Last news in Fakti

20 Ноември, 2022 22:35 2 201 7

Важните новини във ФАКТИ на 20.11.2022 г.

  • майка-
  • от първо лице-
  • бойко рашков-
  • баща-
  • андрей райчев-
  • атанас атанасов-
  • росен христов-
  • доброволци-
  • пп-
  • бойко борисов-
  • петър витанов-
  • христо иванов-
  • николай денков-
  • янаки стоилов-
  • десислава атанасова-
  • богдан милчев-
  • герб-
  • антон кутев-
  • иван иванов-
  • цветлин йовчев-
  • иван демерджиев-
  • никола минчев-
  • даниел митов-
  • бсп

"Чувството е неописуемо, все още не съм на себе си – нито физически, нито психически. През цялото време държах връзка с бащата на детето. Той беше първият, който ми се обади, за да ми каже, че Сашко е добре", каза Радостина Цветанова. 

Важните новини във ФАКТИ на 20.11.2022 г. - 1
Снимка: bTV

Майката на Сашко: Не мисля, че е бил отвлечен. Изгубил се е и се е разминавал с доброволците

Майката на 12-годишния Александър, който 8 дни беше в неизвестност, не смята, че детето е било отвлечено. Според Радостина Цветанова то се е изгубило и най-вероятно се е разминавало с доброволците. Това сподели тя пред bTV.

От първо лице: Говорят спасителите, намерили 12-годишния Александър

"Моментът, в който видях, че Сашко е жив и диша. Това е моментът, който ми се е запечатал най-силно в съзнанието. И моментът, в който видях, че си поема въздух". Това заяви в студиото на „На Фокус” Веселин Георгиев, доброволецът открил изчезналия от 9 дни Александър от Перник.

Рашков: ДПС се чуди как да представи аргументи защо така агресивно се включи в смяната на начина на гласуване

За мен „Джемкорп” не е проблем. Проблем е АМ „Хемус”. Това заяви в студиото на „На Фокус” бившият вътрешен министър и в момента депутат от ПП Бойко Рашков, коментирайки думите на Бойко Борисов, че ГЕРБ ще подадат сигнал до ДАНС, МВР и ЕК за „Джемкорп” (Gemcorp).

Таткото на Сашко към спасителите: Доблестни мъже с огромни сърца, които ми върнаха живота

Сашко е много по-добре. Възвръща функциите си. Много по-розови са му бузките и ръчичките, Пие постоянно вода. Чакаме да го захранваме, тъй като това трябва да стане постепенно. Той е на системи и все още е много уморен. Но се съвзема”. Това заяви в ефира на „На Фокус” бащата на 12-годишният Александър.

Андрей Райчев: На 99% съм сигурен, че президентът ще наложи вето за хартиената бюлетина

“На 99% съм сигурен, че президентът ще наложи вето за хартиената бюлетина. Това е и негово право поне за един месец да наложи вето”, каза социологът Андрей Райчев в предаването “120 минути".

Атанас Атанасов: Ще кажем на Радев, че няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ. Ще подкрепим ПП за кабинет

„Аз гласувам с машина. Имам доверие на машините. Важно е да се подчертае кой промени тази система – Корнелия Нинова и Бойко Борисов. Какво се случи сега, че трябва да се промени, та трябва да се отиде в обратна посока – губят стотиците хиляди недействителни бюлетини и фалшивите протоколи. Всичко е с фокус местните избори.”.

Енергийният министър: Меморандумът с "Джемкорп" е в сила и дори има клауза за арбитраж

Енергийният министър Росен Христов каза, че меморандумът с „Джемкорп“ е в сила и дори има клауза за арбитраж. Пред журналисти във ВЕЦ „Цанков камък“ той обясни, че не са били спазени никакви процедури по съгласуване, както е предвидено за такива меморандуми. Нямало и решение на Министерския съвет, а самият оригинал на договора бил в чекмедже на служител на енергийното министерство, информират от "Дарик" радио.

Доброволци за издирването на Сашко: Проверявахме дори заводи и обезлюдени къщи. Успяхме и не загубихме надежда

“Започнахме да проверяваме места, които дори и полицията не беше проверявала, например заводи, обезлюдени къщи. Качвахме се на места, на които и дори професионалните спасители не се бяха качвали, бяхме без оборудване. Все пак успяхме и не загубихме надежда”, заяви доброволецът Ивайло Манасиев в предаването “120 минути”.

ПП отговориха на ГЕРБ за Gemcorp: Меморандумът е прекратен отдавна и темата е затворена

Меморандумът с "Джемкорп" (Gemcorp) е прекратен отдавна и темата е затворена, без абсолютно никакви последствия за държавата. ГЕРБ правят пореден опит за отклоняване на общественото внимание от важните теми.

Борисов: Ще подкрепим създаване на временна комисия в НС, която да разгледа изборното законодателство,

Готови сме да сме съвносители с "Демократична България" на решение за временна комисия, която да разгледа промените в Изборния кодекс. Нямаме никакво желание да се бърза с изборния закон. Единственото, което може да направим с всеобща мъдрост – ние, БСП, ДПС, ДБ и "Възход"-а в сряда да направим такава комисия - това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция, на която от партията, победител на изборите, заявиха, че във връзка с казуса за меморандума с фирмата "Джемкорп", ще подадат сигнал до ДАНС, МВР и Европейската комисия.

Петър Витанов: БСП няма място в управлението сега. Тя не може да бъде "златен пръст"

"Доверието в изборния процес ще продължи да пада. Среднощните заседания в парламента няма да доведат до повишаване на това доверие. Поведението на БСП е възмутително и огорчаващо. Обидно е да твърдиш, че българският ляв избирател е неграмотен"

Христо Иванов: ГЕРБ и ДПС проявяваха склонност към концентриране на власт и нейното безотчетно упражняване

Не става въпрос за определени изменения в Изборния кодекс, а за тестване на взаимната лоялност и възможността за формиране на правителство между ГЕРБ, БСП и ДПС. Това заяви пред БНР съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

Николай Денков: Изненадани сме от подхода на БСП. Преди две години Нинова защитаваше машинния вот

С промените в Изборния кодекс изчезват всички контролни механизми, с които да се провери какво се е случило по време на изборите. Това заяви пред БНР академик Николай Денков, който е депутат от „Продължаваме промяната“ и бивш министър на образованието.

Янаки Стоилов: Смяната на Изборния кодекс преди избори е неподходяща практика

Смяната на изборния кодекс преди избори е неподходяща практика. Това заяви пред БНР Янаки Стоилов, конституционен съдия и бивш служебен министър на правосъдието.
„Но тя подсказва, че партиите се опитват да гарантират своите позиции с оглед на нови избори. Оказа се, че тази тема доминира над останалите през последните седмици. Самата технология на гласуване не решава проблема с все по-голямото недоверие към политиката. Да се смята ,че запазването на сегашния начин на гласуване или промяната му, ще повлия на избирателната активност е или лицемерно, или наивно. Няма значително да се отрази върху мотивацията на хората“.

Десислава Атанасова: Ще оттеглим няколко от предложенията в Изборния кодекс, които направихме

"Ще оттеглим няколко от предложенията в Изборния кодекс, които направихме, а именно - обмисляме дори Общественият съвет към ЦИК да бъде в по-разширен състав, район "Чужбина" и заявленията за разкриване на секции в други държави, които предложихме да са 100, а не 40".

Богдан Милчев: Само тази година има над половин милион невръчени електронни фишове за превишена скорост

Богдан Милчев от Института за пътна безопасност и Малина Бондаренко, експерт в Съюза на българските автомобилисти, са сред организаторите на конференция за мащабни действия срещу войната по пътищата през следващата седмица - на 24 ноември. Целта им е да съберат трите власти в държавата - изпълнителната, законодателната и съдебната. Двамата гостуваха тази сутрин в "Денят започва с Георги Любенов".

ГЕРБ отново подхванаха темата Gemcorp, имало унищожаване на документи за прикриване на следите

Цялата ни енергетика е дадена на концесия на една офшорка от правителството на Кирил Петков. Меморандумът с „Джемкорп” (Gemcorp) не е прекратен. Подаваме сигнал до ДАНС, МВР и Европейската комисия. Това съобщиха на пресконференция днес Десислава Трифонова, Делян Добрев и Тома Биков от ГЕРБ.

Антон Кутев: Сагата с хартиената бюлетина е ненужна, проблемите на хората са съвсем различни

"Сагата с хартиената бюлетина е ненужна, но щом са решили депутатите, нека да си я развиват. Проблемите на хората са съвсем различни. ... Никоя от партиите няма да си качи резултата и да събере повече доверие от това, че бюлетината няма да е едната, а ще е другата. В политиката едно от базовите неща е доверието, а изборите са инструментариум. Когато за теб стане важен инструментариумът, това означава, че си загубил всякаква политическа ориентация, означава, че виртуалният свят на твоите интереси е станал по-важен от реалния свят на хората".

Иванов, БСП: ПП от първия ден на този парламент говорят в тоналност, която буквално ни кара към предсрочни избори

"Мен ме притеснява по-скоро поведението на „Промяната”, които още от ден първи на този парламент говорят в една тоналност, която буквално ни кара към нови предсрочни избори”. Това обяви депутатът от левицата и бивш министър на земеделието Иван Иванов в студиото на „Събуди се”.

Цветлин Йовчев за атентата в Истанбул: Бързо обявиха ПКК за отговорни, но те отрекоха. Това не е логично

Няма място за притеснения за националната ни сигурност във връзка със задържаните у над четирима души, за които се смята, че съпричастни с атаката в Истанбул на 13 ноември. Това заяви в ефира на „Събуди се” Цветлин Йовчев, който е бивш вътрешен министър и бивш председател на ДАНС.
По думите му има няколко обезпокоителни факта в разследването на случая на територията на Турция. „Сравнително бързо обявиха ПКК за отговорен за атентата, а организацията отрече, което не е логично, тъй като обикновено такъв тип организация, извършвайки терористичен акт, поемат отговорност. Второ, два дена след атентата турският министър на правосъдието обяви, че има задържани 50 души, съпричастни към подготовката на този атентат. Това не е манифестация или демонстрация. Едва ли 50 души могат да бъдат съпричастни към подготовката на един такъв терористичен акт. По-скоро като че ли се действа по списък на лица, които по един или друг начин за заподозрени като съпричастни към тази организация”, каза още Йовчев.
Според бившия председател на ДАНС задържаните у нас чужденци са по-скоро свързани с ПКК, което не означавало, че имат намеса във взрива на истанбулския пешеходен булевард.

Демерджиев: Няма данни, които да сочат, че Сашко е бил отвлечен. Но ще проверим всички версии

В момента не можем да говорим за отвличане и няма данни, които да сочат за това, но ще проверим всички версии. Това каза служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, след като Александър беше открит. По думите му състоянието на детето отговаря на това да е пребивавало в гората през тези дни, информират от БТА.
12-годишното дете от Перник беше намерено вчера в труднодостъпна местност над радомирското село Червена могила, след повече от седмица издирване. Александър изчезна на 11 ноември при разходка в местната планина Голо бърдо.

Никола Минчев: Опонентите на машинното гласуване трябва да докажат, че има манипулация

„През тази седмица „Продължаваме промяната“ ще влезе в пленарната зала“. Това заяви в „Тази неделя“ народният представител от „Продължаваме промяната“ Никола Минчев.
„При второто четене на промените в Изборния кодекс ще влезем в зала. Протестът в петък показа на радетелите на хартиената бюлетина, че има обществена енергия и нетърпимост към промените“.

Даниел Митов: ПП не знаят какво да правят, когато са на власт, или знаят, но се ръководят от користни решения.

"Аз лично ще гласувам на хартия. Разбира се, мога да гласувам и на машина, но на този свят няма технология, която да не може да бъде манипулирана и пробита." Това коментира в студиото на „Тази събота и неделя“ зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Симов: В БСП се случва нещо ненормално

БСП никога не е била партия, в която има едно мнение, това е прелестта на БСП като партия. Нормално е да има различни мнения. Ненормално е обаче, че от няколко години всички спорове са изнесени по медиите. Това заяви Александър Симов от БСП в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хохо Бохо

    5 1 Отговор
    Тая нека да опита да оцелее девет дни в планината без нищо
    Ще бъде интересно
  • 3 йойо

    3 1 Отговор
    изобщоо няма значение , дали ще са ГЕРБ или ПП , външната им политика е във вреда на България , а икономиката им е във вреда на мнозинството от гласоподавателите , които са обикновенни работещи хора . Нямаам доверие на машините , а от както забиха онова знаме над общинатаи вдигнаха Ветото на РСМ без да се притесняват от общественото мнение , това значи , че те знаят за изборите нещо , което обществото не знае и са сигурни , че отново ще бъдат на власт ....както стана с Киро . Има ли смисъл да се гласува изобщо , след като политиците знаят предварително , че ще бъдат отново избрани и могат да провеждат антибългарска политика безнаказано .
  • 4 Рошко

    2 3 Отговор
    Това на фотото не е майка, а някакво подобие на вещица
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 един факт

    1 1 Отговор
    Дали ви харесва или не няма значение - доверието към всички замесени в тази клоунада е в калта..
    Жалко за пиар ресурсите, които някой е потрошил.
    Па вие се надявайте на медиите, които имитират "консенсус" и обвинявайте 99% от публиката, че билка "хейтъри".

    То и от гледна точка на осъдения престъпник съдията и журито са "хейтъри".
  • 7 МЕДИИТЕ РАЗДУВАХА ТОЗИ ТЕАТЪР

    0 0 Отговор
    ЗА ДА ПЕЧЕЛЯТ ПАРИ ! ДАНО ИМ ПРЕСЕДНАТ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол