Last news in Fakti

22 Март, 2024 23:21 3 598 15

Важните новини във ФАКТИ на 22.03.2024 г.

  • магистрала тракия-
  • шансове-
  • мария габриел-
  • бойко борисов-
  • явор куюмджиев-
  • ружа смилова-
  • стефан янев-
  • светлин тачев-
  • огнян минчев-
  • шестима-
  • тодор тагарев-
  • енп жени-
  • военни-
  • кузман илиев-
  • пешеходна пътека-
  • юлиян попов-
  • шофьори-
  • вмро-
  • преговори-
  • андрей цеков-
  • диалог-
  • борислав гуцанов-
  • пожар-
  • самоубийство-
  • турски поток

Инцидентът е станал около 40 км на магистралата в посока Пловдив. Ударили са се три автомобила, а Василев е бил в средната кола, която е била с ударена броня

Важните новини във ФАКТИ на 22.03.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Три коли са се ударили на магистрала "Тракия". В едната е бил Асен Василев

Верижна катастрофа е станала на магистрала „Тракия“. В едната кола е бил финансовият министър в оставка Асен Василев.
Инцидентът е станал около 40 км на магистралата в посока Пловдив. Ударили са се три автомобила, а Василев е бил в средната кола, която е била с ударена броня.

Икономист: Шансовете на България да стане член на еврозоната от 1 януари 2025г са ниски

За да надминем средните нива на доходите, условието е да влезем в еврозоната, убеден е икономистът Васил Караиванов.

Мария Габриел: В списъка с министри няма нито едно неизговорено име. Денков подаде оставка без мое знание

"Трябва да направим всичко възможно България да не се окаже в ситуация на нови избори. Бяхме в тази ситуация преди 9 месеца и тогава в името на националния интерес заявихме, че искаме да дадем на страната стабилност". Това каза в "Панорама" вицепремиерът в оставка Мария Габриел.

Борисов на среща с Асен Василев. Говорили са за разрива между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. И да има правителство

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е имал среща днес със съпредседателя на "Продължаваме промяната" и финансов министър в оставка Асен Василев. Това съобщават от "24 часа", като се позовават на депутати от опозицията. Срещата е била в парламента и на влизане Василев се е засякъл с част от тях.
Двамата са разговаряли за възможностите разривът между ГЕРБ и ПП-ДБ да бъде преодолян и да има правителство с премиер Мария Габриел. Засега обаче все още не било постигнато съгласие, показа проверка в централите на ГЕРБ и ПП.

Явор Куюмджиев: От 1 юли токът ще поскъпне с около 7%.Това означава около 5-6 лева по-високи сметки на домакинство

„От 1 юли токът ще поскъпне с около 7%. Правителството реши за увеличаване на дневната тарифа с 5% и отпадане на нощната. Това означава около 5-6 лева по-високи сметки на домакинство”, заяви енергийният експерт и бивш зам.-енергиен министър Явор Куюмджиев в „Денят на живо” по Nova News.

Доц. Ружа Смилова: Затишието в момента дава надежда, че ще тръгнат едни към други и ще скрепят счупената стомна

Трябва да правим разграничение между думи и дела. Наистина бяха разменени тежки думи, които правят продължаването на преговорния процес доста труден. Делата подриха доверието между партньорите. Трябва да вземем предвид тази ерозия на доверието. Формирането на този кабинет ще бъде голямо предизвикателство. Това заяви политологът доц. Ружа Смилова в „Още от деня” по БНТ.
„Доверието е основния дефицит в коалицията и никога не го е имало. Ние виждахме това по време на 9-месечното управление. Обреченото партньорство, в същото време и дълг да управляват заедно. Вече се изисква друг начин на действие. Отговорността изисква да не се извършват прибързани действия, да не употребяваш нелицеприятни епитети пред медиите, да уважаваш партньора си”, заяви политологът проф. Милена Стефанова, цитирана от novini.bg

Стефан Янев: Решението на политическата ситуация е избори. Няма морално или друго основание да се търсят други решения

Запитах се доколко политическо е случващото се. Без епитети, защото такива чухме много. Случващото се е един логичен резултат на т.нар. сглобка или некоалиция – дума, която самите участващи в нея забраниха. На практика няма нищо плашещо в коалиционното споразумение, напротив. Това заяви Стефан Янев, лидер на "Български възход" и бивш служебен премиер, в ефира на bTV.

Светлин Тачев: ГЕРБ и ПП-ДБ разиграват държавата на покер. Стигне ли се до втори мандат, приключваме и отиваме на избори

Усетиха, че прекалиха, защото с извънредния си брифинг в неделя ГЕРБ се опита да унижи ПП-ДБ и да ги принудят да се молят за правителство, което и постигнаха. Струва ми се обаче, че оттогава двете формации разиграват държавата на покер, защото нямаше никакви индикации, че ще се стигне дотук. Изправиха страната пред криза, без реално да има криза. Това коментира в ефира на NovaNews политологът Светлин Тачев на фона на политическите сътресения покрай ротацията между ГЕРБ и ПП-ДБ.
Според него фактът, че двете страни постоянно си оставят „вратички“ за преговори е знак, че нито ГЕРБ, нито ПП-ДБ искат да има нови избори, допълват от novini.bg .

Проф.Огнян Минчев: Споровете между ГЕРБ и ПП-ДБ са заради това хора на едната страна да бъдат заменени с хора на другата

Очевидно има стопляне на отношенията между ГЕРБ, ДПС и президента Румен Радев. Радев се явява като фигура, която е готова да служи на статуквото. Това каза в "Лице в лице" по bTV политологът проф. Огнян Минчев.
По думите му, действието на Мария Габриел, която според ПП-ДБ е представила несъгласуван състав на Министерски съвет пред президента, е контрапродуктивно. "Не можеш да поставиш пред свършен факт другата страна", подчерта политологът, цитиран от novini.bg.

Още шестима членове на НС на БСП се присъединиха към позицията "Да спасим БСП и социалистическата идея!".

Още шестима членове на Националния съвет на БСП се присъединиха към позицията на 49-те "Да спасим БСП и социалистическата идея!". Сред тях са и двама кметове - Донка Михайлова на Троян и Йордан Младенов - на Пещера, съобщават от БСП-София. Освен тях днес позицията подкрепиха още Светла Бъчварова от Търговище и Росен Миланов, Диана Ласонина и Добрин Данев от Русе. Така броят на членовете на Националния съвет, които подкрепят позицията, вече е 55.

"Трябва да кажем: НЕ на политиката, която компрометира социалистическата идея и унищожава авторитета на Партията! Категорично да се противопоставим на опитите за трети противоуставен мандат на Корнелия Нинова! Само с ново ръководство на БСП и с активните усилия на общинските организации ще изпълним отговорната политическа цел – запазване на социалистическата идея и единение на лявото политическо пространство в България! Предстоят ни избори - Европейски, а може би и за Народно събрание, които са последният шанс за БСП да покаже, че е алтернативата на пагубната политика на управляващата "сглобка"! Време е за спасяване на БСП!", заявяват 55-те членове на Националния съвет на БСП в позицията си.

Тагарев: Бях поканен в кабинета в експертна роля, ще видим каква е ситуацията и дали ще продължа или не

"Аз бях поканен в експертна роля, ще видим каква е ситуацията и дали ще продължа или не". Това коментира министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев по повод преговорите за съставяне на правителство, цитиран от БНТ.

ЕНП Жени застанаха зад Мария Габриел: Тя е светлината в края на тунела за по-доброто бъдеще на българските граждани

България заслужава Мария Габриел за министър-председател. Тя беше там по време на криза, винаги ангажирана, поставяйки националните интереси над всичко друго. Това написаха във Фейсбук от ЕНП Жени -Европейска народна партия, (EPP Women), цитирани от БТА.

Доклад: В българската армия липсват офицери, сержанти, матроси и войници

Некомплектът от военнослужещи е над 20%, налага се предприемането на спешни законодателни мерки за резерва, чрез които да се създадат условия за подготовка на запаса в мирно време, а нивото на разходи за отбрана от 2% от брутния вътрешен продукт (БВП) е недостатъчно. Това са част от изводите в Доклада за състоянието на отбраната и Въоръжените сили през 2023 г. Правителството в оставка одобри доклада вчера. В документа се посочва и нуждата да бъде иницииран обществен дебат относно възможностите за въвеждане на форми на задължителна военна подготовка на гражданите, посочва БТА.

Кузман Илиев: Вървим към една все по-трудна за правене на бизнес среда. Ще убием средната класа

Увеличението на данъците е абсолютно неизбежно. За това предупреди в ефира на БНР икономистът Кузман Илиев, който е и председател на обединение "България може".

Делото за убийството на пешеходна пътека на 15-годишния Филип влиза в съда

Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт в съда за умишлено причинена смърт на пътя срещу Петър Тодоров за катастрофата от 2 септември 2023 г. на пешеходна пътека, при която почина 15-годишният Филип Арсов, съобщиха от прокуратурата.

Юлиян Попов: Бих останал министър

Бих останал министър, защото има неща, които трябва да се довършат. Това каза пред журналисти министърът на околната среда и водите в оставка Юлиян Попов.

След заловени 200 шофьори с алкохол и 84 с дрога: Само за седмица постъпленията от глоби са над 2.8 милиона лева

През последната седмица постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата са 2 813 504,23 лв., съобщиха от МВР.

ВМРО: Асен Василев трябва да бъде разследван от прокуратурата заради енергетиката

Министърът на финансите в оставка Асен Василев трябва да бъде разследван от прокуратурата за парите в енергетиката.

Политолог: Стана ежедневие да виждаме промяна за часове - ту "Отиваме на избори", ту "Преговорите продължават"

През последните 3-4 седмици видяхме различни формати за следващи кабинети. Преди 9 месеца имаше горе-долу ясни политическите договорки. За патовата ситуация в момента са виновни и двете страни (ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ).

Андрей Цеков: Около 5500 километра от републиканската пътна мрежа на страната са за основен ремонт

Около 5500 километра от републиканската пътна мрежа на страната са за основен ремонт. Това са над 25 процента от нея, каза по време на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Андрей Цеков, предават от БТА. Това не е заради бездействие на едно или друго правителство, а резултат от икономическата реалност, която сме имали през последните 20-30 години - имали сме по-малко финансови възможности, отколкото са били потребностите за поддържане на вече изградената пътна мрежа, допълни той.

Лидия Даскалова: Не бих казала, че ГЕРБ и ПП-ДБ са в патова позиция, диалог може има, стига да има желание за това

Взаимно подаване на топката - кой да прави правителство, кой да носи отговорност, кои да са министрите? Решение все още няма и по всичко личи, че скоро такова няма да бъде намерено.

Гуцанов към Калин Стоянов: Има ли „чадър” над ректора на Академията на МВР

„Едва ли е необходимо точно вас, възпитаникът на Академията, да убеждавам колко значима за МВР и националната сигурност на България е професионалната подготовка на служителите. Но, не мога да не посоча няколко факти и обстоятелства. Факти, които са притеснителни от гледна точка на това, че трябва да се подготвят сериозни кадри за Министерството на вътрешните работи. А това няма как да не породи въпроси как се взимат решенията за учебния процес в Академията”.

Пожар в столичния квартал "Дружба", има загинал и трима обгазени

Един човек загина след пожар в жилищен блок в жк "Дружба" в София. Трима души са обгазени, съобщават от БНТ.

Военен се застреля в Сандански

Трагедия разтърси Сандански. 46- годишен военен се застреля с личния си пистолет.

Висш държавен служител има готовност да свидетелства за нарушенията при изграждането на "Турски поток" в България

Висш държавен служител има готовност да свидетелства за нарушенията при изграждането на "Турски поток" на българска територия и за оказван натиск върху него по този проект, ако бъде създадена парламентарна комисия, която да събира доказателства по случая.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Най-важното е

    3 0 Отговор
    Най-важното е! Че нищо съществено не се случва! - Феодализма Продължава!
  • 3 Г.З.

    4 1 Отговор
    Катастрофа е цялото управление на,ПП.До кога ще го търпим?
  • 4 Тази

    3 1 Отговор
    Катастрофа хич не е била случайна.Знаем как мафията отвръща на опонентите си.Нокой не може да ме убеди.Те и на Панов НСО му бяха спретнали инцидент.Радеам се,че не стигнало нещо лошо Асен Василев.Василрв пази се от тези гадове и ги оставете да се давят в собствените безумия.Как на тия българи не им писна от 20 годишния диктат на комунисти и надминали ги по рекет и крадене гербери,начело с БАнКЯТА.Толкова хора смачкаха ,как нямаше Еди смел да го заличи завинаги....
  • 5 Име

    1 5 Отговор
    ПП е по доброто за България. ГЕРБ ги видяхме 12 години - се упражняваха.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 спецката

    0 0 Отговор
    мила жива ли си Ма
  • 8 егати

    0 1 Отговор
    To това си е му е мечта той да е посредата и от всякъде да го бутат.

    Коментиран от #9

  • 9 хмм

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "егати":

    Знаеш ли оня виц, в който Чебурашка обяснява на Крокодилът Гена какво е проекция?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 настъпената жаба

    1 0 Отговор
    Кокор и затвор!
  • 13 КАК МИ СЕ ЯДЕШЕ ЖИТО

    0 0 Отговор
    НИЩО , ЩЕ ЧАКАМ ОЩЕ !
  • 14 ТОЯ БОКЛУК КВО ПРАИ В КОЛА

    2 0 Отговор
    НАЛИ ОБЕЩАВАХА ДА ХОДЯТ ПЕША ТИЯ МРЪСНИЦИ ! ЛЪЖЦИ И ШАРЛАТАНИ !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол