30 Юли, 2024 08:48 2 288 29

Андрей Райчев: Войната в Украйна не дава на България да има правителство

  • андрей райчев-
  • правителство

Ситуацията е временна, докато върви този конфликт

Андрей Райчев: Войната в Украйна не дава на България да има правителство - 1

Въпросът за шансовете за кабинет е въпрос не на математика, а на отношение. Знаейки отношенията между партиите, това е трудно да се случи. Това смята социалният антрополог Харалан Александров.

„Партиите са длъжни да опитат да успеят. Убеден съм, че главният фактор, който не дава на България да има правителство, е войната в Украйна. България трябва да се държи строго лоялно, но това не съответства на настроението на българите. Не сме Орбан, но по настроение на обществото сме. Ситуацията е временна, докато върви този конфликт. Той върви към загасване, но се появява нов конфликт. Южната война ще ни консолидира обаче”, коментира социологът Андрей Райчев пред бТВ.

Медийният експерт доц. Георги Лозанов също е на мнение, че все повече вътрешната политика отразява международният контекст: „Има такъв народ” няма такъв шанс. Постигането на сговорчив тон не е на всяка цена.”

Александров смята, че партиите и лидерите им се упражняват в договаряне.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    8 21 Отговор
    50-ият Парламент е и последния.

    Коментиран от #23

  • 2 Не го показвайте тоя

    23 2 Отговор
    Плаши децата......
  • 3 Укропат

    15 6 Отговор
    Бе е вярно. Шефчето иска да ви стане правителство. Защо се дърпате. Викайте Бандера е велик.

    Коментиран от #6

  • 4 Тома

    36 0 Отговор
    Пълни глупости че войната в Украйна прочела за правителство.Ами вижте какви ни са партиите и боклуците в тях и ще разберете.
  • 5 Българка

    21 5 Отговор
    Аз мисля, че имаме достатъчно вътрешни проблеми, които спешно трябва да се решават. А това са битката за разграждане на модела КОЙ. Крайно време е да се направи такава съдебна реформа, която да изхвърли всички мутри от Прокаратура, Съд, регулатори, служби.... и да доведе до справеливи присъди за грабителите последните поне 20 години. Ако се прочистят тези държавни органи, то те ще прочистят и всички боклуци надолу. Трябва да се приемат важни закони ,за да започнем да получаваме парите по Плана за устойчивост. Има обединяващи теми. Ложото е, че в това НС мафията има мнозинство ОПГ ГЕРБ-ДПС си има своите патерици в ИТН и Възраждане и математически няма антикорупционно мнозинство

    Коментиран от #14

  • 6 Укропат

    17 10 Отговор

    До коментар #3 от "Укропат":

    Викайте Зеленски прецедент. С правителство начело с Тагаренко ,ще цъфнете ,особено отзаТпад.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    На калпав Q-r , вЪлната му пречи ‼️
  • 9 Виж ти

    11 17 Отговор
    Кое ше е то настроение на обществото..че ДАНС не могат да озаптят 20 руски трола в Интернет дето са активни 24/7.я ги пробвайте феновете им 2 месеца с руски пенсии да им мине

    Коментиран от #17

  • 10 Да,да

    17 5 Отговор
    Още малко и ще пречи на слънцето да изгрява, защото е от изток.
  • 11 провинциалист

    17 1 Отговор
    "Убеден съм, че главният фактор, който не дава на България да има правителство, е войната в Украйна." - и връзката е? А фазите на луната? А нивото на река Дунав?

    Коментиран от #28

  • 12 Ще се окаже голяма пречка

    12 20 Отговор
    Между другото другари има тенденция войната да продължи още доста..ние все така ще козируваме на кремълските фашаги ли?
  • 13 Вашето мнение

    22 8 Отговор
    Леко по леко започнахте да си признавате, аз никога и по никакъв начин не мога да се обединя с розов фашага, слуга на сащ и прайдаджия.
  • 14 Вашето мнение

    14 4 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Оди при ристю да бистрите стратегиите, аз с такива като теб не мога и не искам да имам нищо общо.
  • 15 Шабан

    16 0 Отговор
    На цървула, все някой друг му е виновен! А той много умен, цъфти и връзва, като майска роза, на припек.
  • 16 Наблюдателен

    18 0 Отговор
    Абе Райчев в общинските съвети на София и Варна пак ли се провежда някаква военна кампания..отоворноста е на няколко престъпника в политическата система на България които не си знаят зависимостите
  • 17 провинциалист

    10 5 Отговор

    До коментар #9 от "Виж ти":

    "че ДАНС не могат да озаптят 20 руски трола в Интернет" - на някой радетели за демокрация май им липсват времената, когато за разказване на виц човек можеше да влезе в затвора.

    Коментиран от #19, #27

  • 18 Име

    10 0 Отговор
    Дори не искам да му слагам епитет на този, оставям на Вас да използвате епитети според вашите усещания.
  • 19 За ваше добро е бе

    3 8 Отговор

    До коментар #17 от "провинциалист":

    Не бе ние искаме да се чувствате като удома си в Русия

    Коментиран от #21

  • 20 Пряко

    13 2 Отговор
    Без лустрация или военен преврат няма да има достатъчно до ра промяна!
  • 21 провинциалист

    11 4 Отговор

    До коментар #19 от "За ваше добро е бе":

    А ти снощи провери ли под леглото за Путин?
  • 22 правителство има сега

    9 1 Отговор
    добро е . снимки и песни с родата в киев също . ахахахаха . това да си политолог или социолог е цял ден да даваш прогнози и да слъгваш до омръзване . нали се гледа и джоба . сайтове и платени прогнозатори какво да правят . вожда само по цял ден на тв и песни .
  • 23 тиририрам

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Рецепционистите да си гледат работата в хотела и да не се обаждат!
  • 24 АРЕ ПАК

    11 3 Отговор
    ПУТИН Е ВИНОВЕН
    ЧЕ ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ СА ДЕБИЛИ
  • 25 Мишел

    6 0 Отговор
    Борисов така разби партийната и политическата система на страната, че няма да имаме редовно правителство и след 25 служебни.
  • 26 Гандалф

    5 0 Отговор
    Да...ама не...ние от кога нямаме правителство или поне стабилно правителство...още преди войната в украйна..простата истина е, че нямаме правителство, заради войната между партий, олигарси, президенство..кои да командва, кои да забогатее повече...никои от партий, правителства, президенство не мисли за българия, а как да забогатее повече, да запази награбеното, да се отблагодари на хората които ги подържат с финансови инжекций...сега ни пречи воината в украйна...после ще ни пречат...елниньо и елниня..
  • 27 Тениската на Факти

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "провинциалист":

    Съгласен,къде е свободата на словото!? Правото на мнение на рашистите,джендърите-троцкисти и всички про евро.ейски азиато шабе.з гои и унт.ер.менши.
    Тролове от всичка страни съединявайте се!
  • 28 войната

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "провинциалист":

    поляризира, партиите ни си партнират или оппонират изключително според външните фактори, те дори не бих казал че са наши партии, но това може да се усети и в отношенията между хората, на които по принцип не им влиза директно в работата
  • 29 Стоян георгиев

    0 0 Отговор
    Амплоа на Райчев е да употребява България,за да защити Русия! Ще дойде време,когато любвеовилната му дъщеричка,ще разбере,че той цял живот е бил просто добре заплатен агент на ДС и ФОБ....Маниера му при неговите изяви много отдавна,се отличава в умението му да заглавиква слушателите си ...с врели некипели и винаги да се прави на оригинален и единствен...Също като Кънчовците...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове