21 Август, 2024 23:30 1 284 5

Важните новини във ФАКТИ на 21.08.2024 г.

  • димитър главчев-
  • иван анчев-
  • иван савов-
  • протест-
  • учители-
  • марая цветкова-
  • мъртви риби-
  • красен станчев-
  • софия-
  • милен любенов-
  • любомир стефанов-
  • служебен премиер-
  • гюнер тахир-
  • камен балбузанов - куката-
  • пожар-
  • катастрофа-
  • рая назарян-
  • тошко тодоров-
  • подуправител-
  • починала-
  • освободени-
  • делян добрев-
  • корнелия нинова-
  • димитър радев-
  • ипб

За изборите вече е ясно, че бяха честни, свободни и прозрачни, каза още премиерът

Важните новини във ФАКТИ на 21.08.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Преди заседанието на правителството Главчев: Аз се оттеглям, а политическият хаос ескалира

Живеем в интересни времена, както казват китайците. Тъкмо си мислим, че е последно заседание и че няма накъде политическият хаос да се задълбочи повече, поради което оттеглих кандидатурата си преди седмица, за да сваля малко напрежението, а то напрежението ескалира.

Иван Анчев: Протестите на полицаите са неморални, защото хвърлят тежък имиджов шамар върху МВР

"Аз съм бивш служител на МВР и през годините, когато съм бил на активна служба, такива протести нямаше. Имало е неправди, но такива протести нямаше, защото не се прави така. Законът не позволява на полицаите да протестират. Такива протести са неморални, защото хвърлят тежък имиджов шамар върху МВР и показват дълбоката политизация, която е настъпила и е дълбоко нередна. МВР го политизират всички активни играчи на политическия терен през последните 5 години. Това, което виждаме в момента, десетки, стотици полицаи да защитават министъра си, е нередно. Няма нищо спонтанно в този протест", заяви съпредседателят на Атлантическия съвет Иван Анчев в "Денят ON AIR".
По думите му служителите на МВР са употребени от политиците и тези организирани спонтанни протести го потвърждават.

Криминалистът Иван Савов: Удобно е Калин Стоянов да е човек на Пеевски, но не е доказано

"Нямам думи, с които да опиша точно обстановката от последните седмици", заяви криминалистът Иван Савов в предаването "Денят ON AIR", запитан за политическата ситуация в страната и отказа на вътрешния министър Калин Стоянов да напусне шефския пост в МВР.

Протест "Вън Калин Стоянов и Делян Пеевски от МВР" блокира Орлов мост

Протест под прозорците на вътрешното министерство срещу служебният министър Калин Стоянов се проведе тази вечер.

Учители и родители искат махането на Външното оценяване след 4-ти и 10-и клас

Учители и родители искат отмяна на Националното външно оценяване след 4-ти и 10-и клас. Причината - резултатите от изпитите са без значение за кандидатстването, което внася излишен стрес за учениците. Министерството на образованието и науката обаче не подкрепя тази теза. За предложенията и реакцията на всички страни разказват от Нова телевизия.
Образователното ведомство смята, че тези изпити са важни именно заради това, че са външно оценяване - показват безпристрастно нивото на усвоени знания и по този начин се прави оценка на учебните планове и анализ къде се затрудняват учениците. Директори на училища подкрепят това. Учителски синдикати обаче са против заради административната тежест и излишното натоварване на децата. Родители виждат изпитите като ненужен стрес за цялото семейство, който не води до подобряване на образователната система.
„Синдикат „Образование” поне за десети път прави това предложение за премахване на НВО в 4 и 10 клас. Педагогическата логика отсъства тук, защото няма никакво значение дали даден ученик ще издържи с определени резултати”, коментира Юлиян Петров от Синдикат „Образование”.

Марая Цветкова: Главчев трябва да се откаже от Калин Стоянов. Това ще е гарант за баланс на изборите за партиите

Става все по объркана ситуацията, да му мислят политиците. Това каза политологът Марая Цветкова в предаването "България, Европа и светът на фокус“ на Радио "Фокус“. Тя отбеляза, че партиите трябва да се реформират и да има нова свежа кръв, която да не се пролива за сметката на старите кадри, а да има шанса да оперира в рамките на самата партия: "За да могат да дадат нещо осъвременено и по-разбираемо за гражданите, които не са на 78 години".

Десетки есетрови риби изплуваха мъртви в развъдник в язовир „Копринка”.

Десетки есетрови риби тази сутрин изплуваха мъртви в развъдник в язовир „Копринка”. Щетите за собствениците на развъдника са за десетки хиляди левове, съобщават от Нова телевизия. Рибите са започнали да измират след изпускането на язовира, който е на 14% от полезния си обем.
"Топлото време, липса на кислород и резултатът е налице, първите риби започнаха да изплуват. Търсим, каквото може да спасим, да извозим, но то ще е минимално. Тези риби са гледани по 10 години, това е защитен вид. Отглеждаме го в аквакултура, но някой решава да бута нивото на язовира и виждате резултата”, заяви Атанас Георгиев.

Доц. Красен Станчев: Не съм на мнение, че парите по Плана за възстановяване са нещо хубаво

Политическата криза у нас не се отразява на икономиката ни в краткосрочен план, до година, две, каза в интервю пред БНР доц. Красен Станчев от Института за пазарна икономика.

Инцидент в София. Парчета мазилка паднаха от тавана на подлез до Централната автогара

Инцидент в София. Парчета мазилка паднаха от тавана на подлез до Централната автогара. За щастие, няма пострадали, съобщават от bTV.

Доц. Милен Любенов: Ако имаме кабинет, когато и да са изборите, той ще е нестабилен

Ако имаме кабинет, когато и да са изборите, той ще е нестабилен. Това е мнението на политолога доц. Милен Любенов, изказано пред БНР.

Любомир Стефанов: Калин Стоянов трябва да има професионално достойнство и да подаде оставка

Настъпи политическа криза, беше хвърлен камък в дълбокото и изплува напрежение в държавата, което мислехме, че се е уталожило. Виждаме, уви, излишни „надцаквания“, уроците не са научени. Уж държавата се беше насочила към избори, а ето че стигаме до тях драматично.

Търси се служебен премиер. Радев избира между Главчев и Петър Чобанов

На кого президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на служебно правителство – изборът от „домовата книга“ е между Димитър Главчев, председател на Сметната палата, и Петър Чобанов, подуправител на БНБ и бивш депутат от ДПС, научи bTV от източници от „Дондуков“ 2.

Гюнер Тахир: Доган буквално подари на Пеевски партията ДПС. И сега се прави на ощипана госпожичка

В момента нещата в ДПС са толкова заплетени, че дори на самите избори няма да се разплетат.

След Брендо и Вълка: Камен Балбузанов-Куката се е предал в затвора в Плевен

Камен Балбузанов-Куката се е предал в затвора в Плевен, научи NOVA. Той е бил издирван във връзка с влязла в сила присъда в началото на годината.
Балбузанов е един от най-известните в подземния свят. Той има богато криминално досие и е известен с присъди за кражби, измами и хулиганство. През годините срещу него имаше няколко опита за покушение.

Гори склад за строителни материали във Варна. На място са 7 пожарни и полиция (СНИМКИ/ВИДЕО)

Пожар избухна в склад за строителни материали във Варна. По думите на очевидци на място са изпратени поне седем пожарни автомобила и полиция. Базата се намира до Военна болница, съобщават от Нова телевизия.
По непотвърдена информация работещите там са успели да се евакуират. Пламъците избухнали минути преди 14 часа, а пушекът се вижда отдалече. По информация на БТА огънят се е прехвърлил върху намиращите се наблизо вулканизатор и автосервиз.

Кола се вряза в бус с работници край Хасково, седем души са пострадали

При катастрофа на пътя между хасковското село Манастир и птицекомбината край областния център са пострадали седем мъже на различна възраст. Инцидентът стана към 11:30 часа днес, съобщиха от КАТ.

И Рая Назарян по телефона отказала на Румен Радев да е служебен премиер

Председателят на 50-ото Народно събрание Рая Назарян категорично е отказала да заеме поста на служебен министър-председател.

И Тошко Тодоров от Сметната палата също не иска да е служебен премиер

След едва половин час при президента Румен Радев, зам.- председателят на Сметната палата Тошко Тодоров опита да си тръгне от "Дондуков" 2, без да разговаря с журналистите.

И подуправителят на БНБ Радослав Миленков отказа поста служебен премиер

Аз съм представителят на България в Надзорния съвет на Европейската централна банка и специално за мен е абсолютно изключено дори да се коментира възможна опция за поемане на функцията на министър-председател.

Жена почина, докато работи на нивата в Момчилград

Трупът на 54-годишна жена от Момчилград е бил намерен вчера в нива в града.

Освободиха петима зам.-министри

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев от длъжността заместник-министър на културата са освободени Амелия Гешева, Илко Ганев и Виктор Стоянов.

От длъжността заместник-министър на финансите е освободен Стефан Белчев, а Петко Стефановски напуска поста си като заместник-министър на здравеопазването.

Делян Добрев пусна слух за разцепление на ПП-ДБ

ПП-ДБ се разцепват? Ивайло Мирчев с яростна атака срещу Николай Денков и Асен Василев заради руския петрол! Нарича ги слуги на Путин. Това написа във Фейсбук депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Ето какво още пише той:

Припомням, че:

1. Денков тичаше с оставката в парламента при всеки опит да спрем руския петрол и плашеше, че дизелът и бензинът ще станат 4 лева и ще има криза за горива;

2. Преди това Асен Василев заплаши да блокира санкциите на ЕК срещу Русия, ако не ни дадат да продължим да си купуваме руски петрол;

3. Благодарение на ПП, България плати на Русия близо 6 милиарда долара за руски петрол;

4. След първия ден на войната, ПП увеличиха дела на руския петрол от 15 млн барела на година на 45 млн барела на година;

P.S. "Всяко съкращаване на сроковете за премахване на дерогацията повишава риска от покачване на цената на горивата". Николай Денков, 16.11.2023 г.

"Без дерогация за руския петрол за България, няма да подкрепим санкциите". Асен Василев, 8.05.2022 г.

"Над 4 лв. за литър гориво, ако падне дерогацията за "Лукойл", Венко Сабрутев, 24.10.2023

"Спиране на дерогацията преди 1 март 2024 г. ще повиши цените на горивата", Кирил Петков, 16.11.2023 г."

Корнелия Нинова към ръководството на БСП: Момчета, кой ви дърпа конците?

Бившият председател на БСП Корнелия Нинова публикува в профила си във фейсбук позиция относно политическата криза у нас.

Управителят на БНБ отново отказа да е служебен премиер

Управителят на Българската народна банка Димитър Радев отказа да приеме поста служебен министър-председател. Това стана ясно от думите му пред журналисти след среща на "Дондуков" 2 с президента Румен Радев, предаде Novini.bg.

ИПБ: Група депутати се готвят да изнасилват за пореден път Закона за движение по пътищата

Група депутати се готвят да изнасилват за пореден път Закона за движение по пътищата. Целта им е да си създадат поредната дъвка през избирателите си, че ги е грижа за пътната безопасност. В Народното събрание са внесени повече от 10 законопроекта за изменение на ЗДП. Това се казва в официално обръщение на Института за пътна безопасност (ИПБ).


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ми оди у Китай бе.

    2 0 Отговор
    Само че там администрацията се проверява всеки месец , за свършена работа и корупция.
  • 2 12340

    2 0 Отговор
    "За изборите вече е ясно, че бяха честни, свободни и прозрачни, каза още премиерът..."
    .... И клюнът му порасна с 5 см.!
  • 3 Човек на народа

    2 1 Отговор
    И каза: специални поздрави на Шиши предприятието
  • 4 хххх

    1 0 Отговор
    Не го показвайте този!
  • 5 ганю

    0 0 Отговор
    За изборите вече е ясно, че бяха честни, свободни и прозрачни
    честно ги натъманихте
    свободно се докарахте
    прозрачно ви издокарахме
    да вие честито
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол