Last news in Fakti

12 Август, 2022 22:47 2 058 15

Важните новини във ФАКТИ за 12 август

  • газпром-
  • руски газ-
  • азерски газ-
  • корнелия нинова

Корнелия Нинова: Решението е незабавни преговори с "Газпром"! Росен Христов: По интерконектора от Гърция ще потече газ на 1 октомври

Важните новини във ФАКТИ за 12 август - 1

Корнелия Нинова: Решението е незабавни преговори с "Газпром"

Докато политици и експерти спорят кой е виновен, има ли кораби с втечнен газ, ще тръгне ли връзката с Гърция, торовите заводи започнаха да затварят производства и да освобождават работници. Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук.

Министърът на икономиката и индустрията тепърва ще прави анкета колко фирми работят на газ и да им дава указания да намаляват потреблението с 15%. Тези данни са налични - 28 000 предприятия ползват газ. В тях работят 250 000 души. Не ги карайте да намаляват потреблението на газ. Не може да стане. Ако го направят, трябва да спрат работа, а някои от тях никога няма да могат да пуснат отново машините, добави лидерът на БСП.

Росен Христов: По интерконектора от Гърция ще потече газ на 1 октомври

По интерконектора от Гърция ще потече газ на 1 октомври. Това заяви енергийният министър Росен Христов след срещата на президента Румен Радев със собственика и ръководството на строителната фирма, изграждаща междусистемната газова връзка с Гърция - „Авакс“ и възложителя на строежа – фирмата ICGB.

„Има някаква увереност, че проектът ще бъде завършен и пуснат в експлоатация навреме. Строителят пое всички ангажименти, че влизането в експлоатация ще бъде навреме – на 1 октомври по тръбата трябва да текат търговски количества газ” , подчерта министърът на енергетиката.

Енергийният регулатор утвърди цената на газа за август

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена на природния газ за август, считано от 1 август 2022 г., в размер на 297,89 лв./MWh (около 152 евро/MWh), без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС. На тази цена „Булгаргаз“ ще продава природен газ на крайните снабдители на природен газ и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

Комисията определи цената след извършен подробен анализ на предоставените данни и документи във внесеното на 1.08.2022 г. ценово заявление на „Булгаргаз“, съобщават от енергийния регулатор.

Мая Манолова: Държавата не защитава интересите на народа

„Търсим Красимир Първанов, който още през 2019 г. по време на третия кабинет на Бойко Борисов е избран за държател на златната държавна акция на „Лукойл Нефтохим – Бургас“. За всичкото това време той не само не е правил отчет и доклад за работата си, не се е появявал в парламента, но и българските граждани не знаят как и дали е бил защитен държавния интерес от държателя на държавната златна акция.“

Това каза пред медиите, лидерът на партия „Изправи се България“ Мая Манолова по време на организирана акция под надслов: Акция „Златна акция“, на която тя показа макет на златна акция, а активисти на формацията разположиха златисти варели и макети на бензиноколонки с искане за намаляване цената на бензина и дизела с 1 лев до реалната според тях цена на горивата.

Експерт обяснява как могат да се спрат нарушителите на пътя

„През последните 5 години имаше опити да се направи нов закон за пътищата. Заговори се, че скоростта трябва да се намали с 10 км/ч, без да се виждат очевадните неща. Когато има замесени дрога и алкохол, трябва да повлияем на разпространителите на това нещо, а не да имаме последствията и да правим проверка на всички”. Това заяви в ефира на Нова телевизия председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

Иванов коментира случая от Ахтопол, при който група младежи се разминаха на косъм от смъртта, след като луксозен автомобил блъсна колата им, спряла в отбивка на пътя.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Василий

    22 1 Отговор
    Който е гледал интервюто на киро е разбрал че , уж не иска газ от газпром а го купува през посредник по скъпо .

    Коментиран от #7

  • 2 кфкрлдшд

    5 12 Отговор
    Нинова!
    Въоръжена подкрепа за Раша няма ли да поискаш?

    Коментиран от #5, #8

  • 3 Распутин

    14 0 Отговор
    Проблемити ще бъдат големи за България , скъпа газ и цените горе , най лошото е че е умишлено с далавера по български.След септември ще разберете.
  • 4 Бсп умря

    14 3 Отговор
    Съсипват бедните, тези са изедници крадци.
  • 5 Коментар до #2

    2 7 Отговор

    До коментар #2 от "кфкрлдшд":

    раша не се нуждае.
    Но като гледам се развива нещо бутафорно.
    На парадите на вовата е бъкано с техника а в реалността, не могат да стигнат до съседното село

    пързалят ни

    Коментиран от #9

  • 6 икономиката на 1 място

    13 2 Отговор
    Да не говорят глупости за зависимости , а да започват преговори с Газпром. Няма да си говорим на руски с газта , а ще я използваме .

    Коментиран от #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ...

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "кфкрлдшд":

    Аз пък се чудя кой сега ще е виновен, ако продукцията на оръжейните заводи стигне пак до Украйна? Нинова вече не отговаря ...
  • 9 Аааа......

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Коментар до #2":

    Стигнаха до съседното село и обраха кокошарниците.
  • 10 'къф ви е проблема

    8 3 Отговор
    Тази по колко пъти на ден ще ни я цитирате да повтаря едно и също изречение?
  • 11 И да си говориш за....

    3 9 Отговор

    До коментар #6 от "икономиката на 1 място":

    Руска газ...и да не си говориш..все тая, няма да я ползваме.
  • 12 заслугата не е нейна

    4 4 Отговор
    Ще потече газ благодарение на ГЕРБ които още в далечната 2020 г построиха тръбопровода до Стара Загора. Всъщност интерконектора трябваше да влезе в експлоатация още декември 2021. Но благодарение на Бандата на Румен, влизането в експлоатация се забави.
  • 13 глас от народа

    7 1 Отговор
    На път сме да се отървем от врътките на тази престъпна жена.
  • 14 мда

    2 1 Отговор
    Които е къпан е червен.Девиз на протистиращите пред президенството.
  • 15 Идат

    1 0 Отговор
    Леле тази корумпирана лелка стана ортак сьс всеки На кьдето мирише на пари там се включва Разсипа БСП и още пелтечи глупости Няма ли да я завлекат две мутри и да и обьрнат зелката Тя е виновницата за да се погребе дьржавата Прегрьща Кирчо за да продава орьжие Направи милони от далавери и няма прокуратура да я спипа с пачките
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове