4 Септември, 2024 23:42 2 140 8

Важните новини във ФАКТИ на 04.09.2024 г.

  • ивайло мирчев-
  • цик-
  • решение-
  • димитър главчев-
  • борислав гуцанов-
  • кирил петков-
  • теменужка петкова-
  • атанас илков

Вътре има данни за рекет от страна на Делян Пеевски към представители на КТБ

Важните новини във ФАКТИ на 04.09.2024 г. - 1

Ивайло Мирчев: Получихме писмо от Цветан Василев с нови данни за Делян Пеевски

Днес до нас беше изпратено писмо от Цветан Василев с нови данни за Делян Пеевски, включително сканирани документи от самия Василев. Това обяви в предаването "Лице в лице" по БТВ Ивайло Мирчев от "Да, България", като уточни, че писмото е изпратено и до Народното събрание.

ЦИК: Коалициите ДПС трябва да докажат, че ДПС не е част от техния състав

До 17,00 часа на 7 септември коалициите "ДПС - Ново начало" на Делян Пеевски и "Демокрация, права и свободи - ДПС" на Джевдет Чакъров и Ахмед Доган трябва да докажат, че ДПС не е част от техния състав. Причината е, че движението е заявено като част и от двете коалиции, което е в разрез с чл. 127 ал. 2 от Изборния кодекс.

ЦИК умува по казуса с двете ДПС-та

С разправии продължава вече пети час закритото заседание на ЦИК, на което членовете на комисията решават за регистрацията на двете ДПС-та. Регистрация в следващите два-три дни няма да има.

Депутатите отхвърлиха проект за изваждането на парогенераторите от АЕЦ „Белене“ за нуждите на АЕЦ „Козлодуй“

Парламентът отхвърли предложението на "Има такъв народ" да се задължи министърът на енергетиката да извади парогенераторите от оборудването за АЕЦ "Белене", което подлежи на преговори за продажба на Украйна, до изготвянето на анализ за приложението тези парогенератори да се ползват за нуждите на АЕЦ "Козлодуй".

Главчев: Проведохме едни избори добре, никой не се оплака от тях. Смятам, че тези ще ги проведем още по-добре

По никакъв начин няма да приема на служебното правителство да му се вменяват функции, които не са предвидени по закон. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев преди началото на редовното заседание на кабинета, предават от БТА.

Борислав Гуцанов: Не може повече сглобки, игри на дребно. Време е за рестарт на системата

Отново се намираме в нестандартна и бих казал - абсурдна политическа ситуация, такава, която съдържа в себе си поредица от кризи, непрестанни избори, партийни драми, категорично обществено недоверие, обществено недоверие към всички нас, които сме в тази зала. Ако трябва да анализираме случващото се, ние сме на прага на пътя на разпад на държавността и партийното начало. Това заяви в декларация от името на парламентарната група на „БСП за България“ председателят ѝ Борислав Гуцанов по повод началото на новата пленарна сесия на 50-ото НС, предават от БТА. В декларацията се посочва, че за две години на практика не е имало парламент.

Кирил Петков: Имаме план как да излезем от политическата криза

Лидерите на ПП-ДБ се явиха заедно в кулоарите на парламента, за да обявят, че коалицията им се запазва и основната им цел е привличане на избиратели, които да им позволят да изпълнят своите приоритети. Това съобщават от БНР.

Теменужка Петкова: В 50-ото НС не успяхме да разчетем правилно вота на българските граждани. Провалът е общ

Основната цел на ПГ на ГЕРБ-СДС през новата сесия на 50-ото Народно събрание е да съдействаме максимално за намаляване на предизборното напрежение и да предотвратяваме възможността за приемането на авантюристично законодателство, чиято единствена цел е произвеждането на предизборен популизъм, се казва в декларация, прочетена от парламентарната трибуна от зам.-председателя на групата Теменужка Петкова. От първата политическа сила призоваха останалите формации да не превръщат вътрешнопартийните си проблеми в проблеми на цялото общество. Въвличането на редица институции в решаването на вътрешнопартийните спорове е не само вредно, но и безсмислено, се казва в декларацията, предават от БТА.

Министър Илков: От нашата проверка ние не установихме данни за застрашеност на г-н Доган

Ще има ограничен обем промени в ръководствата на областните дирекции на МВР там, където има влошени резултати. Това обясни в "Денят започва" служебният вътрешен министър Атанас Илков.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димо

    5 6 Отговор
    Народе излез и гласувай масово за ППДБ. Да им дадем над 120 депутата пък да видим какво ще направят.Ако не се справят с кражбите и,ако не проведат тотална реформа в съд, прокуратура,служби отново масови протести, но след това се иска и масово гласуване!Друг вариант няма!

    Коментиран от #2, #5, #6

  • 2 Сезам

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Димо":

    Просто Радев трябва да бъде освободен дисциплинарно от заеманата длъжност, а Асен Баба и четиридесетте разбойника да бъдат изправени да отговарят за престъпленията които извършиха.
  • 3 защо ли?

    6 1 Отговор
    Туй КТБ беше преди десет години. Защо са мълчали досега? Опазил ме господ да съчуствам на Пеевски, но възникват въпроси като защо когато властта на Доган беше поставена под въпрос, изведнъж Москва включи и други играчи в казуса.
  • 4 Краси

    4 2 Отговор
    Питам се дали мирчев утре няма да получи писмо и от Чикатило, в което Борисов и Пеевски се обвиняват в канибализъм??? Едно такова, хипотетично писмо би имало толкова "доказателства", колкото има в обвиненията на оня крадец и престъпник цв. василев, който 10 години се крие от българското правосъдие в Сърбия, под чадъра на КГБ, и непрекъснато "открива" нови "доказателства". А, мирчев е жалък смешник и празноглав некадърник! Може би най-жалкия измежду жалкарите в ПП/ДБ.
  • 5 Да, да, ама не!

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Димо":

    Бог да пази България от наследниците на ДС и БКП, които са в ПП/ДБ и усилено съсипват България, в полза на путинова русия, с лъжата, че са десни и демократични. Кирококорчовците са крадливи и вредни за България, точно толкова, колкото е ментора им, който ни ги натресе...дори в нарушение на Конституцията.

    Коментиран от #8

  • 6 Гюро

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Димо":

    ППДБ са фашисти бе
  • 7 Аналлизатор

    2 0 Отговор
    Сега, след като Шиши Кеша изгони дръндарския самозабравил се философ от Росенец, двамата десант-идиота няма как да правят циркове,за да впечатляват Стадото, което води на извода, че много скоро ще са на политическото Бунище, там, където историята им е отредила най- достойното място.
  • 8 Данъкоплатец

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Да, да, ама не!":

    Само с молитви не става. Избори, разследване, съд и трепанация за да пребъде българската нация. Това е пътят .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол