Last news in Fakti

30 Април, 2022 21:30 2 260 22

Важните новини във ФАКТИ на 30.04.2022 г.

  • бойко борисов-
  • ивайло мирчев-
  • стефан тафров-
  • атанас атанасов-
  • татяна дончева-
  • румен овчаров-
  • енергиен министър-
  • красимир каракачанов-
  • всс-
  • украински самолети-
  • осман октай

„Парите в България от Брюксел ги докарвахме ние. Не сме ги крали и не сме ги изнасяли“, подчерта лидерът на ГЕРБ

Важните новини във ФАКТИ на 30.04.2022 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Борисов за управляващите: Тези дори не се крият, че крадат чрез частни фирми

Управляващите загробват и задлъжняват страната с огромни кредити, които теглят всяка седмица. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с граждани в град Видин, цитиран от БНТ.

Ивайло Мирчев за проекта на Янев: По-разумно би било да го наречем Специална политическа операция

"Аз мисля, че не можем така смело да говорим за партия в случая на Янев. По-разумно би било да го наречем Специална политическа операция".
Този коментар направи във Фейсбук Ивайло Мирчев от "Демократична България", след като по-рано днес Стефан Янев обяви, че новата му партия се казва "Български възход". А учредителното събрание ще бъде на 5 май.
"Чия точно е политическата операция можете и сами да прецените, няма да обиждам интелекта ви с излишни обяснения.
Също така искам да кажа на чакащите зад ъгъла кандидат-основатели на партии, че има и други синоними на “възраждане” в българския език, та чакаме с трепет да видим “Български прогрес”, “Български подем”, а защо не и “Българско възкръсване”? ", написа депутатът.

Тафров: Имат 112 руски дипломати в София, да се намали тази бройка. Те ръководят агентурата

“България е много проядена от руската агентура и това става все по-ясно. Тази агентура очевидно се води от руски център, който е в България. Имат 112 дипломати в София, ние – 7 пъти по-малко в Москва. Време е да бъде намален този състав. Те с какво се занимават – с ръководенето на тази агентура.” Това каза в предаването “Седмицата” на Дарик радио Стефан Тафров, експерт по международни отношения и член на Националния съвет на “Да България”.

Атанас Атанасов: Няма да давам съвети на БСП, те не са вчерашни - знаят как да излязат от ситуацията

Заместник-председателят на Народното събрание и съпредседател на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов заяви в "Денят започва с Георги Любенов", че е убеден, че БСП ще остане в коалицията и след решението на парламента за предоставяне на военна помощ за Украйна. По думите му войната е изиграла ролята на катализатор за стабилността на управлението.

Татяна Дончева: Проблемът не е в разногласията в тази коалиция, а в липсата на капацитет

Най-големият проблем е в неспособността на управляващите да вземат адекватни решения, каза в "Денят започва с Георги Любенов" Татяна Дончева, лидер на "Движение 21".

Борисов пак захапа управляващите: Пълен застой и разруха

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов с нова атака към управляващата коалиция. "Пълен застой и разруха", така коментира той на личната си страница във Фейсбук трасето, където трябва да преминава скоростният път Видин- Ботевград.
От Нова телевизия припомнят, че в началото на годината регионалният министър Гроздан Караджов даде прогноза, че модернизацията на този участък от Е-79 ще приключи през 2027 година. Според Борисов обаче строителството е в пълен застой.

Овчаров: Газовата връзка с Гърция няма да бъде готова през юни, строи се без проект

Цената на природния газ ще скочи двойна, а не както се говори с 30%, заяви бившият енергиен министър Румен Овчаров в „Тази събота“.

Eнергийният министър успокои: В страната няма да има режим на тока

Няма да има режим на тока у нас. Това заяви министърът на енергетиката Александър Николов в студиото на „Събуди се”.

Каракачанов: Да си оставил българската армия на произвола, а в същото време да събираш пари за украинската е дебилщина

"Да не си дал нито един лев за българската армия, да си я оставил на произвола на съдбата, да си спрял всички проекти за модернизация, а в същото време да събираш пари за оръжия за украинската армия е дебилщина“, смята бившият военен министър Красимир Каракачанов.

ВСС отказа представител в комисията за документиране на руските престъпления в Украйна

Висшият съдебен съвет (ВСС) отказа да излъчи представители на българската съдебна власт за участие в Международна комисия за документиране и установяване на руските престъпления на територията на Украйна.
Покана за това е била получена от Полша, но ВСС единодушно я прие само за сведение, като счете, че не е целесъобразно да участва в комисията.

Украински самолети товарят зелени сандъци на летищата в София и Бургас

Малко преди 22 ч. в четвъртък районът на летище София три камиона с извънгабаритен товар минават по Ботевградско шосе. Час по-късно те са на перона на летището, близо до украинския АН-124. В полунощ камионите качват завития с брезент извънгабаритен товар на борда. Електрокари започват да товарят зелени сандъци на самолета, съобщават от bTV.
Около 7 ч. сутринта в петък, след като беше натоварен, украинския самолет напусна София, за да кацне в Жешов, Полша - летище, което се намира само на 78 км от границата с Украйна.

Октай: Радев се готви за предсрочни избори

"Няма нужда да нападаш правителството и да нажежаваш обстановката в тази ситуация. Защо го прави? Защото явно и той се готви за предсрочни избори."


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много

    30 3 Отговор
    Рано затваряте , аз тамън почвам::
    1.Мафията Гроп-Вмро-Дпс-Бсп, все още управлява България!
    2.Пп и К.петков и АВ (асан от хаскоо), са неадеквт ора ...те офье не мигат пасат , цани ли са ора да управляват- това правителство и коалиция са пълен провал !аматьори, аджамии,неудачници...да се махат скоро;
    3.Русия ,правилно нападна нациска укра , сега се разбра че нацистите от азов, десен сектор,айдар ...избиват своите съграждани ..укра е Мутренско-Нациска Мафия , която от години трови Европа и Русия,!..
    Русия ще смаже нацистите до крак !

    Коментиран от #14

  • 2 proi4o

    27 3 Отговор
    Гнусен шебек е Мръсният Бойко !
    Позор за еволюцията !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 6677

    16 2 Отговор
    През Турско време християните са живяли по ок, отколкото през бойковите герберасти. Знаем ИМ бакиите. Делян Добрев да се примири. Асен Василев е умен, умерен, възпитан, мисъл бръснач Казват го учителките от Езиковата.

    Коментиран от #5

  • 5 Така е,така е...

    6 6 Отговор

    До коментар #4 от "6677":

    То и неговият бивш съдружник каза че е изключително умен....мошенник.
  • 6 ГРАОГПЖПТГЭФГФ П

    8 1 Отговор
    В тоя влак има ли машинист!? Откъде накъде ,всеки може да сипе клевети без доказателства по адрес на законно правителство ...безнаказано! Я го арестувайте за дребно хулиганство и да засади 5 декара домати...ДОКОГА ЩЕ ГО ТЪРПИМ???? ТОЯ ПРОВОКАТОР НАСТРОЙВА ХОРАТА,ЗАЩОТО ТЕ ЩЕ СИ КАЖАТ-"МИ ЩОМ ГИ Е СТРАХ ДА ГО АРЕСТУВАТ,ЗНАЧИ И ТЕ КРАДАТ И ГИ Е СТРАХ ОТ РАЗОБЛИЧЕНИЯ!! СЪБУДЕТЕ СЕ БЕ,"ПРОМЕНЛИВА ПРЕМЯНА"!?
  • 7 Doko

    22 1 Отговор
    За пореден път се тиражира Борисов като важен. Странно, изглежда е платено...
  • 8 Мата хари

    20 1 Отговор
    Тоя тюлен ограби българия
  • 9 Четец

    8 0 Отговор
    Помака боби още кво иска от младите ПП. Карай на право му го каза г-н Василев. Хасково са умни и не крадиви. Водещия беше перфектен към госпидин Василев. Бъдещето е в младите. Бойко да си гледа военните ипонци, милионери им станаха децата им покрай него. Много мъка има по тоя свят Борисов. Уж си набожен, а беше срещу българите с твоята пкп,
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Много жалък човек

    14 1 Отговор
    Тоя толуп
  • 12 коментар нумер 10 изтирит

    8 0 Отговор
    да ви сеизпикаяна сдс,бсп,дпс,пп,герб,и всики останали партии и на сайта

    Коментиран от #13

  • 13 зада вие ясно

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "коментар нумер 10 изтирит":

    сайта се казва фактьи
  • 14 Мдаааа

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Много":

    Крадеца вика дръжте крадеца.....
  • 15 Ради братовчеда от Банкя

    1 4 Отговор
    Боса пак ще кара влака!

    Коментиран от #17

  • 16 Да бе да

    7 0 Отговор
    "Важните новини във ФАКТИ на 30.04.2022 г."

    Важните новини са снимка на пъпеша от Банкя ? О боже, що не снимате и публична тоалетна , също толкова важна " новина"
  • 17 Да,така е...!

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ради братовчеда от Банкя":

    НО!Товарният влак!Вече никога Буцката няма да кара Експресен и Луксозен влак-първа класа...!!!
  • 18 Тралала

    4 0 Отговор
    Тотално провалил се. Дочакай си края някъде на тишина и нека потомството ти плати за останалото.
  • 19 Иван

    2 0 Отговор
    Видин това е забравената част от България тоя мишок се стил
  • 20 Иванова

    2 1 Отговор
    Не се крият, вярно е и това ни харесва, на Европа и Америка - също. Но не за да крадат. Като при вас. Крадохте, крихте, лъжехте, оплетохте бая мрежи и прокопайте тунели в лабиринти за да скриете каквото сте окрали. Ограбената държава от вас обаче ще крачи напред, започнала е, спазвайки повече европейските закони на общността, там е пътят за младите поколения. За да я има България. Зрялата гвардия е в посоката на най-новата история на страната ни.Пеехте Интернационала, а си пълнейте торбите кой, с каквото докопа. Европа трябва да създаде своя химн, обединен.
  • 21 ГЛАСУВАХ ЗА ПП

    3 0 Отговор
    НО БОРИСОВ Е ПРАВ ... БНБ СЕ ИЗТОЧВА С КРЕДИТИ .. ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА СХЕМАТА .. ИДИОТИ ГИ ОСИГОРЯВАТ ПО 6 МЕСЕЦА И ТЕГЛЯТ ПО 600 000 ЛВ ПОСЛЕ НАРОДА ЩЕ ГИ ВРЪЩА .
  • 22 Дара

    4 0 Отговор
    Чудно е тогава, ти как стана милиардер. С честен труд ли?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол