Last news in Fakti

27 Юни, 2024 10:42 2 353 63

В парламента пак се скараха, този път за еврото

  • парламент-
  • еврозона

"Възраждане" продължава да упорства, че трябва референдум за влизане в еврозоната, без да взима предвид, че сме приели това с договора за присъединяване към ЕС и така изядоха парламентарно време

В парламента пак се скараха, този път за еврото - 1

Темата за въвеждането на еврото у нас предизвика скандал между парламентарните групи на Възраждане, ДПС и ПП- ДБ, съобщи БНР.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов отново настоя за референдум:

"Нека дадем възможност гражданите да посочат дали България трябва да бърза на всяка цена да унищожи една от най-стабилните валути между другото в момента в света - българският лев, и една от най-старите съществуващи - със 144-годишна история, като ще търсим съдействие по тези въпроси както в Народното събрание, така и в Европейския парламент чрез нашите евродепутати и партниращите ни политически сили на европейско ниво, където на 16 юли "Възраждане" ще внесе петиция за провеждане на референдум в България и за която петиция вече сме осигурили, на този етап, подкрепата на 9 политически партии от всички европейски държави".

Йордан Цонев от ДПС напомни, че преговорите се движат по график:

"Ние предварително знаехме, че юнският доклад ще бъде негативен по отношение на инфлацията, тъй като това е процес, който не може да бъде коригиран в рамките на няколко месеца или на половин година. През септември-октомври ще има "ъпдейтване" на този доклад и тогава ние ще сме покрили критерия и лошата новина за вас е, че България ще получи решение за въвеждане на еврото догодина юни и ще го въведе на 1 януари 2026 г., както впрочем е правилното. И всички останали, които говорят за въвеждане на еврото по средата на годината, просто не разбират този процес".

Мартин Димитров от ПП-ДБ обвини "Възраждане" в манипулация:

"Хърватия, когато въведе еврото, има най-високият растеж на доходите в Европейския съюз. Затова сте против Еврозоната, защото не искате този голям успех за България! В средата на 2025 година, от 1 юли, е напълно възможно, напълно реално, въвеждането на еврото в България. Другото са лъжи и инсинуации".

 


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Докато .....

    30 4 Отговор
    Докато ..... Разни Толепи разрешават този въпрос! .... Тая няма да я Бъде!
  • 2 честен ционист

    68 18 Отговор
    Еврото е химера, залъгалка, с която все още заблужадават Ганчо, че е част от ЕС. Много скоро обаче иде хиперинфлацията и всички илюзии за Еврозоната приключват, и ви слагат гривничките като в Кения.
  • 3 Време е такива по затворите!

    76 10 Отговор
    Не може въпроса да бъде решен от парламента, там е пълно с неуки хора крадци!
  • 4 Име

    63 15 Отговор
    Еврото е необходимо на имотната мафия да продава жилища на клиенти от еврозоната по-лесно и на банките.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 един

    19 57 Отговор
    Тези индивиди искат да въведат рублата.
  • 7 Майора

    16 70 Отговор
    Копейкин хич не е наясно с правните норми и договори! Като не му харесва фа отзове депутатите си от ЕС , да обмени влога си в рубли и да заминава в Русия, там отдавнс го чакат!

    Коментиран от #10, #37

  • 8 Читател

    58 5 Отговор
    Страх ги е от мнението на обикновеният Човек ?!... ,а кой ви избра?

    Коментиран от #14

  • 9 Захлебване

    44 6 Отговор
    Магнит.ски защо ли е парламента,а не в имението в Дубай.....

    Коментиран от #46

  • 10 Генереала

    50 8 Отговор

    До коментар #7 от "Майора":

    Байчо - разбери с тта си фатмашка глава, че има и други цветове освен Бяло и Черно. Не всичко в тоз умрелия свят е Русия или САЩ. Народът има право да реши каква валута да се използва в държавата, а не 1 шепа крадци

    Коментиран от #45

  • 11 Име

    28 5 Отговор
    Амй, гледам дружеския разговор на Денков и Цонев!
  • 12 мда

    15 36 Отговор
    Досега само валутния бор пази от хиперинфлация ако го нямаше лева отдавна да се обезценил както при Жан Виденов, но всеки месец от държавата се взимат заеми и то на много висока лихва. Само въпрос на време е борда да рухне и тогава ще цъфнат налъмите на избирателите от Възраждане.

    Коментиран от #15

  • 13 Пак манипулативна статия

    48 8 Отговор
    Абе що не си го приехте еврото когато Възраждане още не бяха политическа партия? Сега защо изкривявате фактите? Възраждане искат народа да бъде питан. Това е! Ама на някои не им се ще референдум. Защо? Ами ако вземе народа да каже: Отлагаме за сега до по - благоприятни времена за България когато сме готови за подобна стъпка. Малеииий. Гилемо шубе от Възраждане и референдум.
    И после да ми говорят, че БГ е демократична държава и решенията в нея се вземат спрямо волята на народа... Умреа глупавите да ви верват.

    Коментиран от #47

  • 14 Сесесере

    8 26 Отговор

    До коментар #8 от "Читател":

    Будала не се пита за важни неща!

    Коментиран от #38

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Нормално!

    19 5 Отговор
    Че те там освен за пари за нещо друго карат ли се?
  • 17 Ментата

    23 2 Отговор
    мазната е нетърпима !
  • 18 Човек от народа и за народа

    8 21 Отговор
    Еврото е стрес само за мафията и нейните представители
  • 19 Трол от Криводол

    29 4 Отговор
    Договорите могат да се предоговарят. Да не се правят на ударени!
    Какво е подписал Станишев и каква е горчивата реалност, са две различни неща!!!!
  • 20 гост

    31 7 Отговор
    Не ни трябва евро, пример е как Гърция и Италия фалираха!

    Коментиран от #26

  • 21 Майора

    7 19 Отговор
    Лъв Генереал си бе руска птицо! За разлика от теб съм бил много пъти в бившия СССР знам че ги обслужвахме със стоки и всичко друго на цени по ниски с 50% отколкото в България! Като ви харесва с визи и без излизане освен в Русия , стой си! Първо виж правната страна и тогава говори!
  • 22 Лост

    17 2 Отговор
    Единственото нещо което предварително знаете е ,че лъжете народа.И въпреки това сте тапигьоз и гьотверени.Пиша ти с турски думи,че вече си един от тях.
  • 23 Българин

    8 27 Отговор
    Въпроса с приемането на еврото е решен преди повече от 25 години. Възраждане губят времето на всички останали в парламента.
  • 24 Кой е луд да дава евро за левове

    10 18 Отговор
    Европа ще вземе български шарени хартийки и ще ни даде пари с които се работи в цял свят ще изпуснем питомното да гоним дивото
  • 25 Грант О’яд

    22 5 Отговор
    Германия, двигателят на ЕС, с 0,2% свиване на БВП, 4 поредни тримесечия на минус, ние обаче бързаме да се качим на потъващия кораб, няма проблеми, все пак и Люси Иларионов си отвори ресторант на 12.04.2020, никога не е късно да се вътриш…

    Коментиран от #28

  • 26 Голем смех

    8 15 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Така са "фалирали", че там взимат 10 пъти по-големи заплати от твоята :) хахахахахахахахах

    Коментиран от #61

  • 27 Решение

    7 10 Отговор
    Аз предлагам Европейския съюз да приеме Лева, като валута на съюза. Така Костадинов и всички ще са доволни.

    Коментиран от #35

  • 28 Дедовия

    6 21 Отговор

    До коментар #25 от "Грант О’яд":

    Още от 1917-та го чакате да фалира тоя запад, но все не ви се получава и все седите гладни, а хората там живеят 100 пъти по-добре от вас.

    Коментиран от #44

  • 29 факуса

    19 4 Отговор
    малтинчо ама що никой не обяснява що тез в зоната дължат огромни суми,и не ги плащат,и що толкоз държави преди нас не са приели ойрото

    Коментиран от #49

  • 30 Айде

    11 4 Отговор
    Избори без участието на партиите!!!
  • 31 Нерегистриран

    16 2 Отговор
    160 евро, какво можете да си купите, за кое, ток вода квартира лекарства лекари пътни до голям град или онкодиспансера ремонт на бойлер безплатен обяд няма искат ви за саниране, а няма саниране, професионален домоуправител ви иска много, а без чистачка са, със счупени прозорци, мазета пропадащи, освен бойко да ни изкопае гроба и да легнат живи или полуизлекувани в него, корупция бате корупция от всички отгоре надолу и то от 20,25 години започна всичко, излишно е да продължаваме, без съд и присъда убихте интелигенцията като ги изхвърлихте цели семейства от работа и БКАБанка е на лице без българите
  • 32 Българин

    12 12 Отговор
    Трябва да се забрани на хора с по-ниско от висше образование да гласуват за парламент, президент и дори за селски кмет !

    Коментиран от #50

  • 33 тука е така

    5 20 Отговор
    Докато ходят да гласуват само платените избиратели, винаги ще има такива дето да разчитат на купения вот за да прокарат интересите на азиатски политици за българите. Референдума Путин ли ще го финансира? Или дайте да изхарчим едни пари на народа за кефа и ината на Костадинов?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Всяка страна си прави шарени хартийки

    3 4 Отговор

    До коментар #27 от "Решение":

    С техни художници и мотиви и Само номиналните са за цяла Европа еднакви 5,10,20,50,100,200
    И вълкът сит и агнето цяло
  • 36 абе хора

    21 3 Отговор
    кой нормален човек с минимум 2 работещи мозъчни клетки ще иска да си сменим валутата ???!?!?!?!?!

    Коментиран от #52

  • 37 факуса

    19 2 Отговор

    До коментар #7 от "Майора":

    и къде пише,че требе да влезем сега,и туй приемане в ес не гласувано от народа а пак от продажните политици,и кат народа е суверен,значи може да отмени тез така наречени договори,които са всъщност незаконни,щот са минали през нелегитимно нар.събрание, поради участието на противоконституционната партия ДПС,сегашните решения също
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Янко фризьора

    3 1 Отговор
    Фирмите от 2009 са на герб дпс. Кметовете също и всички удари идваха спрямо народа от вас. Няма място за оправдание.
    Отивам 2008 и по късно 2009 при наш познат в банка за работа, а господин Директора На име К. С., ако зависеше от мен, а ни ги пращат от София и кмета на града ни ги води. Признат грях не е грях. Явно е билоили не за хубаво. Понякога злобарите, когато искат да ви избодат очи им изписвате вежди. Мат сте българи, мат. Прави са били реститутките преди 20,25 г, и тук ще стане, но по късно и думите им се осъществиха, мадам матмазел.
  • 40 ха ха ха...

    7 16 Отговор
    Да направим първо референдум дали Възраждане да има право да се явява на избори и да присъства в парламента! Да видим колко българи са съгласни да поемат отново пътя към блатото.
  • 41 Мнение

    17 2 Отговор
    Красьо, като се изказваш за договора за присъединяване към ЕС, задължително е да посочиш точката от договора на която противоречи провеждането на референдум за запазване на лева!!!

    Всичко останало е зле скалъпена пропаганда!!!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 М3 голд

    14 2 Отговор
    Защо никой нищо не казва за плюсове и минуси от въвеждане на еврото? Това, че губим националната си идентичност, че солидарно погасяваме кредити и заеми... А как ще пораснат доходите? Тя науката е една и правилата са ясни. Приказки на хава от такива недоразумения като М. Димитров не ни трябват. Ясно са описани от Иречек и други преди около 150 години. Бог да ни е на помощ!
  • 44 Грант О’яд

    10 2 Отговор

    До коментар #28 от "Дедовия":

    Дедо, мани я Европата, тя е просто една колония, ама кажи за нейния васал, онзи с 35 трилиона национален дълг и 28 трилиона БВП, нещо разликата как ще се покрие (освен с доларопечатницата)? Или там викаш много добре живеят, с 50 годишни ипотеки и све на кредит и градове като Ню Йорк, Балтимор, Детройт, Сейнт Луис, Мемфис, Ню Орлеанс, Кливлънд, Канзас Сити, Минеаполис, Портланд, Атланта, Хюстън и тем подобни превърнати на черно/латино гета?!

    Коментиран от #57, #63

  • 45 Народа та народа

    4 5 Отговор

    До коментар #10 от "Генереала":

    А колко % е грамотен от този народ знаеш ли??? 90% само неграмотници, които не знаят къде се намират и хал хабер си нямат от политика и финанси. Референдум се прави с грамотни и образзавани хора!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Народа та народа

    2 6 Отговор

    До коментар #13 от "Пак манипулативна статия":

    А колко % е грамотен от този народ знаеш ли??? 90% само неграмотници, които не знаят къде се намират и хал хабер си нямат от политика и финанси. Референдум се прави с грамотни и образзавани хора! Ако не бяхме в ЕС, сега щяхте да ровите по кофите в София.

    Коментиран от #56

  • 48 Гражданин

    8 2 Отговор
    Ми тогава референдум за самото членство... Защо нямаше, когато се присъединявахме?
  • 49 Кои са тези държави

    1 4 Отговор

    До коментар #29 от "факуса":

    Кои са тези държави, които са не приели еврото???

    Коментиран от #55

  • 50 И висшето няма да помогне

    3 2 Отговор

    До коментар #32 от "Българин":

    Тези с купените дипломи не ги броиш нали? Аз предлагам целия народ да премине през тестове за интелигентност и който мине да има право на глас за референдуми и т.н., а който не, да няма. Така ще се реши веднъж завинаги съдбата на България
  • 51 Продадено

    9 1 Отговор
    Днес ви сменят лева, утре и името на България ще сменят, ако им подхвърлят някой долар и скоро турска провинция.

    Коментиран от #53

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Точен

    8 0 Отговор
    Щом антибългарите Йордан Цонев и Мартин Димитров са против лева, значи Възраждане са прави.
  • 55 Гражданин

    6 1 Отговор

    До коментар #49 от "Кои са тези държави":

    Полша, Чехия, Унгария, Дания, навремето Великобритания...

    Коментиран от #59

  • 56 Е няма как

    3 0 Отговор

    До коментар #47 от "Народа та народа":

    Е няма как да не ти сложа пръстче надолу, колега. Голяма глупост си написал.
  • 57 Брато,

    0 3 Отговор

    До коментар #44 от "Грант О’яд":

    50 годишните ипотеки са 30% и то при желание с фиксирана лихва за цялата продължителност на заема.
    Ти колко познати имаш с заем при такива условия.

    Коментиран от #62

  • 58 Икономист

    4 0 Отговор
    13 от 27 държави в ЕС са пред фалит, заради огромни стотици милиарди евро дългове. Целта да набутат България в еврозоната е да плащаме солидарно тези дългове. Ще изгубим българския лев завинаги, тоест имаме отказ от национален суверенитет, за който не искат да питат пряко народа, а да извършат поредното национално предателство. Ще има и нова свръхинфлация. Справка именно Хърватия!

    Коментиран от #60

  • 59 Кои са тези държави

    0 3 Отговор

    До коментар #55 от "Гражданин":

    Зададох въпроса, който беше риторичен и чаках кой умник ще отговори. Ти тези държави, които си изброил с тях ли се сравняваш??? Знаеш ли колко по-напред са от България и могат да си позволят тяхната валута, защото са силни икономики. България е на дъното на Европа
  • 60 Толкова си икономист

    1 4 Отговор

    До коментар #58 от "Икономист":

    Българския лев беше изгубен по времето на хиперинфлацията в България и добре че беше борда та ни спаси иначе сега едно евро щеше да е като в Турция 40-50лв. Сега щяхте да ровите по кофите в София бре ей. Забравихте ли за Виденовата криза май??
  • 61 Дизела

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Голем смех":

    Добре, че е ЕС да им дава кеш иначе не могат да си покриват заемите! Опростиха на Византийците 130 милиарда, според теб до кога ще продължава така?
  • 62 Грант О’яд

    4 0 Отговор

    До коментар #57 от "Брато,":

    Да не разводняваме темата, но имам 30 годишна ипотека, от която вече минаха близо 10, на 2.7%в момента, в началото бях на над 5%. Иначе според теб при тази миграционна латино вълна, кои кредите ще растат, тези на хубавците с висок кредитен рейтинг или на sub prime, които след това ги джуркат в CDO-та и помпат балона?
  • 63 Брато,

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Грант О’яд":

    50 годишните ипотеки са 30% и то при желание с фиксирана лихва за цялата продължителност на заема.
    Ти колко познати имаш с заем при такива условия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове