30 Юли, 2024 22:32 1 161 0

Важните новини във ФАКТИ на 30.07.2024 г.

  • охранител-
  • благомир коцев-
  • кмет-
  • итн-
  • пожар-
  • военни-
  • цветелина пенкова-
  • джевдет чакъров-
  • цветанка андреева-
  • рожен-
  • еврозона-
  • граната-
  • кирил петков-
  • делото дебора

Опитал се е да открие и другите двама, но огънят и димът са му попречили

Важните новини във ФАКТИ на 30.07.2024 г. - 1
Снимка: бТВ

Охранител от взривения край Елин Пелин склад каза как е станала трагедията: Чух силен взрив и ме залепи за стената!

„Чух силен взрив, гръм и направо ме залепи за стената“. Във взривените складове край Елин Пелин често са ходили хора в извънработно време. В складовете има т.нар. бураци, които са големи кълбета и са силно взривоопасни. Затова казват два тона тротилов еквивалент. Вътре има камери, както и противопожарна система за гасене. Тя е в офиса, но дали се е задействала, не мога да кажа. Сървърите за камерите са в нашата будка, но всичко е изгоряло.

Кметът на Варна бие тревога, че Морската ни столица може да загуби 100 млн. лева

Последното редовно правителство обяви програма за финансиране на проекти за общините на стойност 1 млрд. лева, а преди няколко дни депутатите актуализираха парите и ги увеличиха на 6,2 млрд. за следващите две години.

Кметът на Елин Пелин: Трагедията е голяма

Равносметката е тежка, трагедията е голяма. Тежко го преживяхме всички.

ИТН и Николай Марков имат общи политики

Представители на ИТН разговаряха и с "другото лице на Величие". Срещата с Николай Марков и отцепниците бе насрочена за 13 часа, но се отложи за по-късно днес. Подкрепящите Николай Марков депутати са петима - Христо Борисов, Дарин Георгиев, Георги Куков, Етиен Леви и Виктория Василева. Двете страни в срещата са обединени и по още две теми: да “вардят” страната от ГМО продуктите “джендър” пропагандата.

Пожар гори в квартал на Самоков

Пожар гори в „Седми“ квартал в Самоков, видя репортер на БТА. На мястото има екипи на пожарната.

Експерт по климата: Защо само два от вертолетите на МО се използват за гасене на пожари, при положение че има 20?

Планината Славянка е масово непозната и със своите алпийски територии преди всичко е много ценна за биоразнообразието и природата от двете страни на границата. Това е една зона, която освен че е уникална, е трудна за преход, и също така е и минирана, което предизвиква едни специфични особености на това, че не може по нормален начин пожарникарите и горските да преодолеят предизвикателството на горския пожар. И затова всъщност те се опитват да принизят пожара, да слезе в низините части на планината, където могат по-активно да се намесят с други средства.

Около 100 души са евакуирани от селата Кърпелево и Цапарево в община Струмяни

Мащабът на кризата е огромен, поради което апелираме към всички граждани стриктно да спазват инструкциите на компетентните органи и да се съобразяват с всички разпоредби. Към момента е евакуирано населението на село Кърпелево, но ситуацията изисква готовност на населението във всички села по горния район при необходимост да реагират. Евакуация се е наложила и в село Цапарево., съобщиха от община Струмяни във Фейсбук.

Топ военни от САЩ се срещнаха с ръководството на Служба „Военно разузнаване“

На 29 юли ръководството на Служба „Военно разузнаване“ прие високопоставени представители от Европейското командване на САЩ, които бяха на посещение в София.

Цветелина Пенкова: АЕЦ "Белене" трябва да бъде построена

Ядрената енергетика е ключова в нашия енергиен микс. Има политически консенсус, че ядрената енергетика ще се развива. Това заяви Цветелина Пенкова, първи зам.-председател на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика в предаването "Още от деня" по БНТ.

Нова размяна на реплики между Джевдет Чакъров и финансовия министър

Продължават престрелките между служебния финансов министър Людмила Петкова и ДПС, подкрепящо Ахмед Доган.

Цветанка Андреева: ИТН иска да e гръбнакът в нов кабинет

Най-вероятно няма да има правителство с третия мандат. ИТН преди години бяха партия на бунта и искаха цялата власт. Сега вече ги виждаме в качествено нова политическа роля - като формация, която иска да изкове новото статукво, която иска да е гръбнак на нов консенсус, който да сформира управленско мнозинство. От хората с най-скандален изказ, вече говорят за култивиране на политическия диалог. Държат се като пропрезидентска партия.

Едва на година и пилонът на Рожен вече плаче за основен ремонт

Постаментът на пилона „Рожен“, който беше открит преди малко повече от година с дарения на български граждани, се нуждае от спешен ремонт. Най-видима обаче е липсата на основа от дясната страна на постамента.

Moody's: България ще влезе в еврозоната не по-късно от 2026 г.

Появата на индикатори за отслабване на институционалната рамка в България или ако още повече се забави процесът за приемане на еврото ще бъдат възприемани като основания за понижаване кредитния рейтинг на България. Очакванията са България да влезе в еврозоната не по-късно от началото на 2026 г. Ръстът на икономиката за тази година да е 2.9% и "влошаване на дълговото бреме за правителството".

От язовир Доспат френските самолети зареждат вода, за да гасят огъня по границата с Гърция

Двата френски самолета, които участват в гасенето на пожара до гръцката граница, зареждат вода от язовир Доспат. Това съобщи пред БТА Адалберт Ферев, председател на Общинския съвет в Доспат.

Първо във ФАКТИ: Откриха граната край жп линията Пловдив-Крумово

Около 12,30 часа в сервитута на железния път между Пловдив и Крумово е открита граната, научи ФАКТИ.

Кирил Петков: С "Демократична България" ще обсъдим въпроса с третия мандат днес следобед

Днес следобед имаме среща на коалиционния съвет с "Демократична България" и ще обсъдим въпроса с третия мандат. Аз лично съм скептичен, че ще има някакъв шанс с третия мандат на "Има такъв народ", но нека да поговорим с нашите колеги. Това коментира пред журналисти съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков и един от лидерите във формацията "Продължаваме промяната - Демократична България" преди заседание на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, на което се очаква да бъде изслушана служебният финансов министър Людмила Петкова.

Делото „Дебора”: Съдът пусна под домашен арест Георги Георгиев, ще носи електронна гривна

Районният съд в Пловдив пуска под домашен арест Георги Георгиев, обвинен по делото „Дебора”. Досега той беше с най-тежката мярка – задържане под стража. Домашния арест той ще изтърпява в Стара Загора, като ще му бъде сложена електронна гривна, предават от БТА.
Аргументите в подкрепа на определението на съда са свързани с това, че е изминал значителен период от време, в което му е била наложена най-тежката мярка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол