Last news in Fakti

25 Юли, 2022 23:15 2 890 15

Важните новини във ФАКТИ на 25.07.2022 г.

  • бсп-
  • наталия киселова-
  • асен василев-
  • андрей гюров-
  • тошко йорданов-
  • слави трифонов-
  • костадин паскалев-
  • фандъкова-
  • честване-
  • росен йорданов-
  • мандат-
  • левон хампарцумян-
  • ивайло калфин-
  • димитър ганев-
  • десислава атанасова-
  • георги ганев-
  • лъчезар богданов

Във вторник, пък, БСП събира Националния съвет на партията, за да проведе дискусии и с членовете му относно връщане на мандата предсрочно

Важните новини във ФАКТИ на 25.07.2022 г. - 1

БСП казаха докога ще задържат мандата

От БСП ще задържат мандата до петък. Това каза председателя на ПГ на БСП Георги Свиленски след като ръководството на БСП се срещна с членовете на Изпълнителното бюро на партията, за да реши дали да върне третия мандат за съставяне на правителство.

Евгений Кънев: Носят се слухове, че сред ИТН има недоволни от Слави депутати

Носят се слухове, че сред „Има такъв народ“ има народни представители, които не са доволни от сегашната ситуация, че Слави Трифонов взима решения без да се консултира с тях. Вероятно това недоволство може да се използва, за да се гарантират достатъчно гласове. Това предположи в ефира на Нова телевизия икономистът Евгений Кънев.

Доц. Киселова: Датата, на която се разпуска парламентът, определя и датата, на която ще са изборите

От сряда Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) остава без председател. Това коментира преподавателят по Конституционно право доц. Наталия Киселова в „Денят на живо” по NOVA NEWS. Тя посочи, че тогава влиза в сила решението на КС след обнародването му в събота.

Антоний Гълъбов: По-добре е Асен Василев да хване мотиката вместо да я настъпва

Предсрочният вот е неизбежен. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ политологът Антоний Гълъбов.

Андрей Гюров: ИТН от самото начало не даваше сериозни заявки за разговорите

Преговори вървят от миналата седмица. В момента шансовете за кабинет не изглежда да са особено големи за реализиране на мандата, след изтеглянето на ИТН. Това заяви председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров в предаването „Още от деня“ по БНТ.
„ИТН от самото начало не даваше сериозни заявки за разговорите. От наша страна не е имало високо ниво на доверие към тях, но бяхме готови да направим това, което е възможно, за реализирането на правителство около една сериозна програма. Прави впечатление, че в момента, в който става дума за разпределяне на средства или съдебна реформа, ИТН синхронизират действията си с опозицията“, посочи той.

Тошко Йорданов: Бойко Рашков не е монахиня в девически манастир

Колегите депутати бъркат шефа на КПКОНПИ и промяната на закона. КПКОНПИ разследва незаконно придобито имущество. Че той Бойко Рашков да не би да е монахиня в девически манастир!? Той е шеф на МВР вече една година. Би трябвало и в момента да разследва престъпления от такъв характер. Така че аз не ги разбирам тези писъци, че на това място ще се справи. А какво - на другото място не се справя ли!?

Слави Трифонов: Аз съм мафиот

Искам да си призная, да бъда честен и брутално откровен - аз съм мафиот. Такава е истината. Участвал съм пред очите ви в няколко мафиотски организации - “Ку-ку”, “Каналето”, “Хъшове”, “Шоуто на Слави”.

Костадин Паскалев: БСП пропусна полезни ходове

„Мандатът трябваше да бъде върнат вчера, тоест, вече сме закъснели. БСП пропусна полезни ходове, като единият от тях е да бъде коректен с гражданите. Беше подготвено коалиционно споразумение, на базата на което беше предложен кабинет. В това споразумение бяха заложени важни въпроси, но започна войната в Украйна и споразумението беше забравено. Трябва да се върнем към това - защо дойде на власт тази четворна коалиция”. Това каза пред БНР Костадин Паскалев, член на Националния съвет на БСП.

Фандъкова: Още няма нужда от COVID отделения в общинските болници

Все още няма нужда от разкриване на нови COVID отделения в общинските болници. Това уверение е получила столичният кмет Йорданка Фандъкова в разговор с директора на Столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев, посочи Фандъкова пред журналисти по време на проверка на ремонта на пътя за Клисурския манастир „Света Петка“.

„В момента болни се приемат и лекуват в инфекциозна болница. Все още няма заповед за разкриване на нови отделения в общинските болници. В тях имаме възможност за разкриване, ако се наложи, но в момента все още не се налага това“, обясни Фандъкова.

От тази седмица в София е задължително носенето на предпазните маски за лице в градския транспорт в София, с изключение на деца под 6-годишна възраст. Задължително е носене на маска в здравни и лечебни заведения, както и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги, аптеки, оптики и дрогерии.

Благоев до Радев: Терористи не се честват

Каузата, на която според Вас става мъченик Никола Вапцаров, е подривна дейност срещу суверенна държава с цел сваляне на нейното законно правителство чрез „въоръжено въстание“. При това дейност, дирижирана по време на война от чужда държава, с която България не е прекъсвала дипломатическите си отношения. Съгласно тогавашното българско законодателство наказанието за подобно деяние е било „смърт“.

Психолог: Никой не иска да прави правителство

Това правителство нямаше как да изкара мандата си. Не мисля, че трябва да стоварваме цялата вина върху Слави Трифонов. Нито един от участниците в преговорите не искат да правят правителство, най-вече „Демократична България“. Това мнение изрази психологът Росен Йорданов в ефира на Нова телевизия.

Гьоков: Възможно е мандатът да бъде задържан до 15 август

Има много гледни точки в подкрепа за съставянето на правителство, както и много против. Има належащи проблеми, които трябва да бъдат решени, но несигурната позиция на напусналата коалицията партия ИТН и на сегашното правителство в това си мнозинство е факт. Това заяви социалният министър в оставка и член на Изпълнителното бюро на БСП Георги Гьоков, предаде БГНЕС. Гьоков говори преди свиканото заседание на „Позитано”, където трябва да се вземе решение за бъдещите действия на левицата и дали ще върне мандата на президента.

Левон Хампарцумян: България трябва да вземе антиинфлационни мерки

"Очаквахме, че ще се върви с четвъртинки, а те направиха половин процент. Изглежда скромно, но е двойно повече от очакваното". Това каза за БНТ банкерът Левон Хампарцумян по повод лихвите по кредитите.

Калфин: Радев се пренасити на служебни кабинети

Румен Радев се пренасити на служебни кабинети, но това нещо най-вероятно ще се случи. Сигурно ще отидем на нови предсрочни парламентарни избори. Това мнение изрази бившият вицепремиер и социален министър Ивайло Калфин пред bTV.

Димитър Ганев: Идват избори с неясна дата

Политолози коментираха за БНТ извънредния съвет снощи, на който лидерите на БСП, ПП и ДБ обсъждаха какво ще се прави с третия мандат, връчен от президента на социалистите, за да направят опит за формиране на нов кабинет в настоящото НС.

Десислава Атанасова: Не сме манипулирали записа от заседанието на ДБ

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че онлайн излъчването на заседанието на парламентарната група на „Демократична България“ не е изтекъл запис. ГЕРБ по никакъв начин не са отрязали и манипулирали записа от заседанието на ДБ, категорична бе тя пред bTV.

Георги Ганев: Силно намаля възможността за съставяне на правителство

Не знам оттук нататък какви ходове са възможни. Оттук нататък са юристите и не знам какво ще последва, ако не можем да изберем председател на КЕВР. Това каза депутатът от „Демократична България“ Георги Ганев в ефира на Нова телевизия.

Лъчезар Богданов: Очакваме по-чувствително намаление на цените

"През юни ръстът на цените е доста по-малък отколкото беше последните няколко месеца. Това не значи, че цените падат. Като кажем инфлацията се забавя, то значи, че все пак растат, но с по-бавен темп". Това каза за БНТ икономистът Лъчезар Богданов.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    Тези двамата от снимката май бяха ортаци

    Коментиран от #12

  • 2 ЕЙЙЙ баджанаци

    4 0 Отговор
    защо я няма и десаМерцедеса, на снимката, и другите баджанаци??? Аааа сетих се стотина страници няма, да стигнат...
  • 3 Грогу

    1 2 Отговор
    Тези новите какви “ценности“ извадиха , направо шок и ужас ...реабилитират фашизма .... Вапцаров бил терорист ,антифашистката борба е тероризъм , нацистите в Украйна са герои. Нашите политици следват упорито Зеления , арогантно и във вреда на народа си . Но ние сме твърде близо до Русия ,за да позволи да се вихри фашизъм на границата на Русия ,тя ще ни смачка , но ще изкорени фашизма , без да се замисля , че ще започне 3та световна война, защото руснаците ще защитават сигурноста на държавата си . Нато вън от България , за да останем неутрални в този конфликт на Запада с Русия. ГЕРБ, ДБ, ПП ще ни вкарат във войната .

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 БСП най крадливата партия

    2 0 Отговор
    Няма страшно зимата като дойдат високите сметки народа ще ги трепе по домова книга.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 възрожденец

    0 0 Отговор
    Сбогом, ИТН!
  • 10 Естет

    0 0 Отговор
    Защо не поменят тапетите в това Президентство - изглеждат ужасно. Малко повече естетика. За сравнение, всички снимки на Т. Живков от Държавния Съвет са като от дворец. Демократична България - жалка картинка,,,
  • 11 Най-важната новина ...

    2 0 Отговор
    За годината е тази снимка с баджанаците ... Съветвам ви да си я запазите в архива . Неоценима е !
  • 12 съгласен

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    тия са само част ... другият не може да ходи и само се обажда от диванчето а останалите са се скатали ...
  • 13 Я Я Я Я ДА

    0 0 Отговор
    РАНИ КУЧЕ ТА ТЕ ЛАЙ .........................................
  • 14 Я Я Я Я ДА

    1 0 Отговор
    ФАНИ ЕДИНИЯ ОПРАВИ ДРУГИЯ ........................ГЕЙОВЕ ОТ БЕСЕПЕ ...............................................................
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол