23 Август, 2024 22:30 31 390 14

Важните новини във ФАКТИ на 23.08.2024 г.

  • калин стоянов-
  • димитър главчев-
  • язовири-
  • пожар-
  • полиция-
  • димитър ганев-
  • слави трифонов-
  • дпс-
  • делян пеевски-
  • евтим милошев-
  • издирване-
  • васил терзиев-
  • загинала-
  • корнелия нинова-
  • бойко борисов-
  • уилям бърнс-
  • възраждане-
  • йорданка фандъкова

Това става ясно от неговата декларация пред КПКОНПИ

Важните новини във ФАКТИ на 23.08.2024 г. - 1
Снимка: БНТ

Калин Стоянов купил 2 Audi-та, но имал и ипотечен и потребителски заеми

Две Audi-та са си взели през миналата година вътрешният министър Калин Стоянов, както и съпругата му Велина. Министърът има и ипотечен и потребителски кредити.

Кои са възможните министри в кабинета "Главчев-2"?

Броени дни до развръзката за новата служебна власт - на ход сега е номинираният за втори мандат като премиер Димитър Главчев.

Емил Димитров - Ревизоро предупреди: ВЕЦ-овете са притежание на олигарсите!

МОСВ няма нито един язовир, но контролира водата в 52 язовира. Това са най-големите язовири, там е 85% от водният ресурс в страната. Другите 6500 язовира имат едни незначителни количества. Тези 52 язовира са национално значимите. Когато ти тръгнеш да даваш вода от тях, трябва да мислиш и за догодина. Язовирите са на няколко ведомства. Преди 3 години оставихме всички язовири пълни не, за да произвеждат ток и да дават на частните ВЕЦ-ове, а за да ги има като национален ресурс. Това заяви бившият министър на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро в "Денят ON AIR".

Нов пожар около селата по българо-турската граница

Отново пожар около селата по българо-турската граница. 12 екипа на пожарната и горски се борят с огъня, който заради силния вятър все още не е овладян.

Експеримент с полицейски тест за наркотици: Хероин или хапче за глава?

БНТ направи експеримент, при който активен шофьор, страдащ от мигрена, приема редовно хапче за главоболие и едновременно с това шофира. За целта са закупени полеви тестове от официалния вносител за България, от които МВР купува тестовете, с които тества съмнителните шофьори на пътя.

Политолог: Партийната система е изчерпана

Няма правителство, което да не се формира чрез натиск от политически лица, от икономически фактори. И кабинетът на г-жа Кожарева, и кабинетът на г-н Главчев, и следващият редовен кабинет ще бъде следствие от различни фактори, които са оказвали натиск върху хората, които взимат решения за кадровата политика.

Слави Трифонов има повече от 8 млн. лв. в банки

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов продължава да стои финансово стабилно според декларацията си пред КПКОНПИ.

И ДПС на Доган търси главния прокурор ВИДЕО

Обезпокоени от зачестилите напоследък сигнали за проверки от страна на органите на МВР (ГДБОП), КПК, АДФИ, НАП на физически лица и техните семейства, фирми и бизнеси на членове и симпатизанти на ДПС, както и общини, управлявани от кметове на ДПС, ние народните представители от автентичното ДПС без Пеевски и група, се обърнахме към служебния министър-председател и Главния прокурор на Република България с молба за спешна среща, за да призовем да не се допуска употребата на държавните институции с цел сплашване, разправа и възпрепятстване на свободата на изразяване. Това се посочва в декларация на ДПС на Доган.

Пеевски държи в кеш 997 хил. лв.

Пеевски държи в кеш 997 хил. лв. Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков се оказва по-богат от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Президентът Румен Радев е декларирал 275 000 лева в банкови влогове и още 5 000 лева кеш от заплати.

Милошев предлага решение на туристическия сектор за компенсациите за тока

Служебният министър на туризма Евтим Милошев се срещна с представители на хотелиерския и ресторантьорския бизнес, както и с браншовите туристически организации във връзка с осигуряването на компенсации на нарастващите цени на електроенергията.

"Идвам с готово решение, като акт на съпричастност и подкрепа към целия туристически сектор, защото има напрежение", каза преди срещата в курортния комплекс "Слънчев бряг" служебният министър.

Откриха обявени за издирване непълнолетна майка и бебето ѝ

Непълнолетно момиче и бебето му са били открити в четвъртък от полицаи в Кюстендил.

Терзиев: Държавата да изплати 28 млн. лв. за преференциалните карти за градски транспорт

Какво се случва с компенсациите от държавата с част от картите, които издаваме? 28 млн. лв. е натрупаното задължение. Активно работим с Министерство на финансите – изпратили сме писмо, в което сме описали проблема, какви са нашите очаквания за решаване на този проблем, който не е само на София, а на всички общини. Това заяви кметът на Столична община Васил Терзиев.

Медицинска сестра е открита мъртва в дома си в Хисаря след пожар

Медицинска сестра е открита мъртва в дома си в Хисаря след пожар. Добролюбка Тодорова е на 68 години, живее сама, с болонките си, които обожаваше, разказаха местни жители, пише Блиц.

Нинова към 4-ма министри: Спрете временно частните ВЕЦ - хората мизерстват без вода

„Най- належащият за решаване в момента проблем е безводието в над 300 населени места. Безспорно сушата е една от причините, но далеч не единствената. Има поне още четири:

Борисов към Нанков: И ти си Ники, и ти обичаш да пътуваш. Обединете се с Денков и направете нещо хубаво

Бойко Борисов смени ризата с тениска и целеустремен към „споделена отговорност“ с политическите си опоненти и градивност, се зае с инспекция на пътната инфраструктура в страната. По-конкретно – отиде на магистралата „Русе-Бяла-Велико Търново“, съобщават от novini.bg.

МС: Директорът на ЦРУ не е бил в България

Не е имало посещение на директора на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) в България, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет в отговор на медийни запитвания за такава визита.

„Във връзка с медийни запитвания дали директорът на ЦРУ е посетил България, Ви информираме, че такова посещение не е имало“, посочват от правителствената информационна служба.

В няколко български медии се появи информация, че директорът на ЦРУ Уилям Бърнс вероятно е бил и в България тази седмица, като част от необявена обиколка в Югоизточна Европа.

Директорът на ЦРУ посети Сърбия, Босна и Херцеговина и Косово между 21 и 22 август. Бърнс се срещна с лидерите на тези страни, а визитата му в Сърбия и Косово остана без официално потвърждение.

„Възраждане“: Законът да се спазва, никаква ЛГБТИ+ пропаганда в българското училище

„Възраждане“ категорично настоява законът да се спазва и никаква ЛГБТИ+ пропаганда да не бъде допускана в българското училище. Това се посочва в официална позиция, публикувана във Facebook профила на партията.

Ден по-рано „Възраждане-Варна“ пусна списък с имената на учители и преподаватели, които са се подписали против поправките в закона за образованието, които забраняват ЛГБТИ+ пропагандата в училище. Това доведе до остри реакции от страна на някои партии.

От „Продължаваме промяната“ заявиха, че още другата седмица ще внесат проект за промяна на спорната „дефиниция“ в закона за предучилищното и училищното образование.

„Приетите поправки в закона за предучилищното и училищното образование се „борят“ с несъществуващ проблем. Не просто, те насаждат огромен нов. Убедени сме, че не е работа на държавата да влиза в домовете на хората и да контролира личния им живот и поведение. Не може и държавата да определя кое е традиционно, и кое не – повече от 50% от българите живеят в семейни съюзи без брак, и отглеждат спокойно децата си. Те ли ще са следващите в списъци за хора, които имат “нетрадиционно съжителство”?", отбелязва от там.

От своя страна вносителите на промените от „Възраждане“ подчертаха, че независимо от атаките на медии, НПО и политици, те няма да допусне ЛГБТИ+ пропаганда в българското училище.

„Училището освен образователна има и възпитателна функция. Учителят е основна и важна част в образователната система, защото той ежедневно моделира умовете на българските деца, с които има ежедневни срещи. Целодневната форма на образование прави този контакт между детето и учителя дълготраен. Учителите, които явно подкрепят ЛГБТИ+ пропагандата или се противопоставят на закон, който забранява пропагандата сред децата на нетрадиционна сексуална ориентация, застават срещу закона. Законът е за всички и „Възраждане“ настоява той да се спазва от всеки един български гражданин, независимо от неговия пост или обществена позиция“, посочват още от партията.

Припомняме, че забрана за пропаганда, популяризиране или подстрекаване по какъвто и да е начин – пряко или косвено, в системата на образованието на идеи и възгледи, свързани с нетрадиционна сексуална ориентация и/или определяне на полова идентичност, различна от биологичната, бе приета от парламента на 7 август.

Това се случи с гласувани на две четения в едно заседание промени в Закона за предучилищното и училищното образование, внесени от парламентарната група на партия "Възраждане".

Борисов: Калин се справяше много добре, защо му трябваше да ходи пред президентството, не знам (ВИДЕО)

"Калин (Стоянов) се справяше много добре, защо му трябваше да ходи пред президентството, не знам. Г-н Петков каза как сме го избрали, как той го е интервюирал и тогава и двамата поехме ангажимент той да стои дълго министър". Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти, цитиран от БНТ.

Фандъкова: Да посегнеш на достойнството на българския учител е престъпление

Зачитането на правата и достойнството на учителите не е просто норма от закона (чл. 219), а принцип, на който почива нашата образователна система. Да си учител е професия-призвание. Така е за мнозинството от моите колеги. Казвам го като учител, директор на училище, бивш министър на образованието и кмет, отговарял за близо 200 общински училища. Да посегнеш на достойнството на българския учител е престъпление. Казвам го на тези, които внасят сигнали в прокуратурата срещу учители и ги наричат престъпници. Това пише във "Фейсбук" Йорданка Фандъкова - настоящ депутат от ГЕРБ.

Борисов чертае схеми за решаване на проблема с безводието. Иска споделена отговорност с другите партии

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на среща с кмета на Велико Търново Даниел Панов заради кризата с водата в региона, съобщават от novini.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Живко - живота

    8 3 Отговор
    Струва ми се че светът не отива на добре !
    Не е това, което трябва да бъде !
    Ако ще умират които които трябва да живеят, оправия няма да има !
    Трябва да сме добре и да имаме бъдеще !
    Не знам какво да правя !
    Нещо не съм наред !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Живота

    11 3 Отговор
    Живота е даден, за да се живее, значи трябва да имаме хубаво бъдеще !
  • 4 Живко - живота

    9 2 Отговор
    Аз не трябва да съм безгласна буква !
  • 5 Европеец

    19 5 Отговор
    Няма да чета статията..... За калинката Стоянов като го гледам имотно и финансово е много добре..... Да не говорим че винаги не всичко се декларира, следователно е още по-добре..... Да големия, титана, всезнаещия милиционер и полицай и избрания от политическата мафия за министъра Калин Стоянов въобще не ми се мисли..... Не ми се мисли за тия които по телевизията казаха какви имоти спасяване имат, лидери те политици, или както бившият главен прокурор Иван Гешев ги нарече политически боклук, не че той самия не е такъв....
  • 6 Трябва да се живее че живота си тече

    8 3 Отговор
    Руското трябва да бъде на руското, а българското трябва да бъде на българското !
    Другите, те трябва да са си на другите !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Е кво толкова станало?

    10 2 Отговор
    Аз си взех Шкода за 55 хиляди. И продадох старата кола за 12. Трябва ли да се чувствам виновен?
  • 10 С И С

    12 8 Отговор
    Що за идиотска статия!?Всички коментиращи имат по скъпи коли.И К.Стоянов е министър,няма да кара ТРАБИ.Тъпи и Злобари има в тази хубава ДЪРЖАВА!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Болярин

    3 0 Отговор
    Всичките наши поитически са за прокурор от Брюксел и СЪД !!!
  • 13 Болярин

    3 0 Отговор
    Всичките наши поитически ЕНИЧАРИ са за прокурор от Брюксел и СЪД !!!
  • 14 бурж

    1 0 Отговор
    Колко му плати наркоманчето Попов да го възстанови в службата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол