Last news in Fakti

3 Януари, 2023 22:30 2 257 6

Важните новини във ФАКТИ на 03.01.2023 г.

  • бойко борисов-
  • плевен-
  • никола минчев-
  • отстъпка-
  • димитър ганев-
  • симеон дянков-
  • николай денков-
  • плащане-
  • декларация-
  • калоян велчев

Лидерът на ГЕРБ отхвърли предложението

Важните новини във ФАКТИ на 03.01.2023 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов към "Продължаваме промяната": В изолация сте

Техният инат доведе до това, че отново се връщаме в изходна позиция. Преди време предложих преди да се раздадат мандатите да се направи подобен документ. И след това да се търси мнозинство. Ние предложихме такъв вариант, но не се прие. Сега се предлага същото. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг в централата на партията по повод предложения документ от "Продължаваме промяната" (ПП), който ще бъде гласуван до края на седмицата в Народното събрание.

ГЕРБ предлага нови реактори за АЕЦ "Козлодуй"

ГЕРБ трябва да внесе още утре проекторешение за нови реактори в АЕЦ "Козлодуй", за 7 и 8 реактор, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Бивш плевенски прокурор осъди за над 220 хил. лева прокуратурата

Над 220 000 лева е осъдена да плати прокуратурата на бившия окръжен прокурор на Плевен Иво Радев, съобщава "Лекс", позовавайки се на решението на Софийски градски съд (СГС).

Никола Минчев: Искаме да управляваме страната, но без безпринципни компромиси

Не сме подходили по начин, който да поставя непреодолими пречки за съставяне на правителство с втория мандат. Подходихме максимално конструктивно. Това заяви в интервю за предаването "Лице в лице" по бТВ заместник-председателят на парламента от "Продължаваме промяната" Никола Минчев.

Ананиев: Работим по нова компенсация от 25 ст. за литър гориво

Работи се по нов механизъм за продължаване на антикризисната мярка за компенсация от 25 стотинки върху литър гориво, съобщи на брифинг в Перник народният представител от ГЕРБ - СДС Кирил Ананиев.

Този механизъм за компенсации трябва да стане готов до края на месеца, обясни Ананиев.

Той каза още, че се разсъждава върху няколко варианта. Единият от тях е цялото население и бизнеса да имат право на отстъпка. Другата идея, която също е сред разглежданите, е мярката да обхваща само най-нуждаещите се граждани.

Ананиев допълни още, че се обмисля и разширение на обхвата на мярката, предвиждащо подпомагане и на хората, ползващи обществен транспорт.

Антикризисната мярка в помощ на физически лица бе въведена на 9 юли миналата година. Компенсацията от 25 стотинки на литър бензин, дизел, пропан бутан и метан, предоставяна от държавата, беше спряна след 31 декември 2022 г.

Ганев: Почти нулеви са шансовете на втория мандат

Почти нулеви са шансовете на втория мандат. Това коментира в интервю за NOVA политологът от агенция „Тренд” Димитър Ганев. Според него трябва да има някаква много радикална промяна в политическата ситуация, за да се появят шансове.

Дянков: Шансовете за редовен кабинет са при третия мандат. 2024 г. не е реалистична за влизането ни в еврозоната

"Политическата криза има огромно и негативно влияние върху публичните финанси на страната. Партиите са в готовност на избори и затова са по-щедри, отколкото са възможностите на държавата. Ние сме в по-голям дефицит, отколкото икономиката ни предполага". Това каза пред БНР Симеон Дянков, бивш министър на финансите.

Денков след връчването на втория мандат: Рано е за имена, важно е какво може да ни обедини, за да работим заедно

"Разговорът беше изключително съдържателен, основата беше поставена с този проект на решение. Той поставя въпросите върху какво трябва да се концентрираме като национални цели, които могат да ни обединят и като задачи, които трябва да свършим заедно, търсейки мнозинство в Народното събрание. Това е най-трудната част от задачата, защото за момента ние имаме 109 народни представители. Разговорът с президента беше съсредоточен върху тези общи задачи", заяви Николай Денков след като президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на "Продължаваме Промяната", съобщават от БНТ.

Отлагат изплащането на януарските пенсии

Изплащането на пенсиите през януари 2023 г. чрез пощенските станции ще започне на 9 януари (понеделник) и ще приключи на 20 януари (петък).

Четири приоритетни национални цели в декларацията на "Продължаваме промяната"

Вече е ясно съдържанието на декларацията, която от „Продължаваме Промяната” ще предложат за обсъждане в парламента. Тя включва четири приоритетни национални цели, съобщават от Нова телевизия. Ето и целите:

Калоян Велчев: Оставката на Борисов е залог за излизане от политическата криза. Радев играе двойна игра

"Към момента изглежда ясно, че вторият мандат няма да се реализира", заяви пред БНР политологът Калоян Велчев. Днес президентът Румен Радев ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне на кабинет на партия "Продължаваме промяната".


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даниел Немитов

    3 3 Отговор
    Аз съм герберче, обичам
    и кюлчета, и евраци.
    В рай бандитски да живея
    първа радост е за мене.
  • 2 краси

    5 3 Отговор
    Ужасно е,че комунистът-руска подлога-крадец Винету не само,че не е в затвора,но и се изживява като мъдър държавник!Вярно,Каскетът Гешев го пази,но над 600 000 тъпаци гласуваха за комуниста Боко Тиквата !
  • 3 байгън с колелото

    1 2 Отговор
    Мутрак трябва народа да те линчува както направиха в Румъния,че да ги стигнем и задминем бо----
  • 4 Хан Аспарух

    1 0 Отговор
    Другарчета коментирайки Герб Вие забравяте най старата и кагабейска партия Бсп, Дс, която ограби българския народ и създаде криминалните групировки и олигархията, която е дълбоко свързана с руските тайни служби и техния бизнес. Нима ви е къса паметта кой всъщност е истинския грабител на държавни активи и парите на българите. Нима сте забравили кой обслужва руските интереси и зависимости. Точно партията Бсп, Дс и Възраждане са руските къртици в европейска България, както и президента Радев Решетников и неговия токсичен и кагабейски екип и служебните му правителства, които освен, че обслужват Русия, сключват договори с руски фирми в България, злоупотребява се с дерогацията за руската Лукойл и износа на нефтопродукти от руски петрол. До кога с това лицемерие и руско задкулисие.

    Коментиран от #5

  • 5 Дааа....

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хан Аспарух":

    А от къде тръгна лидера на ГЕРБ ? И кой го издигна?
  • 6 9689

    0 0 Отговор
    Долна,гадна мутро-на бегом в кауша.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол