Last news in Fakti

27 Март, 2021 16:41 3 058 49

Христо Иванов: Нелегитимен нов парламент е най-голямата заплаха за националната сигурност

  • христо иванов-
  • демократична българия-
  • избори

Много е важно да излезем и да упражним правото си на глас, за да не се възпроизведе последният вариант на парламент с крайно ниско доверие, предупреди съпредседателят на "Демократична България"

Христо Иванов: Нелегитимен нов парламент е най-голямата заплаха за националната сигурност - 1
Кадър: Дарик

Изборът на Народно събрание с минимална легитимност е най-голямата заплаха за националната сигурност, заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в предаването „Седмицата“ на "Дарик" радио.

Той определи провеждането на честни, свободни и законни избори на 4 април като важния елемент, за да може България да се справи с всички вътрешни и външни заплахи.

„Една от много дълбоките прояви на по-дълбоките заплахи е да произведем Народно събрание с минимална легитимност и стабилност. В тези сложни времена, в които трябва да се взимат бързи и кардинални решения, не можем да си позволим да излъчим мъртвороден парламент, който не се ползва с доверие. Тогава страната влиза в свободно падане“, каза той.

Иванов припомни заложените мини пред изборите: закъсняло обучение на членовете на комисии, които най-вероятно няма да бъдат инструктирани навреме; сложната система за подаване на заявление за мобилна секция, която рискува да остави около 100 000 карантинирани българи без възможност да гласуват; таванът за откриване на секции в страните извън ЕС, който ограничава правата на българите зад граница; липсата на одит на устройствата за машинно гласуване.

„Случващото се с подготовката за изборите е рецепта за хаос и това се усеща от хората. Няма последователна кампания, която да призовава хората да излязат и да гласуват. Много е важно да излезем и да упражним правото си на глас, за да не се възпроизведе последният вариант на парламент с крайно ниско доверие“, заяви Иванов, който е и водач на листите на „Демократична България“ в Пловдив-град и 25-и МИР в София.

За да се избегне този хаос, коалицията предприе редица инициативи за гарантиране на честността на изборите, като платформата „Ти бориш“ и искането за видеонаблюдението на броенето на гласовете в секционните комисии. Други инициативи като единния национален електронен формуляр за посещение от мобилна секция и увеличаване на броя на секциите зад граница не бяха приети.

„Сигурността на държавата ни е поставена под въпрос и ще бъдем изправени пред най-острата криза, ако се окажем с делигитимирано Народно събрание, което е най-висшият орган в държавата“, добави той.

Иванов се обяви за променено отношение към проблемите в сферите на вътрешния ред, армията и международното сътрудничество. „Количествените измерения не са определящи. Определящо е как качествено да подобрим функциите на Министерството на вътрешните работи, военното министерство и разузнавателните служби“, коментира Иванов.

Той смята, че е необходима лустрация в органите за разузнаване и контраразузнаване, за да се прекъснат връзките с Москва и други регионални източници на опасност. Обяви се за по-интегриран подход при превъоръжаването на българската армия, продължаващо участие на български военни в задгранични мисии и по-сериозно и задълбочено разглеждане на опасностите от хибридни действия. Във вътрешен план освен реформата на прокуратурата и КПКОНПИ, Иванов смята, че служителите на МВР трябва да получат възможност за по-добро обучение и политическа подкрепа на действията им в рамките на закона.

Христо Иванов каза, че функциите на Националната служба за охрана трябва да се ограничат до много по-тесен кръг лица.

„Когато бях министър минавах по улиците поне по два пъти на ден, за да не губя връзката с начина, по който хората гледат. Когато гледаш хората в очите, разбираш дали си на прав път. Мнозина в България загубиха връзката с хората. Трябва да свалим депутатите и министрите от лимунизите. Това е въпрос на морал“, обяви той.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НОВО ПЕТ

    34 25 Отговор
    КОЙ ТЕ ПИТА ТЕБЕ......
  • 2 АУУУУУ

    38 27 Отговор
    Тъй като няма да можеш да влезеш в следващия парламент и затова е нелигитимен..... Абе ти си бил като слънцето и въздуха за всяко живо същество 😂😂😂😂😂😂

    Коментиран от #10

  • 3 Христо

    33 19 Отговор
    Колко пари взимате от Хамерика ?
  • 4 фактите

    25 21 Отговор
    ХИ е единствената надежда да станем нормална държава и децата ни да не се спасяват в чужбина, за да живеят нормален живот. Няма друг начин за справяне с демографската криза, без въвеждане на закони важещи еднакво за всички.

    Коментиран от #7

  • 5 АБВ

    31 18 Отговор
    Защо още от сега Маджото започва да внушава че парламента ще е нелигитимен !
  • 6 ТаУмВзе

    23 12 Отговор
    Къв легитимен парламент бе ицко плъхове. Всичките сте измекяри изгучили, търсещи хранилката. Като беше гербераст що не се усети, а сега бареков стайл бучиш. Добре е.
  • 7 пешо

    24 11 Отговор

    До коментар #4 от "фактите":

    ако тоя е надежда някаква, каквато и да е, всичките на територията сме мъртвородени.
  • 8 Мнение

    25 11 Отговор
    Специалист по говорене и това е. Следва обслужване на интереси. Абсолютна партия на интереси. Жалко за гласувалите.
  • 9 пфу

    23 11 Отговор
    Щото пък ти ще си най-легитимния,опазил ни господ от такива като теб.
  • 10 свети Петър

    7 8 Отговор

    До коментар #2 от "АУУУУУ":

    Хубав коментар:)))
  • 11 Поп Кръстю

    16 9 Отговор
    Мафията в България губи почва под краката си. В последните години абдикацията на „бизнесмени"- мафиоти стана ежедневие.
    Ренегатите и техните лакеи чрез новосформирани политически партии, правят отчаяни напъни да си върнат заграбеното с всякакви средства, включае това число меркантилни- поръчкови медий, които за жълти стотинки са готови да промиват мозъците на аудиторията. Единствената политическа сила, която има воля и ресурс да направи България по- добро място за живеене е ГЕРБ бюлетина №28
  • 12 Българка

    13 14 Отговор
    ГЕРБ умишлено създават хаос, всяват страх, купуват гласове, с рекет и заплахи принуждават гласоподаватели да слагат техни реклаямни материали и да гласуват за тях
    Подкрепете с номер 11 истинската опозиция- ДБ, която е гарант за съдебна реформа, борба срещу корупцията, върховенство на закона, което води до по-високи доходи на всички

    Коментиран от #24

  • 13 Може би

    17 6 Отговор
    Общия фронт е ясен. Комунягите+боядисаните комуняги от ДБ+мая и сие+тайната подкрепа на слави и дпс-то. После 1 година яко далавера и пак сте ги гоним с камъни, но загубена година огромно забавяне. Тоя филм го гледахме вече.
  • 14 Гласувам за БСП!

    1 15 Отговор
    Ако БСП не успее да поеме Управлението на България, Борисов трябва да Управлява България, говорете, си каквото искате Предатели Еврейофилски НАТО-САЩ. Никога по-вече ГРОШАРИ от СДС формирования Нови и Стари, никога Патриоти и Крайни във Властта на опашка за ГРОШОВЕ от САЩ посолството. За България!
  • 15 Експерт

    9 12 Отговор
    За първи път ще гласувам за тази партия на 4 април.
  • 16 112

    0 4 Отговор
    Ице, ще можеш ли да успееш да вкараш журналиската елджан ли бе, която попита Господин Борисов за чекмедджетата и мата хари при откриване на църквата. Ако успееш, ще те призная, защото хасан азис го готвят аркадаш на ББ. Хасан има много милиони от хората под масата на баба айше.. Псуват го, че им взе душата.. Иди при асран.. Ти луд ли. Той иска пари

    Коментиран от #25

  • 17 Народът

    9 5 Отговор
    Aкo им дoйдe aкълa нa Бългaритe и нe ce пoдвeждaт oт вeчe бититe пишмaн пoлитици щe им ce нaлoжи дa пoвтoрят пaрлaмeнтaрнитe избoри прeз 2009 гoдинa.Другa aлтeрнaтивa нямa.В прoтивeн cлучaй Бългaрия щe ce върнe пoнe 15 гoдини нaзaд. Aкo им дoйдe aкълa нa Бългaритe и нe ce пoдвeждaт oт вeчe бититe пишмaн пoлитици щe им ce нaлoжи дa пoвтoрят пaрлaмeнтaрнитe избoри прeз 2009 гoдинa.Другa aлтeрнaтивa нямa.В прoтивeн cлучaй Бългaрия щe ce върнe пoнe 15 гoдини нaзaд.с БЮЛЕТИНА № 28 !

    Коментиран от #26

  • 18 Шегичка

    1 6 Отговор
    Спираме да плащаме данъци бе. Толкова ли е трудно? 2-3 месеца и всеки ще се откаже да управлява. Държавата работи срещу хората, това трябва да се промени и няма да е чрез избори!
  • 19 Диверсант

    6 8 Отговор
    Като видя тая мутра и се сещам за другите. Подредите им снимките една до друга и намерете разлика.... Георги Спасов, Константин Тренчев, Филип Димитров, Александър Йорданов, Едвин Сугарев, Иво Инджев, Евгений Дайнов, Соломон Паси.. ...... ако някой се сеща за отвратителна брадясала физиономия да добавя.
  • 20 без локуми

    10 3 Отговор
    националната ни сигурност е в ръцете на сащ и русия.който надделее,той ще ни осигури сигурност!другото е бошлаф!
  • 21 Шаро

    4 2 Отговор
    Факти, браво за залючителнителните думи!
  • 22 Анонимен

    2 3 Отговор
    N 17. Хубаво си писал, но да бе си написал името си, васил ли си, черепа ли си, маджо ли си или пеевски, за да ти отговорим, иначе ефект йок
  • 23 Чекмедже

    7 3 Отговор
    Айде да идва 04.04., че се не трае вече!
  • 24 Диана

    6 8 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    Разбира се , че ще подкрепим.
    С номер 11 за европейска България, да изринем кочината!
  • 25 Диана

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "112":

    пич не ти се разбира. Пиши бавно и с мисъл.
  • 26 Шаро

    6 3 Отговор

    До коментар #17 от "Народът":

    Показахте си го акъла у чекмеджетата и зимата на стъпалата пред болниците.
  • 27 Хаха

    4 4 Отговор
    Бой-кикев аут.
  • 28 краси

    9 3 Отговор
    Простите хора в РБ забравиха КТБ,700-те милиона несъбрани от Черепа,изхарчените пари 3,3 милиарда лв от комуниста Боко Тиквата за руски газопровод,златото и еврото в шкафчето на Винету,ПНП,виенето на Боко.Тиквун срещу санкциите за ушанките заради Крим....Простите хора б РБ са мнозинство и затова сме най-бедни!
  • 29 Те имат пълни чекмеджета и огромен страх

    4 5 Отговор
    Те имат пълни чекмеджета и огромен страх от гнева на хората. Ти имаш само своя глас, но това е достатъчно. Защото твоят глас има властта да ги спре. На 4 април ще спрем кражбата.
    За държава чиста от мафията.
    България може много повече. С номер 11 за Демократична България.
    Твоят глас има власт!
  • 30 шопендар

    6 2 Отговор
    абе отпадъци,вие изборите за нищо ги нямате.народа избира-вие отричате избора

    Коментиран от #31

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 44444

    2 1 Отговор
    Тоа се виде като премиер да знаете...хахаха...п@ляк
  • 33 ТНВМ

    1 0 Отговор
    Всеки по своемо си е хубав. Вие обърквате народа. Кво му е на Ристо. Млад, или, бойко каза.. Той е мързелив. Нали сме си говорили с умни антикомунисти автентични, нищо, че дедите са им били.. И на бб да му вземат милиардите и той ще е. Така че не обвинявам внуците им. За разлика от някои комунисти са много по умници. У дома ни е била. 1989 ни казвахте, вие сте комунисти, бб ни казва вие сте.. Утре ще дойдат комунидтите ще кажат, вие сте анти. И по същество кво сме си говорили с анти. Комунистите една лоша черта да има ьаден човек и точно там удрят, слабото място. Нищо против бб, но се пише анти, а точно анти внучка бе изхвърлена. А ако знае бб 1972 с 2 малки бебета изгонена, по болници, нямаше кой да й гледа децата, а той бе съдия и него изхвърлени и заточени и затова и на бб и на бкп и на дпс вяра нямаме. Бъдете здрави и имайте и за нас ние можем и с 2 лева, но вие няма да издържите, на първата година при бай петър ще отидете. Алчността и наглостта при някои е неописуема само те трябва да папат, всичко друго?!!???!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 КАКВО МУ СЕ КЕФИТЕ ТОЯ

    4 0 Отговор
    АЛО ИЦЕ ТИЧКАЙ НА ТЕЛЕФОНА Е МАДЖО, МИШКАР.
  • 36 НЕ ТЕ ЩЕМ БРЕ МАДЖОВ

    3 0 Отговор
    МНОГО КОФТИ ИСТОРИЯ ИМАШ ИЦЕ, НЕ МОЖЕШ Е СКРИ, АУТСАЙДЕР СИ, ПОСТЕЛКЕ.
  • 37 jorj

    2 0 Отговор
    Изключително рядко тъп екземпляр, среща се един път на един милиард. Интересното е, че човек може да го идентифицира веднага. Другото интересно е, че вегитира само в България и вирее в морето близко до плажовете по бургаския залив и жълтите павета в столицата на България София.
  • 38 Павел Пенев

    0 0 Отговор
    Този номер за не легитимен парламент вървеше до 1997 год. когато Иван Костов стана премиер.Тогава парламента изведнъж стана легитимен.Сега е същото.Който не влезе в новия парламент ще твърди естествено че той е не легитимен. Прости седесарски номера от хора които нищо ново не са научили.
  • 39 макробиолог

    0 1 Отговор
    Като гледам н.в.Симеон и го сравнявам с Байдън,ми се струва че още има хляб в него...
  • 40 Нов Кучкарник

    0 0 Отговор
    Е името на Парламентът след 4 АПРИЛ
  • 41 112

    1 0 Отговор
    Мисля че има процедура с която да се обяви дали е легитимен новият парламент. Тази ли мъгла ще легитимира 240 депутати?
  • 42 Outfiellder

    0 0 Отговор
    Христо Наглецът Иванов,ска да каже,че легитимен парламент ще има ама ако ДБ влезе в парламента.Бойкикев,Бойкикев,генната ти обремененост пак си казва думата.Дребен боклучав въздухар
  • 43 Сър Пичук

    1 0 Отговор
    Вота е най-ярката проява на желанието на хората.
    Ако гласуват 50%, значи толкова са хората, които се интересуват от политика. От тях ако 10% не гласуват за статуквото (ГЕРБ; БСП; ДПС; Патриоти; Воля), значи точно толкова искат промяна. 10% от 50% са 5% от целия народ.
    Така, че това е положението, Марийке!
  • 44 Петър

    1 0 Отговор
    Не по-малка заплата за бъдещото на страната са безпринципни и неуспели политици като Христо Иванов.
  • 45 Чочо

    0 0 Отговор
    Ооо, аз определено ще гласувам, но определено няма да е за Христо! не знам как още има кой да му се върже и гласува за него! Ако фенералчето и този ги нямаше, може би да.....
  • 46 Мая

    1 0 Отговор
    Все парламент, гласуване и доверие му в устата на тоя. Жалко че и с трите думи не се свързва и хората го знаят това. Той и затова се страхува де
  • 47 Иван

    1 0 Отговор
    Този върти, суче, надява се той да управлява. Ама няма да му се отвори парашутчето, ми се струва.
  • 48 Мила

    0 0 Отговор
    Абе по-голяма заплаха от хора като Иванов в парламента няма…
  • 49 040421

    0 0 Отговор
    ОТСЕГА СЕ ОПРАВДАВАТЕ ЗА ЗАГУБАТА, ЛУЗЪРИ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове