24 Юли, 2024 19:54 1 327 19

Юрий Асланов не изключва и чудо с третия мандат

  • юрий асланов-
  • итн-
  • трети мандат-
  • политика

„Има такъв народ“ са почти единствената партия без вътрешни проблеми в сегашния парламент

Не знам къде ще отиде третият мандат. Основните претенденти са двама. Шансовете на мандата не са големи. Е, стават и чудеса, трябва да вярваме. Това заяви Юрий Асланов в ефира на Нова нюз.

„След като всички са наясно, че шансовете за успех не са толкова високи, защо някои се стремят така към този мандат да го получат и какви ползи ще калкулират от това, че той няма да се осъществи?“, попита социологът.

Според него вариантите за третия мандат са БСП и „Има такъв народ“.

„БСП, която беше разтърсена от вътрешни конфликти и драми, които не съм убеден, че са приключени, но въпреки това ръководството иска този мандат, за да се легитимира пред совите членове и симпатизанти, че те са правилните хора, одобрени от президента Румен Радев. Те знаят, че Радев е популярен сред левите симпатизанти и един подобен знак ще им прозвучи като одобрение на президента за новото ръководство“, допълни той.

„Има такъв народ“ са почти единствената партия без вътрешни проблеми в сегашния парламент. За пореден път Радев ще даде знак, че тази партия като че ли е най-лоялна към него, и вероятно няма да създава проблеми за това, което той е намислил за продължителността на този мандат. За разлика от БСП и „Възраждане“, ИТН не са поставени в ъгъла; вероятно са по-отворени за разговори с партии от т.нар. евроатлантически спектър. Те имат мост за разговори дори към „Възраждане“. По-логично ми се струва този трети мандат да отиде при ИТН“, категоричен е той.

„Продължаваме промяната“-“Демократична България“ не искат да има нови избори. Те не са в добро положение, трябва да извървят дълъг път за възстановяване на влиянието си сред избирателите, а това не може да се случи за 2-3 месеца. Те са все още наказаните политици на последните избори, които не са си изпили горчивата чаша до дъно“, каза още Асланов.

По думите му за всички партии остана темата за говоренето на собствените си поддръжници за това колко лоши са останалите партии. Друг разговор с хората няма. Партиите са в непрекъснат скандал едни с други. Работата върви на инат или на злоба, или на реваншизъм, затова не трябва да се учудваме, ако на предстоящите избори ударим нов рекорд на ниска избирателна активност.

„Има една добра новина – хората се научиха през тези няколко години да живеят и да се оправят независимо от държавата. Преди това непрекъснато се бориха за вниманието на държавата, за да прояви съчувствие към състраданието им. Затова сега нямаме криза в икономиката или в други области, освен в институциите“, допълни социологът.

Действията на Делян Пеевски той коментира с думите: „Той се опитва да демонстрира отново, дай Боже за последен път, влиянието си върху институциите и дълбоката държава, и да предупреди, че ако продължи тази атака срещу нещо, той ще извади козове, които няма да са приятни.“

Той е категоричен, че трябва борбата с корупцията да стане национална задача и култура, иначе ние няма да мръднем и със сантиметър от сегашното ни място.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В ТОЗИ ЧАС

    15 7 Отговор
    ЮРКО ВЕЧЕ Е ПИЯН.
  • 2 Скрий се ве,

    12 8 Отговор
    руснак!
  • 3 Анджо

    16 7 Отговор
    От каде ги намирате тия болни мозъци, дори не прочетох статията, само загл.
  • 4 Радев ще го даде на БСП-то

    7 2 Отговор
    след N-тия бузлуджански конгрес и те ще го окъкат с разправии кой е по-по-най..
  • 5 Ааахахаааа ИТН, нямали проблеми

    13 7 Отговор
    ИТН и господарите им ДПС точно са най-големия проблем на България....тумори

    Коментиран от #11

  • 6 Винету

    9 3 Отговор
    Здравейте роби на Комунизма....тук нищо не е помръднало от 89 ГД ....тук е като ЖУНГЛА....
  • 7 ха ха ха...

    6 3 Отговор
    Този "експерт" е познат като Юрий Леонов Асланов е български социолог, собственик на социологическа агенция. Сътрудник на комунистическата Държавна сигурност от 1985 гoдина. Член на Висшия съвет на Българската социалистическа партия от 2008 г.
  • 8 ха ха ха...

    7 3 Отговор
    Този "експерт" е познат като Юрий Леонов Асланов е български социолог, собственик на социологическа агенция. Сътрудник на комунистическата Държавна сигурност от 1985 гoдина. Член на Висшия съвет на Българската социалистическа партия от 2008 г.
  • 9 Каква нищета.....

    7 4 Отговор
    Итн, вулгарната партия на един клоун, била стабилна? Неморални, алчни и безсъвестни. С лош вкус, и арогантни маниери. Посредствени, но нахални. Щом в тях ви е надеждата, ясно! Зимата ще има бунтове.

    Коментиран от #16

  • 10 мддам

    4 2 Отговор
    Трябва ни чудо за да се спасим от мафията!
  • 11 Верно ли

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "Ааахахаааа ИТН, нямали проблеми":

    А сига ве! Ти от кои лъжци и вредни за България си? ПП и ДБ или ГЕРБ? Че тези плащат за поодобни ниско интелигентни лъжи!
  • 12 Принципно

    2 6 Отговор
    ИТН предлагат най разумното решение! Но в България властват два кръга на мафията! Единият зад ПП и ДБ, а другият зад ГЕРБ и ДПС! И двата кръга, обслужват чуждо посолство! На тях им трябва власт, а не нещо полезно за държавата! Така, че въпреки доброто предложение на ИТН, няма да се случи нищо! Единствено е прав, че ПП и ДБ не искат избори! На следващите избори, ще са паднали на 10-12% и те го знаят! Така, че не е невъзможно и да искат да се закачат за нещо!
  • 13 оня с коня

    6 0 Отговор
    Още с Връчване на Мандата на ГЕРБ Борисов независимо че представи Проектоправителството си заяви че в този парламент Редовно правителство няма да има,а Думата му е ЗАКОН.Явява се обаче Асланов с високо вдигнато Знаме на което пише "Аз вярвам в Чудеса" и започва да приказва неговите си приказки.Та твърди Асланов че ИТН е единствената партия която няма Вътрешни проблеми.А МОЖЕ ЛИ ДА ПОСОЧИ Асланов ПОНЕ ЕДИН Вътрешен проблем в ГЕРБ?Е такива немо ги трая...ама Чесно!
  • 14 Крумов

    0 4 Отговор
    Най-лошото бедствие за България е - Бойко Борисов, той си вярва даже - не може да чете книги, просто "мръдка", много са такива - на практика е на ниско ниво - за държавник, естествено - ще му се свети името - има много като него и те - си го обичат едва ли не.

    ГЕРБ е природно зло - те искаха да станат някакво БКП, обаче - само откъм "смучене", а не откъм ползи - онези поне правеха нещо.
  • 15 Гошо боеца

    2 1 Отговор
    Чудо ще е ако този дъртак успее да го вдигне на гола 20-годишна. А не третия мандат.
  • 16 то е ясно

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "Каква нищета.....":

    Ами щом за него ИТН е стабилната партия смятай колко го вълнува състоянието и бъдещето на държавата. единственото важно за него е да вземе едни пари, от нашата хазна която ние само пълним а такива като него само изпразват, като собственик на социологическа агенция.
  • 17 Веселяка

    1 2 Отговор
    Никакъв трети мандат 🤪 искам пак избори и пак да гласувам само за майтапа 😆 иначе ми е абсолютно все тая 🤣
  • 18 Господи!

    3 2 Отговор
    Този Юри е или пиян, или объркан по рождение, или и двете! Ти добре ли си бе, доноснико на ДС?! Как въобще може да ти мине мисълта в тъпата кратуна, че третият мандат ще отиде при ИТН - Има Такива Наглеци? Ти си изкукуригал бе, нещастник! Значи, според теб, Сакатият учиндолски чалггар, който опростачи три поколения българи с порнографското си и просташко шоу, който е мутра от висока класа и рева като магаре на погребенията на ортаците му от ВИС и СИК - все мутри и престъпници, та Сакатият чалгар ще "управлява" България седнал на дивана, понеже не може да стои изправен и с памперса в гащите! Няма да сатне, Юри, няма! Колкото и да му се иска на селяндурина от Славяново да даде третия мандат на лакеите си от "Малкото ДПС", понеже ще го "слушкат", няма да стане! Да не говорим, че нито един българин не желае да слуша от трибуната на парламента каруцарския и много просташки език на Хаджи Тошко Африкански, джуджето, което много прилича на шимпанзе! (да прощават приматите за сравнението).
  • 19 Виж, Юрка,

    1 0 Отговор
    яж, моли се и обичай. Другото - бошлаф!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове