Last news in Fakti

31 Май, 2024 22:30 3 229 3

Важните новини във ФАКТИ на 31.05.2024 г.

  • дрифт-
  • вас-
  • костадин костадинов-
  • ваня григорова-
  • кран-
  • софия-
  • бойко борисов-
  • делян пеевски-
  • никола-
  • избори-
  • мъж-
  • катастрофа-
  • отвличане-
  • демография-
  • мвнр-
  • инфраструктурни проекти-
  • контрабанда-
  • пп-дб

След последователност от дрифтове

Важните новини във ФАКТИ на 31.05.2024 г. - 1
Снимка: Фейсбук

Отново катастрофа с луксозен автомобил в София

Отново катастрофа с луксозен автомобил в София.

ВАС остави без разглеждане жалбата на ПП-ДБ за билбордовете с Борисов и Пеевски

Върховният административен съд остави без разглеждане жалбата на Николай Денков и Коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България", против решение № 3371 – НС от 27.05.2024 г. на ЦИК в частите, в които е установено нарушение на разпоредби от Изборния кодекс.

Костадин Костадинов: Народните представители от "Възраждане" няма да присъстват на извънредното заседание

Народното събрание за пореден път е осквернено и използвано за предизборна арена. Ние от "Възраждане" многократно сме заявявали, че то е с изчерпан кредит на доверие и не бива да взима никакви решения повече.

Важните за страната ни решения трябва да се взимат от 50 Народно събрание, за което призовавам българските граждани да излязат и масово да гласуват, защото само така ще разрешат политическата криза, като изберат българско, а не евроатлантическо правителство.

"Възраждане" няма да присъства на това извънредно заседание, защото то е поредният опит да се хвърли прах в очите на българите, докато пред широко затворените очи на българските институции вече цяла седмица в Сърбия се чества т.нар. "български геноцид над сърбите" през 1918 г., което представлява груба историческа фалшификация. Правителството на ГЕРБ-ДПС-ППДБ замълча, както всеки път мълчи, когато трябва да застане твърдо и да отстоява запазването на историята и националните ни интереси.

Призоваваме заседанието да не се състои, а народните представители със съвест да не влязат залата!

Защо Ваня Григорова и Мая Манолова са обречени на провал и не могат да влязат в следващия парламент?

Политическият проект на Ваня Григорова и Мая Манолова – Солидарна България , който създадоха след дистанцирането им от БСП ,а след това и с напускането на Левицата , е обречен на провал по много причини .

Причината за падането на крана в Кърджали – опората пропаднала в шахта!

Подпорен „крак“ на крана е пропаднал в близост до шахта, която е поддала. Това е причината за падането на 15-тонното съоръжение, което се сгромоляса малко след 10 часа днес във „Възрожденци“, предаде 24rodopi.com.

Калоян Методиев: Заради ремонта на една изронена колона ПП-ДБ блокира движението в над 10 квартала в Южна София

ПП-ДБ-СС направихте поредната глупост в София. Заради ремонта на една изронена колона блокирахте движението в над 10 квартала в Южна София. Тотален блокаж!

И Росен Желязков подкрепи Бойко Борисов за премиер, ако ГЕРБ спечели изборите

Съвсем логично е, ако има значително присъствие на политическа формация като водеща в парламента след изборите, нейният лидер да получи мандат за съставяне на правителството. Това в редица държави е задължение, при нас е възможност.

Пеевски защити българското духовенство, обвини Кремъл, че се меси у нас

Категорично отхвърлям налагането на каквито и да са "санкции" срещу високопоставени български духовници от страна на Руската православна църква. Това заявява в своя позиция председателят на ДПС Делян Пеевски, разпространена до медиите, след като Московската патриаршия осъди българските духовници, служили с представители на украинската църква.

"Решението на руския Свети Синод да обвини Пловдивския митрополит Николай, Старозагорския митрополит Киприан, Доростолския митрополит Иаков, Величкия епископ Сионий и Смолянския епископ Висарион, който е втори викарий на Пловдивския митрополит затова, че са нанесли щети на взаимоотношенията между Руската и Българската православна църкви е несъстоятелно.

Нещо повече, това е продължение на опитите на намеса от страна на чужда държава в духовните дела на България, след като руската посланичка заключи български православен храм", заявява Пеевски.

Според председателят на ДПС православната църква в Русия е политизирана и подкрепя агресията срещу Украйна. Той определя намесата в делата на българската църква е част от хибридната война, водена срещу "европейската цивилизация".

"Силната политизация на православието в Русия и срастването на политическа и духовна власт в един авторитарен режим са провокация срещу демокрацията. Руската православна църква официално подкрепя военната агресия на Русия срещу православна Украйна.

А намесата на Руската православна църква в духовните дела на автокефалната Българска православна църква е тревожен знак за разгръщане на хибридната война, която води Русия срещу европейските ценности и цивилизация. Вярата е свобода и ние неотклонно ще подкрепяме тази ценност", категоричен е той.

Откриха 7-годишния Никола, който изчезна в Банкя

Момченцето с аутизъм, което изчезна преди часове в Банкя, е било намерено. Детето е открито от полицаи около 16:30 часа.

Около 350 000 души с двойно гражданство имат право на глас в Турция

Около 350 000 души с двойно гражданство имат право на глас в Турция. Няма точна статистика колко от тях ще упражняват вота си на 9 юни за Българско Народно събрание, но очакванията са отново за висока активност.

В Кърджали спасиха работник, затиснат от строителен кран

Работник пострада при инцидент с кран, предаде БТА. Инцидентът е на строителна площадка в кърджалийския квартал „Възрожденци“, при който кран е паднал върху друг кран и върху камион, като поражения има по прилежащата инфраструктура.

Заловиха кандидат за депутат да шофира пиян в Козлодуй

Кандидат за депутат е заловен да шофира джипа си под въздействието на алкохол в Козлодуй, съобщи БНР.

Жестока катастрофа на АМ "Тракия", загинало е 22- годишно момче

Катастрофа между два ТИР-а и лека кола отне живота на 22-годишно момче, което е загинало на място след удара. Фаталният инцидент е станал на магистрала "Тракия" след тунела "Траянови врата" в посока София.

В Студентски град в София: Криминално проявени лица отвлекли жена с цел трафик на хора и развратни действия

Жена е била отвлечена посред нощ от "Студентски град" с цел трафик на хора и развратни действия. По случая е задържан мъж, който е подпомаган от неустановени до момента лица.

Учени бият тревога: Демографските пустини в България обхващат все по-голяма територия

"Демографските пустини са територии с население под 10 души на квадратен километър и тяхното разрастване в България, поради демографската криза, в която се намира страната, буди особена тревога поради факта, че територията на тези демографки пустини нараства два пъти по-бързо, отколкото темповете на намаляване на българското население“.

Ваня Григорова: Бизнесът с бързи кредити е симптом за тревожни процеси в държавата, с които ние можем да се справим

Бизнесът с бързи кредити е симптом за тревожни процеси в държавата, с които ние можем да се справим. Това заяви пред гражданите в Сливен лидерът на Коалиция "Солидарна България" Ваня Григорова, която е водач на листите в 25 МИР, в Пловдив-град и за европейски парламент. Тя продължи срещите си очи в очи, с които сверява приоритетите на Коалицията с дневния ред на хората. "В Нова Загора, както и навсякъде в региона, е голяма тревогата от случващото се с комплекса "Марица Изток". Една от трите топлоелектроцентрали вече освободи 160 служители, ТЕЦ-2 функционира с намалена мощност, мините почти не работят, каза тя. Без енергетика, няма силна икономика. Без икономика няма хора, а без хора няма държава - това е голямата тревога на новозагорци". Те, както и сливналии, искат децата им да останат в България. В Сливен хората споделиха, че градът се оживява покрай абитуриентските балове, след което поредният випуск го напуска.

Елена Поптодорова: Хора, външни на професията като Главчев, вземат решения, в чиято дълбочина не могат да вникнат

Предстоят много по-сериозни дела срещу Доналд Тръмп и сред най-сериозното е във Флорида, в резиденцията „Мар-А-Лаго“ за боравене с квалифицирана информация. Става въпрос за документи, които отразяват дълбоко пазените тайни на САЩ - ядрените планове, които визират трети държави.

Втори мост на Дунав при Русе, коридор №8, жп връзка между Егейско и Черно море: Кои са големите проекти в инфраструктура

Трябва да осигурим „бърза писта“ и да променим бавните административни процедури, които стопират почти всички големи инфраструктурни проекти в транспорта. Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков на Форум за свързаност 2024 г., който се провежда в Бургас.

Само за седмица: Митничари на ГКПП "Капитан Андреево" задържаха 1.1 кг златни изделия на българи, идващи от Турция

1110 грама контрабандно пренасяни златни накити на обща стойност 122 498 лева откриха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево. Накитите са били укрити от пътници, влизащи в страната с леки автомобили.

ПП-ДБ внесоха искане за извънредно заседание на Народното събрание

„Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) са внесли днес искане в деловодството на Народното събрание (НС) за извънредно заседание на депутатите по две теми, потвърдиха за БТА от пресцентъра на парламента.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 обективен

    8 1 Отговор
    Като виждам заглавията на новините , си мисля ,че африканските страни живеят много по добре от нас !!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 реалист...

    0 0 Отговор
    Тоз помисли че кара влак... еййй кво ли не правят белите линии на нощното шкафче...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол