19 Септември, 2024 23:30 425 0

Важните новини във ФАКТИ на 19.09.2024 г.

  • ахмед доган-
  • джевдет чакъров-
  • кристиан вигенин-
  • андрей ковачев-
  • калоян паргов-
  • цик-
  • първан симеонов-
  • драгомир стойнев-
  • красимир каракачанов-
  • слави трифонов-
  • асен василев-
  • цени-
  • антон славчев-
  • млад социалист-
  • починало-
  • северна македония-
  • пилоти-
  • галакси лийдър-
  • скок-
  • станислав балабанов-
  • псевдоефедрин-
  • депутати-
  • първан дангов

През последния месец имаше спекулации къде се намира почетният председател на ДПС и какво е здравословното му състояние

Важните новини във ФАКТИ на 19.09.2024 г. - 1

Ахмед Доган влезе в централата на ДПС в София

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган пристигна в централата на партията в София, предава bTV.

Доган напусна централата на ДПС, изпратен с аплодисменти. И помоли: Дайте ми време да се адаптирам

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията. Той се обърна към чакащите го журналисти с думите: "Дайте ми време да се адаптирам. Ще ви отделя време", предават от БТА.

Джевдет Чакъров: Г-н Доган е в перфектна форма. Ще даде изявление, след като свършат консултациите за листите

Днес ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за листите на кандидат-депутатите по различните региони. Това каза пред журналисти председателят на ДПС Джевдет Чакъров, предават от БТА.

Кристиан Вигенин: Дадохме на Антон Славчев още няколко месеца да покаже резултати...както се казва - а дано, ама надали

"Не е работа на този отиващ си парламент да отстранява шефа на Комисия за противодействие на корупцията. Но когато точката вече е в дневния ред, от ПГ на БСП очаквах вот "за". В предизборна кампания не трябва да се влиза с шикалкавене, каквито и разумни аргументи да има в полза на вот "въздържал се", а той в случая е равносилен на вот "против" отстраняването. Дадохме на Антон Славчев още няколко месеца да покаже резултати...както се казва - а дано, ама надали“.

Андрей Ковачев: В РСМ нямат желание за европейска интеграция и търсят извинение защо това няма как да се случи

В Република Северна Македония нямат желание за европейска интеграция и търсят извинение защо това няма как да се случи. Така Андрей Ковачев, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ, коментира в "Още от деня" провокациите от РСМ към България от последните дни.

Паргов: Когато си в коалиция, значи не само да си почтен, но и да не прехвърляш вината за грешките на другите

Трябва ли ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да направят компромис и да управляват заедно след предстоящия вот коментират политологът Стойчо Стойчев и Калоян Паргов в „Челюсти“ по NovaNews.
Стойчев е на мнение, че това е добро решение, особено ако то е договорено преди изборите. Но допълни, че според него „ефектът от тези разговори ще е доста съмнителен".
Паргов смята, че когато говорим за джентълмени, трябва да се вгледаме в тези, които наричат себе си така. Той допълни, че когато си в коалиция, означава не само да си почтен, но и да имаш общи цели, и да не се е опитваш да прехвърляш вината за грешките на другите.

От ЦИК отхвърлиха твърдението, че хартията за машинно гласуване не отговаря на изискванията

От Централната избирателна комисия (ЦИК) отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите. Позицията на комисията, разпространена до медиите, е по повод думите на Веселин Тодоров, изпълнителен директор на "Сиела Норма“ АД, в БНТ днес, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите, съобщават от "Фокус".

Първан Симеонов: Мисля, че този път ще положат усилия да има кабинет. И Борисов, и ПП-ДБ имат някаква формула

"Мисля, че този път ще положат усилия да има кабинет. Чувам го, виждам го. И Борисов, и ПП-ДБ имат някаква формула". Това заяви пред БНР социологът Първан Симеонов, "Галъп интернешънъл Болкан".

Драгомир Стойнев: За да си върнем избирателите, трябва да имаме дебати по политики и да спрем със замерването с кал

Няма политическа стабилност, защото партийният интерес употребява парламентаризма, затова и имаме избори след избори. Партийният интерес трябва да бъде загърбен на всяка цена. Това заяви в ефира на Nova News депутатът от БСП Драгомир Стойнев, цитиран от novini.bg.

Каракачанов: Към Сърбия РСМ се опитват да създават мостове, а към България да ги прекъсват и то целенасочено

Това е умишлено търсен конфликт. Нямат право северномакедонците да се сърдят, че не сме сложили македонското знаме по време на посещението на президентът на Северна Македония Гордана Силяновска. Когато си на неофициално посещение, от любезност информираш колегата си, но те не са длъжни да оказват церемониални почести. Македонското знаме може да бъде сложено само при официални срещи или от добра воля. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването „Лице в лице“ по bTV,цитиран от novini.bg.
Видяхме, че на срещата на премиерът на Северна Македония Християн Мицкоски в Хърватия също го нямаше македонското знаме, но нямаше такава бурна реакция. Това, което трябва да прави България, но не го прави, е да работи активно с нашите европейски партньори по примера на Гърция. Вече проблемите не са само между България и Македония, а между кандидат-членката Македония и целия ЕС“, обясни той.

Слави Трифонов: Ние свалихме правителството на Кирил Петков заради Македония (ВИДЕО)

Темата за Македония е част от моята същност. Като българин.
Като бях дете, като бях много малък, се явих на един конкурс по история. Мисля, че бях в седми клас. Падна ми се да пиша за прабългарите, но когато се явих пред комисията, те ми зададоха следния въпрос, само да отбележа, че тъй като съм възрастен, това беше по социалистическо време. Та, комисията ми зададе следния въпрос: как може с една дума да унищожим претенциите на македонците, че Самуил не е български цар? И аз бях много горд със себе си, че се сетих за отговора и с гордост казах: Василий Втори Българоубиец. Освен това съм виждал хиляди пъти какво става, когато запея българските песни от македонския край. “Назад, назад моме Калино”, “Кога зашумят шумите”, “Болен ми лежи Миле Попйорданов”, “Йовано Йованке”. Ние свалихме правителството на Кирил Петков заради Македония! Понеже, може да не съм разбран, ще го кажа още веднъж: НИЕ СВАЛИХМЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА КИРИЛ ПЕТКОВ ЗАРАДИ МАКЕДОНИЯ!

Асен Василев: Видяхме, че още една капия на Пеевски се освети и това е БСП – Ново начало

Това, което видяхме след доста оживените дебати бе, че ГЕРБ и БСП оставиха бухалката в ръцете на Делян Пеевски. Г-н Славчев за съжаление остава шеф на Комисията за противодействие на корупцията, въпреки факта, че тази комисия не работи и никакво противодействие на корупцията ние не виждаме. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев пред журналисти в парламента, цитиран от novini.bg.

Ще има ли промяна в цените на винетките догодина

Обмисля се да няма промяна в цените на винетките догодина, съобщи служебният министър на регионалното развитие и Виолета Коритарова - Касабова в Пловдив.

"Тази тема винаги е била фокус в работата и анализите на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и министерството. Не мисля, че бихме говорили за поевтиняване, но се обмисля към момента да няма промяна за догодина", каза Коритарова - Касабова във връзка с промяната в цената на винетките.

Преди началото на Десетата юбилейна годишна конференция, посветена на пътната безопасност "ВИЗИЯ 0" или нула жертви при пътнотранспортни произшествия, организирана от Сдружение

"Българска браншова асоциация пътна безопасност", служебният министър коментира и други актуални за региона теми.

Една от тях беше темата за Околовръстното шосе и Югоизточния обход в Пловдив.

"Знам, че този проблем е тежък за град Пловдив и е неотложно да бъде стартирано строителството на Югоизточния обход. Вчера проведохме среща в министерството с всички участници в процеса по проектиране и строителство, на която присъства и кметът на град Пловдив, имаше представители и от областната управа. Нашият ангажимент, който сме поели, е да има разрешително за строеж и то ще бъде факт тези дни, след което предстои неговото обнародване и ще дадем старт на обекта, който всички чакат досега", съобщи Виолета Коритарова - Касабова.

Тя коментира също така и темата с камерите на ТОЛ системата, които ще подават информация за нарушителите на пътя. "Това е един от начините, който мислим, че ще бъде добър за въвеждане. Знаете, че има и необходимата законова предпоставка за това. Служебният кабинет внесе изменение в Закона за движение по пътищата (ЗДвП), където дефинираме именно "средна скорост", за да може тя да бъде правоприлагана", каза служебният министър.

По нейни думи системата би трябвало да може да стартира до края на 2024 година, но това зависи от приемането на законодателните промени.

"Засичането ще започне, когато бъде приет закон за изменение на ЗДвП, защото това е основа, на която камерите ще могат да правоприлагат", допълни служебният министър на регионалното развитие и благоустройство.

След прегласуване: Антон Славчев остава шеф на Антикорупционната комисия

След прегласуване депутатите решиха Антон Славчев да остане на поста председател на Комисията за противодействие на корупцията, съобщават от БНТ.
Около три часа депутатите обсъждаха дали Славчев да бъде освободен като изпълняващ функциите председател на Комисията за противодействие на корупцията. Общо 96 депутати гласуваха "за" отстраняването му, 91 бяха - "против", седем се въздържаха.

Избори на хоризонта: Доган или Джевдет Чакъров ще са водачи на листата в Разград

На срещата, на която отиде почетният председател на ДПС Ахмед Доган в централата на партията в София, са обсъждани номинациите за кандидати за народни представители в листите за изборите на 27 октомври. Това съобщават от bTV.

Млад социалист напусна с гневно писмо НС на БСП. "Продадоха се заради обещани постове в сглобка с Борисов"

Знаков млад социалист от Нова Загора обяви с гневно отворено писмо до членовете на БСП, че напуска Националния съвет на партията.
„Отказвам да бъда част от решенията, взимани от това ръководство, което предаде социалистите и хилядите български граждани искащи промяна. Временните Атанас Зафиров, Борислав Гуцанов и Кристиан Вигенин изключиха Корнелия Нинова не защото те така искат, а защото така им наредиха – продадоха се на Кирил Добрев срещу празни обещания за постове в бъдеща сглобка с Бойко Борисов“, заяви Васил Стоянов, член на Националния съвет на БСП, бивш общински съветник от Нова Загора.
„Връщат стари муцуни като Сергей Станишев и Кирил Добрев, които ще са топлата връзка с Борисов. НС на БСП вече може да се нарича НС на Кирил Добрев.“, заяви още Васил Стоянов.

Ето и пълния текст на писмото на Васил Стоянов до социалистите:

Почина детето, паднало от сцената в плевенския театър

Почина детето, което падна от сцената по време на репетиция в плевенския театър. Това съобщиха от ОДМВР-Плевен.

Припомняме, че на 7 юни 16-годишно дете падна по време на репетиция в Драматично-куклен театър "Иван Радоев". Момичето се е подпряло на парапета и е паднало. Височината, от която се е случил инцидента е близо 5 метра.

Момичето е било част от детско-юношеската трупа към театър "Иван Радоев“.

Каракачанов: РСМ да изтрие от учебниците си историята до 1944 г. и да изтегли също така кандидатурата си за ЕС ВИДЕО

С изказването си, че българите били нецивилизовани и мизерни и че българите и македонците не били с обща история и не били един народ македонският вицепремиер Александър Николоски премина всякакви граници. Това е най-непремереното и просташко изказване на македонски политик в последните 30 г.

Съдебномедицинската експертиза: Загиналите пилоти не са имали шанс за оцеляване

Загиналите пилоти Петко Димитров и Венцислав Дункин са получили травматични увреждания, несъвместими с живота. Това показва изготвената съдебномедицинската експертиза. Преди ден стана ясно, че черната кутия на катастрофиралия край авиобаза "Граф Игнатиево" самолет няма да бъде разчетена в България.

Това са пленените моряци, които Елена Йончева иска да спаси в Йемен

Двамата българи, които са в плен на йеменските хути от 19 ноември, са капитанът на кораба "Галакси Лийдър" (Galaxy Leader) Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил Веселинов.

20-годишна скочи с бебе от хотел в Кърджали

Жена на 20 години скочи с едногодишното си дете от третия етаж на хотел в Кърджали.

Балабанов: Крайно време е излъчването на турски сериали да спре

За n-ти път “Има такъв народ” направи всичко възможно този закон да влезе в зала, събере подкрепа и тръгне в някаква посока по отношение на това българските граждани да бъдат по-облекчени като процедура, когато решат да събират подписи чрез инициативни комитети, да произвеждат референдуми и България да има възможност да дава на гражданите си пряко влияние и участие във властта през провеждане на референдуми. ПП-ДБ, в сглобка с ГЕРБ и ДПС удобно смазаха с парен чук за пореден път амбициите на толкова много български граждани, които въпреки законите, въпреки тегавия закон, който в момента касае условията за провеждане на референдуми. Това коментира пред журналисти депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов.

Шеф на аптекарска асоциация: Наркоманите ще се друсат от вендинг машините

Ако има лекарство за хрема, което съдържа псевдоефедрин, наркоманите веднага ще го изкупят от автомата. В аптеката едвам ги опазваме. Снабдяването с лекарства не е лесен процес, а в никакъв случай не е и безопасен. Заради това фармацевтите учат 5 години и половина, заради това има тежки регулации по отношение на аптеките и на какви изисквания трябва да отговарят. Преди да ви отпуснат лекарството, магистър-фармацевт влиза с електронен подпис и верифицира лекарството.

Депутатите отказаха да намалят прага за референдумите

Скандал избухна в парламента заради референдумите.

Кметът на Дупница глоби партиите с по 1000 лева

Община Дупница изпрати предупреждения към ръководствата на партиите относно предизборните плакати, които предстоят да бъдат залепени за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Политическите формации за пореден път просрочиха задължението си да премахнат агитационните си материали, свързани с предишния вот през месец юни.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол