Last news in Fakti

27 Юни, 2024 14:44 3 865 25

Чистката в ДПС продължава: Зам.-председателят на ДПС Айсел Руфад бе изключена от парламентарната група

  • дпс-
  • парламентарна група

Вероятните причини за отстраняването на активисти на движението са две - че са кадри на Ахмед Доган и че не са се представили очаквано добре на последните избори

Чистката в ДПС продължава: Зам.-председателят на ДПС Айсел Руфад  бе изключена от парламентарната група  - 1

Парламентарната група на ДПС е решила да изключи от състава си депутата и зам.-председател на ДПС Айсел Руфад. Това се разбра от съобщение, прочетено от председателя на Народното събрание Рая Назарян. Руфад е депутат за първи път като влезе като такъв от изборен район Шумен, съобщи "Дневник".

Решението за изключването ѝ идва малко след като Филиз Хюсменова напусна парламента по свое желание.

Тя е определяна като "стар кадър" на Ахмед Доган и като активист на ДПС. Тя беше неизменен заместник-кмет на община Нови пазар от 2007 г. до парламентарните избори в началото на лятото.

През 2016 г. Руфад беше избрана за председател на областната структура на ДПС. На последната национална конференция на ДПС тя беше издигната за заместник-председател на партията и в това си качество на парламентарните избори отговаряше за вота на изселниците в Турция.

Тъкмо заради ниския резултат на движението зад граница анализатори, близки до движението, очакваха, че тя ще получи някакво наказание.

Вероятните причини за отстраняването на активисти на движението са две - че са кадри на Ахмед Доган и че не са се представили очаквано добре на последните избори;


Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Накрая

    63 1 Отговор
    само Ментата ли ще остане ?

    Коментиран от #23

  • 2 Сила

    46 2 Отговор
    Типична баклавичарка.... Маа тулумби напреко....! Ама свърши мазното....
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Изчакаха

    46 0 Отговор
    Байряма и се почна !
  • 5 Сила

    16 0 Отговор

    До коментар #3 от "Филипов":

    ФЕНОМЕН! ..... знаеш кой го каза
  • 6 Друго мнение

    57 0 Отговор
    Шиши е като Джаба, празно нема. Между галактически Магнитски също не може да го спре. Това е един Феномен, който феноменално ще раздели доскорошни съратници в ДПС. Всъщност ДПС вече не е партията, която бе създадена за права и свободи, а за пари и схеми.
  • 7 пешо

    59 2 Отговор
    ШИШИ овладява държавата , ред е на тиквата затова е тая охрана в банкя
  • 8 УРА,, УРА

    49 1 Отговор
    За Величие не се знае, обаче в ДПС назрява разцепление. Има слухове, че и много депутати на ГЕРБ открито не са доволни от посоката на партията. Става интересно.
  • 9 криви глави

    26 4 Отговор
    ислямисти атакуват европа
  • 10 Амии

    33 1 Отговор
    Каква ,чистка" бе...
    Освежават ...ХАРЕМА:)))
  • 11 Вервайте ми!

    35 2 Отговор
    Много са крадците в ДПС, гонят ги и дават път на новите за кражби!
    Време е за конфискации до десето коляно и затвор!
  • 12 Смърфиета

    12 17 Отговор
    Но Турция ще ни атакува не за това, а защото САЩ ще ги подкокоросат. Помнете ми думата.

    Коментиран от #15

  • 13 Анонимен

    2 12 Отговор
    Има завършили западни университети, но дали биха се съгласили да са политически обвързани. Не всеки би се съгласил да му изкарат на показ от до кирливите щорти,купени за 0.50 ст от Одрин. Те са и любезни. В хасково има много зъболекари и нашият ходи при тях но яко му струва услугата. В центъра ново строителство, на кенана вили. Как е българино гладен и по скамейките с кучета по цял ден клюклю обсъждания. Нашата след пенсия на 55 г вдовица, на морето 10 г до 65,да избяга от клюки. Който се труди ще има, стига да не го крадат.

    Коментиран от #25

  • 14 ...

    13 4 Отговор
    Тях не ги мислете, гладни няма да останат.
  • 15 Колко е лирата днес спрямо долар - евро?

    8 12 Отговор

    До коментар #12 от "Смърфиета":

    Бедна Турция не може да ни атакува, слаба им е армията,много слаба!
  • 16 Дали се краде

    11 1 Отговор
    Вьзможно ли е да са откраднали от дьржавата?!
  • 17 Пеевски

    26 0 Отговор
    Кадето се докосна и то изчезва или фалира. Ред е на ...
  • 18 Евроатлантик Шиши

    13 2 Отговор
    А мене кога ?
  • 19 Чума

    9 1 Отговор
    Ами, те жените ако не променят нещо, няма кой! Не изключвам да са се противопоставили на безкритичната подкрепа за Буки Тиквата! И в Герб има лица, с които тези от ПП са в симпатични отношения, но са обречени да страдат под игото на Простократа! Къде е госпожица Габриела!? Обявена ли е за издирване?
  • 20 Не разбирам

    17 0 Отговор
    Ако не си кадър на Доган как ще влезеш в ръководството на обетованото ДПС?Има нещо друго,но какво???????
  • 21 Ко каза

    12 1 Отговор
    Е нали Доган раздаваше порциите, какво стана сега?
  • 22 дандарскота цигане

    4 0 Отговор
    доносник ще го изритат българките турци !....
  • 23 и ментата

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Накрая":

    също е цигане....
  • 24 Анонимен

    1 0 Отговор
    Какво се прави с псе, което години наред храниш и накрая захапва ръката, която го е хранила? Кабинет няма да има поради тази причина.
  • 25 М.Ганчев

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Анонимен":

    Колега, нищо не ти се разбира от написаното.
    Няма смисъл просто.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове