Last news in Fakti

27 Юни, 2024 13:22 2 451 27

Мартин Димитров: Чудя се на акъла и скандалното решение на Главчев да назначи трима областни управители от ДПС

  • дпс-
  • служебно правителство-
  • борисов

Имахме правителство, което направихме с тежки усилия и много компромиси. Борисов и ГЕРБ  го свалиха, допускайки огромна грешка по отношение на България, каза икономистът

Мартин Димитров: Чудя се на акъла и скандалното решение на Главчев да назначи трима областни управители от ДПС - 1

Страшно обезпокоително е служебният кабинет, който трябва да е неутрален и да не се вълнува от изборни резултати, да прави политически назначения в областните управи.

Това заяви народният представител Мартин Димитров от “Продължаваме Промяната - Демократична България” в ефира на Nova NEWS.

“Чудя се на акъла и скандалното решение на Главчев да назначи трима областни управители от ДПС”, коментира Димитров, след като служебното правителство сложи хора от партията на Делян Пеевски начело на областните управи в Кърджали, Хасково и Търговище.

Икономистът бе категоричен, че България е все по-близо до еврозоната, въпреки появилите се твърдения на негови колеги, че присъединяването ни се отлага за далечното бъдеще. Според Димитров, ако си свършим работата и няма вътрешен саботаж от служебното правителство или евентуален редовен кабинет, най-късно до ноември България ще е изпълнила критерия за инфлация.

“Остава шансът за членство в еврозоната от 1 юли 2025-а година. Тази възможност е все още валидна и предлагам всички, които искаме България да бъде част от еврозоната, да се фокусираме именно върху тази дата”, сподели Димитров.

Той отново подчерта, че еврозоната ще е от огромна полза за развитието и по-високия икономически растеж в страната.

“Видяхте, че Хърватия влезе в еврозоната и твърденията бяха, че едва ли не инфлацията ще бъде двойна и нещо, което струва 1 евро, ще стане 2 евро. Дойде краят на годината и се оказа, че инфлацията в Хърватия е сравнима с тази в България. Освен това, най-високият ръст на доходите в ЕС за изминалата година беше в Хърватия”, уточни депутатът.

Той напомни, че през 2023-а година страната ни е изпреварила Унгария по показателя “фактическо индивидуално потребление” и за първи път не сме последни в ЕС. Според него ако се продължат разумните мерки на кабинета “Денков” България може да реализира огромен неизползван потенциал.

“Имахме правителство, което направихме с тежки усилия и много компромиси. Борисов и ГЕРБ го свалиха, допускайки огромна грешка по отношение на България. Досега Борисов е провалил шест мандата за съставяне на правителство и ако пропилее седми, трябва да бъде записан като световен рекордьор в книгата на Гинес. Никой не е провалял седем поредни мандата за три години”, заяви икономистът.

Депутатът отново подчерта, че истинската власт в България е в регулаторните органи и се държи от Борисов и Пеевски, които са свалили последното редовно правителство тъкмо заради предложените промени в регулаторите с конкретни дати и ангажименти.

“Според мен, за да запази досегашната си власт в регулаторните и контролни органи, Борисов е готов още 10 пъти да ни прати на избори”, заключи Димитров


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    22 14 Отговор
    Вашата Вяра Тодева освен да руши паметника друго не свърши.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 454545

    16 14 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Това е единственното и правилно решение, като сгреши ,че не го взриви.

    Коментиран от #4

  • 3 Еволюция

    11 3 Отговор
    Шмекеееер
  • 4 Последния Софиянец

    11 5 Отговор

    До коментар #2 от "454545":

    И това не можа да свърши както трябва.Пълна некадърница
  • 5 гост

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    А вашето "величие-двуличие " сега ще гласува кабинета на мутрата и шиши пак "по грешка" , хахахаха !!
  • 6 Ъкъл , няма.

    7 1 Отговор
    Но пари е взел.
  • 7 Чочо

    15 0 Отговор
    Какво се чудиш!!!!!
    За Пеевски не си ли чувал?
    Правите се на божи кравички.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Г л а в а наков съм

    9 5 Отговор
    Б а ташко клане не е имало
  • 10 краси

    20 2 Отговор
    Главанака изпълнява заповед на комуниста Боко Тиквата.А Боко тиквата изпълнява заповед на еничара Пеевски!Виновни са простите и мързеливи български избиратели!
  • 11 оня с коня

    14 5 Отговор
    НЕ Мартин,а бат Бойко си е назначил Служ. Правителство и Той ще си го коландри докато за мартин остава само да се чуди.А защо са назначени тия Областни от ДПС?Ами защото е казано:"За да получиш,трябва да дадеш" и бат Бойко го знае това,както естествено и Мартин.Така или иначе БОРИСОВ когото ПП арестуваха,караха го да се пенсионира и да си гледа внуците,настояваха ГЕРБ да се отърват от него и тогава "може би" ще имат правото да преговарят с Кирчо-Кокорчовците дЪржи властта и управлява независимо дали с Редовно или Служ. Правителства,докато ПП за вече някаква Опозиционна партия със затихващи Функции.И да е ясно:НЕ МОЖЕ разни Имигранти - Пришълци доплували от Далечна канада и размахващи Харвардски дипломи да се мерят с Човек прочел ЗАДЪЛБОЧЕНО И НЯКОЛКО ПЪТИ "Винету"- подобни Мурафети просто НЕ ВЪРВЯТ!
  • 12 Аз съм шокиран

    11 4 Отговор
    От това, че този изобщо дава изявления. Най-нормалното нещо е да назначиш управители от тези които са мнозинство там. Този иска да назначава домоуправител на входа някой който живее в друг град.

    Коментиран от #21

  • 13 Плъх!

    8 1 Отговор
    Ако трябва и 100 пъти ще ходим на избори!
    То само тогава им се налага да работят, а и неизбежният допир до плебса им образува нерви. Изпадат в истерия и при мисълта, че се охарчват и възможната възвръщаемост им се изплъзва.
    Тези самозабравили се алчници и предатели, българомразци, трябва да бъдат изпратени със силен български шут на бунището на историята!
  • 14 Не се чуди,

    14 2 Отговор
    Не ги назначава Главчев,а човека Кой.Този същия е проблема на БГ.
  • 15 незабравко

    8 5 Отговор
    Каккъв икономист е тоя: "Завършил през 1996 г. Френска гимназия /33-то СОУ В. Пеева/, а след това Университета за национално и световно стопанство (УНСС), специалност „Международни икономически отношения“. От 2000 г. работи в Института за пазарна икономика като икономист.
    Работил в НПО на заплатка. Знае ли какво е Дебит и Кредит? Няма един ден работа в реалната икономика.
  • 16 Бандит МетодиеФ БуРисОФ

    11 3 Отговор
    ПееФски ме е хванал за топките,целия съм оцапан в фекалии..Нищо не зависи от мен,герб е на дпс и пееФски..
  • 17 Търговище!

    13 1 Отговор
    Да работиш за ГЕРБ, да се отдадеш и лично и професионално е вече без значение, защото получаваш ДПС. Това е истината.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тома

    6 2 Отговор
    Няма за какво да се чудиш.Дпсето най добре крадат.
  • 20 дядото

    6 1 Отговор
    какво има да се чудиш.главаначев подготвя провеждането на следващите избори.не трябва да има измъкване от мафията и турците
  • 21 Ми възмутително е!

    7 3 Отговор

    До коментар #12 от "Аз съм шокиран":

    В тези области живеят и българи, все още. Федерация ли ще правим от България?
  • 22 Георги Илиев Митев

    1 2 Отговор
    Алчност, злоба и завист във всички формации в които присъства думата демокрация.
  • 23 МАРТИН ДИМИТРОВ Е СЛЪНЧАСАЛ,

    5 4 Отговор
    Мартин Димитров: Чудя се на акъла и скандалното решение на Главчев да назначи трима областни управители от ДПС А ВИЕ КАТО БЯХТЕ НА ВЛАСТ ЕЖЕДНЕВНО ИЗЧЕГЪРТВАХТЕ ПРЕКРАСНИ СПЕЦИАЛИСТИ и си назначавахте некадърници. доведохте държавата до тупик! мартин димитров е слънчасал. Затова се чуди!
  • 24 Тодор Живков

    1 0 Отговор
    Така съм го учил момчето Бойчето, комунизъм и бандитлък ама до дупка. Ако трябва и 20 кабинета ще провали.
  • 25 Пак манипулира

    1 0 Отговор
    Какво бръщолеви този?Кой не изпълни ротацията ,откъде накъде втория ще управлява след всички корупционни скандали ?Какво правителство ,нямаше европроекти,няма инвестиции ,няма ПВУ ,какви ги дрънка ,плюс 21 млрд заеми от лъжливия " харвардския "фокусник,.То не бяха посредници,лъжи ,манипулации.Ти луд ли си ,да търпим още Ники Денков,Киро и Асеня.Я се разкарай ,че и оня пишман генерал дето искал да вербува от разузнаването доноси срещу кариерно израстване.Алоу ,никакви не сте.От 3 г.сме в застой и инфлация.
  • 26 Как ги извърта

    1 0 Отговор
    И какво като са на ДПС областните управители .ДПС са втора политическа сила и в тези 3 райони имат най много избиратели.Вие защо не сте втори или първи като сте много печени С 22 депутата и то обединени.Ами сори!Борисов не ви е съборил ,сами се свклякохте от машинации ,защото го излъгахте и защото само шашми в главите ви.
  • 27 Стефан

    1 0 Отговор
    Този се мисли за голям икономист, а всъщност е само един алабалист като другите от ДБ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове