Last news in Fakti

5 Юли, 2024 22:30 2 587 7

Важните новини във ФАКТИ на 05.07.2024 г.

  • костадин костадинов-
  • слави василев-
  • касим дал-
  • бойко рашков-
  • рамадан аталай-
  • корман исмалов-
  • иво иванов-
  • ахмед доган-
  • николай марков-
  • ивелин михайлов-
  • делян пеевски-
  • васил терзиев-
  • димитър главчев-
  • дпс-
  • съкратени-
  • дело-
  • пп-дб-
  • летище-
  • валентин тончев

Винаги, когато еничарите са си помисляли, че могат да вземат властта от турците, съдбата им е била една и съща

Важните новини във ФАКТИ на 05.07.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Костадин Костадинов предупреди Пеевски да не вдига бунт срещу Доган, ако не иска съдбата на еничерския корпус

Три дена след провала на кабинета Пеевски - Желязков все още съпредседателят на ДПС явно не осъзнава какво му се случва. Затова ще му припомня един исторически пример. Това обяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Слави Василев: Мажоритарната система или президентската република ще сложат край на кризата в България

Единият от начините да се погледне на разрешаването на тази политическа криза е действително структурни промени в политическата ни система. Такава промяна би могла да бъде избирателната система, но не в посока гръцкия модел, защото това би укрепило водещата политическа сила, каквато на дадения етап се явява ГЕРБ, а по-скоро да минем към предложената преди време от "Има такъв народ" - мажоритарна избирателна система, защото това би превърнало избирателните райони в поле на битка между личности, а не на партийна система, каквато всъщност е пропорционалната избирателна система сега.

Дал: Битката между Доган и Пеевски ще е жестока

Битката между Доган и Пеевски ще е жестока. Още от началото познавам Доган били сме и по затворите заедно, осъдиха ни по едно и също дело, него 10 години, мен 8. Този ореол около него ние създадохме хората в съпротивата на Възродителния процес и търпим всички плюсове и минуси от това нещо. Все още хората по места за него гласуват. Не случайно и Пеевски и Чакъров слагат неговия портрет. Авторитетът му между хората е голям“.

Бойко Рашков: Ахмед Доган ще отлюспи Деян Пеевски

Моето чувство е, че този новоизлюпен съпредседател на ДПС, както казваше навремето Христофор Събев, ще бъде отлюспен. Това заслужава такъв човек, който се е самозабравил. Фактическото разцепване на парламентарната група на ДПС е много показателно. Досега подобен случай не помня. Някои ваши колеги се опитаха да го омаловажат, дадоха пример с Осман Октай, Лютви Местан, т.н., но това са отделни случаи.

Рамадан Аталай: Границата е прекрачена. Доган ще излезе с позиция

Границата е прекрачена. Oт 17-и юни Доган и Пеевски не си говорят. Когато ситуацията е тежка около ДПС, значи и в държавата нещата не вървят.

Корман Исмаилов: Дните на Пеевски в ДПС са преброени

Дните на Певски в ДПС са преброени. Доган е инсталиран лидер, човек, сменил си името в миналите години, агент на службите. Овладя структурите, стана сериозен фактор. Започна да внушава, че ДПС е негова рожба и да внушава, че не той зависи от ДПС, а ДПС зависи от него. Оттогава започна разочарованието ми.

Проговори дрогираният кмет на Малорад

Засилено полицейско присъствие във врачанското село Малорад след задържането на кмета Иво Иванов. Той бе хванат зад волана след употреба на наркотици.

ДПС-Плевен: Подкрепяме идеологията на почетния председател Ахмед Доган

Областният съвет на ДПС в Плевен публикува на официалната си страница в социалните мрежи решение на Областното оперативно бюро на партията.

Николай Марков: Ивелин Михайлов искаше да командва депутатите от "Величие" по телефона

"Отказах парламентарната група на "Величие" да се управлява по телефона от Ивелин Михайлов и зависими от него хора напуснаха групата по негови указания, за да я разцепят".

Ивелин Михайлов: На следващите избори в листите на "Величие" ще има други депутати

На следващите избори в листите на "Величие" ще има други депутати. Не съм заключвал депутати в хамбар. Разговорите ми с Николай Марков станаха като с полицай. В началото имах доверие на Марков, но той точно след този момент - при него нещо се счупи и промени, после гласуваха за една комисия. До този момент с него сме водили нормален човешки разговор. И се зачудих дали е съмишленик, или враг, който гледа да изопачи думите ми.

Политолог: Примирие между Ахмед Доган и Делян Пеевски не може да има. По-силният ще изяде по-слабият!

Примирие между Ахмед Доган и Делян Пеевски не може да има. По-силният ще изяде по-слабият. Ако не се разпадне, ще се разбере кой е силният човек. Без да правя категорична прогноза, мисля, че Пеевски ще трябва спешно да отслабва.

Васил Терзиев ще мисли няколко дни за бъдещето на Войнишкия паметник

„Ще претегля всичко, което чух днес и ще изляза с официална позиция в следващите дни“. Това каза кметът на София Васил Терзиев, цитиран от БТА, след края на изслушването му по време на извънредно съвместно заседание на Комисията по култура и на Комисията по архитектура в Столичния общински съвет (СОС). То бе посветено на прекратяването на процедурата по възстановяване на Мемориала на Първи и Шести пехотен полк в района на НДК.

Премиерът уволнил заместник шефа на ДАТО

Служебният премиер е уволнил заместник-председателя на Държавна агенция "Технически операции"/ДАТО/ Димитър Костов заради информация от службите, стана ясно на парламентарен контрол. Самото отстраняване на Костов е станало на 20 юни.

ДПС-Кюстендил: Разделение в партията няма и няма да го допуснем

От областната структура на ДПС в Кюстендил разпространиха декларация, в която заявяват следното:

Още 160 души освобождава ТЕЦ Марица Изток 3

Още 160 души ще бъдат освободени от ТЕЦ "Контур Глобал Марица Изток 3", съобщи за Радио Стара Загора изпълнителният директор на компанията Васил Щонов.

Съдът отхвърли иска за близо 630 млн. лв. по делото срещу Васил Божков

Софийският градски съд (СГС) отхвърли гражданския иск на Министерството на финансите (МФ) за близо 630 млн. лева по делото срещу Васил Божков и още девет души, подсъдими по т. нар. "хазартно дело".

ПП-ДБ: Служебният кабинет е имал предварителна информация, че редовно правителство няма да има. Разиграва се театър

Министерският съвет със служебния премиер Димитър Главчев начело е сменил областни управители на ГЕРБ с такива от ДПС часове преди провала на кабинета “Росен Желязков”. Това заявиха представители на ПП-ДБ на брифинг в кулоарите на Народното събрание и определиха случилото се за изключително скандално, съобщават от пресцентъра на формацията.
“Очевидно пред нас се разиграва театър, защото щом Министерският съвет сменя областни управители в деня, в който трябва да се избере редовен кабинет, значи те са имали предварителна информация, че правителство няма да бъде избрано”, заяви Стела Николова от квотата на “Да, България”. Тя попита реторично защо навсякъде в смесените райони областните управители са сменени с хора на ДПС. Николова алармира и за безпрецедентен казус с новия областен управител на Разград Севджан Съдкъев.
“Не може човек, който е в Надзорния съвет на държавна агенция и не е освободен от Народното събрание, да бъде назначаван за областен управител. В момента г-н Съдкъев 4 часа като областен управител и 4 часа в агенцията ли работи?”, попита Николова.
Бившият министър на икономиката Богдан Богданов подчерта, че статуквото отново действа много координирано на всички нива и в пленарна зала се наблюдава политически разпад.
“Основният проблем е, че всички промени в момента, включително на областни управители, са с хора, които са много приближени до Делян Пеевски. Това е ясна индикация, че разговорите за сформиране на правителство най-вероятно са параван, през който искат да гледаме цирк в парламента, докато се готвят за следващите избори”, анализира Богданов. Според него крайната цел е окончателно завладяване на държавата и институциите.
“Виждаме го и в ключови министерства, където хора, назначени с конкурси, биват освобождавани, за да се назначат хора без конкурс и ценз. Последният такъв пример е в областната администрация на Пловдив, където за главен секретар е назначен силно компрометиран човек с повдигнато от прокуратурата обвинение за злоупотреба с над 2.5 млн. лв.”, посочи Богданов.
“Изключително притеснителна е тенденцията в сектор “Сигурност”, който е силно чувствителен и пряко ангажиран с опазване на националната сигурност, да бъдат извършвани немотивирани кадрови промени, които по същество не са работа на служебното правителство, и то след изчерпването на основната му функция, а именно организиране и провеждане на избори”, заключи Катя Панева.

Ситуация на Летище Бургас: Изнесоха мъж на носилка, жена му била мъртвопияна и неадекватна

Изнесоха на носилка английски турист от Летище-Бургас, а жена му се оказа толкова пияна, че и за двамата на Аеропорта бе отказан бордингът. Това съобщава очевидец, цитиран от „Флагман“.

Валентин Тончев: Доган е в страхотна форма и единственият, и незаменим лидер на ДПС

Ще разсея спекулацията за ДПС. С д-р Ахмед Доган сме в ежедневна комуникация. Той се намира в страхотна форма и следи политическите процеси в България, Европа и света. Доган има много ясна представа в каква политическа криза в момента е демокрацията в страната.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Копейко

    2 5 Отговор
    На нас ни казаха да подкрепим духан
  • 2 вьзмутен

    8 0 Отговор
    явно пеевски е дотук , щом предаде сокола
  • 3 Винету

    9 1 Отговор
    Тук В Чалгарска Номенклатурия не се живее ние сме в трета национална КАТАСТРОФА...
  • 4 НИТО ПЕЕВСКИ НИ Е НУЖЕН

    4 0 Отговор
    НИТО ДОГАН - ТЕ СА НУЖНИ НА БАЙ СТАВРИ , НО САМО В КОМПЛЕКТ С ТИКВАТА !
  • 5 404

    0 0 Отговор
    кой ще ви чете книгите бре, това да не ви историческа емисия...!
  • 6 граф Монте Кристо

    0 0 Отговор
    Каква стана тя накрая,заради властолюбието на дебелия се провали поредния изборджийски цикъл.Все някакви капризи,някакви тънки сметки и вождизъм провалят назначаването на редовно правителство.Всички се извъдиха обиграни политикани и хем се борят за властта,хем я отбягват ,когато топката е търкулне в краката им,просто я изритват в тъча.Постоянно така ли ще я караме,а мооже би ги е страх ,който управлява сега ,ще трябва да вкара България във войната под някакваа форма.
  • 7 Бойко Борисов

    1 0 Отговор
    Копейката от Възраждане 🚾🚾 е Проект на ГЕРБ. Айде Сега от възраждане идете да пишкате😂😂
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол