24 Юли, 2024 22:30 2 151 2

Важните новини във ФАКТИ на 24.07.2024 г.

  • костадин костадинов-
  • бдж-
  • апи-
  • софия-
  • пожар-
  • сузанита-
  • електропроводи-
  • кърджали-
  • жалба-
  • делян пеевски-
  • румен радев-
  • соломон паси-
  • корнелия нинова-
  • асен василев-
  • технически преглед-
  • лекари-
  • самубийство

Винаги съм смятал, че мястото на депутатите е сред народа, и сега, като председател на парламентарната комисия, го показвам на практика

Важните новини във ФАКТИ на 24.07.2024 г. - 1

Костадинов: Криминалните типове от Величие се наредиха до предателите от ГЕРБ-ДПС

Преди малко свърши първото заседание на новата парламентарна комисия по демографската политика, децата и семейството.

Полша ще доставя новите влакове за БДЖ

Полската компания Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA ще доставя 35 мотрисни влака за България, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията (МТС). Това става, след като фирмата Stadler Polska Sp. Z.o.o., класирана на първо място, се отказа от процедурата и поиска прекратяване на договора за доставка на седем двуетажни влака, финансирани със средства по Плана за възстановяване и устойчивост, се посочва в съобщението.

Основният ремонт на Дунав мост при Русе продължава

Основният ремонт на Дунав мост при Русе продължава с премахването на първите стоманобетонови панели. Предвижда се на ден да се демонтират по 4-ри от съществуващите панели и да се монтират 4-ри нови. Ще бъде извършено и разкъртване на тротоарната конзола.

Правителството отпусна 200 млн. лв на пътищарите

Министерският съвет на България одобри допълнителни разходи от 200 милиона лева по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за 2024 година. Средствата ще покрият неизплатени задължения на Агенция "Пътна инфраструктура" за изпълнени, но неразплатени дейности по договори за поддържане на републиканската пътна мрежа.

ВАС остана последната надежда срещу рокадите в софийските дружества

Административният съд отхвърли жалбата на кмета на София Васил Терзиев за смяната на бордовете на "Топлофикация София", "Център за градска мобилност", "Столичен автотранспорт", "Столичен електротранспорт", "Метрополитен" и "Софинвест".

Пожарът в Гърция пълзи на метри от българската граница

Пожарът, който се разрази преди дни в Гърция, и който доскоро беше на около 600 метра от българската граница, се е разраснал, и вече е почти на границата ни, предаде БГНЕС.

Сузанита катастрофира

Дъщерята на певеца Орхан Мурад - Сузанита, е претъпяла катастрофа. Това разкри самата тя, анонсирайки преди това в стори, че ще пусне две песни накуп, защото все още е жива.

България ще доставя ток на Украйна през зимата

„Енергийната помощ за Украйна е от ключово значение за сигурността на региона. През наближаващите зимни месеци нападнатата от Русия страна ще има нужда от внос на електроенергия, а повишеното търсене повишава цените. В тази ситуация всяка помощ за възстановяване на енергийната инфраструктура на Украйна е от ключово значение. Затова сме обединени в подкрепата си за икономиката и населението на Украйна.“

Смениха областните управители на Кърджали и Смолян

С решение на правителството са назначени двама областни управители – на областите Кърджали и Смолян, като със същото решение са освободени досега заемащите длъжността.

Жители на кварталите „Яворов“ и „Оборище“ внасят жалба срещу предстоящ строеж на 16-етажна сграда

Съществува градоустройствена заповед САГ24-РА53-439 от 13.06.2024г., с която Главният архитект на Столична община Здравко Здравков е одобрил проект за 16-етажна сграда с височина почти 50 метра на ъгъла на ул.Хан Омуртаг и бул. Ситняково, в район със застрояване 4-5 етажа.

Пеевски почна да разнася папките! Внесе доклада за аферата "Митници" в деловодството на МВР

Докладът за аферата в агенция "Митници" постъпи в деловодството на МВР. Той е бил внесен от председателя на ДПС Делян Пеевски.

Премиер, МВнР, депутати и Румен Радев без съгласие по изпращането на посланик в Украйна

Процедурата по назначаване на български посланик в Украйна остава предмет на разногласия между институциите.

Соломон Паси: За министър Николай Ненчев и мисията му в Украйна

Николай Ненчев е определен от министъра на външните работи за временно управляващ на посолството ни в Украйна.

Корнелия Нинова: Ново ляво със стари образи и стари идеи няма как да стане

Ново ляво със стари образи, със стари идеи няма как да стане. Чухте ли да говорят за идеи, какво ново има? Внесли сме стари законопроекти от миналия парламент в социалната сфера. В Европа върви лява вълна и се говори за четиридневна работна седмица, а у нас?

Асен Василев: Еврото като официална валута от 1 юли 2025 г., но ако покрием критериите

Еврото като официална валута от 1 юли 2025 г., но ако покрием критериите. На нарочен брифинг в Партийния дом бившият финансов министър, а сега депутат от ПП-ДБ Асен Василев се похвали с последните данни на Евростат - за първи път България не е последна в Европейския съюз по доходи. За първи път България и българите сме предпоследни по доходите, отлепихме от дъното, доволен е Василев.

Как ще се преминава ГТП след новите правила?

Вече са в сила новите правила при ГТП.

Спор между лекари и общинари в София- причината е сливането на две болници

Лекари от столичната Четвърта градска болница се обявиха против сливане на лечебното заведение със софийската Втора градска болница. Решение за такава промяна ще бъде обсъждано от Столичния общински съвет в четвъртък, съобщават от БНР.

Млад мъж се хвърли от 11-тия етаж в Карлово

Мъж на 25 години е загинал на място, след като скочил от 11-тия етаж на жилищна сграда в Карлово, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Велик

    8 6 Отговор
    Коце много си жалък, лъснаха ти задните части за кого работиш и си изтрещял от злоба!
    Господ забавя, но не забравя!
    Партия Величие ще те издуха на изборите!

    Коментиран от #2

  • 2 Петко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Велик":

    ГОЛЯМ смях!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол