ФАКТИ.БГ

"Възраждане" ще връща българите в Родината с пакет от икономически мерки

Необходимо е да увеличим държавните стимули за повишаване на раждаемостта, заявяват от партията

Публикувана: 19 Юни, 2021 07:20
78 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2715
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.3 от 43 гласа.

"В поредица от срещи с граждани и организации патриотичната партия Възраждане представи приоритети те в програмата си. Политическата сила определя като най-сериозен проблем демографската катастрофа в страната ни. Кандидатите за народни представители на Възраждане успешно аргументират това с факта, че през последните 30 години два милиона българи са напуснали родината ни. Над 617 села са без население или само с един жител. Няколко големи града са принудени да приютят хората, които търсят препитание, защото такова няма по родните им места. В резултат на тази вътрешна миграция към градовете „гостоприемници“, се натоварват извънредно много здравната, образователната и социалната система.

Това е ситуацията и тя трябва да се разреши бързо, защото числеността на българите намалява, а това е предпоставка съвсем скоро България просто да я няма, и то съвсем не метафорично. Ние сме уникален случай, защото в съвременния свят в мирно време нашият народ намалява на година с толкова, колкото не е намалявал във всички войни, които сме водили в историята ни. Наложително е договаряне на помощ от страна на Европейския съюз и финансирането на пакет от икономически мерки за завръщането на българските емигранти в страната ни. Такъв опит вече има - Гърция, която е в ЕС , бе подпомогната с пакет от икономически мерки и в рамките на 10 години върна 1 млн. свои икономически емигранти.

В програмата на Възраждане за справяне с демографската криза са заложени още: повишаване на социалната помощ за отглеждане на дете; право на социална помощ за отглеждане на дете за всяко семейство на работещи родители; адекватно подпомагане на многодетни семейства; увеличаване на държавните стимули за семейства с цел повишаване на раждаемостта; държавна помощ или безлихвен заем за покупка на жилище за работещи родители с многодетни семейства; осигуряване на повече възможности за безплатна асистирана репродукция; адекватно подпомагане на семейства с деца в неравностойно здравно или социално положение; реализиране на програмата за стимулиране на етнически българи, живеещи по рождение в чужди страни, и на лица с български корени да се върнат в България, с облекчена процедура за това; развиване на специални икономически зони в изоставащите региони на страната, с което ще бъдат осигурени повече работни места в по-малките градове; данъчни стимули и допълнително финансиране за развитие на селските райони на България.

За да се развиваме социално и икономически , ни е нужен нашият човешки потенциал. Извън страната ни живеят над 1/3 от трудоспособните българи и е необходимо българската държава да предприеме незабавни мерки за завръщането на нашите сънародници . За да възродим България, са ни нужни всички българи. Икономическият подем е от изключително значение за това , Родината ни да стане предпочитано място за живот, работа и отглеждане на деца за всички нас. Имаме централен бюджет от 30 млрд. лева и ако той е правилно разпределен , ще има достатъчно за всички фундаменти в държавата.

Едно от икономическите предимства на България е, че имаме по-ниски данъци в сравнение с останалата част от Европа. За да запазим това свое предимство, е необходимо данъчната тежест да се преразпредели върху определени групи в обществото. Гражданите с по-висок социален статус, които са 1%, да поемат малко по-голяма данъчна тежест за сметка на тези, които са на минимална работна заплата.

По този начин ще бъдат подпомогнати икономически неактивните региони, където заплатите са по-ниски, а хората ще могат да останат по родните си места. Това ще разтовари здравната, социалната и образователната система на няколко големи града, превърнати в „гостоприемници“ в процеса на вътрешната миграция. Разбира се, преразпределението на данъчната тежест е възможно само ако се осигури безопасна среда за бизнеса, въведат се ефективни мерки за справяне с корупцията и се премахне административната тежест върху предприемачите.

Когато бизнес средата функционира нормално, данъците са ниски, а корупцията е сведена до минимум, България ще е привлекателна дестинация за инвеститори. За да подобри бизнес средата, Възраждане предвижда: Реализиране на стратегия за постигане на положителен търговски баланс. България губи по 500 млн. лева на месец от негативен търговски баланс, което може да се промени при подкрепа от страна на държавата на ключови български производители в определени сектори. Създаване на фонд за ежегодни инвестиции в начинаещи (startup) компании. Това може да превърне страната ни в център за развитие на информационните технологии на Балканите. Повече свобода при инвестиране на средствата от пенсионните фондове.

Сегашната възвръщаемост от допълнителното пенсионно осигуряване е едва няколко процента. Необходимо е да се позволи инвестирането в алтернативни фондове и повече свобода при управлението на тези средства, за да се постигнат поне 10% възвръщаемост. Пълната дигитализация на държавните институции ще оптимизира предприемаческата дейност. Инвестиционен план за увеличаване на капитала на държавата. Държавата ежегодно разполага с бюджет, който се изразходва изцяло. Необходимо е част от средствата (3%) да се управляват като инвестиционен фонд. Свързването на чуждите фондови борси с Българската фондова борса ще позволи на чужди инвеститори бързо и лесно да инвестират в акции на български компании част от БФБ.

Закон за личния фалит ще позволи на предприемача след неуспешен опит за бизнес да започне отначало по-бързо и лесно. Премахване на Наредба Н-18. Тази наредба е пример за свръхбюрокрация без особени ползи, но с изключителни вреди за малкия и среден бизнес. Облекчено законодателство и по-малка данъчна тежест за малкия бизнес през първата година от старта. Свободен пазар за продукцията на малките селскостопански производители без прекупвачи и без почти никакви регулации. От Възраждане са категорични, че за основните стълбове на държавата като образование, здравеопазване и национална сигурност трябва да се грижи само държавата и да не се допуска чуждо вмешателство в тях, защото то заплашва суверенитета ни.

За образованието Възраждане предвижда пакет от мерки, които да го подобрят: премахване на делегираните бюджети; въвеждане на мандатност за директорите; намаляване на административната тежест в работата на учителите; пренаписване на учебниците по история и литература в дух на родолюбие; възстановяване и развитие на хуманитарното и професионалното образование и държавна подкрепа за даровитите ученици. В сферата на здравеопазването са нужни спешни мерки за преодоляването на здравната криза. За Възраждане това са премахване на търговския статут на болниците; държавно финансиране на медицинските дейности; държавно програмно финансиране за семейното планиране и асистираната репродукция; премахване на ДДС върху лекарствата; минимален безплатен пакет медицинска помощ; възстановяване на училищните здравни кабинети; здравеопазване във всяко населено място; прилагане на национални програми за здравна култура.

Друг приоритет, който се очертава силно в програмата на Възраждане, е националната сигурност. Преструктурирането и модернизирането на българската армия е въпрос от първостепенна важност. Тя трябва да е способна реално и напълно самостоятелно да защитава националната сигурност и териториалната цялост на Родината. Колективната отбрана, основаваща се на участие във военно-политически блокове, може да бъде само поддържащ елемент от сигурността ни, но не и основен такъв. От Възраждане са категорични, че важните решения за страната ни като членството в НАТО и Европейския съюз трябва да се взимат само след допитване до народа.

От Възраждане още се обявяват за запазване на суверенитета на държавата, като запазим българския лев и енергийната си независимост. Смятат, че е нужен мораториум върху сечта и преразглеждане на всички концесионни договори. Считат, че е необходимо с пакет от мерки първо да спасим българския туризъм и след това да го развием във всичките му възможни форми. Смятат, че има нужда от промяна и в културната сфера. Тук те предвиждат последователни действия в посока реализирането на индивидуална програма за развитие на държавния и независимия сектор в културата.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.3 от 43 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
хаберих
1 Отговор
Шеф към подчинения си:
- Не мислите ли, че това е малко прекалено - вече шести път ми искате отпуска, защото дядо ви бил на смъртно легло?
- Ами да, и аз вече взех да се чудя дали дядо не симулира.

Оценка:
-4 +35

Асан
2 Отговор
Ти ва КОПЕЙКИН???

Коментиран от #20


Оценка:
-58 +25

Гн Прамадов
3 Отговор
Този руски продажник е жаден за диктатура като Живков затова хич нему вярвам

Коментиран от #18, #46


Оценка:
-64 +37

Утопии
4 Отговор
Ах какви фантастични мечти. При толкова комунисти-олигарси и техните отрочета, никой няма да се върне за да им работи за 600лв на месец. Айде малко по сериозно. Тия политици въобще в кой свят живеят?

Оценка:
-20 +59

Семра Щакирова Търговище
5 Отговор
Този смешник счупи тъпомера

Коментиран от #22


Оценка:
-45 +39

🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺
6 Отговор
Чемодан возкал-Мацква!Нямаш място тук!

Коментиран от #19


Оценка:
-51 +29

7
Този коментар е премахнат от модератор.
Мангол
8 Отговор
Олицетворение за лакей и подлога, дори и Волен не падна толкова ниско. Такива национални предатели които мразят България ги бесеха едно време.

Коментиран от #21, #23


Оценка:
-44 +28

Заминавам пак
9 Отговор
Върнах се 2019 в БГ след 10г в Англия.Сега след идването на милиционерите от служебното си заминавам отново.Не виждам никаква светлина в тунела,особено след старите мутри обясняващи как те са промяната.Ако да смениш СИК с Мултигруп и ВИС е промяна,то просто затваряй държавата.
Искате образовани,знаещи езици но в тоя битак никой няма да си дойде!

Коментиран от #15, #42, #76


Оценка:
-40 +38

руска подлога
10 Отговор
Не само никой няма да върне, но такива руски продажници като него ще продължат да гонят българите от България!

Оценка:
-43 +28

11
Този коментар е премахнат от модератор.
Давид
12 Отговор
На този само му купиха къща. Нито той нито Нинова ще управляват. Само харчат пари по тези клоуни.

Оценка:
-36 +30

хмм
13 Отговор
Не е начин да се раздават помощи за деца щото мънгycтите се плодят като зайци. Хората искат сигурност в утрешния ден за да се решат на деца.

Оценка:
-6 +41

гост
14 Отговор
Костадинов е точно толкова руска подлога, колкото и Радев!
Защо са пуснати троловете да обявяват Костадинов за "руски продажник" като е посетил посолството на Козяк може би не само един път!
Или от там( от козяк) са наредили на тролчетата си да пускат тази партенка, за да разпиляват вода на българите????

Оценка:
-17 +41

Made in Bg
15 Отговор

До коментар #9 от "Заминавам пак":


Ами заминавай! Вече няма да можеш да си осигуряваш на фирмата ти дозата "спокойствие" чрез рушвети давани на бившите държавници-трябва да ти е всичко законно ; няма да можеш да осигуряваш служителите ти на минимална,а да плащаш под масата още 300,400лв. и да ги омайваш ,че уж им даваш много пари и тн....! Не си нужен на БГ - Довиждане!

Коментиран от #30, #32, #38


Оценка:
-9 +44

Играч
16 Отговор
Тези как се изложиха в Ловеч на 19 -ти февруари.Едни момчета организират от 5-6 години поход в памет на Левски и условието е да няма политически партии ,а искат те всичко сами да си организират.Няма кметове ,няма всякакви такива.Да ,но тази година Възраждане настояваха да присъстват със знамена на партията.Момчетата им казват да присъстват ,но като обикновенни граждани и без знамена ,но тези големи проблеми правеха и малко остана да се провали шествието,а това събития обединява всички ловчанлии повече от всичко друго.Паднаха ми в очите и няма да гласувам за тях ,ако ще и 5000 лв мин. заплата да обещават.

Коментиран от #31


Оценка:
-20 +21

Ще увеличават раждаемостта
17 Отговор
то където е нужно са я увеличили! Петдесет процента от населението вече е циганско(български и турски цигани) така че няма нужда от повече стимулиране! П.с. разликата между българския и турския циганин е че единия краде с едната ръка, другия с двете!

Оценка:
-8 +26

За пари
18 Отговор

До коментар #3 от "Гн Прамадов":


Е жаден.Субсидийката.Изяде на Бялата Златка хлебеца.

Оценка:
-18 +19

Марш
19 Отговор

До коментар #6 от "🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺":


Марш в Турция!!!

Оценка:
-11 +13

Марш
20 Отговор

До коментар #2 от "Асан":


Марш в Турция,вашата родина!!

Оценка:
-7 +11

Аа,не
21 Отговор

До коментар #8 от "Мангол":


Колкото гнуса Сидеров никой не може да падне толкова.Абсурд.

Оценка:
-7 +17

Марш
22 Отговор

До коментар #5 от "Семра Щакирова Търговище":


Марш в Турция,вашата родина!!

Коментиран от #45


Оценка:
-6 +14

Да изселим
23 Отговор

До коментар #8 от "Мангол":


Сидерови от България.

Оценка:
-11 +11

Симитличанин
24 Отговор
Къде ще ги настаниш ,в къщата която си построи от държавната субсидия ли?

Оценка:
-21 +27

Озадачен
25 Отговор
Какви икономически мерки бе, смешници??? Тук само само се лее бетон откакто ГЕРБ е на власт, а това е антиикономика! София е унищожена, Варна я унищожават, провинцията е пуста, по бившето Черноморие (Бетономорие) вече и българите не ходят, производство почти няма. Кой ще иска да дойде тук, а и ако дойде колко време ще остане?!?

Оценка:
-9 +29

Този
26 Отговор
Ми прилича на главата на еректирал мъжки полов член

Коментиран от #69


Оценка:
-11 +10

Фен"
27 Отговор
И на вас ви наляхме партийна субсидия а сега дрън, дрън. Абе вие задръжте тези за които са останали в България. Защото вече работещите в чужбина никой не иска да се връща и дори децата и внуците им трудно или изобщо не говорят български език.

Оценка:
-10 +16

Жоро
28 Отговор
Кви мерки действия трябват.

Оценка:
-0 +13

Още ще си заминат
29 Отговор
Вече е много, много късно за това.

Оценка:
-5 +15

Нямам
30 Отговор

До коментар #15 от "Made in Bg":


Нямам фирма,никога не съм имал.Работех за заплата и плащах доста данъци,ме съм на ничия хранилка и работех за частна фирма.Нямам апартаменти и коли,тези неща не ме блазнят,не си падам по селско-меркантилното възпитание на българите!
Така че опорките ти издишат!
Точно това е трагедията-да смяташ ,че щом некой не харесва милиционерите е престъпник и крадец!Много елементарен мозък!

Коментиран от #61


Оценка:
-7 +12

АнТоНиМеН
31 Отговор

До коментар #16 от "Играч":


Много добре го казахте! Тия псевдо-възрожденци, поредните патриотични узурпатори. На готова софра, неканени ще сядат! Въртят едно и също на дребно, без да разбират проблемите в основата им. Напомпани им.бе.ци.ли. Не бяха ли тия с 20-те протестъра с дебели крими-досиета? И поле за изява им давате...

Оценка:
-11 +13

Заминавам пак
32 Отговор

До коментар #15 от "Made in Bg":


Как реши ,че щом заминавам имам фирма бе умник!?Работих за 1600 чисто,след данъците 1300.Мислех ,че помагам на БГ с труда си,даже и за мижава заплата.Сега знам,че това в БГ не се уважава.Гнус ме е от цялата чалгаризация и милиционерщина-това е.Освен това е хубаво да живееш спокойно,без политически сътресения и драми всекидневно!

Коментиран от #53, #62


Оценка:
-8 +15

Никола
33 Отговор
Тоя вервали си какво говори пълни глупости, нека лумпените да гласуват за него ще си направи още една луксозна къща, и нещо друго не мога да разбера защо най големия американофоб кара американска кола вместо да си купи някоя Ладичка

Оценка:
-10 +15

Ьса
34 Отговор
Абе вие българите сте много глупави. Или вярвате, че ви управляват американските кравари или че са руски подлоги. Добийте някаква позиция - прости хора

Оценка:
-4 +11

JEFF
35 Отговор
Дори и пенсионерите остават в чужбина. Кого ще върне ?

Оценка:
-8 +5

.......
36 Отговор
ДА ВЪРНЕ ПЪРВО КЪЩАТА НА ЕЗЕРОТО КРАЙ ВАРНА И СУБСИДИЯТА АМАНОТМИНДИЛИ

Коментиран от #37


Оценка:
-9 +12

Ще ги върне
37 Отговор

До коментар #36 от ".......":


..Ама друг път.Когато Сидеров -Бялата Златка бутне Альоша..

Оценка:
-8 +4

Ама ти
38 Отговор

До коментар #15 от "Made in Bg":


серьозно ли мислиш, че тези които ще дойдат ще махнат това? Трябва да си много заблуден да си го помислиш дори. Новите са добре познатите стари и сега ще трябва и тях да тулупим защото ще избегнат грешките на старите в далаверите за техните нови далавера с цел лична облага. Не си мисли, че народа ще живее по-добре, някой бе казал.... народа вълци го яли.

Коментиран от #63


Оценка:
-8 +4

Хахаха
39 Отговор
И този политически субект се опитва да печели с евтини трикове. Колко субсидии и помощи трябва да се изсипят за да ви уври главата че държавата не е подредена. Няма как да предложиш субсидии и да си мислиш че нормално мислещи семейства ще се върнат в кочина да живеят и да отглеждат децата си !!!

Оценка:
-9 +6

То е ясно
40 Отговор
Това е Витков-2 ! Целта му е да докопа 1млн.субсидия ! Да не е луд да работи до пенсия.Балъците му пълнят гушмака.

Коментиран от #71


Оценка:
-10 +9

.......
41 Отговор
А ВЪРНЕ ПЪРВО КЪЩАТА НА ЕЗЕРОТО КРАЙ ВАРНА И СУБСИДИЯТА АМАНОТМИНДИЛИ

Коментиран от #52


Оценка:
-8 +8

Пак
42 Отговор

До коментар #9 от "Заминавам пак":


Еее...що се върна беее байновец? E като си работил 10г. в Англия...имиш ли 10г. трудовстаж за пенсия? Или след 10 г. ще ми скумричиш,чети е малка пенсията? Май ингелизите ви поотрязаха далаверите за полулулегална работа? Е сега като закъсаха с ягодоберачите можеш да се върнеш да зобиш. Ама като се оправят от Ковида пак ще ти бият шута в гъzа.

Оценка:
-3 +10

Като плява
43 Отговор
Възраждене ще издуха като плява Шкимбе войводата, Винкела от Дебелт и Пъпчивеца.

Оценка:
-8 +10

избираТела
44 Отговор
Деебили, по добре се погрижете за тези които все още робуват тук преди и те да са щипнали.
Или валутата която пращат емигрантите вече не ви стига и сега искате да им докопате и спестяванията?

Оценка:
-4 +8

Турчина
45 Отговор

До коментар #22 от "Марш":


Типичен Ганьовски акъл! За това, че въпросната госпожа се казва Семра, а не Силвия веднага марш в Турция, че е изказала мнение!? И кой прави сега разделението? И после ревете, че масово турците гласували за ДПС! С това ваше държание и разделение, какво друго очаквате?

Коментиран от #51


Оценка:
-5 +6

46
Този коментар е премахнат от модератор.
Анонимен
47 Отговор
Тези "патриоти" пак нещо са подушили-тука има мънгизи!! Искат да намажат нещо! Гърция била върнала 1 милион- пълни глупости. Емиграцията на гърците е в пълна сила. Въпрос: защо лъжат " патриотите"

Коментиран от #48


Оценка:
-8 +8

48
Този коментар е премахнат от модератор.
Викаш а
49 Отговор
Викаш правилният избор бил Пинокио? Ма това твоето правилно ми изглежда и като политкоректно. То навремето правилно и политкоректно беше арсенал в каканиженето на коминтерновците.....и не виждам нищо чудно при тия новите коминтерновци. Повечето са все коминтерновски или номенклатурни изтърсаци...,омръзна ми да ги изброявам поименно и пофамилно. Не само са тъмночервени троцкисти,нооо... и жендър-гейове и трансхуманисти,та де е пълен набора на тунингования и ъпгрейтван неокомунизъм.

Оценка:
-2 +9

Копейкин
50 Отговор
верно ли в пакета ще има завита тръба ф32 за насърчаване по Руски

Оценка:
-9 +2

Българина
51 Отговор

До коментар #45 от "Турчина":


Не му се връзвайте - не видиш ли, че му е толкова акъла! Кои използват много тая дума "марш" - милиционерите. Можеш да бъдеш 99,99% сигурен, че тоя е учил за милиционер.

Оценка:
-4 +4

И ОТНОВО8434
52 Отговор

До коментар #41 от ".......":


Това е ясен знак,че той е подставено лице яхнало лявата идея.но на кого ли????

Оценка:
-3 +5

А ТУЙТО
53 Отговор

До коментар #32 от "Заминавам пак":


КАТО СЕ ВЪРНЕШ В ГЕЙРОПКА ЩЕ НАМЕРИШ ЕДНА ДРУГА ГЕЙРОПКА ДИКТАТОРСКА ПОСЛЕ ПАК ЩЕ ТЪРСИШ СВОБОДНА ЧАЛГАРСКА БЪЛГАРИЯ ГАРАНТИРАМ ТИ ПИША ТИ ОТ ГЕЙРОПКА.

Оценка:
-3 +12

UYU EU
54 Отговор
Ше гони , ше връща - ше се занимава с нещо човека. В ПУЦа България е така , упражняваш са , докато серсемите та усетат и се развикат.

Оценка:
-1 +4

Успех
55 Отговор
Възраждане и БСП са добри партии, пожелавам им успех!

Оценка:
-8 +4

Успех ви желая
56 Отговор
Възраждане е НАЙ-ПРОБЪЛГАРСКАТА и патриотична партия, желая има успех и поне 15% на изборите ,едни от малкото ,които наистина мислят и работят за България!
Именно на злобарите и антибългарите не се харесва тази партия, защото те не желая да има и хората милсещи за населението и България както партия "Възраждане", а мислят само как да ограбят бедна България и малкото останали българи!

Коментиран от #59


Оценка:
-12 +10

фен на Копейкин
57 Отговор
Копейкин е стабилен магаре да му го ...пак няма да се помръдне и да върне къщите.

Оценка:
-4 +8

Анадолски теляк
58 Отговор
Аз твърдо заставам зад Копейкин и му давам безплатен билет за банята

Оценка:
-6 +5

ЧИЧЕ
59 Отговор

До коментар #56 от "Успех ви желая":


и поне още 2 къщи за копейкин да си купи чиляка от субсидията

Оценка:
-5 +6

уиски с лед
60 Отговор
Работни места трябват и високи заплати. Инвеститорите които са основно условие за това бягат или отказват дейност в Бг. защото не са защитени от местните мутри и далавераджии. Кой е луд да построи фабрика и да създаде печеливш бизнес след като всичко може да му бъде отнето, а съдебната и изпълнителната власт вместо да го защитят си затварят очите и пълнят шкафчета с мъни.

Оценка:
-1 +6

Маde in Bg
61 Отговор

До коментар #30 от "Нямам":


На дали е така,а относно "елементарният ми мозък" то не бих казал ,че мозъкът на Българина е елементарен ,ако създаде дом- един два ,семеиство и то с трудът на двете си ръце в БГ,а не ЕЛЕМЕНТАРНО човече да си и се скиташ по света и търсиш "медът в кацата" вместо да си го произведеш 😄

Оценка:
-1 +4

Маde in Bg
62 Отговор

До коментар #32 от "Заминавам пак":


На дали е така,а относно "елементарният ми мозък" то не бих казал ,че мозъкът на Българина е елементарен ,ако създаде дом- един два ,семеиство и то с трудът на двете си ръце в БГ,а не ЕЛЕМЕНТАРНО човече да си и се скиташ по света и търсиш "медът в кацата" вместо да си го произведеш 😄

Оценка:
-2 +3

Made in Bg
63 Отговор

До коментар #38 от "Ама ти":


Най- лошото е чивек да се предаде! Ако тези не стават и не работят за народа ,то други и така ..,.! Не се предавайте!

Коментиран от #70


Оценка:
-1 +5

Варненец
64 Отговор
За субсидията от 36 мил на ГЕРБ троловете им мълчат, а за 80 000 на Възраждане вдигат врява до Бога. При това Възраждане дари 100 % от субсидията си за програмата "ин витро", в която българските майки са 95 %, там ромки няма. САЩ-посолството беснее срещу Коста.

Оценка:
-2 +10

Павел Пенев
65 Отговор
Това е личност която действително мисли за своята страна, но не е от софийския шоплук и българин от ДПС. За това"лидерите"на останалите партии не го приемат. Нека гласуват за гостите на Л.Кулезич– патриоти седесари, демократи и откровени татуирани простаци на нивото на самата водеща.

Оценка:
-5 +4

копейкин
66 Отговор
кръв повръщам къщи не връщам

Оценка:
-4 +5

Стефан
67 Отговор
Костя я се хвани за палците и се обърни на изток, България е НЕЗАВИСИМА държава, има подписани договори които се изпълняват НЕЗАВИСИМО кой е на власт, всяка държава е зависима от петрол, от газ, от технологии, от търговия, даже любимата ти кочина Русия ако няма кой да и купи петрола, газа или оръжията е зависима от купувачите, да не говорим за енергийна независимост че там пак ще зависим от технологии, ураново гориво, кой ще взима отработеното гориво, но по добре се скрий, изкара си субсидията спри с глупостите.

Оценка:
-1 +6

Gen Gurko
68 Отговор
Това означава ли че ще потекат още повече пари за плодящите се кафяви малцинства? Искаме ясен отговор за да си определим позицията за изборите.

Оценка:
-1 +4

69
Този коментар е премахнат от модератор.
Марто
70 Отговор

До коментар #63 от "Made in Bg":


Нищо не може да направи не Костадин ами ако ще бай Тошо да се върне.ПРОИЗВОДСТВО МЯМА НИ-КАК-ВО ,стока конкурентна да се хареса на другите и да реват за да я имат като БМВ,Мерцедес и т.нт.С локум и халва пари не се пра-вят! Край България точка няма Костадин няма Костов Волен.....и пр.

Оценка:
-1 +3

Чефо
71 Отговор

До коментар #40 от "То е ясно":


Ехеее ти топлата вода ли ни показваш че си открил.То е ясно.Гледахте ли му филмите на Костадин как Турция е заграбил а територии на България навътре с 2 километра в България.Да не мислите че турците ще ни върнат земите защото Костадин ги е уплашил.Тези земи Турция е заграбвала в продължение на години а българските служби за сигурност къде са били докладва ли ли са на българските депутати и ако са защо не са направили нищо а са оставили Турция да прави каквото си иска с територията на България и да я заграбва.

Коментиран от #72


Оценка:
-3 +2

Лъчо
72 Отговор

До коментар #71 от "Чефо":


Когато тези неща се случваха си приказвахме със комшията.Това се знаеше.Думите на негов познат полицай бяха "Нищо не можем да направим.Ако поискат и до Карнобат ще влязат".А то поне ако влезе в парламента ще си оправи живота момчето.

Оценка:
-3 +0

Сър Пичук
73 Отговор
Стига сте писали, че Възраждане е патриотична партия. Тя е проруска партия и патриотизма и стига до толкова, че да иска връщане на соц-времето, когато бяхме руска задунайска губерния и БКП дори искаше да ни прави официално съветска република.

Оценка:
-3 +5

ДЕМОКРАТ
74 Отговор
АБЕ КРЕТЕН ШАНСА НА БЪЛГАРИЯ Е БЪЛГАРИТРЕ МОГАТ ДА ХОДЯТ И ДА СЕ ВРЪЩАТ КОГАТО СИ ИСКАТ А НЕ ДА СТОЯТ И ДА СЛУГУВАТ НА ТЪПИ БОКЛУЦИ КАТО ТЕБ ЩО ЩЕ ГИ ВРЪЩАШ БЕ ЗА ДА МОЖЕШДА ГИ ДОЙШ ИМАШ СИ И НЯКОЙ И ДРУГ МАЛОУМНИК СИМПАТИЗАНТ ДИГНИ ИМ ЧЛЕНСКИЯТ ВНОС

Оценка:
-2 +2

УДИВИТЕЛНО
75 Отговор
КПЕЙКИН ЩЕ ПРАВИ БЕЗПЛАТНИ С.. КИ НА ВСЕКИ РУСКОГОВОРЯЩ

Оценка:
-1 +0

Да не си луд бе
76 Отговор

До коментар #9 от "Заминавам пак":


А защо си се върнал изобщо

Оценка:
-0 +0

Без Негри в БГ
77 Отговор
Други патриоти освен тях не виждам.
Гласувам за Възраждане.

Оценка:
-0 +1

Без Негри в БГ
78 Отговор
Кocтaдинoв рaзпрocтрaнявa бeзплaтнo дeтcкия учeбникo пo Рoдинoзнaниe. Врaгoвeтe нa Бългaрия гo клeвeтят дeн и нoщ.
Хомосексуалстите и джендърите не искат и да го чуят.
Aкo cи пaтриoт, ocвeн Възрaждaнe другa aлтeрнaтивa нямa.

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
ТОП 5