15 Юли, 2024 22:30 1 277 3

Важните новини във ФАКТИ на 15.07.2024 г.

  • пп-дб-
  • дело-
  • българия-
  • пожар-
  • борислав цеков-
  • слави трифонов-
  • хамид хамид-
  • декларация-
  • йордан цонев-
  • станислав анастасов-
  • румен христов-
  • мустафа емин-
  • емил георгиев-
  • иван христанов-
  • починал-
  • джевдет чакъров-
  • удавен

"За подкрепа ще са нужни най-малко 160 гласа", каза Божанов. Той поясни, че приемането на тези закони е предварително условие за започване на разговори. Поради тази причина нямат кандидат за премиер

Важните новини във ФАКТИ на 15.07.2024 г. - 1
Снимка: БНТ

ПП-ДБ за втория мандат: Ще ни трябват 3 месеца. Ще поискаме широко мнозинство да подкрепи декларацията ни

От ПП-ДБ дадоха изявления пред медиите след срещата с президента Румен Радев. "Предложихме пред президента план, с който да опитаме да излезем от политическата криза, като премахнем системните предпоставки за нея", каза Божидар Божанов, цитиран от Dariknews.bg.

Съдът не даде ход на делото срещу адвокат Петър Илиев

Софийският градски съд не успя да даде ход на делото срещу адвокат Петър Илиев, обвинен в плагиатство. Прокуратурата обвини Илиев, че е използвал материали от научен труд на доцент Наталия Киселова, без да я цитира като автор.

Комисар Джартов: Искаме два хеликоптера от чужбина за гасене на огнения ад

Сериозни пожари на територията на цялата страна. От Националната пожарна са поискали помощ от чужбина - два хеликоптера за борбата с огъня. Какви са щетите и къде все още има опасност за живота на хората, за гората и стопанството?

Евакуират хора! Пожар в мол в Пловдив

Пожар в голям търговски център в Пловдив наложи евакуацията на множество посетители на комплекса. Сигналът за инцидента е подаден малко след 18:00 ч. на тел 112.

Проф. Борислав Цеков: ПП-ДБ правят опит за парламентарен преврат

"Това, че в Конституцията не пише конкретен срок, не значи, че няма срок за тези политически консултации при президента. Има срок и той се нарича "разумен срок". Той не се определя произволно".

Бедствено положение в Стара Загора заради голям пожар

Частично бедствено положение е обявено в Стара Загора, заради голям пожар над града, в района на "7-ми километър". Доброволци се включват в борбата с пламъците, за да не достигне боровите гори. Областният управител е уведомил военните и са в готовност да помогнат с гасенето при нужда.

Слави Трифонов за отлагането на мандата: Днес ПП-ДБ направиха нещо извратено! ИТН няма да бъде просто гумен печат!

Ще ви споделя нещо. Много пъти съм си казвал „По-лошо не може да стане“ и след това става по-лошо. Живеейки в сегашния политически хаос, отново си казах, че по-лошо не може да стане и то стана.

Хамид Хамид: Странно предложение от ПП-ДБ! Това е нонсенс!

Странно предложение от ПП-ДБ. Това е нонсенс. Процедурата по Чл. 99 от Конституцията говори за мандат за сформиране на правителство и не предвижда разглеждане на законодателна промяна. В този смисъл ми се вижда малко странно да се иска отсрочка, за да се обсъжда законодателна промяна. Ситуацията е следната – ние сме 39, не можем да направим 120, но ще се опитаме да съберем 160, но ни дайте няколко месеца – това е несериозно.

От ПП-ДБ разпространиха декларацията за излизане от политическата криза

ПП-ДБ показаха Декларацията за излизане от политическата криза в България, за която говориха по време на срещата с президента Радев. Проектът на "Декларация за излизане от политическата криза в България“ е изпратена до всички народни представители.

Йордан Цонев: Денков каза, че ще ловят корумпираните в парламента. Не разбрах тези хора в реалността ли са, къде са

Като „поредния брутален опит на ПП-ДБ да изнасилят Конституцията” определи Йордан Цонев от ДПС искането на ПП-ДБ президентът Румен Радев да отложи с три месеца връчването на втория мандат за съставяне на правителство, съобщават от Нова телевизия.
„Президентът ги върна в реалността. Тече процедурата по чл. 99 от Конституцията, която предвижда съставяне на мнозинство за избор на правителство. Те отидоха да му съобщят, че искат да правят законодателни промени. Денков каза, че ще ловят корумпираните в парламента. Не разбрах тези хора в реалността ли са, къде са. Хората, като чуят ПП-ДБ да говори за корупция се сещат за пудели, пачки и контрабанда... Не знам с какъв акъл го правят”, допълни Цонев.
„После чухме, че трябва да се приеме декларация, с която народните представители да се задължат да приемат определени закони. Нали си представяте това какво издевателство е с Конституцията. Предварителен ангажимент за определен закон. Предварително съгласие за приемане на един закон категорично противоречи на реда, описан в Конституцията”, добави депутатът от ДПС.

Анастасов: Джевдет Чакъров, Аталай, Джейхан Ибрямов и Илхан Кючук тясно си сътрудничат с онзи жълтопаветен кръг

Няма конфликт Пеевски – Доган, има конфликт Пеевски и дерибеите. Четирима са тези, които са се възползвали от ДПС и имат скрит бизнес. Това са Джевдет Чакъров, Рамадан Аталай, Илхан Кючук и Джейхан Ибрямов.

Румен Христов: Нека колегите от ПП-ДБ да си намерят партньори и да направят правителство

ГЕРБ-СДС няма да подкрепи правителство с втория и третия мандат. Като махнем нашите 68 народни представители, остават 172 – достатъчно мнозинство да се направи правителство. Нека колегите от ПП-ДБ да си намерят партньори и да направят правителство. Пожелавам им успех! Това каза заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС и председател на СДС Румен Христов в предаването "България, Европа и светът на фокус“ на Радио "Фокус“.

Мустафа Емин: ДПС не могат да бъдат балансьор в парламента, затова се счупи и преяждането с власт от тяхна страна

България няма предпоставка за етническо напрежение след разцепването на партия Движение за права и свободи (ДПС). Това каза в ефира на Дарик радио Мустафа Емин, историк и политик от “Да, България”.

ПП-ДБ при Радев: Предлагаме нестандартно решение, в чиято същина е борбата с корупцията. Трябва ни време

От ПП-ДБ дойдоха на "Дондуков" 2 за среща с президента Румен Радев, съобщават от БНТ. Коалицията поиска тази среща, за да обсъдят с държавния глава актуалната политическа обстановка и възможностите за решаване на политическата криза.

Адв. Емил Георгиев: Ще бъде силно изненадващо, ако Радев се съгласи на отсрочка за втория мандат

"Ще бъде силно изненадващо, ако президентът се съгласи на отсрочка”.

Христанов: Сега е моментът за бързи избори, за да ги проведем в едно отслабено за ДПС политическо пространство

Сега е моментът да се ходи на бързи избори, за да можем да ги проведем в едно отслабено за ДПС политическо пространство.

43-годишен шофьор е загинал след падане в канавка в Ловешко

На 12 юли в Ловеч, на пътна връзка на път II-35 при км 41+248, в посока на движение от Плевен към квартал "Продимчец", 43-годишен при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и колата е паднала в канавка.

Водачът е транспортиран в болнично заведение, а по-късно е получена информация, че е починал.

По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Джевдет Чакъров: Нека да видим ПП-ДБ с какви аргументи ще отидат при президента. Ние ще сме диалогични

Нека видими програмата и целите на ПП-ДБ за втория мандат и тогава ще излезем с позиция. Ще водим диалог с всички партии в парламента без „Възраждане“, „Величие“ вече няма.

Млад мъж се удави в микроязовир

Нерегламентирано къпане в микроязовир завърши фатално за млад мъж, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал на 14 юли. Група приятели са решили да се изкъпят във водите на микроязовир, намиращ се в землището на Ветрен.

Един от тях е потънал и изчезнал във водите на неохранявания водоем. Изпратени са екипи униформени и на пожарната.

На място е повикан и водолазен екип от сектор „Специализирани оперативни дейности“ при пожарната в Пловдив.

След претърсване на водоема водолазите са извадили безжизненото тяло на удавилия се мъж.

Това е 25-годишен жител на столицата. Тялото му е транспортирано за аутопсия и по случая се води разследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Петко

    1 1 Отговор
    Кире ! Фаштай пътя бате! Земай канадката , трите щерки и бегом у Канада! Тъста и тъщата много ще ви се зарадват!:) А ! Да! Можеш да прибереш и Ленчето заедно с 4-та щерка!
  • 2 Велика Румъния

    1 1 Отговор
    Киро е ЦИ ГА НИН.
  • 3 може

    1 0 Отговор
    да го поемите на вкус..;Може на два ката и с джумерката жебока кърми....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол