3 Август, 2024 21:30 4 915 8

Важните новини във ФАКТИ на 03.08.2024 г.

  • ваня григорова-
  • сили за специални операции-
  • славянка-
  • радомир чолаков-
  • стоян михалев-
  • атанас зафиров-
  • любомир канов-
  • божидар чеков-
  • иво инджев-
  • заря-
  • дете-
  • погребение-
  • станислав балабанов-
  • водач-
  • итн-
  • тошко йорданов-
  • 3 лота

Защо цял месец не се превеждат гласуваните 5 млн. лв. заем?

Важните новини във ФАКТИ на 03.08.2024 г. - 1
Снимка: Фейсбук

Ваня Григорова: Терзиев и Василев умишлено ли водят общинските транспортни дружества към фалит? (СНИМКИ)

Кметът Васил Терзиев и неговият заместник по финансите Иван Василев умишлено ли водят общинските транспортни дружества към фалит. Това попита Ваня Григорова, заместник-председател на групата на Местна коалиция "БСП за България" в СОС. В качеството си на член на Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност тя посети гараж "Малашевци" и се срещна с част от работещите там.

19 са новоназначените офицери в Силите за специални операции

19 са новоназначените офицери в Силите за специални операции (СКСО). 13 от тях са лейтенанти от Националния военен университет "Васил Левски" и 6 са старши офицери със звание „майор“ от Военна академия „Георги С. Раковски“.

Планината Славянка все още гори

Планината Славянка все още гори . Натам се насочва високо проходима техника. Краткият дъжд над с. Сенокос обаче е потушил някои от огнищата в този район.

Чолаков: В България лесно се прави мнозинство за някаква беля

В България лесно се прави мнозинство за някаква беля. Председателят на парламента Рая Назарян е изключително почтен човек и не заслужава да бъде свалена от поста. Щеше да ми е много интересно как ще се създаде мнозинство за нов председател на НС. Самият факт, че се е въртяло в нечия глава, говори за нивото на политическа култура. Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков.

"Възможно е да бъде обявен за противоконституционен проектът, с който се забранява на ВСС да избира председатели на ВКС и ВАС. ПП-ДБ бъркаха от прибързаност да наложат волята си. Ако има Бог, той през устата на Конституционния съд каза "недейте да пипате основите на държавата". Наистина поисках да бъда освободен като председател на Конституционната комисия, не исках да участвам в това повече. ГЕРБ няма основание да се извинява, трябваше да подкрепи реформата", коментира той.

Според него момента нищо не спира ВСС да започне процедура по избирането на нов главен прокурор.

"Въпросът е дали е уместно и дали би го направил. Защо започнахме да променяме Конституцията и вкарахме страната в сложен режим, вместо със 133 гласа на "сглобката" да бяхме сменили регулаторите и направили всички реформи. С гласовете на ДПС можехме да имаме нов ВСС и инспекторат. В момента вече не е възможно да изберем нов Съвет, имаме по-малко гласове, дори да бяхме направили нова "сглобка", посочи Чолаков пред NOVA NEWS.

Стоян Михалев: Ако имаше мнозинство за сваляне на Рая Назарян, щеше да има и кабинет

Ако имаше мнозинство за сваляне на председателя на Народното събрание Рая Назарян, щеше да има и кабинет. Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS депутатът от ПП-ДБ Стоян Михалев. Той отбеляза, че ДСБ не е подкрепяла кандидатурата на Наразян.

Зафиров: Няма шанс за правителство с третия мандат

След отказа на ГЕРБ-СДС и ''Възраждане" няма шанс за постигане на мнозинство с третия мандат, песимист съм. Ако партията на Костадинов промени позицията си и се съгласи да подкрепи експертен надпартиен кабинет, може и да успеем. Не сме обсъждали смяната на председателя на парламента, сега е приоритет е третият мандат. Това каза в "Офанзива с Любо Огнянов" временно изпълняващият длъжността председател на БСП Атанас Зафиров.

Психиатърът д-р Канов: Стремежът да бъдеш Наполеон е голям, но такъв истински лидер липсва

Политическата обстановка у нас се характеризира с дисфория – липса на еуфория както у политиците, така и у обществото. Стремежът да бъдеш Наполеон е голям, но такъв истински лидер липсва. Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS психиатърът д-р Любомир Канов. По думите му родните политици имат комплекси за малоценност.

Божидар Чеков: Боксът не е женски спорт

В неделя българската боксьорка Светлана Каменова излиза на ринга срещу Лин Ю-Тин. Тайванката е в центъра на грандиозния скандал, заедно с алжирката Иман Халиф. Темата в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS коментира журналистът Божидар Чеков, който от години живее в Париж. Той е и юношески шампион по бокс, бил е треньор и рефер.

Иво Инджев: Неведнъж съм арестуван от "Хизбула" и разпитван дали съм израелски шпионин. Това им е фиксидея

Неведнъж съм арестуван на КПП от "Хизбула" в Бейрут. Вкарват те във вагон и те разпитват дали си бил в Израел и дори дали си шпионин. Това им е фиксидея. След известно време те пускат, но се е случвало да ме посещават и където живеех. Това каза за "Офанзива с Любо Огнянов" журналистът Иво Инджев.

Празнична заря подпали сградата на общината във Вършец

Запали се сградата на община Вършец по време на кулминацията на празниците курорта, минералната вода и Балкана.

Малко преди полунощ и секунди след празничната заря е пламнала задната част на сградата на общината, уточни "Нова телевизия".

"Спартан" превози до "Пирогов" детето, пострадало на плажа в Созопол

Военен самолет "Спартан" транспортира до столичната спешна болница "Пирогов" пострадалото дете на централния плаж в Созопол, съобщи "Нова телевизия". То беше прегазено от трактор, докато машината заравнява пясъка.

Десетки си взеха последно сбогом с доц. Шишков и дъщеря му, загинали при взривовете край Елин Пелин

Десетки хора си взеха последно сбогом с доц. Петър Шишков и дъщеря му Кристина Шишкова, които загинаха при взрива в складове за фойерверки край Елин Пелин.

Станислав Балабанов за отказа на ГЕРБ: Крайното решение се оказа предизвестено и предварително взето

Крайното решение се оказа предизвестено и предварително взето. Един конкретен човек иска бързи избори в държавата и той се казва Делян Пеевски. Тежка ще бъде политическата отговорност на Бойко Борисов, която пое днес. Ще си носи пълните последствия.

Мъж загина при тежка катастрофа на Подбалканския път

Мъж на 49 години е загинал при катастрофа между лек и товарен автомобил на Подбалканския път в близост до Николаево.

ГЕРБ няма да подкрепи правителство с мандата на ИТН

ГЕРБ няма да подкрепи правителство с мандата на ИТН. Това стана ясно в последния ден на преговорите за редовен кабинет. Носителят на третия мандат за съставяне на правителство „Има такъв народ“ се среща с най-голямата политическа сила в парламента ГЕРБ-СДС.

Тошко Йорданов: ГЕРБ държат ключа за редовен кабинет в този парламент

Дали ще се ходи на избори зависи в момента от вас. С ваша подкрепа би могло да се състави редовно правителство, което, уверен съм, и вие знаете, че е по-добрият вариант, отколкото да отидем на поредните избори. После да се окажем в същата ситуация, или дори по-лоша.

Атанас Зафиров също потвърди за тайната среща за свалянето на Рая Назарян

Свалянето на Рая Назарян от поста председател на Народното събрание е било обсъждано на тайната среща в НДК, в която участваха представители на ПП-ДБ, ИТН, отцепниците от ДПС, „Възраждане“ и БСП.

С ускорени темпове се изграждат участъци от първите 3 лота от АМ „Хемус“

С ускорени темпове продължава изграждането на участъци от първите 3 лота от АМ „Хемус“. Участък 1 е с дължина близо 15 км и включва отсечката от Боаза до пресичането на пътя Луковит-Угърчин, включително п. в. „Дерманци“. Строително-монтажните дейности в отсечката са изпълнени приблизително на 68%. Завършени са подлези и надлези при 88-и км, 89-и км, 95-и км и 96-и км. В момента се работи по укрепване на откоси, по мостовете и другите големи съоръжения по трасето, на места се полага и циментова стабилизация. Изпълняват се дейности по изграждане на колекторна система, каломаслоуловители и дренажни блокове. Голяма част от инженерните мрежи са завършени, предстои завършване на каналната мрежа, външното функционално осветление на п.в. „Дерманци“ и захранването на трафопост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 от село

    13 3 Отговор
    Ама тази Ваня да не прави партия на еститутките .
  • 2 Антипатична

    10 4 Отговор
    Борисов подкупи тази маймуна със сини венци с една малка спретната къщурка и сега тя трябва да ес реваншира като плюе по неговите опоненти.
  • 3 Циганката

    11 3 Отговор
    гащи няма , баджанак , баджанак , и да има файда няма , баджанак , баджанак .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 555

    3 1 Отговор
    Екстра си е жената , браво !
  • 6 незнайко

    1 1 Отговор
    Много ми е интересно защо не се коментира статията а се говори за Ваня Григорова ? На всеки е разрешено да се облича както желае !
  • 7 майор Михов

    0 0 Отговор
    Евала, ашколсун, аферим....
  • 8 Гатанка

    0 0 Отговор
    Хем тъпо, хем грозно.Що е то?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол