3 Септември, 2024 23:30 2 627 7

Важните новини във ФАКТИ на 03.09.2024 г.

  • дпс-
  • румен радев-
  • да българия-
  • милен любенов-
  • васил терзиев-
  • росен карадимов-
  • татяна буруджиева-
  • цик-
  • габриел вълков-
  • кнсб-
  • слави трифонов-
  • румен драганов-
  • мвр-
  • весислава танчева-
  • ивайло мирчев-
  • ричард алибегов-
  • починал-
  • теглене-
  • имот-
  • труп-
  • атанас запрянов-
  • стоил цицелков

Александров посочи, че конфликтът е политически и той ще бъде решен на политическия терен

Важните новини във ФАКТИ на 03.09.2024 г. - 1

Ще успеят ли двете фракции в ДПС да разделят електората?

Регистрацията на две различни коалиции с ДПС коментираха социалният антрополог Харалан Александров и журналистът Петко Георгиев в „Здравей, България“ по Нова телевизия.

Радев: Надявам се, че българските политици вече са осъзнали, че компроматната война вкарва България в задънена улица

Очаквам Централната избирателна комисия, правителството и особено МВР да гарантират, че именно автентичният глас на българите, а не купения и корпоративен вот ще определят нашето бъдеще. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев в Гурково, където е по повод 50 години от обявяването на населеното място за град, съобщават от БТА.

"Да, България" решават как ще се явят на изборите. Божидар Божанов: Ще постъпим отговорно

Националният съвет на „Да, България“ заседава днес от 19:00 часа, съобщават от БТА.

Милен Любенов: С БСП може да се получи същата ситуация като с ДПС - да има две регистрирани БСП-та за изборите

Двете ДПС-та не могат да бъдат регистрирани от ЦИК с наименованията им от вчера. Няма как да има две регистрирани две партии с абревиатурата ДПС. За мен казусът ще бъде отнесен до ВАС и тепърва ще станем свидетели на нови сериозни драми. Не можем да намерим никаква логика в двете коалиции ДПС от вчера. В България има регистрирани над 200 политически партии, но повечето от тях са кухи и служат само за мандатоносители.

Васил Терзиев: Важната цел за нас са договорите за сметоизвозване за догодина, критериите в процедурите са завишени

Борисов каза, че е най-подготвен за главен архитект, а се стараем да дадем шанс на най-добрите хора в Общината. Това каза в "Лице в лице" по bTV столичният кмет Васил Терзиев, като по този начин доразви архитектурната си закачка с лидера на ГЕРБ - Бойко Борисов, съобщават от novini.bg.

Росен Карадимов за кредита от 150 млн. лв., отпуснат на Вълка: Ненормална ситуация. Един подарък

Това е ненормална ситуация. Това е един огромен необезпечен кредит, един подарък. Това каза в "Лице в лице" по bTV министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е и бивш председател на Надзорния съвет на Българската банка за развитие, по повод отпуснатия от банката кредит на Румен Гайтански – Вълка в размер на 150 млн. лева, цитиран от novini.bg..

Доц. Буруджиева: Откакто започна разцеплението в ДПС, ние не сме видели пряк сблъсък между Пеевски и Доган

Откакто започнаха процесите на разцепление и конфронтация в ДПС, ние не сме видели пряк сблъсък между двамата лидери. Само веднъж се изказа Ахмед Доган и повече не взе участие. Сблъсъкът се представяше като такъв между Делян Пеевски и редовите хора в ДПС. Има едно правило – никога не вкарвай опонента си в своето комуникационно поле, ако не си сигурен напълно, че ще го смачкаш. Ако видим дебат между двамата, това значи, че Доган е взел решение, че може да смачка Пеевски на дебат, но ще значи също, че е приел Пеевски като равен на него опонент. Това заяви политологът Татяна Буруджиева в ефира на Nova News, цитирана от novini.bg.

Равносметката до момента: 3 партии и 2 коалиции са подали документи в ЦИК за изборите

След вчерашния близо 5-часов блокаж на работата на Централната избирателна комисия по приемане на документи за предсрочните избори заради конфликта на двете фракции в ДПС, днес проблеми нямаше, съобщават от БНТ.

Габриел Вълков: Единственият олигарх, който виждам вътре в БСП, е Овчаров и той седи рамо до рамо с Нинова

Не мисля, че Корнелия Нинова има нито моралното, нито юридическото право вече да регистрира листите на БСП, за които и да било избори. Това каза за предаването "България, Европа и светът на фокус" по Радио "Фокус" Габриел Вълков, председател на Младежкото обединение на БСП. "Тя беше изключена от партията", каза още той.

ЦИК допусна ДПС-Доган да участва на изборите за кмет на 12 кметства и на два варненски района

Централната избирателна комисия допусна ДПС да участва в частичните местни избори на 20-и октомври за кмет на 12 кметства и на два варненски района. Сред кметствата са Лозен, Войнягово, Ковачевци и Коиловци. ЦИК взе това решение след постъпило заявление от партия "Движение за права и свободи", подписано от представляващия формацията Джевдет Чакъров, чрез пълномощник Джейхан Ибрямов. Заявено е искане за наименованието на партията в бюлетината като Движение за права и свободи - ДПС, съобщават от БНР.

От КНСБ предлагат максималният осигурителен доход за догодина да бъде 4000 лв.

КНСБ предлага максималният осигурителен доход за 2025 г. да бъде увеличен от 3750 на 4000 лв. Предложението е във връзка с предстоящите обсъждания на бюджета за догодина. Става дума за повишение със същия процент, с който нараства средногодишно средната работна заплата за страната. Това каза пред БНР експертът от синдиката и заместник-председател на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт Ася Гонева.

Слави Трифонов за Иван Гарелов: Не беше нито мисирка, нито мишок. Беше Журналист. Еталон

Лидерът на ИТН Слави Трифонов изрази своята мъка от загубата на легендарния журналист Иван Гарелов с емоционален пост на страницата си във Фейсбук. Ето думите на Шоумена за "Мистър Панорама":

Румен Драганов: Около 380 хиляди българи ще пътуват за празничните дни през септември

Около 380 хиляди българи ще пътуват за празничните дни през септември. Това съобщи пред БНР Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

По данни на МВР: Без актуален постоянен адрес и без издавана лична карта са 52 052 българи

Общият брой лица, на територията на Република България, без актуален постоянен адрес и без издавана лична карта са 52 052. От тях 2291 лица са на възраст между 14 и 18 години, а над 18 години са 49 761 лица. Това става известно от отговор на парламентарен въпрос на служебния вътрешен министър Атанас Илков, публикуван на сайта на парламента, предават от БТА.

Весислава Танчева: Борисов сякаш се опитва да бъде невидим. Очевидно с една цел – да не попадне в бурята

Най-големият проблем, който имат ПП-ДБ, е начинът, по който комуникират с избирателите си. Това заяви пред БНР ПР експертът Весислава Танчева.

Ивайло Мирчев за думите на Лена Бориславова: Въобще не е имало договорено споразумение

Ивайло Мирчев, член на "Да, България", коментира в своя Фейсбук профил думите на Лена Бориславова от "Продължаваме промяната" относно коалиционно споразумение между ПП и "Да, България", одобрено по думите ѝ преди поне две седмици.

Ричард Алибегов: Няма да се съгласим на вдигане на туристическия данък, ако не е ясно къде отиват парите

Когато коалицията ПП-ДБ-Спаси София лъже и казва неверни неща в национален ефир, винаги когато има опонент или някой не е на тяхното мнение, той винаги бива пришиван към някоя политическа партия. Ако това не е успешно, бива пришиван към Кремъл или Путин".

35-годишен българин почина в Турция след спор с персонал в хотел

Български турист е починал след спор с персонала на хотел в турския курорт Кушадасъ, предаде БГНЕС.

Турските медии съобщиха, че Пламен Динев (35 г.) е бил пиян и е крещял срещу служителите в хотела. Охраната му е сложила белезници, а внезапно след това той се строполил безжизнен на земята.

Подаден е сигнал до 112, но пристигналият медицински екип само е констатирал смъртта на българина.

Тялото му е откарано за аутопсия в моргата на държавната болница в Кушадасъ.

Областното полицейско управление разследва подробно инцидента. Иззети са записите от всички камери, а 14 служители на хотела са задържани.

Без такса при теглене на пенсия и заплата?

Банките да не взимат такса при теглене на пари от пенсия и заплата, предвиждат промени в Закона за платежните системи и платежните услуги, внесени за обществено обсъждане, пише pariteni.bg

Терзиев за Завода за боклук: Депонирането на отпадъци ще падне под 10%

С подписването на новите договори за оползотворяване на РДФ (твърдо гориво от отпадъци) депонирането на отпадъци в Столичното предприятие за преработка на отпадъци ще падне под 10%.

Вижте имота в „Бояна”, в който живееше Ахмед Доган (ВИДЕО)

След сагата с имотите, които обитаваше Ахмед Доган, днес собственикът на така наречените "сараи" в столичния квартал „Бояна” отвори къщата за медии. Данаил Папазов позволи на NOVA да покаже какво има зад стените на резиденцията, но самият той отказа да говори.

Единственото помещение, което остана заключено, беше това, обитавано от Доган.

На 29 август Папазов, който притежава дружествата собственици на имотите в Росенец и „Бояна”, където Ахмед Доган пребивава от години, изпрати позиция до медиите.

В нея той посочва, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган пребивава без основание в „сараите” в Росенец и в „Бояна” и следва веднага да ги напусне.

Последва вълна от съпричастност от близки до Доган, които денонощно дежуряха пред имотите. Те дори показаха договор за наем от 2008 г.

Откриха труп на мъж край Кюстендил

Откриха тялото на 74-годишен мъж в имота му в местността "Гола Велика" край Кюстендил, съобщиха от полицията.

Запрянов: Пратили сме 8 пакета с въоръжение, техника и боеприпаси на Украйна

България е изпратила осем пакета с въоръжение, техника и боеприпаси на Украйна, всички са стриктно в съответствие с решенията на Народното събрание. Това обясни пред журналисти служебният министър на отбраната Атанас Запрянов в отговор на въпрос за излезли снимки в социалните мрежи за това, че български самоходни артилерийски установки „Гвоздика“ се намират в Украйна. Министърът присъства на откриването на новата учебна година във Военната академия „Г. С. Раковски”.

Цицелков: Соломоновото решение на ЦИК е вредно и е пълен абсурд

Регистрирането на двете крила на ДПС в един и същи ден и час от ЦИК коментираха бившият говорител на Комисията Александър Андреев и Стоил Цицелков от Обществения съвет на ЦИК в „Твоят ден“ по NOVA NEWS.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Град Козлодуй

    4 0 Отговор
    Политиците отвратиха Българите от политиката

    Коментиран от #6

  • 6 Град Лом

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Град Козлодуй":

    Семето ти вече презрело ...
  • 7 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ПОСТОЯНЕН ДРЪНКО ПЛЯМПЪР - В ДВЕ ТЕЛЕВИЗИИ - ПРИ ПОСТОЯННИ -ЖУР НА ГЪ ЗЦИ И -ЖУР НА ГЪЗИЦИ / САМО ЕДИН ЖУР НА Д УП / !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол