Last news in Fakti

21 Ноември, 2022 23:30 1 503 3

Важните новини във ФАКТИ на 21.11.2022 г.

  • демократична българия-
  • корнелия нинова-
  • иван гешев-
  • никола стоянов-
  • христо иванов-
  • николай василев-
  • атанас атанасов-
  • александър-
  • джемкорп-
  • лукойл-
  • охрид-
  • трети мандат-
  • борисов-
  • кръв-
  • инфлация-
  • слави трифонов-
  • глад-
  • тенчо тенев-
  • изчезнал

Румен Радев поиска от "Демократична България" изход от политическата криза

Важните новини във ФАКТИ на 21.11.2022 г. - 1
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ

Радев към ДБ: Хората от моята кохорта са завършили американски академии, а от вашата - съветски ВИДЕО

Президентът Румен Радев провежда консултации с "Демократична България" на "Дондуков" 2.

Нинова: Отношението на Радев към партиите, които го издигнахме, е като във война – и с нас, и с ПП, и с ДБ

Президентът не желае да съдейства да има правителство. Това заяви от Хасково лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Гешев: От тук нататък предстои сериозно разследване за изясняване на ситуацията около Сашко

От тук нататък предстои сериозно разследване за изясняване на ситуацията около 12-годишния Сашко - където се е намирало детето тези 9 дни. Това заяви главният прокурор Иван Гешев, цитиран от БНР. Той допълни:

Никола Стоянов: Германска компания ще инвестира над 1 млрд. евро у нас за възобновяеми енергийни източници

“В България ще има много големи инвестиции. До две-три седмици се очаква да подпишем меморандум за разбирателство с първия голям германски инвеститор (Германската енергийна компания Profine Energy GmbH - б.р.). Това би било най-голямата еднократна инвестиция у нас - над 1 млрд. евро в Северозападна България”, заяви служебният министър на икономиката Никола Стоянов в предаването “Лице в лице”.

Христо Иванов: С промените в Изборния кодекс беше счупена и тънката коричка, която даваше някакви шансове за разговори

Надявам се, че днес по-скоро емоцията взе връх. Като дадем оръжие на Украйна, няма да влезем във война, нито българската армия ще приключи. Цялостната пропаганда, че ще влезем във война с Русия ще се счупи и ще се види, че за България ще е полезно да предостави оръжие на Украйна.

Николай Василев: Ако партиите пак се провалят за правителство, по-добре да ходим на избори. Няма защо да се бавим

Ако партиите за пореден път няма да правят правителство, по-добре да ходим на избори. Няма нужда да се бавим, каза бившият вицепремиер и министър на икономиката Николай Василев в „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Ген. Атанасов: Не знам дали мисълта на ГЕРБ е за избори до дупка, но е ясно, че първият мандат няма да се състои

Прави впечатление, че носителят на първия мандат ГЕРБ не предприема никакви действия да си осигури мнозинство. Това е доста симптоматично, каза в предаването "Още от деня" по БНТ съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов.

Психиатър: Има вероятност Александър да разкаже след време какво му се е случило

"Сашко е един голям късметлия, защото проблемът, който има, го е тласнал към импулсивния акт да тръгне да скита из гората и същият този проблем го е запазил жив. Вижте каква ирония на съдбата! Това не му се случва за първи път", каза пловдивският психиатър д-р Веселин Герев, цитиран от Bulgaria ON AIR.

"Джемкорп" официално: Меморандумът с правителството е прекратен през лятото

"Джемкорп" обяви официално в ефира на bTV, че меморандума с правителството на Кирил Петков е прекратен още през лятото, по-точно на 23 юли 2022 година и няма никакви основания да се искат или търсят каквито и да е претенции от двете страни. "Темата се експлоатира с цел политически дивиденти и затова още веднъж заявявам, че отношенията с правителството на страната са прекратени", каза Атанас Бостанджиев, основател на „Джемкорп Кепитъл Мениджмънт“,

"Лукойл Нефтохим Бургас" се връща в България, очакват се 700 млн. лева за хазната

Вицепремиерът по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов и заместник-министърът на финансите Людмила Петкова проведоха среща с ръководството на "Лукойл България" и "Лукойл Нефтохим Бургас".

"Лукойл Нефтохим Бургас" ще отчита своите приходи изцяло в България". Това заяви на брифинг след срещата министърът на транспорта и съобщенията Христо Алексиев.

"С ръководството на "Лукойл" постигнахме договореност от 1 януари 2023 г. да прехвърлят цялата си икономическа дейност в България, тоест цялото производство, всички приходи и данъци да бъдат плащани в България, а не както беше досега в Холандия или Швейцария", обясни транспортният министър.

Проф. Пламен Павлов: Нападението над клуба в Охрид е провокация

"Нападението над клуба в Охрид е организирана провокация. Тези, които правят подобни провокации някой ден ще си платят за това нещо. Ще си платят със загуба на авторитет и с цялата строгост на историята. Така историкът проф. Пламен Павлов коментира пред Actualno.com поредния вандалски акт срещу български клуб в Северна Македония.

Социолог: Колкото повече работи парламентът, толкова повече допирните точки изчезват

Третият мандат има най-малка вероятност да отиде при ДБ. Освен това не съм оптимист, че кабинет ще бъде съставен с третия мандат. Интерпретациите са по-скоро пожелателни. Логичният ход е, че президентът ще връчи третия мандат на БСП, което ще е адресирано към избирателите на БСП. Това заяви пред БНР Евелина Славкова, изследователски център "Тренд", съобщи БНР.

Бойко Борисов се срещна с посланиците на държавите от ЕС

Тази сутрин за мен беше удоволствие да се срещна с посланиците на страните от Европейския съюз. По време на срещата обсъдихме всички подробности около предизвикателствата, свързани с политическата ситуация в страната и процесите около формирането на стабилно правителство. Домакин на срещата беше посланикът на Чешката република в България Н. Пр. Лукаш Кауцки. Чехия е държавата ротационен председател на Съвета на ЕС в момента. Това написа във фейсбук лидерът на ГЕРБ.

Незаконната търговия с "дарена" кръв просперира: Пазарлъците започват от 400 лева

Незаконната търговия с кръв продължава да просперира. Отпадането на районирането при кръводаряването пък засега остава в графата "добри намерения". С проблема се сблъсква всеки при необходимост от спешно осигуряване на кръв за близък, приет за лечение в болница.

Експерти: Инфлацията намалява, доходите растат

Нужни са силни мерки, за да се справим с инфлацията,каза Любомир Дацов, бивш зам.-финансов министър пред Нова телевизия. По думите му това е втората вълна на инфлацията.

“След енергийните цени, които породиха в голяма степен инфлацията, това нещо се прехвърли върху хранителните стоки. Тук проблемът е как се борят тези неща и дали правителствата в Европа правят правилните стъпки. Може да се каже, че не”, коментира той.

Дацов предложи няколко мерки - да се вдигне превишението на бюджета; увеличение на лихвите за 3-4 месеца; вдигане на ДДС от 20 на 24% за 1 година.

Инфлацията обаче е минала своя пик у нас. “Индексът показа тенденцията в изменението на 31 май - това беше най-пиковата точка - 2,22, а сега е 2,19. В момента се доближаваме до тези нива, но това не е рекордно, нито е апокалиптично. Просто влезнахме в една нормализация”, коментира Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

За последните три месеца у нас се отчита и ръст на доходите - с 22%. Дацов обясни тази тенденция с това, че при липсата на работна ръка натискът се прехвърля от инфлацията върху работните заплати. “Поддържаш потребление, но няма никакъв ефект. Ако продължава този сценарии инфлацията ще продължава и ще стои доста дълго време”, прогнозира той.

Слави Трифонов: Да си кръщаваме ли улиците цар Скилоян, българският цар, който е клал и драл гърци

Знаете ли какво значи “Калоян”? Едно от най-хубавите имена, един от най-смелите мъже, толкова важен за българската история - цар Калоян. “Калоян” идва от гръцки и означава “Хубав Иван”. “Кало”- хубав и “ян” - Иван. Защото цар Калоян е бил висок, едър мъж, хубав, и оттам - Калоян. Много български мъже съм сигурен, че с гордост носят това име - Хубавия Иван. Цар Калоян… Много улици в България, училища и какви ли още не сгради и институции, носят името на цар Калоян. Това написа във фейсбук Слави Трифонов и продължава:

Украинските бежанци в държавните бази са оставени без храна

Очаква се днес да бъде свикано заседание на Националния оперативен щаб, на което ще бъдат обсъждана ситуацията с продължаването на програмата за подпомагане на намиращите се у нас и разселени украински бежанци, съобщи БНР.

Бивш шеф на КАТ не знае да е имало полицейски чадър над Семерджиев

„Не съм знаел да има полицейски чадър над Георги Семерджиев, но на два пъти сме изпращали в прокуратурата действията на Семерджиев на пътя. Оттам нататък чакахме указания на прокуратурата как да действаме“.

Бащата на Сашко: Прекланям се пред спасителите, кметът ни е велик

Бащата на 12-годишния Александър от Перник - Александър Цветков сподели пред бТВ, че той е добре.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    4 1 Отговор
    На ген.Наско са му подложили възглавничка на столчето за да не се изсипе под него.
  • 2 въпрос

    3 0 Отговор
    Президентът знае ли що означава думата "кохорта"?
    Май знае.
  • 3 Мунчо кохортата

    1 3 Отговор
    що не си ги вземеш всичките ДС кохортаджии и в Сибир при татко ти Путин!!??
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол