белград!
  • 9 БЕНОВСКА

    6 0 Отговор
    какво чака бойчето той шиши патлажана е на линия да звъни на него ,от бойчето нищо не зависи
  • 10 предлагам

    9 1 Отговор
    На Северна Македония да се даде 25 години пауза в присъединителния процес за ЕС. Нека се смени сегашното поколение.
  • 11 комунистче

    12 2 Отговор
    и единия университетски преподавател, и другия, ще се разберат, Банкята национален предател, има си договорна рамка, който отстъпи от нея, е национален предател, който позволи на Европейски Съвет, рамката да бъде заобиколена, и да бъде гласувано нещо друго, пак е национален предател, всякакви измислени народи са записани в Конституцията на измислената им държава, българи не могат да бъдат записани, има хиляди документи и досиета, че българи са били съставна част от населението на тези земи, че са страдали и участвали в Илинден 1903, и другите борби са освобождение, тоя Мицковски е копие на онзи смешник Грую, дето ходеше като патица, и дето се скри в Будапеща, ще бави, ще се мотае, и все българите ще му бъдат виновни, докато не се провали и той, като предшественика си, албанците които поддържат смешното му правителство, също са национални предатели, защото, постигнат ли това с българите, следващата им работа на скопианците и синовете на УДБАшите, ще е да им ограничат отново и техните права, и да ги избутат настрани

    Коментиран от #12

  • 12 договорната рамка

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "комунистче":

    е одобрена от ЕС. Без значение кой управлява в България.

    Коментиран от #13

  • 13 комунистче

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "договорната рамка":

    има начини да се заобиколи, ако се намерят предатели, никоя друга държава от ЕС не ни подкрепя, напротив, има едно 5-6 държави, джуджета повечето, които здраво лобират за псевдомакедонците, администрацията на ЕС ги подкрепя, защото така ще си осигурят работа по разширяването, всички са против нас, така че да не лежим на ухото, че рамката е железна, а да внимаваме, отхрани куче, за да те лае, и да те хапе, това е историята, нашата, с псевдомакедонците от Скопската Република
  • 14 Обаче

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Сделка или не":

    българските интернационални социалисти го харизаха в буквалния смисъл на СФРЮгославия.
  • 15 Чак така

    6 1 Отговор
    Нищо подобно няма да се случи..по-скоро тия двамата ще си вдигат топката един на друг кой е по-страшен вожд с цел да правят театри за вътрешна употреба
  • 16 така е

    3 0 Отговор
    Република Северна Македония трябва да промени конституцията си, както обеща да направи, за да продължи по пътя си към Европейския съюз.

    Това заяви говорителяг на Европейската комисия Ана Писонеро в отговор на журналистически въпрос, свързан с изявленията на новото правителство в Скопие, че няма намерение да променя конституцията на страната, за да включи в нея и българите.

    "Европейският съвет беше пределно ясен какво се очаква от Северна Македония и това очевидно е свързано и с конституционните промени, които Северна Македония обеща да осъществи, за да продължи по европейския си път", добави Ана Писонеро, цитирана от БНТ.

    Говорителката имаше предвид изявленията на новото правителство на Северна Македония, ръководено от лидера на ВМРО–ДПМНЕ Християн Мицкоски, който поиска промяна на Преговорната рамка с ЕС. Той заяви също така, че няма да променя конституцията, за да включи в нея и българите.

    Мицкоски твърди още, че "пътят, по който се е вървяло досега, е грешен и трябва да се търси решение". "Готови сме да седнем и да намерим решение с правителството в България. Да поговорим за всичко, за възможните рискове... Недопустими са твърденията, че все още трябва да направим това или онова. Направихме много за европейските ценности, но получихме нула", заяви той.
  • 17 Гост

    6 1 Отговор
    Значи Мицков няма дълго да бъде Премиер....очаквано...
  • 18 Чочо

    2 1 Отговор
    И двамата прости.....ще се разберат.
  • 19 Синя София

    3 1 Отговор
    Всички чакат тиквата да затрие България....
  • 20 така така

    3 0 Отговор
    Той да очаква неочакваното!
  • 21 Безалкохолна стачка

    3 3 Отговор
    Българеещият се прилепски влах и УДБА-агент Тутунар Владо Перев също не ползва добавката "Северна"!
  • 22 55 от Козлодуй

    2 0 Отговор
    ВЕТО за С.Македония , Тиквун и сръбина Мицкович
  • 23 Ванчo Миxайлoв

    2 0 Отговор
    СПОМЕНИ-ч.4, Indianapolis, USA, 1973, с.898:
    "Има наслоено доста нещо след войната в България, от което МАКЕДОНЦИТЕ, наистина, докрай требва да се делят и да го отбегват - това е измената, хванала дълбоки корени там (в Б-ия). Тя се е прикрила под разни маски, като почнете от вулгарното (ДС-)шпионство и стигнете до велемъдрото (БКП-)"държавничество" ... Въобще, подушиха се през девет баира и ревнаха в хор всички, които от 1893г. до днес са извършили всевъзможни посегателства върху КАУЗАТА на МАКЕДОНИЯ. Оправдание се опитаха да търсят в обстоятелството, че много било изтъквано наименованието "МАКЕДОНСКО", "МАКЕДОНСКИ". Но това наименование ВСЕКОГА се е употребявало, тъй както и ИМЕТО МАКЕДОНИЯ. Ако речем да го заличим, требва да унищожим повече от половината страници на българската история, наука и изкуство; требвало би да престанем светите Кирил и Методия да наричаме "МАКЕДОНСКИ РАВНОАПОСТОЛИ" и т.н...... Защо не е обявен за сепаратист проф. Йорд. Иванов, който изтъква, че от векове насам Самоковско, Дупнишко и Кюстендилско са считани за ЧАСТ от СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ? С истинското й име наричат тая страна всички народи в течение на пре-дългата й история, така са я означавли и монасите от Рилския манастир, в отправените до руския цар писма, с които са молили да им изпращат помощи - при датата на писмото ВСЕКОГА стои написано: "РИЛСКА СВЕТА ОБИТЕЛ - МАКЕДОНИЯ". Името на МАКЕДОНИЯ (и МАКЕДОНЦИ) е споменато на 24 места в Светото Писание."
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове