Last news in Fakti

12 Юни, 2021 16:58 2 991 49

Политолог: Съставянето на правителство зависи от "Има такъв народ"

  • димитър ганев-
  • избори-
  • итн

По думите му ДПС със сигурност ще бъде засегната заради пряката си връзка със санкционирания Пеевски

Политолог: Съставянето на правителство зависи от "Има такъв народ" - 1

"По време на кампанията се очакват скандали, които ще повлияят изборите. Не се задълбочава в скандалите, най-голямото събитие са санкциите по закона „Магнитски“. Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" политологът от "Тренд" Димитър Ганев.

По думите му ДПС със сигурност ще бъде засегната заради пряката си връзка със санкционирания Пеевски. А се работи трудно за санкционирана партия.

"Уволнението на проф. Кантарджиев бе най-голямата политическа грешка на служебния кабинет. Тази кадрова чистка се удари в стена в този случай, въпреки политиката на „изчегъртване“. Ситуацията бе приета като лична вендета от д-р Кацаров и несправедливост", коментира Ганев.

Той смята, че има ръст при "Има такъв народ", но не вярва да достигнат 30 депутата отгоре. А при Демократична България и "Изправи се! Мутри вън" не очаква нарастване на електоралната подкрепа.

"Съставянето на следващо правителство зависи от "Има такъв народ", ако прекрачат "червените" линии, които са си поставили, да се коалират с т.нар. партии на статуквото, ще има кабинет. Част от служебния кабинет може да бъде припознат за редовен кабинет", сподели Ганев. А според проучванията към момента, малка преднина начело имат ГЕРБ.

20 % от избирателите са взели решение за кого да гласуват или в самия ден на вота, или няколко дни преди това.

Според него от "Има такъв народ" горят мостове, като отказват коалиране с БСП, но не смятам, че ще има трети избори. Защото ако се случи, може да доведе отлив от подкрепата към партията на Трифонов.

"На редовните избори вотът беше протестен срещу ГЕРБ, но не се знае дали той ще толкова силен след оттеглянето на Бойко Борисов", каза още Димитър Ганев.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    29 26 Отговор
    Гласувайте за партиите на протеста!

    Коментиран от #20, #38

  • 2 ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ

    17 35 Отговор
    Съставянето на правителство зависи единствено от това какво Радевата болшевишка клика ще успее да запрограмира в машините за гласуване, както и в крайния отчет на изборните секции 😉
  • 3 Последния Софиянец

    29 22 Отговор
    Славуца го е страх а хората му са на дпс и черепа
  • 4 Онлайн

    32 18 Отговор
    Слави ще направи виртуално правителство, и всички ще живеем в облака на интернет.....Отвсякъде ИТН бии на кухо....
  • 5 ТаУмВзе

    12 21 Отговор
    Глупости! Зависи от Козяк, какво ще нареди. Колонията приключи отдавна с изборчетата.
  • 6 ЕК, ЕС див ПЕС

    18 13 Отговор
    Редовно правителство пак няма да има. ГЕРБ ще се разцепи на две на ГЕРБ-СДС и ГЕРБ-СЦЗ.
  • 7 Артър

    24 6 Отговор
    България трябва да получи промяната най после
  • 8 Русенски

    12 8 Отговор
    Срива се авторитета на всеки образован, грамотен, знаещ, можещ доказан специалист. И не само - в/у всеки и всичко се хвърля кал безпричинно и ненужно! Това не е от вчера, нито от днес! 👎👎👎👎👎👎😡😠👎👎👎👎👎
  • 9 А нещо

    6 6 Отговор
    за аферата в "Афера" няма ли да се коментира?
  • 10 Бойко Борисов

    15 15 Отговор
    Неудборявам Има такъв народ. Искам аз да си крада сам.
  • 11 Факт

    27 7 Отговор
    Простаците у нас вече официално са мнозинство!

    Коментиран от #36

  • 12 Информация

    27 12 Отговор
    Нека чалгалюбителите да знаят,че листите на ИТН са съставени от хора от обръчите на ДПС,основно.

    Коментиран от #37

  • 13 Делян Пеевски

    6 4 Отговор
    😒😒😒😒😒😒
  • 14 Бацо Гацов

    12 5 Отговор
    Какъв е тоя политолог дет ни го налагате? Мария! Питай мен и ще ти обясня как стоят нещата. Ще ти кажа как вървят пазарлъците между политическите партии за разпределянето на властта помежду им, както и кой колко пари ще вземе след изборите (ЖОКЕР:според гласовете).
  • 15 Иван Гешев

    0 5 Отговор
    🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢
  • 16 Артър 2.0

    14 16 Отговор
    Искам да знам кой ще бутне герб това ме интересува за това ще гласувам за Има такъв народ
  • 17 СЛАВИ ТРИФОНОВ Е ГЕРОЙ!!

    10 15 Отговор
    ОТКЪДЕ ТРЪГНА..КЪДЕ СТИГНА..КАКЪВ ПЪТ ИЗВЪРВЯ..БЕЗ ДА Е КАТО ДРУГИТЕ НА ДЪРЖАВНАТА СОФРА!!
  • 18 Майна

    14 13 Отговор
    Кой е ИТН???СЛАВИ СЕ СКРИ, ЩОТО Е ПРИТИСНАТ, НЯМА И ДА СЕ ПОКАЖЕ!ОСВЕН В НЯКОЕ ПРЕДИЗБОРНО СЛОВО !КОЙТО ГЛАСУВА ЗА НЕГО Е ОНЗИ СЪЩИЯ, КОЙТО НЯКОГА Е ПРИПОЗНАЛ БОРИСОВ!ТОЯ НАРОД Е ВРЕМЕ ДА ..ПОРАСНЕ!!!!

    Коментиран от #29

  • 19 грешка

    10 3 Отговор
    кой ще състави правителство зависи от ...избирателя ! само избирателя може да реши накъде ще тръгне България . за съжаление не виждам желание за промяна в голяма част от българите- нито подкрепят протестите, нито гласуват .а липсата на подкрепа за партиите на протеста като това може да ги принуди да се коалират с партии от статуктвото само ще доведе до липсата на реални реформи и напредък за България.но на сила хубост не става
  • 20 Политанализатор

    7 15 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Правителство и Парламент ще има само с участието на " ВЪЗРАЖДАНЕ", които ще спечелят изборите с 31 % !!

    Коментиран от #32

  • 21 Шок и ужас

    10 4 Отговор
    Мястото на социолозите е в тоалетната, на всички избори до сега показаха, че дори не се доближават до истината, единствената им цел след като вземат паричките, е да манипулират вота на българите.
  • 22 мдда

    6 3 Отговор
    Зависи от бръснатата ти тъпа глава.
  • 23 Пич

    13 6 Отговор
    Не вярвам на казаното . Доста хора се разочароваха от ИТН , и мисля , че ще инкасират спад , а не възход. Въпреки това , предполагам , че ще запазят второто място. Все пак , селяндурите са доста е нашата страна. А като прибавите и селяците зад граница , считам , че ще удържат позиции. По скоро , съставянето на правителство ще зависи от това , какво са наредили американците на Ристе . И колкото и да не ни харесва - от ДПС . Дали им е наредено да подкрепят БСП или ГЕРБ . Ще видим... Мая никой не в брой за значителна , така че е все тая какво говори . Славчо би могъл да играе , но ако спази обещанието без БСП , ГЕРБ и ДПС , отново няма да постигне съставяне на правителство. Мисля , че другарите от САЩ нямат такива интереси , така че , ще видим... Единственото за което съм сигурен , е , че това което искате вие , или искам аз , е без значение за големите политически играчи...

    Коментиран от #26

  • 24 И ОТНОВО

    4 3 Отговор
    КОЕ ТЕ КАРА ДА МИСЛИШ ЧЕ НЯКОЙ ТИ ВЯРВА?
  • 25 Мечо Кух

    12 8 Отговор
    ИТН не са ДЛЪЖНИ да правят безпринципни коалиции и правителства! НАБИЙТЕ СИ ГО В ГЛАВИТЕ! Корнела и с дявола би се коалирала, само и само да възседне коня на властта! Бойкикев няма какво да го коментираме - отдавна си е продал душата на дявола, на чието знаме тъй красиво пише ДЕМОКРАЦИЯ, само че тая демокрация я ядем вече 30 години, остана единствено да я боядисаме шарена и планът е завършен

    Коментиран от #30, #33, #39

  • 26 ДРИС

    7 3 Отговор

    До коментар #23 от "Пич":

    Лапаницата приключва пич,каквото и да напишеш....е все тая......

    Коментиран от #46

  • 27 Уйке

    6 1 Отговор
    То не се знае, знае ли се?
  • 28 Ицо Шпека

    11 6 Отговор
    ЗА Кантарджийката от щаба ли говорите? Дето наплаши народа за 10 години напред... Изкарахте го тва пенсиониране национална катастрофа.. а по важните теми - за милиарди- мисирките услужливо си мълат!
    Няма да ми липсва Кантарджиев, Нито Буци :)
  • 29 И ОТНОВО8434

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "Майна":

    НАРОДА ПОРАСНА!!!!!!А ТИ ТРЯБВА ДА СИ СМЕНИШ ПЪРВАТА БУКВА ОТ ИМЕТО СИ С ПРЕДХОДНАТА ОТ АЗБУКАТА ЗА ПО ГОЛЯМА ДОСТОВЕРНОСТ
  • 30 Те от африканската шайка, т.н.

    10 5 Отговор

    До коментар #25 от "Мечо Кух":

    чалгари въобще нямат капацитет за управление. Проект на Доган са, пълни простаци и цървули.
  • 31 добри джуров

    3 2 Отговор
    Полиулигуфрен
  • 32 Дебилчев

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "Политанализатор":

    Да, бе, тия са мошеници
  • 33 Дебилчев

    3 3 Отговор

    До коментар #25 от "Мечо Кух":

    А, щом има такъв народ да гласува за тях всички да ги търпим да размотават държавата, докато
  • 34 ГЕРБ=БСП=ДПС

    9 4 Отговор
    Я марш от тука мръсен бесепаро-депесаро-гебаджия такъв Димитър Ганев (политолог на статуквото от "Тренд") манипулатор с манипулатора ти. Не ти ще кажеш какъв ще е резултата от изборите. А НИЕ НАРОДА ще кажем какъв е резултат на 11 юли 2021г.. Завирай се в дупката си в университета, където си на заплата и да не си посмял докато си жив да излезеш пак оттам.
  • 35 Бай Благой

    4 4 Отговор
    Айде стига с този професор Кантарджиев вече.Никой не го спира да работи като лекар и професор по медицина.За това е давал клетва да работи.Ама на него му е сладко да се занимава с административна дейност,което пък зависи от други хора.Да си отваря кабинет и да си работи.Кой го спира?
  • 36 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 5 Отговор

    До коментар #11 от "Факт":

    В грешка си досега простаците у нас бяха мнозинство и гласуваха за БСП, ГЕРБ, ДПС, НДСВ, "ПАТРИОТИ","АТАКА", Волен Сидеров, Николай Бареков, Веселин Марешки, Красимир Каракачанов, Яне Янев ... Също така ченгетата успяха тотално да превземат и съсипят СДС. И накрая да вкарат огризките от СДС в ГЕРБ.
  • 37 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "Информация":

    "Нека чалгалюбителите да знаят,че листите на ИТН са съставени от хора от обръчите на ДПС,основно."

    ДОКАЗАНО в реалността, най-здравите и големи обрачи на ДПС са ГЕРБ(Бойко Борисов) и БСП(Сергей Станишев).


    Умните хора се учат от грешките си. А глуавите хора повтарят 5-6 пъти грешката да гласуват за ГЕРБ и не се научават. А най-лошото е че никога няма и д се научат. Ще си умрат "калинки" и лакеи без да са се научили.

    Ааа за малко щях да забравя "Мая Манолова", която издигна кандидатурат на Делян Пеевски, и след това гласува той да стане шеф на "тайните служби" и да може да подслушва и да събира информация от данъчни, от банки. Кои са богаташите. За да може след това да ги рекетира и дори да ги унищожи. Унищожавайки заедно с това и хората работещи при тях.
  • 38 ТОЧНО ТАКА

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    САМО ЗА БОРИСОВ БЛАЖЕНИ,ТОЙ ОТ ЕДИН МЕСЕЦ Е THE BEST ПРОТЕСТЪР♐
  • 39 ГЕРБ=БСП=ДПС

    4 4 Отговор

    До коментар #25 от "Мечо Кух":

    Това което "ядем" 30 години, не е демокрация, а бандитизъм прикит от менте демокрация. Както БСП са менте леви социаисти, така ГЕРБ са менте дясна народна партия. И ГЕРБ и БСП са популисти и мафии. За това, че у нас няма демокрация, сам си е виновен народа. Мнозинството хора у нас сами са избрали да са послушни лакей на властимащите. Лакеи на които властимащите им пълнят хладилника, колкот да не умрат от глад. и портфейла със стотинки. Като заделят за това малка част от бандитската ПЯЧКА. Лакеи сами са избрали да са в комбина с престъпната шайка. А свободните и честни хора, които сами си пълнят хладилника, като дават пот и кръв и не са комбина с престъпната шайка все страдаме. Докато в България не станем мнозинство свободните и честни хора и не станем повече от лакейте. Няма да може да махнем престъпната шайка от властта.

    Коментиран от #47

  • 40 социолог

    4 0 Отговор
    Само ГЕРБ ,ГЕРБ ,ГЕРБ ще победят ,социолог - комунист - социалист става богат на гърба на всички нас !
    Има такъв Идиот ,няма да направи правителство - 11-13% ще имат !
    ДеБилите - ДеСе-бе, те ще имат 6-7%,може и по-малко!
    Мастията и Идиотите няма да влезат !Усмивки мастии

    Коментиран от #42

  • 41 Активист на БКП

    3 2 Отговор
    След брилянтното си шоу другарят Трифонов ще направи и брилянтна държава ! Венсеремос Слави !!!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Го4о

    7 2 Отговор
    Съставянето на правителство зависи от ГЕРБ, БСП и ДПС! Ако не се вземат в ръце АНАРХО - КОМУНИСТИТЕ ще постигнат целта си, именно: "Президентска държава, диктатура на Радев" - военна хунта!

    Коментиран от #45

  • 44 Гербологче

    0 0 Отговор
    На това мòмче лог му е в повече.
  • 45 Дебилчев

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Го4о":

    Натам вървят нещата, тия от итн пак няма да си харесат резултата, целта е да остане служебното правителство и след изборите, затова сменят ударно все едно ще управляват занапред, а не месец
  • 46 Пич

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "ДРИС":

    Много сте наивен... Лапаницата никога не свършва... Борбата е за голямата лъжица , дали да е при протестърите или при статуквото... За Вас няма да има и при двата случая...
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Мухаа,хаа!

    1 1 Отговор
    Славуца действа на принципа на болшевиките през 1918 г....Вся Власть ,Советом!" По нашенски Или Всичко,Или Нищо! Затова и отказа подкрепата от БСП.Подкрепа,а не предложение за коалиция.Достатъчно беше да добави техните депутати към останалите ( без ГЕРБ и ДПС) и щеше да разполага с пълен комфорт и подкрепа в НС.Колкото до кабинет,Нинова заяви,че няма да искат никакви министерски постове.Но Славуц не разполага на терен с кадрови резерв за висшата власт.Затова и се отдръпна,под предлог...Никой от Статуквото! ..Сега имаше ,и все още има достатъчно време,за да договори скрити подводници в листата за депутати.Там ще са и бъдещите министри.Ако събере достатъчен вот да състави Правителство с предимно негови хора,българина само след година,ще гги псува яростно.И тях,и себе си,че ги е избрал.
  • 49 пагане

    2 0 Отговор
     "А народът какво ще каже, какво ще прави? Любопитен въпрос! Ти ми казваше едно време, че вярваш още в българския народ. Хайде де! Не се подигравай! В кого вярваш ти ? В това ли рабско племе, което търпи всичко това? Виж го изобразен в представителите му.
    Народа, в когото ти вярваш, е роб, казвам ти, роб; робуването е за него блаженство, тиранията благодеяние, роболепието геройство, презрителното хъркане отгоре - музика! И пак този народ е клет и нещастен, трижд нещастен! Бит от съдбата, осъден да страда и да тегли за други, мъчен от неприятели, а още повече от приятели и спасители, той нямаше нито една твърда точка, на която да спре погледа си, една дръжка, на която да се ослони, той е изгубил вярата в себе си и в съдбата си и е станал тъй "практичен" и трезвен, трезвен до безчувственост. Без помощ, без съвет, съкрушен и разкъсан външно и вътрешно, ето го на, една печална, от бури разсипана останка от стари времена...
    Има ли кой да го съживи, да го повлече подире си? - Идеали? - Суета, вятър!…"
    За народа от Алеко Константинов
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове