Last news in Fakti

6 Май, 2023 22:30 1 730 13

Важните новини във ФАКТИ на 06.05.2023 г.

  • румен радев-
  • росен плевнелиев-
  • радослав рибарски-
  • весела чернева-
  • атанас зафиров-
  • стефан янев-
  • георги лозанов-
  • калина чапкънова-
  • стефан гамизов-
  • цветеслава гълъбова-
  • слави трифонов-
  • явор гечев-
  • калоян методиев-
  • иво инджев-
  • цветан цветанов-
  • кирил петков-
  • 6 май-
  • авиация-
  • национален военноисторически музей-
  • караул-
  • парад-
  • адмирал емил ефтимов

„Ето затова беше важно да се проведе този парад - за да видят хората, които вземат решения, нашите военнослужещи - те са в основата, във фокуса, на модернизацията и на придобиването на бойни способности”, подчерта държавният глава

Важните новини във ФАКТИ на 06.05.2023 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Радев: Парламентът трябва да изпълни задачата си с приемането на бюджета и законите. Важно е да има редовен кабинет

След парада по случай Гергьовден държавният глава Румен Радев коментира и актуални политически въпроси. Според него е особено важно е да има редовно правителство и парламентът да изпълни задачата си с приемането на важните закони и бюджета, информират от Нова телевизия.

Плевнелиев: За мен Томислав Дончев е перфектен за премиер, ако кажем програмно правителство

"Ако е политическо правителство, един Томислав Дончев - колко е умен, колко е интелигентен, който знае всичко за България за Европа за света. Който продължава да гради мостове, едно изречение, но смислено - за мен той е перфектен, ако кажем програмно правителство. Човек, който ще избута България със страшна сила, а няма да я забие в пропастта, както направи Кирил Петков". Това коментира пред Bulgaria ON AIR президентът Росен Плевнелиев.
Той поясни, че експертен кабинет на Борисов е добър вариант за разрешаване на политическата криза.
Според него в момента е нужно държавническо мислене и обединение около първия мандат.

Рибарски: ГЕРБ се лутат в сегашната ситуация, сигналите всеки ден са различни

Въпреки, че са втори, от ПП имат усещането, че са първи, тъй като разликата не е от съществено значение. "ГЕРБ се лутат в сегашната ситуация, сигналите всеки ден са различни. Те трябва да отчетат трите варианта, които ние виждаме. Първият е правителство с личности с първи мандат, но тогава рискуваме едни хора да бъдат употребени на политическата сцена. Вторият вариант са нови избори, а третият е правителство с втория мандат с нашите предложения". Това коментира в студиото на "Офанзива" по Nova News депутатът от ПП-ДБ и номиниран за министър на енергетиката в кабинета "Денков" Радослав Рибарски.
Не обсъждаме подмяна на кандидати в кабинета на Денков. Не очакваме мандат, но въпреки това поставихме картите на масата, допълни той.
Според Рибарски ПП не цели механично даване на гласове. "Не бихме подкрепили кабинет с лица, които не са предложени от нас. Всяка партия, която припознава нашите приоритети, е добре дошла да ни подкрепи. 99% от управленската и законодателната програма съвпада с ГЕРБ, но накрая виждаме критика. Не сме водили разговори с други партии към момента", обясни той.

Весела Чернева: Речта на Радев за Деня на храбростта беше много иносказателна. Големият отсъстващ в нея беше НАТО

Погледнато отвън България изглежда все повече като страна, която не може да се управлява. „Страна, която не подлежи на управление през политическия процес. Това е много лошо. По въпроса с дипломацията, ако това означава някой отвън да ни реши проблема – това е категорично не. Българските политически партии са тези, които носят отговорността за това. Надявам се те да успеят да произведат правителство и то такова, че да отговаря на волята на народа. А хората гласуваха за проевропейско управление”. Това коментира в студиото на "Офанзива" по Nova News зам.-директорът на Европейски съвет за външна политика Весела Чернева.
Според нея речта на Радев по повод Деня на храбростта и българската армия беше много иносказателна. Големият отсъстващ в тази реч беше НАТО. Има едно чувство на яд, очевидно, у този, който е писал речта. Но към кого е насочен този яд – не мога да кажа, коментира още Весела Чернева.

Зафиров: БСП е готова да бъде отговорен партньор, но не и резервно колело на тротинетка. Виждаме тупкане на топката

"БСП е готова да бъде отговорен партньор, но не и резервно колело на тротинетка. Формулата правителство на малцинството не е удачна. Зад всеки един народен представител стоят реални избиратели, тежестта на всеки може да бъде от изключителна важност. Не виждам как с 60 и няколко депутата можеш да предложиш работеща форма на управление. До момента сме свидетели само на формални разговори с ГЕРБ и СДС. Не е сериозно, че за месец може да бъдат приети 15 закона". Това коментира в студиото на "Офанзива" по Nova News зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров. Според него бюджетният дефицит, заложен от служебното правителство, е неудовлетворителен, а за това е причината са капиталовите разходи. Ако те се намалят, той може да спадне до 4,5-5%.

Стефан Янев: В думите на държавния глава разпознавам липсата на системна инвестиция в българската армия

Лидерът на "Български възход" коментира в ефира на Nova News думите на президента Румен Радев от днешния парад за Гергьовден, че „една крепост най-лесно се превзема отвътре”. „В основата на всяко поражение лежи морален пробив, чуждопоклонство, продажност, обезверяване, обществен разкол. Все неща, от които традиционно страдаме, но за които скъпо плащаме”. „В думите на държавния глава разпознавам липсата на системна инвестиция в българската армия. Защото, ако ние сме сигурни, съсредоточени и знаем какво искаме от себе си като държава, тогава българската армия ще има приоритет в много отношения. Но начинът на развитие на държавата е до известна степен подобен на развитието на армията, Като погледнем чисто политически и икономически какво е състоянието на държавата не е за учудване какво е състоянието на армията”, посочи Янев в студиото на "Офанзива".
По думите му въпросът с разкола е много особен, защото той не се внася от един или от група от хора. „Разколът е обратната страна на монетата, а именно липсата на разбирателство по базисни проблеми. Липса на обща цел и посока за нас кат общество. Защото е най-лесно да посочим с пръст политиците и да обвиним тях. А те са част от народа и партиите, които сме избрали”.

Георги Лозанов: Акад. Денков може да бъде фигура основа на взаимодействие между ГЕРБ и ПП

Акад. Денков може да бъде фигура основа на взаимодействие между ГЕРБ и ПП, защото е започнал кариерата си в кабинет на партията на Борисов. Това каза в студиото на "Офанзива" по Nova News медийният експерт доц. Георги Лозанов.
"Считам, че Христо Иванов като биография, експертност и диалогичност, има потенциал да бъде премиер. Въпросът е дали ГЕРБ действително иска да даде възможност ПП-ДБ да направят правителство. В началото изглеждаше, че искат, сега е обратното. Ситуацията отива към шести поред избори, а е добре, когато нещо се повтаря отново и отново, като е ясно, че ще е същото. Цялата политика започва да добива фарсов характер. Почнахме много да превиваме клона, няма нови послания. Отиваш на нови избори, ако има нов потенциал", коментира още доц. Лозанов.

Прокурор Калина Чапкънова: Взривът не е бил само за сплашване на Гешев, съдейки по пораженията на околните дървета

Взривът не е бил само за сплашване на Иван Гешев, съдейки по пораженията, нанесени на околните дървета. Това каза в студиото на "Офанзива" по Nova News прокурорът и член на ВСС Калина Чапкънова. Тя допълни, че за да бъдат привлечени чуждестранни експерти трябва да се касае за тежки престъпления, които изначално показват фактическа сложност - дела за тероризъм, за трафик на хора и наркотици, пране на пари. Опитът за покушение срещу главния прокурор е дело с такава сложност.

Стефан Гамизов: Не ден на смелите, а ден на страхливите подлеци!

Енергийният експерт Стефан Гамизов публикува на страницата си във Фейсбук размисли за днешния Ден на храбростта и армията и за парада на армията.
Ето какво написа Гамизов:

Доц. Лозанов: Президентът говори за национална сигурност, но не спомена дори веднъж НАТО

"Една моя изненада - слушах речта на президента по повод Гергьовден. Той говори за националната сигурност, за това, че България има нужда да защити своята национална сигурност, но нито веднъж не спомена НАТО, все едно не сме НАТО-вска държава. Бях много изненадан, защото в крайна сметка основата на нашата национална сигурност в момента е тази колективна сигурност, която НАТО осигурява. Иначе кой знае по какъв начин сега отново щяхме да сме под силно съветско влияние, нещо като Беларус. Не е лошо в този ден, освен за нашата армия, да поговорим и за нашите партньори, на които твърде много разчитаме". Това каза пред БНР доц. Георги Лозанов - преподавател във Факултета по журналистика и масови комуникации в Софийския университет и бивш председател на СЕМ.

Д-р Гълъбова: Един Борисов, Десислава Атанасова, Деница Сачева се оказват политици от висша класа - до къде стигнахме?!

"Тези хора вече повече от месец разиграват едно театро. Аз имам дълбокото убеждение, че те са се договорили за нещо. Сега всичко това е едно представление, което обаче ни струва адски скъпо. Но те изобщо не се интересуват от нас. Те са се разбрали за нещо и сега ни представят това театро - че водили преговори, че кой бил засегнат, кой бил арогантен. За мен най-лошото от цялата тази ситуация, която се развива в последните 2 години, е, че един Бойко Борисов, една Десислава Атанасова, една Деница Сачева се оказват политици от висша класа - до къде стигнахме... А всъщност Борисов ми прилича на един питон, който се увива, увива и в един момент ще задуши жертвата си", коментира д-р Цветеслава Гълъбова в интервю за предаването "Политически НЕкоректно" по БНР.

Трифонов: Аз съм селянин и чалгар, далеч съм от стремежа на публичното пространство да е част от английския кралски свят

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов коментира не само проблемите в родния политически живот. Той публикува на страницата си във Фейсбук и виждане за отразявана от националните телевизии коронация на новия крал на Англия Чарлз Трети.
Ето какво мисли шоуменът по темата:

Земеделският министър: Страната ни е подценена при втората помощ за пострадали от украинския внос

"Ние смятаме, че България е подценена по отношение на втория пакет. Искаме задължително, за нас е изключително важно още два продукта да бъдат обследвани до 5 юни. Не само слънчогледовото олио, за нас е много важно сухото мляко. Изкупната цена на млякото падна с 30 % за два месеца, обаче, забележете, това не се отрази на крайната цена в търговските вериги."
Това съобщи на събора на овцевъдите край Лясковец министърът на земеделието Явор Гечев, цитиран от БНР. Тези пари не са достатъчни. Ние ще искаме информация от ЕК за методите, по които е пресметната втората финансовата помощ от около 10 милиона евро за българските селскостопански производители, пострадали от украинския внос, заяви аграрният министър.

Калоян Методиев: Върхът на политическия театър е да го играеш опозиция на самия себе си пред цяла България!

Политологът Калоян Методиев направи анализ на речта на Румен Радев по време на днешните чествания на Деня на храбростта и българската армия. В публикацията си в социалната мрежа бившият началник на кабинета на президента казва, че Радев е създателят и разрушител на политически формации. Човекът, който от години се бърка във всички партии (крепости) и ги разбива отвътре. В поста си Методиев отправя и няколко въпроса към политик №1 в държавата.

Ето и неговата публикация:

Иво Инджев: Как израелският експерт е довтасал с такава космическа скорост на мястото на взрива и защо не го покажат?

"Когато ти говорят, че израелски експерт на място е оценил и се е възхитил от уменията на българските разследващи, човек се пита две неща – Кога той е успял да "довтаса“ с такава космическа скорост на мястото на престъплението и защо не ни го назоват поименно, защо не ни го покажат". Това коментира по повод опита за атентата срещу Иван Гешев журналистът Иво Инджев в предаването Newsroom на Радио "Фокус".
Според него в интерес на главния прокурор е да бъде доказано, че е бил със семейството си, но след като това не се прави, очевидно то не е било там.
Когато ти кажат, че се е образувал еди-какъв си кратер, а след това видиш, ден-два по-късно, видиш снимките със собствените си очи и установиш, че пораженията никак не приличат на кратер, също започваш да се съмняваш.

Цветанов: Взривът за Гешев е бил поставен така, че предварително е било ясно, че няма да предизвика тежки поражения

Взривът за кортежа на Иван Гешев е бил поставен така на пътя, че предварително е било ясно, че няма да предизвика тежки поражения, а човекът, предизвикал взрива, е бил с визуална представа кога преминава автомобилът на главния прокурор. Това обясни в политическия подкаст "Директно в новините" със Стефан Кунчев Цветан Цветанов, лидер на "Републиканци за България", като се позова на експерти.
Според бившия вътрешен министър в правителството на ГЕРБ това предполага да се направи засичане на разговорите в района, проведени през мобилните оператори преди, по време и след опита за атентат. Когато от клетките на операторите се извадят проведените комуникации може да започне разплитане на случая през използваните SIM карти и техните притежатели, като потенциални извършители. Въпреки това Цветанов е категоричен, че случаят с кортежа на Иван Гешев няма да бъде разкрит.
Според експерта обществото е било заблудено в първите часове след опита за атентат срещу главния прокурор, а противоречивите данни провокираха недоверие към държавните институции и дадоха възможност за импровизации и най-различни изводи.
Цветанов не открива мотив за този опит за атентат и допуска, че единствено е бил търсен публичен ефект, който да съвпадне с решаването на политическата криза и съставянето на редовно правителство. Според него така на преден план ще се постави сигурността в страната и ще се обясни разбирателството на ГЕРБ с ДПС, БСП и ИТН, а "Възраждане" ще стане ключов фактор за гарантиране на кворум в 49-ото Народно събрание.

Велизар Шаламанов: Трябва повече хора да се ангажират с проблемите на армията

„Трябва да намерим начин повече хора да се ангажират, поне в част от своя живот, с проблемите на армията, с проблемите на отбраната, включително да служат в армията. Страни, в които повече хора преминават през армията, са много успешни във всяко друго отношение. Това трябва да е послание. Армията е упора и стимул за развитие на страната ни”. Това каза в ефира на Нова телевизия доц. Велизар Шаламанов.

Кирил Петков за атентата срещу Гешев: Хипотезите са две. И двете са ужасни за репутацията на страната

Има две хипотези за взрива до колата на главния прокурор – сплашване и инсценировка. Това заяви пред "Дарик радио" съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков. Той направи коментара на база изнесената вчера информация от служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по време на изслушване в парламента, че при инцидента семейството на главния прокурор не е било в колата, както беше обявено в първите часове след взрива, допълват от БТА.

Радев: Развитието на въоръжените сили и войната не търпят дилетантщина и лекомислие

„В Европа бушува война, която е безпрецедентна по мащабите си. България навлезе в тези опасни времена след години на неграмотни и користни експерименти с въоръжените сили, с насаждани илюзии, че войните са част от миналото, че попрището на военнослужещия е безперспективно, а армията е отживелица. Политическият елит дълго пренебрегваше рисковете в средата за сигурност. Бездействието и пагубните решения бяха измивани в колективната безотговорност“. Това каза президентът Румен Радев на парада по случай 6-май.

Честваме Деня на храбростта и празника на Българската армия (ВИДЕО)

През тази година се навършват 145 години от създаването на Българската армия. Денят на храбростта и празникът на Българската армия на 6 май се отбелязва с водосвет на бойните знамена и знамената светини и с военен парад.

Нараства броят на жените в българската военна авиация

Все повече млади жени искат да се присъединят към редиците на българската военна авиация. Мечтаят да станат пилоти на военни самолети - транспортни, изтребители или бомбардировачи. БНТ показа една от първите им тренировки по скачане с парашут в авиобазата в Долна Митрополия.

Вход свободен в Националния военноисторически музей по случай 6 май

Със специална програма Националният военноисторически музей (НВИМ) ще отбележи 6 май. В навечерието на празника, на 5 май (петък) от 11.00 часа в Музея ще бъде открита изложбата „Българската армия. Началото“, посветена на 145-ата годишнина от създаването на Българската армия. Експозицията представя армията като символ на възраждащата се държавност с разнообразие от експонати, съхранили волята и амбицията на първите държавни и военни мъже да създадат силна и материално осигурена армия, уточнява БНР.

Тържествена смяна на почетния гвардейски караул пред Президентството

Тържествена смяна на почетния гвардейски караул ще бъде извършена днес пред сградата на Администрацията на президента в столицата в Деня на храбростта и празник на Българската армия, предаде NOVA.

Отново военен парад за Деня на храбростта след тригодишно прекъсване

След тригодишно прекъсване, заради пандемията от Covid-19, когато Денят на храбростта и празник на Българската армия беше отбелязан с прояви, съобразени с противоепидемичните мерки, тази година военният парад ще се състои, предаде БНР. На 6 май, веднага след празничната литургия, започва тържествен водосвет на бойните знамена, последван от военен парад на пл. "Княз Александър I", начело с командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.

В началото на колоната ще преминат знамената светини на Българската армия, следвани от Гвардейския представителен духов оркестър, както и тези на видовете въоръжени сили. Гражданите на площада ще могат да видят бойна и специална техника на Сухопътни войски – машини „Командо Селект” и „Гардиън”, бронетранспортьори, 152-мм гаубици Д 20, реактивни системи за залпов огън "Град", МТЛБ "Тунджа", самоходна гаубица "2С-1", бойни машини на пехотата БМП-1 и БМП-23, танкове Т-72, ракетни комплекси "Точка" и "Оса". Военновъздушните сили ще бъдат представени с машини от ракетните комплекси С-125 и С-200, както и пускова установка от С-300. Присъстващите ще видят също бронирани автомобили на СКСО (Съвместното командване на силите), както и бронирани автомобили "Пустинна котка" на Служба "Военна полиция". В колоната ще се движи и седлови влекач с трайлерно полуремарке, натоварено с МТЛБ на Командването за логистична поддръжка. Над площада ще прелети вертолет Ми-17, носещ националния флаг, както и хеликоптери Ми-24В и "Кугар", самолети L-410, "Спартан", L-39Z, "Пилатус", Су-25, а също и три изтребителя МиГ-29. От страна на Военноморските сили ще се включи хеликоптер "Пантер".

Адмирал Емил Ефтимов: Шести сме по принос на военнотехническа помощ за Украйна

Самочувствието на мъжете и жените под пагон заслужено е високо и те могат да посрещнат професионалния си празник с удовлетворение от положения труд. Това заяви в "Панорама" началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

"Още преди войната в Украйна започнахме редица мероприятия по повишена бдителност, по суша, въздух и земя, които търпяха своята динамика през цялата година, включително до настоящия момент. В мисиите зад граница фокусът ни е над Западните Балкани, запазване на мира и сигурността."

България е основен контингент в операциите на НАТО и ЕС в Западните Балкани, а след две седмици страната ни ще е домакин и на конференция на началниците на отбраната от региона.

"Близо сме до населението - наводнения, пожари, медицински локации. Чуваме благодарности и това е много трогателно, но нашите действия са насочени не към благодарността, а към това наистина да бъдем стожер на държавността и сигурността в държавата и да бъдем в помощ на населението", заяви адмирал Ефтимов.

Нормално е в условията на последствия от пандемия, инфлация и политическа криза армията да не е на дневен ред за политиците, но все пак мисля, че темата е добре застъпена в програмите им, коментира началникът на отбраната. Той призова парламентарно представените партии да приемат инвестиционната програма, свързана с превъоръжаването на армията.

Въоръжението и техниката, с които разполагаме, все още са ефективни, макар и подкрепени от съвременни технологии, заяви адм. Ефтимов.

"Затова дори и призивите за помощ от Украйна не само за западни системи, а и за образци от съветско време. Те още са ефективни, но трябва да признаем, че са на прага на възможностите си. Развитието на нови системи, нови образци и въоръжения наистина поставя големи изисквания към отбранителните способности и мисля, че вървим към правилната посока. При подходящо финансиране мисля, че ще продължим да сме адекватни".

По външна оценка България е на шесто място по принос на военнотехническа помощ за Украйна, посочи той.

"Имаше подозрения, че това, което предоставяме, е старо и може би неефективно, но ще ви кажа реакцията на колегите. Те бяха учудени от качеството и състоянието, от начина на поддържането на това, което сме им предоставили. Ние показахме отношението и уважението си към украинския народ с качеството и поддръжката на въоръжението, което сме предоставили"

Не бива да бъдем вакуум по отношение на способностите си, каза още началникът на отбраната.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КРОКОДИЛА

    6 6 Отговор
    РАДЕВ Е КРЪГЛА НУЛА 00 - СМЕНЕТЕ ГО ВЕДНАГА - ВРЕДЕН Е ЗА
    ХОРАТА / НЕМЪРЛИВ И ПРОТИВЕН / ИЗЛЪЧВА ОТРИЦАТЕЛНИ ИЗКАЗВАНИЯ /
    НЕ Е ДОБРЕ С ГЛАВАТА / ЛУД ЗА ПСИХИАТРИЯТА / ПРОПАДАМЕ С ВСЕКИ ИЗМИНАЛ ДЕН - ИМА ЛИ РАЗУМНИ ХОРА В ТАЗИ ДЪРЖАВА .............................................................................................

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Зелен чорап

    2 3 Отговор
    В Бг то и Расията много ми се кефят ,ама и аз таковах народа с 220
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Име

    2 2 Отговор
    Приятно е да сме добри - но с ГЕРБ - няма как да стане. Предлагат ни вечна мизерия и да си играят хорото на свобода. Видя се - че са крали и не са правили нищо.

    За съжаление - ще трошим още и още пари на избори - докато не се изтърка и лицемерието на ГЕРБ.

    Не е пресилено - но на последно място в Европа е - отчайващ резултат, едвам живеем.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Селскит търмъци,

    3 2 Отговор
    са яхнали здраво остатъците от дъгжавата наречена България.84% наивни послушковци ръкопляскат на този преуспял селски тарикат.България е вече собственост на няколко руски фамилии.
  • 11 просто човек

    4 1 Отговор
    Ако Радев милее за България, той трябва да се извини на българския народ за цялостната си дейност и да подаде оставка.
  • 12 Я Я Я Я ДА

    0 1 Отговор
    РАДЕВ Е СЛЯП И ГЛУХ - НАМЕРЕТЕ ДРУГ ПРЕЗИДЕНТ - ПОЗИ Е НЕНУЖЕН И ОВЕХТЯЛ /ОДАВНА ЗА ПЕНСИЯ .................ПРОВИЦИАЛЕН НЕУК ...............................................................
  • 13 РАДЕЕЕВ ДАЙ ЗНАК И СВАЛЯМЕ ПРЕДАТЕЛИТЕ

    1 0 Отговор
    ВДИГНИ РЪКАТА РАДЕЕЕВ ! ТЕБ ЧАКАМЕ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол