Last news in Fakti

15 Юни, 2022 23:15 6 668 39

Важните новини във ФАКТИ на 15.06.2022 г.

  • тошко йорданов-
  • димо гяуров-
  • стефан янев-
  • пламен моллов-
  • христо иванов-
  • томислав дончев-
  • първо четене-
  • дб-
  • мррб-
  • асен василев-
  • кирил петков-
  • александър дунчев-
  • слави трифонов-
  • гроздан караджов-
  • служебен кабинет-
  • итн-
  • иво атанасов

Това каза Йорданов след разговор с парламентарната група на ГЕРБ по повод вота на недоверие

Важните новини във ФАКТИ на 15.06.2022 г. - 1
Снимка: bTV

Тошко Йорданов: Излязохме от коалицията, нямаме основания да подкрепяме този вреден кабинет

"Ние излязохме от коалицията, нямаме никакви основания да подкрепяме този вреден кабинет". Това каза съпредседателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов след разговор с парламентарната група на ГЕРБ по повод вота на недоверие, съобщават от БГНЕС.

Димо Гяуров: Не мисля, че Кирил Петков може да е кандидат за нов мандат в рамките на това НС

„Аз не мисля, че настоящият премиер може да е кандидат за нов мандат в рамките на това НС. Просто отношенията с опозицията са прекомерно обтегнати и едва ли е възможно те да му протегнат ръка.” Това каза в предаването „Денят на живо” на NOVA NEWS бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров.

Стефан Янев: При тези разкрития Пламен Моллов няма да е от учредителите на "Български възход"

Пламен Моллов няма да остане част от партията на Стефан Янев. Това съобщи Янев в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS. Причината са твърдения за подкуп към изпълнителния директор на БАБХ проф. д-р Христо Даскалов.

Пламен Моллов: Не съм се крил, това е опит за политическа публична дискредитация

Депутати от антикорупционната комисия в парламента поискаха МВР да съдейства Пламен Моллов да дойде в комисията и да разкаже предлагал ли е подкуп на настоящия директор на Агенцията по храните Христо Даскалов. Днес Моллов не се яви на планираното изслушване в комисията. Той обаче беше ексклузивен гост в предаването на БНТ "Още от деня".

Христо Иванов: Не може да хвърляме държавата в хаос, защото някой има дребно его и желание за постове

ГЕРБ ни поканиха на консултациите за вота на недоверие и ние се отзовахме, за да има диалог. Страната е в спирала от кризи, като най-тежката е политическата. Не можем да търсим някакво решение на проблемите без да има минимум диалог и професионализъм. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по повод проведените днес в парламента консултации около внесения вот на недоверие към кабинета "Петков" от страна на ГЕРБ - СДС.
"Казахме на колегите от ГЕРБ, че няма да подкрепим техния вот. Какво ще постигнат? Ще свалят един много достоен председател на НС какъвто е Никола Минчев, дори и те го признават това. Какво ще постигнат с това? Според мен Никола Минчев сам знаеше какво ще последва от днешното му решение и го направи с идеята да се отърве. Никола Минчев винаги се е опитвал да вдига нивото на дебатите. Ако заседанието днес беше закрито, щяхме да продължим с конспирациите. Преди няколко месеца имахме подобно заседание. Днес не се изнесоха никакви нови факти. Говореше се за една паметна записка, която е изфабрикувана от министър Генчовска и нейния екип. Те винаги са опитвали да защитават интересите на ръководството на "Има такъв народ" (ИТН), а не българската външна политика. Аз съм чел тази паметна записка и ясно се вижда, че това е един измислен компромат, който най-вероятно ще изтече съвсем скоро към медиите, за да бъде драмата пълна в трето действие. В тази записка няма абсолютно нищо", категоричен бе той, цитиран от novini.bg.

Томислав Дончев: Мотивите за вота на недоверие са над 12 страници- само числа и данни от официални източници

Ние сме в ситуация, когато супергероите свършиха това, което можаха, и е време да си заминат обратно. Има много причини за вот на недоверие. Ефектът от промяната го усеща всеки. Има неща, които гражданите не усещат толкова осезаемо, като задлъжнялостта. Само в рамките на този бюджет е планирано дългът да нарасне с 10 млрд. лева. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в предаването „Лице в лице“ по bTV.

На първо четене в парламента приеха увеличението на пенсиите

Депутатите приеха на първо четене актуализацията на бюджета на държавното обществено осигуряване. "За" гласуваха 141, "против"1, "въздържал се" 83, съобщават от БНТ.

Изненада! ДБ отиде на консултации с ГЕРБ за вота нa недоверие

Представители на „Демократична България“ изненадващо отидоха на консултации при ГЕРБ по внесения от партията на Бойко Борисов вот на недоверие към кабинета „Борисов“, съобщи бТВ.

Караджов: Моето предложение беше цялата сума за пътни ремонти да се плати след контрола на Народното събрание

„Моето предложението беше не само втората половина, а цялата дължима сума за 2021 г. по договорите за текущ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа да бъде изплатена след контрол от Народното събрание. Кой поиска тези 656 млн. лв., които АПИ плати, да минат без контрол на Народното събрание - казва се Кирил Петков. С аргумент – видял се с пътностроителните фирми и им обещал, че ще се платят незабавно". Това заяви вицепремиерът в оставка Гроздан Караджов. Той представи заключенията от окончателния доклад на назначената съвместно с вицепремиера Асен Василев междуведомствена работна група, която трябваше да провери възложените дейности от Агенция „Пътна инфраструктура“ по договорите за текущ ремонт и поддръжка.

Асен Василев: Близо 2,5 млрд. лв. са дадени за прикрито строителство

Близо 2,5 млрд. лв. са дадени за прикрито строителство. Това обяви финансовият министър на извънреден брифинг.

Дачков: Кирил Петков се опитва да се измъкне от ангажиментите, които е поел към САЩ и ЕС

Мисля, че това което се случва в момента е следното: Кирил Петков се опитва да се измъкне от ангажиментите, които е поел към САЩ и ЕС да пусне Северна Македония като прехвърля отговорността към парламента, заобикаляйки Външно министерство. Понеже има натиск и конкретни предложения от Макрон, той не оставя на Външно да ги отреже, както би следвало, защото официалната политика на България не е променена, а ги прехвърля в Народното събрание.

Александър Дунчев: Дотук беше войната на Промяната срещу мафията и олигарсите!

Дотук беше войната на Промяната срещу мафията и олигарсите! Днес с колеги от ПП и ДБ трябваше да внесем Промяна в Закона за лова за спиране на нови ловни концесии в ловните стопанства, което обсъждахме от 3 седмици, но заради парламентарната криза се взе решение да се спре внасянето на такива закони. Бяхме избрали днешния ден, защото днес изтича срока на конкурса за нова 15-г. ловна концесия в ДЛС Кормисош до град Лъки в Родопите, нагласен да бъде спечелен от видния адвокат и мултимилионер Тодор Батков.

Трифонов: Петков е участвал активно в разговори с чужди дипломати с цел национално предателство

Слави Трифонов отново с пост в социалните мрежи за последните трусове в родния политически живот. В него той надлежно обяснява защо неговите депутати са напуснали коалицията. Трифонов отново намери за какво да се заяде и с Кирил Петков.

Гроздан Караджов: Кирил Петков лъже за 2,5 млрд. лева за незаконните строежи ВИДЕО

Бих искал да се обърна към Вас във връзка със сензационната лъжа, която министър-председателят пусна в медиите. Очевидно е, че Кирил Петков и „Продължаваме лъжата“ следват съветите на Гьобелс, а именно, че една лъжа, повторена сто пъти, ще стане истина. Това заяви министърът на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов. Така отговори Караджов задочно на Петков във връзка с обявените от премиера над 2,5 млрд. лева, спрени за незаконни строежи.

Филтър: Радев готов със служебен кабинет, ето кой ще го оглави

Служебният вицепреимер и министър на труда и социалната политика в правителството на Стефан Янев Гълъб Донев ще оглави евентуално ново служебно правителство, твърди „Филтър“, като се позовава на свои отлично осведомени източници.

Кирил Петков: 2,5 млрд. лв. са искани за незаконни строежи

Борбата срещу мафията продължава, обяви премиерът Кирил Петков след правителственото заседание.

ИТН иска оставката на председателя на НС

"Има такъв народ" ще внесе искане за оставката на председателя на Народното събрание Никола Минчев, съобщи депутатът Станислав Балабанов. Причината е в осуетеното изслушване на външния министър Теодора Генчовска. От Има такъв народ настояваха заседанието да е закрито, за да бъдат изчетени документи с класифицирана информация, от които ставало ясно, че премиерът Кирил Петков - цитирам - е извършил национално предателство, поемайки ангажименти да отмени ветото, наложено от България върху започване на преговори за европейско членство на Република Северна Македония:

Иво Атанасов: Тошко да седне на детектор на лъжата и да отговори на 3 въпроса!

Минавал съм тест за лоялност, но не и на детектор на лъжата. Нямам проблем да се предложа на детектор на лъжата, но бих искал и Тошко Йорданов да се подложи и да отговори на три конкретни въпроса. Те ще са повече. Това каза отцепилият се от ИТН депутат Иво Атанасов.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миро

    14 28 Отговор
    НЕ харесвам Слави и неговите хора но постъпиха много правилно!!!!!!!!

    Коментиран от #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Долни

    33 9 Отговор
    чалгари вредни сте вие,защото сте купени и не правите нищо нито против корупцията,нито за СУВЕРЕНА,който трети път лъжете безсрамни негодници.Хората толкова вярват и искат промяната ,а вие КЕЛУЕШИ СТЕ ПО-ГОЛЕМИ ПРЕДАТЕЛИ И ОТ ТИКВАТА БОРИСОВ,ЗАЩОТО ТОЙ Е ОТКРИТ ВРАГ НА НАРОДА СИ ,А ВИЕ МИЖАВИ ИГРАЧИ.ПРЕДАТЕЛИТЕ ИТН НИКОГА ВЕЧЕ В парламента.
  • 4 Тереза

    20 5 Отговор
    Мажоритарен вот ,бсп е от статуквото ,бойко бандит.И ето заедно крадат.Има такъв помияр
  • 5 Хохо секса

    32 7 Отговор
    Трифоноф каза, че ще изчегъртват ГЕРБ...
    И какво стана?
    Коалиция с ГЕРБ...

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Суверена

    33 1 Отговор
    Свърши с вас , филма свърши.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 емигрант

    16 6 Отговор

    До коментар #1 от "Миро":

    Хайде сега кажи кое е правилното на чалгаругите т.е. на един чалгаруга ! Или се срамуваш да кажеш, че си им симпатизант ?

    Коментиран от #25

  • 10 Тошко

    23 6 Отговор
    Никой не ви вярва ПИЧ.Трети парламент разбивате инфантилни боклуци като вожда си истерик.Позор сте за България.За вас нищо добро от тук нататък продажници на задкулисието.Другите поне са открити врагове на народа си и ги знаем ОПГ ГЕРБ,ОПГ ДПС,ИЗРАЖДАНЕ ,а вие в такъв важен момент за приемане на бюджета саботирате държавата предатели мизерни и пак нещо искате ,само искате .Какво направихте за суверена гадове?

    Коментиран от #11

  • 11 Ихааа

    10 14 Отговор

    До коментар #10 от "Тошко":

    толкуз глупост и лъжа, само спонсорирано от простото и лъжливо кире може да излезе! Познах! Ъ? Онуй бе! От ПП, партията на лъжците и слугите на мафията на прокопиту бе! Сети ли се? Амъ що туй кире толкова лъже бе! Ако му растеше носъ, кък щеше да влиза в министерски съвет? Ъ?
  • 12 Митева

    17 6 Отговор
    слугинажа ви ли ще предлагате за председател на парламента.Саботьорка на трети парламент начело на НС-ИЗВРАТЕНЯЦИ.Дпс библиотекарите ли ви дърпат конците самозабравили се човечета от ИТН.За вас прошка няма.Такова преформатиране в НС в полза на мафията народа не е гласувал и не искаме подмяна на вота.На ИЗБОРИ МИЗЕРНИЦИ!
  • 13 До ком.11

    13 7 Отговор
    Тъпи тролчета ,платени лъжливите сте ИТН,ОПГГЕРБ,ДПС и КОПЕЙКИН.Спряха кранчетата на мафиотите и сикаджийската мутра от зайчарника и Дгана от сараите само саботажи плащаха всяка седмица-стачки.Ей,че дълбоки тия чекмеджета на Тиквата ,а и страха му от затвор голям.Такива продажни мутри начело на държавата и по всички институции не е истина.Такава превзета от мафията държава няма в цяла ЕВРОПА.

    Коментиран от #26

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Африкански

    20 3 Отговор
    много си жалък,предател какво свърши в интерес на промяната и против корупцията и как изчегърка ГЕРБ?????
  • 16 мнение

    16 2 Отговор
    ямболския наполеон требва да е в курило а не в парламента
  • 17 Ами да

    17 4 Отговор
    Най-добре е ИТН да напуснат и политиката! Начело с клоуна!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Защо ме

    14 3 Отговор
    изтрихте,защото шайката на Дългия по нищо не отстъпва на ГЕРБаджийската.Един самовлюбен и отмъстителен злобар ,ще развърта 3-ти парламент .Вземайте си дисагите от спонсорите на които изпълнявате поръчките и се дим да ви няма ,че номерата ви са повече непоносими за нормалните хора.Ходете да се лекувате като ви държат бесове,както видяхме в интервюто на вожда на шайката ИТН и без вас ще съмне.
  • 20 Жоро

    14 0 Отговор
    Ок явно няма да минем без избори. Има хора които не са за парламента.
  • 21 В три

    10 3 Отговор
    парламента най-дебилните,които ги провалят говорят за вредност?От ИТН по-вредни няма,действията ви са само против интереса ,дори на вашите избиратели.Вън от парламента и дано никога вече не влезете в него мерзавци!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Необесним патриотизъм

    3 2 Отговор
    Уж искаме С. Македония да е по близо до нас, а с някакво съвсем неуместно за тая цел вето я обричаме на вечна близост със Сърбия! На кой интерс служим? Или след време да бъдем упреквани, че сме постъпили така, както когато сме предали националният си интерес, по въпроса на "македонската нация"!
  • 24 шменти капели

    6 1 Отговор
    Славчо Решетников пускаше РСМ срещу падане на визите за САЩ даже и Македонски космонавт обеща да изпрати в космоса
  • 25 Така така

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "емигрант":

    Нямаш право на глас, стои си в чужбина ако изобщо си там и защо не си се върнал след като промяната властва, няма нужда ти, вие да ни казвате как да живеем в БГ, иначе ревете като дойдат автобусите от Турция защо нали и те са с бг паспорт и имат право на глас просто си стоите в чужбина и не се обаждаите
  • 26 Северозапад

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "До ком.11":

    Да спряха ги и ги пренасочиха към други мафиоти, ревете боли ви значи са на правилен път
  • 27 Машала

    7 0 Отговор
    Изчагъркахте се!
  • 28 Тодоре!!

    7 1 Отговор
    Скрий се, до тук бяхте!! Усетих ги какво представляват, още когато народа им даде първото място. Изпокриха се като мишки, което означаваше че нямат никакви намерения да се занимават с политика и управление на държава. Целта на чалгарите с влизане в политиката беше да играят ролята на Атака - златния пръст в сговор с мафията да отмъкнат каквото могат. И всичко това умешано и прикрито с патриотични лозунги. Жалка картинка.
  • 29 Никога повече

    8 1 Отговор
    Чалга в политиката.
  • 30 Колев

    2 3 Отговор
    Миро ли си Киро ли си,толкова си прост,защото изобщо не знаеш какъв е казуса.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Смях

    2 0 Отговор
    Както се е подстригал сега е тамън като един добър х. ой....
  • 33 питащ

    4 1 Отговор
    Само че, в нов парламент няма да влезете. Бокови подлоги. Вие сте против народа след като предприемате такива действия които ще попречат индексирането на пенсиите с по - висок процент. Но какво ви интересува това, нали получавате огромни заплати, какво ви интересува как живеят пенсионерите. Само че, има господ който раздава правосъдие, пригответе си да си го получите.
  • 34 Зина

    2 0 Отговор
    Аз пък вече нямам, никакво основание да гласувам за вас!!! Оказа те се жалки предатели.Като партия сте политически трупове. ЖАЛКО САМО ЗА ТЕЗИ КОИТО ПОДВЕДОХТЕ И ИЗЛЪГАХТЕ!!!
  • 35 Факт

    2 0 Отговор
    За трети път ни хвърляте на избори!Направихте народа на маймуни! На гърба на хората превърнахте живота ни в ЖАЛКО ШОУ!!! Ама поне ви видяхме , че НЕ СТАВАТЕ!!!
  • 36 Извод

    2 0 Отговор
    Снощи маските паднаха ! Помните ли “Време разделно “ ? - турската мазна пача сричаща на български сипеше злостни лъжи - ние българите му дадохме съвременният ятаган - защо етническата партия е в парламента , въпреки АНТИ Конституционният си казус ? Лукавият Бичков гледаше като Али Баба златните съкровища и жадните му и алчни усмивка и очи изтичаха от физиономията му като лиги на освирепяло за кръв животно .... само горката подметка на чалгаря излъчваше страх ... от отдавна не бяхме виждали по гузна физиономия ... Кои и как работят за България ? Помислете сънародници !
  • 37 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    1 0 Отговор
    ПРЕДАТЕЛИ. ПРОДАЖНИЦИ
    ИЗЛЪГАХТЕ НИ ПО НАЙ-ГАДНИЯ НАЧИН.
    ЗА ВАС НИКОЙ ВЕЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВА.
    БЕГОМ КЪМ ЛЕВСКИ Г.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Федотов

    1 0 Отговор
    Събаряте държавата всеки ден,тухла по тухла.Гласувалите за вас,трябва да се извинят на съвестта си,ако все още е останало нещо...Клюки,интриги,лъжи,демагогия,това е дейността на итоновци в нс.Този "малкият" и онзи с киевската бележка,държат първото място в парламента. Познания за финанси,промишленост,икономика,земеделие,транспорт, 0 и то от кухите и празни нули.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол