Last news in Fakti

26 Ноември, 2023 21:30 2 116 24

Важните новини във ФАКТИ на 26.11.2023 г.

  • делян пеевски-
  • ваня григорова-
  • софия-
  • ерм запад-
  • пожарна-
  • министър румен радев-
  • шипченски проход-
  • понеделник-
  • николай нанков-
  • георги харизанов-
  • туристи-
  • петко георгиев-
  • владислав горанов-
  • георги свиленски-
  • бедствено положение-
  • паднали дървета-
  • бездомник-
  • николай денков-
  • александър симов-
  • атанас атанасов-
  • регионален министър-
  • сняг

"Да напусне топлия и уютен кабинет, заедно с министрите да бъде там, в снега, където хората бедстват и да направи необходимото така, че минимална снежна покривка да не се превръща в бедствие за хората и държавата - без ток, с непроходими пътища и прекъснати комуникации", призова председателят на ПГ на ДПС

Важните новини във ФАКТИ на 26.11.2023 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Пеевски: Министър-председателят да докаже, че той е премиерът на правителството. Сняг не се чисти онлайн

Делян Пеевски отправи остри критики към Николай Денков, който свика онлайн извънредно заседание на МС заради усложнената зимна обстановка.

Ваня Григорова след среща с общинарите от ПП-ДБ: И сега имаме разбирателство по някои от темите. Следваща среща- сряда

В следващите седмици ще се разберем кой ще е новият шеф на Столичния общински съвет (СОС), каза Ваня Григорова след среща на общинските съветници от БСП с техните колеги от ПП-ДБ(Спаси София) в сградата на общината, съобщават от БТА.

В София започна разчистването на вътрешнокварталните улици. Получени са над 1000 сигнала за паднали или опасни клони

В София са почистени улиците и булевардите, по които се движи градският транспорт, както и главните улици, съобщиха от Столична община, цитирани от БТА. Екипите започнаха и почистването на вътрешнокварталните улици. Затруднения с придвижването имаше по високите места на града като районите „Банкя" и „Кремиковци".

ЕРМ Запад спира планираните прекъсвания до пълното възстановяване на щетите от авариите

ЕРМ Запад спира планираните прекъсвания по електроразпределителната мрежа в Западна България до пълното възстановяване на щетите от авариите, предизвикани от лошите метеорологични условия.

Планираните и вече обявени ремонтни дейности за 27, 28 и 29.11.2023 г. няма да бъдат осъществени. Всички екипи на дружеството ще бъдат насочени към отстраняване на авариите.


Корпоративни комуникации
Електрохолд България
[email protected]

За последното денонощие: Eкипи на пожарната са евакуирали над 120 човека в цялата страна

Над 120 човека са евакуирани през последното денонощие от екипи на пожарната, мобилизирани на територията на цялата страна, съобщиха от МВР, цитирани от БТА.

Министър Радев: Всички проблеми в мрежа високо напрежение са отстранени. Над 430 селища са електрозахранени за деня

"Всички проблеми в мрежа високо напрежение са отстранени. От 20 засегнати подстанции, във всички имаме редовна свързаност. Ситуацията със средно и ниско напрежение все още е сложна. В ЕРМ Запад - 778 населени места имат авария. Това са над 300 000 абонати. Най-засегнати са Благоевград, Видин, Враца, Монтана, Перник, Софийска област, Плевен, Ловеч, Кюстендил. В ЕРМ Юг местата без ток са 55. Най-сериозно е положението в Стара Загора, Хасково и Сливен. В ЕРМ Север в 779 места има аварии. Над 430 населени места са електрозахранени в рамките на днешния ден", обясни на брифинг енергийният министър Румен Радев, цитиран от Нова телевизия. И допълни, че в газопреносните дружества проблеми няма.

Шипченският проход вече е отворен

Шипченският проход е отворен, съобщават от Областното пътно управление в Габрово, цитирани от БНР. Зимната обстановка в областта остава усложнена, 160 населени места все още са без ток.

Понеделник ще е неучебен ден в много области в страната заради лошото време

Учениците от над 280 училища в тринадесет области на страната няма да учат утре, понеделник, заради усложнената зимна обстановка. Решенията за това бяха взети днес от областни кризисни щабове, областни управители и кметове на общини, съобщават от образователното министерство.

Нанков: Когато завалеше обилно сняг, нощувахме на Петрохан или на Хаинбоаз. Но беше почистено до асфалт

Честит първи сняг, честита промяна. С тази горчива ирония бившият регионален министър, а сега председател на ресорната комисия в парламента Николай Нанков (депутат от ГЕРБ - СДС), критикува ситуацията с непочистените пътища в страната и в столицата, съобщават от "Епицентър".

Харизанов: Зелените, изчистихте ли фотоволтаиците от снега?

Политическият анализатор Георги Харизанов пусна в профила си във Фейсбук снимка със засипан от сняг фотоволтаик. Наблюдателят на политическите процеси у нас допълни публикацията си със следния текст:

9 туристи, бедстващи на билото на Стара планина, са спасени

Деветима туристи, бедстващи на билото на Стара планина, при чешма "Еделвайс" на Троянския проход, са свалени успешно до града, предават от БТА. Тръгналите да преминат прохода са осем момчета и едно момиче, на възраст 18-19 години, от Плевен

Пеевски иска да е премиер

Ако не съзнават какво трябва да направят, за да управляват държавата, да ме изберат за премиер. Аз няма да избягам от отговорност и мога да се справя. И ще работя винаги за хората. Очаквам номинацията им още днес. Това каза председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, цитиран в съобщение от пресцентъра на ДПС.
"Премиерът не е научил най-важния урок на властта - че тя е в името на хората, а не за личния му комфорт. И му препоръчвам да не се заиграва с шегички, а да работи". Така председателят на ПГ на ДПС отговори на министър-председателя след забележката, че сняг не се чисти онлайн.

Петко Георгиев: Отговорът на въпроса "Кога ще се разпадне сглобката?" е, когато Борисов и Пеевски ѝ намерят алтернатива

"Наративът за постоянния конфликт поддържа и тезата за мнозинство насила. ... Така за опозиционните партии и опозиционните политици, в това число е и президентът, остава все по-малко място за говорене, защото цялото внимание е фокусирано в това какво ще си кажат Бойко Борисов и Кирил Петков и дали няма да има нов скандал. Това задържа вниманието на публиката и пречи на опозиционните партии да стигат до повече хора". Това коментира пред БНР политологът доц. Стойчо Стойчев, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски".
Журналистът Петко Георгиев се съгласи, че напрежението между партиите в управлението е "до голяма степен игра с публиката и до голяма степен опит за оказване на натиск от ГЕРБ и ДПС върху правителството".

Владислав Горанов: Няма нещо, за което Асен Василев да не е угодил на Борисов и Пеевски

"Няма нещо, за което Асен Василев да не е угодил на Борисов и Пеевски. Лошото е, че докато им угажда, минават и неговите щуротии. Василев, целейки да е на власт на всяка цена, допуска много компромиси, ако въобще има някаква ценностна система в главата му по отношение на публичните финанси".
Това коментира пред БНР бившият финансов министър Владислав Горанов. И обясни с какво Василев е изгоден:

Свиленски изригна: Държавата да се вземе в ръце. Денков и Габриел да не стоят на топло, а да отидат при бедстващите

Зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България” Георги Свиленски коментира зимната обстановка в страната и работата на правителството, съобщават от пресцентъра на левицата. Ето думите на Свиленски:

Бедствено положение в областите Силистра, Разград, Варна и Шумен. Отвориха за коли Прохода на Републиката

Повече от 24 часа екипи на полицията и пожарната са на терен заради усложнената зимна обстановка в страната. От началото на деня до момента на тел. 112 са получени 5 275 съобщения. Заради натоварването н линията апелът е хората да остават на линия до получаване на отговор от оператор. Това съобщават от МВР на база информация от страната към 13.00 часа. Към момента силите и средствата на екипите на "Пожарна и аварийна безопасност" участват в локализирането и ликвидирането на 144 произшествия, със 149 единици техника и 459 служители. До 12:00 ч. днес огнеборци и спасители са реагирали на около 300 сигнала, свързани с метеорологичната обстановка.

Паднали дървета върху релсите са блокирали три влака край Сунгурларе

Усложнена е обстановката и в област Бургас. Заради паднали дървета върху релсите в района на гара "Завет" край Сунгурларе има блокирани три влака. Единият пътнически влак пътува от Бургас към Варна, а другите два бързи влака се движат в посока Пловдив - Варна и София - Варна. В тях има общо 150 пътници.

Бездомник е загинал заради минусовите температури в Казанлък

Първа официална жертва на студовете тази зима. Бездомник е загинал заради минусовите температури в Казанлък. Това бе потвърдено от Спешна помощ, каза източник на NOVA. Тялото му е намерено до контейнери за смет. Мъжът е бил без подслон и е нощувал по улиците на града.

Денков: В областите Шумен, Силистра, Разград ще продължи да е тежко следващите часове. Над 1000 селища още са без ток

Продължава разчистването на пътищата. В областите Шумен, Силистра, Разград ще продължи да бъде тежко през следващите часове. В над 1000 населени места все още няма ток. Това е нещо, което може да се предвиди, но няма как да се предотврати. Още от вчера всички областни управители направиха срещи на координационните си щабове. Това каза премиерът Денков след извънредно съвещание в Министерския съвет, съобщават от Нова телевизия. Той уточни, че ситуацията е тежка в почти цялата страна, особено в Североизточна България.

Александър Симов: Всеки проблем в управлението се превръща в политическа и обществена криза

„Аз смятам, че това правителство ще падне поради една проста особеност. Ние живеем в една супер истерична политическа среда. Всеки проблем в управлението се превръща в политическа и обществена криза. Няма тема, която да не са превърнали в криза, това е прокризисно управление. За мен това е управление на задкулисието. Представят една красива опаковка и не знаеш какво има в нея, същото се оказва и този кабинет. Това правителство няма как да издържи, то е като някакъв хибрид, като нещо направено в епруветка, коментира в "Денят започва с Георги Любенов" Александър Симов, член на Националния съвет на БСП.

Ген. Атанасов обясни с какви точно цели е създадена временната комисията за полицейското насилие на протеста

Кметът няма инструментариум да осигурява реда, защото за него отговаря СДВР, което не му е подчинена. Нито единия ще наказваме, нито другия ще оневиняваме. Ниe искаме отговорност от този, за когото сме гласували, министърът на вътрешните работи, но отговорност може да търси премиерът. Калин Стоянов е министър на премиера Денков. Временната комисия има две цели - да се види дали има превишаване на правата на полицаите и да се види дали има противоречие в нормативната уредба. Това обясни по БНТ шефът на временната комисия ген. Атанас Атанасов от ПП-ДБ, цитиран от novini.bg.

Регионалният министър: За почистване на снега могат да бъдат мобилизирани над 2000 машини

Над 1100 снегопочистващи машини за последното денонощие са били на разположение. Общият брой, който може да бъде мобилизиран, е над две хиляди, коментира регионалният министър Андрей Цеков в „Неделя 150“ по БНР, цитиран от БТА.

Вълчи дол обяви бедствено положение

Продължава бедствената обстановка в много райони на страната. Вълчи дол обяви бедствено положение, което е в сила от 8 часа сутринта.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 истина е

    17 0 Отговор
    Този ако живееше в САЩ, за тези мръсотии и кражби които е извършил ,щеше да е осъден на 1000 год. затвор !
  • 3 светльо

    16 0 Отговор
    Шиши само мама го чака вкъщи, може въобще и да не се прибира...
  • 4 отзад

    20 0 Отговор
    Шиши оправи КТБ и Булгартабак , и сега както боко иска да оправи цялата държава но -
  • 5 супер обективно

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "обективен !":

    От нечовеци мнение не събираме! Шефът горе затова ви наказа с изолация.
  • 6 Иван Грозни

    10 1 Отговор
    Ей тъй както си приказвеме така ще ни го начу..т. И това ще се дължи на този който управлява в момента.
  • 7 Йеронимус БОШ

    20 0 Отговор
    Преди 10 години хиляди протестираха срещу тази СВИНЯ ! Какво се промени оттогава , че сега същите тези хиляди и милиони МЪЛЧАТ ?

    Коментиран от #14

  • 8 Двуок ЦИКЛОП

    11 1 Отговор
    Не знам защо , но ми хрумна въпроса - нали на Коледа колят прасетата ?
  • 9 кумчо ВЪЛЧО

    12 2 Отговор
    Какво се оказва , че пак Бойко ТИКВАТА и Делян ШИШИ ли ни управляват , ИЗПРАНИ от аверите им ПП-ДБ ! ?
  • 10 МетаЛЛика

    12 1 Отговор
    Металика имат албум от 1983 година с името - Kill Em All........Това ли трябва да се направи с този и неговите приятели от кочината ?
  • 11 НаБАБАфърчилото

    11 1 Отговор
    Свиня или Прасе ........изберете си сами !

    Коментиран от #19, #23

  • 12 ГанЯ

    12 0 Отговор
    Переш ли, переш ли Дебелянчо?
    Безочливост!
  • 13 Тумори

    10 1 Отговор
    ТОЗИ САЙТ СЕ ПРЕВРЪЩА В ЕДНА ОГРОМНА ТОАЛЕТНА ! ПЛАТЕНА ОТ ШИШИ

    Коментиран от #22

  • 14 несъгласни са

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Йеронимус БОШ":

    Включихте го в сглобката.
  • 15 Артилерист

    12 0 Отговор
    Пеевски беше шеф на ДАНС, по предложение на Станишев, само за един ден, но мутрата Борисов като нищо може да го направи премиер за по-дълго. Ситуацията в ГЕРБ и шайката им е сериозно разклатена, но бг.турците са винаги единни и може да го крепят още дълго на повърхността, ако помогне на Пеевски за висока държавна позиция. Отделно, че Пеевски е ошлайфан крадец и ще си пасне с крадливите шайкджии. Има предпоставки за това, тъй като и Подмяната признаха, че голяма част от избирателите им се дължат на Президента. А ДъиБъ-то е известно, че се крепят само на жълтопаветния умнокрасивитет и ще подкрепят всеки, който обещае да вкара върхушката им в парламента. Жалко, че предишният шеф на бг.турците няма да е сред кандидатите за премиер, щото той и просто Киро го е позабравил българския, но Карадайъ го говореше почти гладко...
  • 16 Съвет

    11 1 Отговор
    Пеевски ти какво си направил за тази държава нищо. Имаш много лоша слава. Трябва да имаш капка срам, но нямаш. Досаден си. И съвет в нормалните държави при бедствия хората се обединяват., а не дуднат.
  • 17 ххммм

    11 1 Отговор
    Шиши - за нищо не ставаш!!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 македонски космонавт

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "НаБАБАфърчилото":

    На баба ти хвърчилото.
  • 20 Да не се лъжем

    1 0 Отговор
    Без зор, общините нямат машини да се справят, институции все едно не си говорят, никаква организация и стиковка, 21 век, хораааа... в плана за възстановяване да запишат за машини снегопочистващи, пожарни, кранове, хеликоптери медицински, морски претоварващи спасителни, само празни приказки и блеене на месечина
  • 21 може да им е мъчно

    1 1 Отговор
    Навремето БСП се подиграваха че Бойко ходел "да лови снежинки", но Бойко за разлика от паркетния ни президент и онлайн лидерите ни беше на мястото на събитието. Често небръснат, по тениска и дънки.
    Аз ще следвам лидери като Бойко!
  • 22 ми той

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Тумори":

    Сайта е Руски и следва линия на конфронтация и омраза на Българина срещу Българина. Откак Радев публикува колажите, България е в състояние на гражданска война.

    Коментиран от #24

  • 23 Шопаров

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "НаБАБАфърчилото":

    е ембрионална клетка в развитие с поза Х в 9седмица.....Феномен е хайванина по грешка....Чист хамено....
  • 24 хъ мъ

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "ми той":

    лапниго целия,ама на два ката..Там на о-майн -на порции да не се задавят....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол