9 Май, 2014 16:45 1 198 1

Станишев: Искам българските полицаи да знаят кой саботира Закона за МВР

  • станишев-
  • българските-
  • полицаи-
  • саботира-
  • закона за мвр

Който не помни своята история, няма бъдеще

Искам българските полицаи, служители на МВР, 50 000 души да знаят кой саботира Закона за МВР и как се гаврят с тях Цветанов и Борисов. Това заяви Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС, пред журналисти в парламента.

„Как те искат на всяка цена това да попречи, след като те 4 години унижаваха служителите на реда. Превърнаха ги в политически инструмент, не се грижеха за тях. Приемането на този закон, който дава защита на социалните права на служителите на МВР, който им гарантира заплащането на извънредния труд, за нощния труд, нормално кариерно развитие, без да зависят от произвола на политическото ръководство на МВР, е полезно и очаквано от служителите на МВР и ние ще го приемем, независимо от изкуствените пречки, които създава ГЕРБ”, заключи Сергей Станишев.

По повод намеренията на ГЕРБ за внасяне на вот на недоверие по темата енергетика, Станишев припомни: „Имаше едни вотове, които щяха да ги внасят, после ги изтегляха, заявяваха ги, после пак ги отказваха, а след това мислеха всеки пък какъв повод да намерят. Ясно е едно. Според Борисов разбирането за работата на опозицията е да пречи. Аз не споделям това, защото смятам, че работата на опозицията е да дава алтернативи за хората”, обясни лидерът на БСП. Той изрази съжаление, че и днес в пленарна зала се провежда безсмислен дебат за оставката на Мая Манолова. „Няма нито идеи, нито истински мотиви, защото това искане за оставка на Манолова е преписано от предишното. Всички го казаха и можете да направите сравнение. Толкова им е капацитетът за съжаление”, заяви той.

Народни представители от Коалиция за БСП, начело с лидера на партията Сергей Станнишев, общински съветници, ръководството на левицата, членове и симпатизанти почетоха 9-ти май.

„Искам да поздравя всички ветерани от Втората световна война и да отдам почитта на парламентарната група на КБ към загиналите в най-голямата битка срещу „кафявата чума” през 40-те години на двадесети век, каза председателят на БСП и ПГ на КБ и президент на ПЕС Сергей Станишев при поднасянето на цветя пред паметника на Съветската армия по случай днешния празник.

"Паметта им е жива за всички нас, защото този, който не помни своята история, няма бъдеще, затова днес, на девети май, цялата парламентарна група на левицата е тук, пред този паметник, за да почетем всички, които са загинали и всички, които са се борили срещу нацизма", каза още той. Станишев подчерта, че трябва винаги да помним, че фашистката идеология е жива и затова сме тук - като предупреждение.

"Днес е двоен празник - Деня на победата и Деня на Европа и тези два празника са много тясно свързани", категоричен бе той. По думите му без победата над нацистка Германия днес Европа нямаше да бъде същата и най – голямата поука от Втората световна война е необходимостта народите от Европа да живеят в мир, да има политически диалог и сътрудничество. Според него това е най-голямата отговорност пред хората от всички държави на континента, а това е фундамента и на европейската идея.  Лидерът на БСП подчерта, че за него този празник е и дълбоко личен, защото неговият дядо е воювал в тази война, а неговият баща е бил български антифашист и "това е в кръвта ми и тази мисъл е в моето сърце". "Днес на девети май отново съм тук, тук са и моите колеги  от БСП и партиите на Коалиция за България и винаги на този ден ще бъдем на този паметник", каза още той. Станишев заяви, че в  тези трудни седмици виждаме една неестествена ситуация - два братски народа - руският и украинският преживяват тежка криза. "Това не е естествено състояние и искам да заявя ясно БСП ще бъде политическата сила, която ще отстоява диалога и политическото решение за преодоляване на тази криза. Ние сме против насилието", заяви Станишев. Той коментира, че всички сме видели ужасни гледки от Одеса - омраза и насилие, което БСП осъжда категорично и се противопоставяме на него. Соцлидерът подчерта, че ще работи за това България да бъде мост за решаването на тази криза, да бъде инструмент на политическия диалог, защото има три основни позиции, които БСП отстоява и в парламента. По думите му първата позиция е за политическо решение на кризата, която изисква диалог, който не се получава чрез заплахи, ескалация на говорене и действия, не става и чрез икономически санкции. Като втора такава той посочи позицията  против икономически санкции спрямо Русия, защото те вредят на България и в крайна сметка отслабват Европа. "Имаме своята отговорност като политическа сила, а България като държава да гарантира мира, спокойствието, нормалния живот и връзките на българите живеещи в Украйна. Това са трите принципа, които ще отстояваме от тук нататък. Това трябва да се знае от българското общество", категоричен бе той.

Председателят на БСП подчерта, че партията винаги ще помни победата над фашизма, ще бъде тук и в действията и позициите си ще се води от  принципите на свободата, демокрацията, взаимното уважение и доверието сътрудничеството и солидарността. "Това са общочовешки дейности. За тях трябва да се борим всеки ден", заключи Сергей Станишев.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йордан иванов

    0 0 Отговор
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове