26 Август, 2024 22:30 8 395 6

Важните новини във ФАКТИ на 26.08.2024 г.

  • ахмед доган-
  • атанас илков-
  • вас-
  • асеновград-
  • възраждане-
  • димитър куманов-
  • симеон ананиев-
  • гранична полиция-
  • загинала-
  • деца-
  • пп-дб-
  • удавен-
  • цончо ганев-
  • побой-
  • измама-
  • илхан кючюк-
  • кола-
  • кнсб-
  • кирил петков-
  • парашутисти-
  • божидар божанов-
  • румен гайтански

Това става ясно от Търговския регистър

Важните новини във ФАКТИ на 26.08.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Ахмед Доган е отстранен от борда на директорите на ТЕЦ "Варна"

Войната в ДПС нанесе още един удар на почетния председател на движението Ахмед Доган. Бившият транспортен министър Данаил Папазов отстранява Доган и като член на борда на директорите на ТЕЦ "Варна".

Кой е Атанас Илков - новият вътрешен министър?

60-годишният полицай от кариерата Атанас Илков поема Министерството на вътрешните работи в новото служебно правителство на Димитър Главчев. Той бе предложен от Главчев и одобрен от президента Румен Радев.

ВАС реши: Полицаите няма да се тестват за алкохол и наркотици

Тричленен състав на Върховният административен съд (ВАС) е отменил Наредба № 8121з-941 от 27 юли 2022г. за условията и реда за установяване на употребата и злоупотребата с наркотични вещества или техните аналози в Министерството на вътрешните работи, съобщиха от съда.

Тежка катастрофа с три жертви е станала край Асеновград

Тежка катастрофа край Асеновград. Загинали са трима души - 34-годишната шофьорка на едната кола, 57-годишният водач на другата и негов спътник, чиято самоличност предстои да бъде установена.

Костадин Костадинов от Червения площад: Там, където други рушат, ние градим

Лидерът на партия "Възраждане", Костадин Костадинов, заедно с представители на своята делегация, взе участие в един от най-мащабните международни форуми на БРИКС в Москва, който се проведе на 27 и 28 август. Форумът привлече 6000 делегати от 126 държави, а "Възраждане" получи официална покана за участие, подчертавайки значимостта на българското присъствие на събития от подобен мащаб.

Димитър Куманов: Кражбите на вода и лошото управление на МОСВ са причини за водния режим в страната

Кражбите на вода са главната причина за безводието в България и то не само по водопроводните системи, за които се твърди, че имало загуби. По изявление на бивш министър на МРРБ от язовир "Черни Осъм", откъдето е водата за Плевен, има над 1000 незаконни включвания и това става със знанието на ВиК оператора, и от тези незаконни включвания се дават отчисления.

Симеон Ананиев: Красимира Стоянова ще е подложена на много голям натиск

"БДЖ няма да е на печалба. Никога железницата не е била на печалба. Тя косвено е на печалба, защото осигурява мобилност на хората, на бизнеса и оттам държавата печели. Въпросът е друг - че за всяка област ние трябва да имаме някаква разписана програма - с финансиране и отговорности. Докато не стане това, всеки следващ министър ще се снима, следващият може да докара вагони от Сингапур, които са най-добрите".

"Гранична полиция" търси да назначи 400 нови служители

Главна дирекция "Гранична полиция" (ГДГП) към Министерството на вътрешните работи (МВР) обявява конкурси за назначаване на 400 гранични полицаи. Това се посочва на интернет страницата на "Гранична полиция".

Жена загина при тежка катастрофа край Карнобат

Тежка катастрофа е станала на входа на Карнобат откъм Петолъчката.

Деца предотвратиха горски пожар в Смолян

Две момчета предотвратиха горски пожар в смолянския квартал „Райково”, съобщиха местни жители. Децата се включили в гасенето на огъня преди да обхване намираща се в съседство гора и селскостопански постройки в квартала, съобщава кореспондентът на БТА в Смолян Христина Георгиева.

ПП-ДБ: Борисов и Пеевски отново ще правят избори

Коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" излезе с позиция относно предложения от Димитър Главчев състав на служебно правителство.

Мъж се удави, докато спасява сина си в река Места

Мъж на 33 години от хаджидимовското село Теплен се е удавил в река Места, съобщават Областната дирекция на МВР в Благоевград.

"Възраждане": Новото правителство е като старото, само че е ново

Новото правителство е като старото, само че е ново.

Мъж е в кома след побой в Бургас

Мъж на 40 години от Бургас е настанен в болница и е в кома, след като е бил пребит с дървен прът от двама мъже. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас, предава БТА.

Измама за 2,6 млн. евро с водоснабдяване на община у нас

От офиса на Европейската прокуратура в София съобщават, че са конфискували активи при разследване на измама на стойност 2,6 милиона евро, свързана с водоснабдяване на община в България. Разследвани са държавни служители и кмет, заподозрени в източване на бюджета на ЕС.

По искане на Европейската прокуратура Софийският апелативен съд е наложил запор на недвижими имоти и превозни средства, собственост на разследваните. Това са седем сгради с обща площ близо 2000 квадратни метра, както и три автомобила.

Става дума за проект за реконструкция на ВиК мрежата и водоема на община в България, финансиран от Държавен фонд „Земеделие“ по Програмата за развитие на селските райони на ЕС на стойност 2,6 млн. евро.

Разследването е разкрило данни за измама при изпълнение на поръчката, възложена на частни фирми. Държавни служители от фонд "Земеделие" са заподозрени, че са сключили неизгодни споразумения с кмет и с тези компании, за да увеличат изкуствено цената на строителните работи.

Илхан Кючюк: Големият въпрос е каква политика ще изпълнява това правителство и лакмусът ще е отношението към Пеевски

Големият въпрос е каква политика ще изпълнява това правителство и лакмусът ще е отношението към Пеевски. Нека дадем доверие на Главчев и да видим дали ще се различи във втория кабинет "Главчев".

Кола се преобърна в София, след което се запали

Кола избухна в пламъци на Северната скоростна тангента в София. Това става ясно от снимки, публикувани в социалните мрежи.

Инцидентът е станал преди Кубратово.

КНСБ: Минималната работна заплата за догодина трябва да е 1077 лв.

1077,65 лева вместо досегашните 933 трябва да бъде минималната работна заплата за страната за 2025 година. Това сочат сметките на КНСБ, с които "Хоризонт" разполага.

Кирил Петков: Само масовото гласуване ще им обърка сметките

Още преди официалното обявяване на състава на новия МС от ПП-ДБ изразиха резерви към назначаването на Атанас Илков за вътрешен министър. С политиката се раздели досегашният министър на транспорта Георги Гвоздейков, който беше изключен от партия ПП заради решението си да остане в служебното правителство.

Парашутисти скочиха от самолет край Ихтиман, удариха се в кола

Двама парашутисти пострадаха след скок от самолет в края село Черньово, община Ихтиман, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал на 25 август.

След скока двамата са се ударили в предното панорамно стъкло на паркиран автомобил.

Пострадалите са настанени за лечение в болница - без опасност за живота.

По случая се води разследване.

Божидар Божанов: Главчев отново реши да не излезе от сянката на Пеевски

Според информацията, с която разполагаме, предложеният за министър на вътрешните работи е приближен до Пеевски. Неслучайно в последните седмици предупреждавахме, че ще сменят Калин Стоянов 1 с Калин Стоянов 2. Главчев отново реши да не излезе от сянката на Пеевски.

Румен Гайтански обжалва постоянния си арест

Бизнесменът Румен Гайтански обжалва постоянния си арест пред Апелативния съд в София, съобщиха от съда.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Помак

    0 0 Отговор
    ...Значи тр да лягаме ...кат пансион ...
  • 2 Народа беден , безработен , болен.

    3 0 Отговор
    Но политиците , по богати от Рокфелер.
  • 3 За протокола

    2 0 Отговор
    ""Депутатите от партията "Неподчинена Франция" ще внесат в Националното събрание предложение за отстраняване на френския президент Еманюел Макрон от поста.
    Политиците се позовават на член 68 от френската конституция. „Непокорната Франция“ се реши на тази стъпка, след като Макрон отказа да назначи кандидат от партията Нов народен фронт за премиерския пост.
    Член 68 от конституцията гласи, че президентът на Франция не носи отговорност за действията си, извършени при изпълнение на задълженията си, освен в случаите на държавна измяна. Държавният глава трябва да бъде обвинен едновременно от две камари на парламента.""
  • 4 Сатана Z

    1 0 Отговор
    Кой е бившият транспортен министър Данаил Папазов ?Ще има ли етническо напрежение в БГ след като Доган вече не е фактор в ДПС преди изборите?,
  • 5 Глупости

    1 0 Отговор
    То това беше целта. Стоян Денчев нали каза по телевизията: Чухме се , каза ми , че искат да му откраднат партията , помагай .....Еми тя помощта от т.нар кръг на библиотекарите не идва ей така. Доги си беше техен човек, сега хептен го стигнаха за кайсиите....и разбира се набързо и дълговете му бяха платени и вече няма дертове с някакво задлъжняло дружество. Просто ДС му скъси каишката. :+) Сега имат цял синджир корав електорат на разположение....само чакаме да видим накъде ще задуха вятъра след изборите в САЩ. Нищо ново. А младите мечтатели ...да гласуват ама кооолкото си искат , кеф им с хартия , а още по добре с ония машини дето що ли отказаха опита за публично им тестване.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол