15 Септември, 2024 22:30 1 368 2

Важните новини във ФАКТИ на 15.09.2024 г.

  • авиокатстрофа-
  • булгаргаз-
  • апи-
  • росен плевнелиев-
  • сергей станишев-
  • граф игнатиево-
  • социолози-
  • ген. атанас атанасов-
  • румен гайтански-вълка-
  • бойко станкушев-
  • пилоти-
  • бургас-
  • бистро-
  • реформи-
  • северна македония-
  • евтим милошев-
  • гюнер тахир-
  • българия-
  • атанас зафиров-
  • пп-
  • николай денков-
  • николай стайков

Разследването продължава

Важните новини във ФАКТИ на 15.09.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Черната кутия от авиокатастрофата в "Граф Игнатиево" ще бъде разчетена в Чехия

Втори ден на траур в Българската армия заради смъртта на двамата военни пилоти. Майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин са тренирали многократно в базата в Долна Митрополия полета, който е трябвало да представят по време на авиошоуто в „Граф Игнатиево“.

За пореден месец "Булгаргаз" иска поскъпване на газа

Поскъпване на природния газ с 3 процента от октомври предвижда "Булгаргаз". Това става ясно от заявлението, което газовата компания е внесла в Комисията за енергийно и водно регулиране.

АПИ: Столичната община да се заеме с надлеза към Бояна

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) отправи апел към Столична община за по-бързо решение на ситуацията около надлеза при детелината на бул. "България" и Софийския околовръстен път в посока от бул. "Братя Бъкстон" към кв. "Бояна". С нарастващия трафик след летните отпуски и началото на учебната година, АПИ настоява за своевременно намиране на решения в полза на гражданите.

Плевнелиев: Президентът Радев иска да поеме властта след две години

Бившият президент Росен Плевнелиев изрази критични коментари по повод трагичния инцидент с изтребителя L-39 ZA на авиобаза Граф Игнатиево, в който загинаха двама пилоти. В студиото на Нова телевизия Плевнелиев подчерта, че инцидентът е сериозен и изисква отговори от отговорните институции.

Сергей Станишев би водил листа в БСП

Сергей Станишев, бивш лидер на БСП и премиер на България, сподели в студиото на Би Ти Ви, че от 2020 г. БСП се намира в сериозен спад, който се задълбочава с всеки следващ избор. Според него, основната задача сега е да се спре това "свлачище" и да се стабилизира партията, тъй като е важно България да има силна социална партия.

Авиоексперт за авиокатастрофата в "Граф Игнатиево": Възможно да е имало проблем с тягите

Не искам да се ангажирам с версии, тъй като това е работа на следствието - да разкрие обективната истина и да представи фактите на българското общество. Най-малко това го дължи на хората, които служат във ВВС. Последните 20 години ВВС работят при тотален дефицит на резервни части, неизвършени ремонти и непланирани модернизации. Разчитаме на съветска техника. Съветският съюз го няма отдавна. През тези 20 години почти нищо не се е променило. Много малка част от техниката е сменена със западна техника. Знаете, че закупихме 12 вертолета „Кугър“, от тях летят два. Защото няма извършени ремонти, нито резервни части“.

Социолози: Битката на 27 октомври е за връщането на държавата в ръцете на гражданите

Битката на изборите на 27 октомври е за връщането на държавата в ръцете на гражданите. Обществото от години живее с разбирането и усещането, че както прокуратурата, така и съдът са под силен политически натиск. Ако бяха под влиянието на някого, това влияние щеше да е видимо и прозрачно. Бидейки обаче под нечии невидимо влияние, това поражда проблеми със справедливостта. Трудно е да предвидим от сегашната гледна точка, как биха се развили събитията на 27 октомври.

Ген. Атанасов Атанасов постави задача: ПП-ДБ трябва да спечелят изборите

Ще направим всичко необходимо да бъдем първа политическа сила. ГЕРБ няколко пъти печелят изборите и не могат да направят правителство. Двете първи политически сили трябва да намерят път към себе си и да положат всички усилия за някакво разбирателство.

Румен Гайтански отказа на Доган: Няма да участвам в изборите нито сега, нито в бъдеще

Бизнесменът Румен Гайтански, по прякор Вълка, заяви, че няма намерение да участва в политически партии, както сега, така и в бъдеще, предава БНТ.

Бойко Станкушев: Шоково трябва да се дадат много пари от бюджета за бойната ни авиация

Никога не стигат парите за военните. Шоково трябва да се гласува солидарно много голямо перо от бюджета. Няма да са достатъчни новите самолети, наличното не отговаря на изискванията. Почти цялата ни летателна техника няма никаква оперативна съвместимост с партньорските.

Братът на загиналия пилот Венцислав Дункин също е летец

Снимка с двамата починали пилоти – брат му Венцислав, и Петко Димитров, си пусна във фейсбук Славчо Дункин. Той също е летец – кара хеликоптер в Гранична полиция. Славчо не написал нищо над снимката, просто е обновил снимката на корицата си в социалната мрежа.

Челна катастрофа на пътя Бургас-Варна

Челна катастрофа между два автомобила е станала на пътя Варна-Бургас. Един от водачите е пострадал.

БХРА: Проблемите в туризма продължават да стоят нерешени

Проблемите в туристическия сектор продължават да стоят нерешени, въпреки обещанията на поредица от управляващи и предизборни декларации от страна на основните политически сили в страната.

Туризмът категорично не е приоритет на държавата, въпреки че пряко и косвено допринася за между 13 и 15 на сто от БВП на страната, а в сектора са заети стотици хиляди хора.

Ето кой реши учебната година да започва на 15 септември

Днес е първият учебен ден, който се оказва почивен. Но един човек преди век работи неуморно, за да има модерно европейско образование в България. Неговото име е Стоян Омарчевски и е създателят на емблематичната дата за първият учебен ден. За него не се знае много, но Юлиян Стоянов се срещна с неговия внук.

Скандалът се разраства: Скопие привиква българския посланик заради липсващите знамена

Във връзка със съобщението на президента на Северна Македония Гордана Силяновска Давкова, посланикът на Република България Желязко Радуков ще бъде извикан утре (16 септември) на разговор в Министерството на външните работи, съобщава MKD, като се позовава на дипломатически източници.

Вчера (14 септември) от кабинета на президента Силяновска-Давкова съобщиха , че ще поискат обяснение от българска страна относно неизлагането на македонското знаме по време на срещата с българския президент Румен Радев.

"Искаме да вярваме, че това е протоколно недоглеждане, а не умишлена процедура и отклонение от договореното", се посчва в изявлението.

Преди пет дни президентът Силяновска-Давкова прие акредитивните писма на новоназначения посланик на България Желязко Радуков.

Очаква се посланик Радуков да се завърне в Скопие утре, след като участва и в срещите в София.

Евтим Милошев откри туристическия форум „България - Открий и сподели“ в Истанбул

Министър Евтим Милошев откри туристическия форум „България - Открий и сподели“ в Истанбул, Турция. Форумът цели да изследва възможностите за взаимодействие между българския и турския туристически продукт.

Гюнер Тахир: Колеги от Русе са купили на Доган спалня "Приста", за да не спи на земята

Бившият заместник-председател на Движението за права и свободи (ДПС) Гюнер Тахир сподели пред "Гледна точка" неизвестни детайли от личния живот на почетния председател на партията Ахмед Доган.

Заваля първи сняг у нас

След Алпите - сняг и на връх Мусала.

Атанас Зафиров: На България е нужно експертно правителство

"Категорично казахме, че няма да участваме в предизборни залъгалки и капани. Но тази политическа криза и непрекъснати избори показват един много сериозен недъг в големите партии, които видимо владеят технологията за постигане на резултати, но когато трябва да се свърши другата работа – по съставяне на кабинет, се провалят. Основната причина това да се случва е партийното его. Затова казахме, че ако тръгнем към тези избори с някакви предварителни условия – кой с кого и как ще управлява, задължително ще стигнем пак до нови".

От ПП показаха джентълменското писмо до ГЕРБ

От пресцентъра на "Продължаваме промяната" разпространиха "джентълменското писмо", изпратено до ГЕРБ, в което настояват до края на този парламент да се приемат трите антикорупционни закона по ПВУ. Припомняме, че малко след изявлението на партията вчера, от ГЕРБ отказаха подобен тип диалог.

Акад. Николай Денков: Войната между олигарсите създава политическата нестабилност

"Политическата нестабилност е само външно проявление на войната между олигархичните кланове и тези, които владеят завладяната държава в тяхната борба за влияние. Можем да управляваме евентуално с ГЕРБ, но не можем да се върнем обратно през 2020 г., както искат Борисов и Пеевски. Ако някой храни илюзиите, че ПП ще подкрепи ГЕРБ на Борисов - да се върнем в тази система, в която се разпределят порциите, който е близък до властта на олигарсите, това с участието на ПП няма да стане".

Николай Стайков: Пеевски продължава да бъде политик фантом, но и бизнесмен – паразит

От разследването "Осемте джуджета" отпреди 4 години остана крилатата фраза за летящото килимче, което някой задейства и в институциите започва всичко да се получава в нечия полза, привидно законно. Летящото килимче продължава да действа, с основен "шофьор" Делян Пеевски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Към марчето

    1 0 Отговор
    Марче, не виждам новината , че Корнелия нинова съжалява че е номинирала Радев За президент.
    И щяла да иска извинение.
    Извинение за какво...
    Че тя и другите каки съсипаха уредена държава.

    Подредете си новините
  • 2 Петълчо

    2 0 Отговор
    Аз пък утле съм пълвокласник.... КУЛ ЗА ЦСКА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол